Träna på lovet

Tillbaka från en lång löprunda. Innan jag stack iväg körde jag en tuff halvtimmes styrketräning till musik. Det var rätt länge sen, i och med att nästan all min styrketräning bygger på passen hos Friskis&Svettis, som jag inte har haft någon tid över till... Men i alla fall, sedan bara på med löpardojorna och körde mina tre varv. Det är strax över 700 meter till det härliga skogsspåret, och då joggar jag väldigt lugnt på asfaltsväg. Första varvet joggar jg på rätt lugnt, för att värma upp. Andra varvet blir alltid intervaller, och då kör jag den höga hastigheten i alla uppförsbackar. Tredje varvet blir maxfart, eller låt oss säga, så mycket krafter man har kvar. Och det kanske inte är så mycket, men tempot ska vara högre än vanlig jogg, vilket gör att man kanske inte orkar hålla samma tempo sträckn igenom, men det överlver man!

Jag tycker det är viktigt att trots lov och vila, och upphåll några veckor från all fotboll, hålla träningen uppe. Ni kanske inte håller med, men för mig är hälsan mitt liv, och den vill jag hålla. Jag älskar att träna, över allt annat! När man dessutom utövar en sport, är man så gott som tvungen att hålla konditionen uppe för att slippa starta från noll när säsognen börjar igen. Då måste man öva mer på det fysiska, och kanske tappar utveckligen i det tekniska eller taktiska.

Vatten mellan alla varv, lite grand i alla fall, så man slipper bli för torr i halsen.
Nu har jag ätit banan, mjölk och knäckemackor som återhämtning, och en iskall dusch, HÄRLIGT!

Stretching är viktigt också, inte för att undvika träningsvärken, för det har inte med det att göra, utan för att minska skaderisken och öka smidigheten. Eftersom jag körde styrka idag också, ska jag sträcka igenom verkligen hela kroppen ordentligt!
Träna bra!

Twilight Movie Night

Åh, det var helt fantastiskt! Kvällen blev verkligen lyckad!

Jag och Maria åkte in till stan och hämtade biljetterna på Rigoletto (Sveriges största biosalong med runt 900 platser) och sedan köpte jag en låda jordgubbar att mumsa på. Strax efter sex sattes allt igång med utlottning av goodiebags och lite andra grejer, sedan satte de igång första filmen, Twilight. Det var så skoj med tusetalet personer, och alla jublade och skrek helt galet när Taylor Lautner eller Robert Pattinson visades på skärmen! Är det inte lite sjukt att man kan få in två av världens snyggaste människor i en och samma film!?
Mellan filmerna bjöds det på smörgås, popcorn och dricka. Och jag måste bara säga att Eclipse, senaste filmen, som de inte visade först minutrarna efter tolv, eftersom världspremiären är idag, den 30juni, var den bästa filmen hittils avde tre! Den var verkligen gryyyyymt bra! Och allt blir bara bättre i och med att Jacob aldrig har på sig tröja! Måste ni verkligen se!

Strax efter två var allt slut, och då körde M's papp hem oss till Maria och vi sov där. Sen har jag bara ätit frukost hos henne och åkt hem. Nu ska jag kanske baka lite mer scones till ikväll, och sedan packa upp mina saker från igår och sen ska jag löpträna och kanske köra lite stryka också!
Vi hörs sen

Snart iväg!

Dags för lite quinoa och kyckling till middag/lunch. Blev nästan klar med garderoben, orkade inte riktigt ta alla långbyxor just idag, vilket är förståeligt.

Sedan byta om och packa lite snabbt, eftersom jag sover vidare hos Maria eftersom vi ändå kommer hem framåt morgonkvisten från Twiligt Night!! Vi hörs troligtvis imorgon.



Sorterar garderoben

Åh vad härligt man kan ha egentligen! Det som är lite synd bara är att man är tvungen vara inne när man rensar bland kläderna! Det som är så otroligt varmt och skönt utomhus, men när jag är klar ska jag gå ut!

Står och provar kläder som ska stanna kvar eller åker ut. Jag är nog faktiskt världens lyckligaste just nu, för precis när jag börjat, så hittar jag mitt vita linne som jag letat efter i snart ett år!! Kom fram till att jag hade nu ytterligare fem vita t-shirts och linnen, men det var något speciellt med det vita, lagom långa, pösiga linnet från H&M Divided, därför är jag nu så glad! :D

Skratta inte åt mig, men jag funderar på fägsortera garderoben...? Nu har jag skiljt på linnen, t-shirts, blusar, tjocktröjor, bälten och sjalar. Men färgsortera, ganska smart eller?
Hur har ni ordnat era garderober? Ge mig tips, I really need!

Efter klädfixet, utomhusvistelse och mat, åker jag in till stan med Maria. Gissa vad vi ska göra??
VI SKA PÅ VÄRLDSPREMIÄREN FÖR ECLIPSE!! Vi kommer gå på Rigoletto, Twilight Night! Alla tre filmer i rad, kommer bli GRYMT kul! Mindre kul att missa träningen, bara, sista för säsongen. 


Åh juste, när jag är klar med den förtsa, har jag en till med byxor, kjolar och klänningar kvar...

PUSS


Scones till frukost!

Vi hade inte så mycket hemma i kylskåpet, och jag skulle precis ta fram några mackor, när jag kom på att jag kunde baka scones! Så nu väntar jag bara på den sista minuten innan de blir klara. De var så bleka nu... Åh så ljuvligt det ska bli att sitta ensam hemma och äta scones, MUMS!

Efter en ovanligt sen frukost för min del, ska jag faktsiskt till att rensa lite i min garderob! Sen i eftermiddagska jag göra världens roligaste grej med Maria bästavän!! Jag berättar senare, för annars bränner jag scones vid!

Ha det skönt i sommarvärmen!

UPDATE För dig som undrade så kommer trosorna från Vero Moda, men även VILA och andra återförsäljare säljer dem, märket Pieces. Älskar dem med hamburgarna på! Ha det gott, du


Midsommarbilder


Krans på midsommarafton, ofcourse! ;)

Blommor till kransen

Everybody was Kung fu Figting! Everybody was dansa små grodorna runt midsommarstången!

Tjusig va?

Jag älskar vattnet i bakrunden, alldeles blått utan redigering!

Allt som krävs för en dag med akvarell uppdukat!

Picknick-lunch med bästavän

Rätt låg statistik nu, men det förstår jag självklart! Vem vill sitta inne och läsa bloggar när det är 30 grader ute!? Jag har själv inte tillbringat någon större del av tiden inomhus, som ni märker.

Innan jag åkte till Maria var jag en sanbbis i centrum. Eller snabbis... Jag skulle til banken och sätta in pengar och fixa en grej med kortet, men då... bara 30 nummer till min tur! Jippie, och det är sommar ute! Jag gick och tröstade mig med en jättesöt ring, och så passade jag p att fila naglarna. Lite bättre att få tiden att gå i alla fall...

När jag äntligen kom fram till Silverdal var bästa vän som vanligt världens gulligaste, och hade förberett picknick till lunch, med pastasallad med pesto och jordnötssmör-smörgåsar! Så satt vi i skuggan av ett träd och mumsade och pratade. Sedan dorg vi ut filten i solen och läste bok och bläddrade i en FRIDA-tidning. Jag passade på att måla naglarna lite snyggt i knallrosa också, tjusigt!


Gullig ring som passar min personlighet så bra, och som satt nätt på fingret!
Naglarna ser röda ut, men de är alldeles härligt cerice!

Sommarkänslor!

Jag har inte laddat in bilderna i computtern än, tyvärr... Jag gör nog det ikväll, för snart ska jag gå till bussen och fixa ett par saker i centrum, sen tar jag tåget till Maria och vi äter lunch och jag ska föreslå lite nagelfix!

Dagen började med en härlig morgonpromenad på 3km. Jag avskyr att det är så svårt att beskriva mäktiga känslor, men det är verkligen fantastiskt när man går alldeles ensam i skogen, det är varmt och skönt i luften men man promenerar i skuggan. Fåglarna kvittrar vilt ovanför en, och humlor surrar förbi då&då... Lovely

Vi hörs senare då, ha en härlig sommardag! (:

"Man vet att det är sommar när...

... Man hellre är i skuggan än i solen"


Löpning är grymt!

När jag kom hem efter landet blev det en längre löprunda i spåret med mamma. Det blev närmare 8km totalt, men det gick aningen segt... Men ack så härligt det är alltså!
När jag kom hem såg jag eftersnacket på den spännande matchen mellan Tyskland- England. Synd att det engelska målet som så solklart var över mållinjen dömdes bort! Men jag tycker ändå Tyskland gjorde sig förtjänt av kvartsfinal-platsen i VM!

Nu sitter jag i mjukisshorts och doftar av nytvättat hår, scrubbad kropp och mango kräm! Sa ta på mig något annat nu och rusa till Tobbe, vi hörs!
Njut av kvällen!

Hemma från landet!

Hej igen, vänner! Jag har inte kunnat uppdatera från landet, eftersom vi inte har något nätverk där, och lånar man någon trådlösa konto, så är uppkopplingen ändå väldigt dålig!

Hag har i alla fall haft ett par otroligt härliga dagar på landet, som det alltid blir! På midsommarafton blev det traditionsenligt att klä stången, härlig sommarbuffé, dans och tårta vid midsommarängen och skratt! Det är så härligt att alla, nästan, är med och hjäpler till på midsommar. Det är närmare 40 tomter, och kanske runt 100 personer. Dock är inte alla på vår lilla ö med, men många är där och köpter lite lotter och fikar. Jag gjorde mig en gullig krans! Jag visar massa bilder när de laddad över till datorn i veckan. Fredagen avslutades med en löprunda på någon halv mil, och ett långt dopp i havet!

Lördagen ängnades mest åt att måla akvarell med min lilla kusin och hennes mamma som är så duktig! Blev några vackra målningar, faktiskt!

Idag åkte vi jag, mamma och pappa hem på eftermiddagen, efter en riktig sommardag! Jag har hunnit med både promenad, sola på stranden och bada. Dessutom en busig båtutflykt med min lillebror och mina två kusiner. Vi körde ut med vår lilla eka, med nio hästars motor på, haha. Vi pilkade, men fick bara fyra strömmingar som vi slängde till måsarna. Vi hade så skoj på vägen hem, när båten blev så framtung att vattnet stänkte på oss allihop, och samtidigt försökte jag pricka godis i min kusin Jacobs mun i farten!

Ha det gott!


Midsommaren

Ja, jag åker ut till lndet när som helst nu! Har packat ned midsommarklänning, badkläder, linnen, shorts och en massa annat som jag lämnar kvar eller tar med hem. Timrarö ligger i Stockholms skärgård utanför Åkersberga, så det är inte så fasligt långt. Min härliga fristad!

Jag kommer troligen hem på söndag eller måndag. Hoppas på vacker väder för allihopa! Imorgon blir det dans, krans, jordgubbar, färskpotatis och hela refrängen ni vet (;


Ledargänget på Fotbollsskolan.

Frida i cafeterian.

Är seriösa fröken Cecilia nöjd nu? (;

Dagens inköp

Här är grejerna från dagen som följde med i mina kassar i händerna. Fick även med mig ett lipbalm med passionfrukt och en energisalva med aromer som piggar upp från Bodyshop. Dessutom en ny bh i fräsch sommarkulör, kände att det behövdes (: Dessutom en söt berlock i form av liten jordgubbe på rean hos Ur&Penn.


Fem par trosor, livsnödvändigt?

Vit tunn sjal med snälla nitar, bra för att inte bränna sig!

Älskar denna! Halvt loose t-shirt i tunnt ljustgult material!

Bra start på dagen

Jaa, anledningen att denna dag blev så bra,  beror nog på en bra start! Jag säger precis som många andra, frukosten är dagens viktigaste mål. Så fort jag ätit frukost blir jag pigg och glad, måltiden gör verkligen skillnaden! Snälla ni, skippa för guds skull inte frukosten, för det piggar upp både dig själv och omgivningen!

Så, dagens start blev alltså ljumma pannkakor med turkisk yogurt, citronhonung, äppelklyftor med kanel, mjölk och kokt ägg. Jag är nöjd! Sedan blev det en härlig ordentlig hårtvätt så jag kände mig fräsch!

Så tillbringade jag hälften av dagen i stan tillsammans med älskade vän Maria! Kul att ses igen, det var inte så länge sen, men det känns så! Vi knallade runt lite mest på mys, shoppade lite grand, och sedan köpte vi varsin fet smoothie på Blueberry, var tvugna att testa det stället! :D

På väg hem hoppade jag av i Sollentuna och mötte mamma från jobbet. Shoppade lite mer där, och köpte present till pappa, och det sista inför midsommarmaten!

Visar upp nya fynd för dagen strax! ♥

VARFÖR?

ÅH JAG ÄR BARA SÅ IRRITERAD PÅ BLOGG.SE

JAG HAR SKRIVIT FLERA INLÄGG SOM INTE PBULICERATS!? OCH NU ÄR JAG SÅ ARG PÅ DETTA ATT JAG INTE ORKAR SKRIVA NÅGOT MER. ÅÅÅHHHHHH!!


Pannkakor!

Efter en otroligt tröttsam dag, om möjligt ännu tröttare än de andra dagarna, valde jag att skippa träningen. Faktiskt. Jag orkar inte, jag satsar på att träna imorgon istället, tror jag... Jag måste googla nu på mat som höjer blodsockret! Jag vet nog egentligen vad det är, och har läst det där så många gånger, men för säkerthetsskull. Kanske borde handla hem något nytt, för äntligen idag kom jag på vad tröttheten, hungern och matsuget kommer ifrån: Lågt blodsocker! Vi står i kanske 22-25 graders värme hela dagarna, sitter inte så mycket, tränar och äter visst lunch, men ändå! Blodsockret ligger på noll varje dag.

Trådlösa internet fungerar inte, vilket gör mig otroligt irriterad, för då kan jag inte logga in på min data och jag har massa program där jag brukar använda!! Har sprungit runt nu på eftermiddagen i hel-randigt. En kul bild jag måste visa imorgon kanske! Efter middagen stekte jag pannkakor som jag ska ha till lunch imorgon, smarrigt värre! Passade påatt rocka loss samtidigt och satte på massa härlig sommartechno och sjöng med, så härligt!

Nu har jag känt mig så busig som en liten småunge som springer och nallar små bitar av pannkakorna, hihi! (:

Oj hjälp, en minut till avspark i VM-matchen Spanien- Hondura!!
Ha det härligt!

Före & Efter

Haha, man blir verkligen DÖD av att vara ute i värmen och jaga, skrika, lära ut och springa runt med ungar hela dagarna!! Så fort jag kommer hem, man är bara slut och ligger i sängen eller soffan och försöker lugna ned den svidande brännan man fått för dagen, och coola ned huvudet.
Idag när jag kom hem duschade, scrubbade och tvättade håret i iskallt vatten länge. Åh så härligt! Man är grym skitig och smutsig varje dag, så det är skönt med strilande kallt vatten. Sedan har jag ätit pasta med sås till middag, gudomligt gott...! Nu blir det bara att läsa amelia (jippey) och vila innan det är en spännande VM.match på TV, Brasilien-Elfenbenskusten. Ska du se?



FÖRE-
Ja, smutsig, solbränd, trötta ögon, stel, utmattad, fett hår...

 

EFTER- Känner mig aningen fräschare med nytvättat hår, scrubbad kropp,
insmord med kräm, ansiktsgelé och bekväma hemmamys-bomullskläder!

Nä, nu ska jag läsa min älskade tidning och stretcha hela kroppen ordentligt!



Jobb & bröllop

En ansträngande dag, igen. Dock var det match på våran spelplan på eftermiddagen, så vi hade lite struligt med plats där och vï fick ha turnering på Bippen 2-planen istället och flytta oss fram och tillbaka. Man blir rätt död i kroppen efter de är dagarna, men man är ju betald i alla fall. Dessutom fick jag beröm angående förmiddagsgruppen, de mindre barnen pojkar -04, av "rektorn" som tyckte jag var en riktigt bra ledare. Dessutom, det är så gryyymt kul! Jag älskar det här och leda och lära ut!!

När jag kom hem var jag så slut, och dessutom ensam hemma, så utan att packa upp eller byta om kastade jag mig i soffan, och kände mig såklart ändå lite tvungen att titta på kronprinsessan Victorias bröllop.
Nu har jag i ala fall duschat och smort in min kropp, som är rödbränd på diverse ställen... :(

När mamma och pappa kommer hem från stan blir det till att grilla middag, smarrigt!
Ha det så härligt i bröllopsyran♥

Just nu: Choklad

Jag har äntligen skaffat mig en favoritchoklad! Tidigare har jag inte haft någon, eftersom jag inte är en choklad-älskare, även om det är grymt gott. Möjligtvis mörk choklad med hallonsmak, men nu ätnligen! Har bara ätit den två gånger, senast nu ikväll, men redan förra veckan när jag smakade den var jag fast! Just precis sådana smaker jag älskar, lite surt och inte så himla sött! Mums! När jag såg denna i butik, Lemon Ginger kände jag mig bara tvungen att smaka den, dock dröjde det några veckor innan planen sattes i verket, men nu!



Mörk choklad, med en slags mousse-aktig fyllning med smak av citron och ingefära. I LOVE

Långa dagar

Dagarna blir rätt långa såhär. Man blir ju trött på eftermiddagarna, efter att ha tränat småttingarna!

precis när jag ska cykla hem från fotbollsskolan, öser regnet ned. Jag och Frida G svänger in hos hennes mamma och väntar tills det värsta är över, sen börjar solen genast att skina resten av kvällen, hrm...

Åt en riktigt god middag idag, spaghetti och köttfärssås! I like! (;
Sedan var jag en racersväng i centrum och bytte byxorna jag köpte för ett par dagar sen, var rätt missnöjd med dem faktiskt...
Sedan var det bara myskväll hemma med pappa och lillbrorsan. Mamma är hos en väninna, och Johan jobbar.
Pappa köpte med sig min nya favoritchoklad, och så har vi pratat och kollat fotboll och konsert på TV. Jisses, jag har kollat på TV flera gånger sen sommarlovet började! Det händer inte allt för ofta i min värld, jag har inte tid med apparaten så mycket (:

Så kvällen har varit lugn och skön, och lite tid för avslappning, härligt! Jag har också filat ned mina naglar kort och snyggt, som alltid!
Nu känner jag lite press att gå och lägga mig här, ska upp strax efter sju imorgon...
Sov gott! ♥

Landslagets Fotbollsskola

Idag var den igång, den så omskrivna (i min blogg ja, hehe) fotbollsskolan. Jag steg upp halvsju för att komma i tid, och det hela satte igång strax före nio. Då blev det utdelning av kläder, registrering och samling. Min första grupp hade jag tillsammans med Robin, en 94:a som varit med tidigare. Vi ledde P-04, och det var ju lite jobb med ordningsreglerna hos dem... Men det gick ju kanonbra ändå! På eftermiddagen hade jag tillsammans med några andra tjejer i laget F -98-01. Och kan flika in att flickorna var aningen lugnare än grabbarna. Eller så var det bara jag som var mer seg på eftermiddagen efter all sol, och dessutom är de ju äldre, så vi skojade lite mer med dem och kunde lägga träningen på en högre nivå.
Jag måste bara säga att jag älskar att leda folk! Det är bra erfarenhet, och det är verkligen kul!

Efteråt mötte jag Mickis och Frida och Maria, medan jag åt middag. Sedan träning för min egen del med DJ, och nu äntligen vila! Strax läggdags här hemma, haha!

Ni får stå ut med kanske ett inlägg varje dag lite sent om kvällen denna vecka. Jobbar ju mellan åtta och halvfem ungefär...
Ha det så bra!

Oväntat VM-resultat?

Solen börjar gå i moln nu, och det blåser lite mer.

Jag ber om ursäkt för min lilla tabbe, såklart var det Spanien-Schweiz, inte Chile!? Vet inte var jag fick det ifrån, jag hade ju till och med på TV:n som bakrundsljud? Aja, blev i alla fall aningen chockad över slutresultatet i matchen! Jag menar, visst fanns chansen att Schweiz skulle vinna, men Spanien är ett av världesna bästa lag inom fotboll? Jag tycker det var synd att de aldrig gick på avslut, utan istället envisades med sina understödspassningar. Schweiz hade inte ens många chanser, med av viljan fick de in matchens ändå mål, det var rätt strongt av dem, men oväntat. Det är ju faktiskt fortfarande möjligt för Spain att ta hem guldet, vem vet?

Framför TV:n körde jag lite styrketräning, så nu är jag verkligen seg. Dagen började ju med 30min powerwalk, sedan förlängde jag min cykeltur med några kilometer. Sedan vände jag bara och cyklade till centrum och lånade sommarläsning på biblioteket, och köpte två par byxor (visar sen) och sedan cykla hem igen. Snabb sopplunch och sedan cykla till Bippen igen och fixa förberedelserna. Cykla hem igen, och styrketräning. Välförtjänt vila idag alltså...


Förberedelser & VM

Jag har just druckit upp en enorm tekopp med vatten. Jag mätte och fick det till 8 dl, och det var slukat på fem minuter... Kommer nog springa på toaletten x antal gånger strax, HAHA!
Det blir ett kort inlägg. Kom hem för en liten stund sen från sista mötet inför fotbollskolan som börjar imorgon. Vi bar och flyttade mål och pumpade bollar och planerade lite för övningarna vi ska köra imorgon. Det måste verkligen sett grymt kul ut när tjugo pers lyfte 5- och 7manna mål över en bom från ena planen till den andra, för sedan gick vi över bilvägen för att komma till den större planen där själva skolan är. Sedan radade vi upp alla mål i väntan på att grinden skulle öpnnas. Såg ut som vi alla försökte sno en massa fotbollsmål, haha!

Det är samling kvart i åtta imorgon bitti, så ingen sen kväll här inte...
Innan jag stänger av för att titta på fotbolls VM, det är Spanien-Chile nu! Jag har faktiskt knappt sett någonting av fotbollen än, panik! Jag slänger in ett klipp med den engelska verisionen av fotbollsVM-låten 2010, Waving Flag. Den är så grymt bra, så härlig stämning i låten! Jag älsakr att höra sånt och stå på planen! Tänk att det kan bli en själv någon dag som spelar VM... MÅSTE HÖRAS
(ojdå, det blev visst ganska långt ändå)


Morgonskogspromenad

Åh en sådan härlig start på dagen! Jag gick upp klokan nio och satte på mig sportbh, träningströja och korta haremnsbyxor. Snörde på mina joggingskor och gick idag igen i spåret i skogen! Fast jämfört med i förrgår, så var det idag sol och varmt, och istället för den härliga regndoften, luktade det istället av torr skog, liksom en varm ånga från barren på marken! Åh så härligt! Efter en halvtimme när jag var tillbaka igen, gjorde jag en smoothiebanan, mjölk, citronyogurt, blåbär, jordgubbar, mango & havregryn. Till det blev det knäckemackor. Snacka om sommarlovsfrukost!!

Nu ska jag ta cyklen och lämna ett par skor hos min vän. Maria for till Dalarna i söndags, och jag hade skorna hemma hos mig,så jag får ställa dem utanför dörren. När jag kommer hem blir de tstudsmatta och kicka lite boll. Sedan sopplunch! Eller jag hoppas mina bröder går med på soppa, det är ju så gott!

Vi hörs sen,
Ha det så himla bra idag! ♥

Bara chilla chilla=LOV!

Sen sist jag skrev har jag träffat Frida ett tag. Vi var ute med hund Sam på promenad. Frida fixade oss värsta goda lunchen, färskpasta och kycklingsås på cremefraiche med massa kryddor osc.
 Sen var jag hemma ett tag, och fixade middag lite senare. Efter det var det DJträning. Vi spelade sjumanna match hela träningstiden, haha!

Nu ska jag träffa Ellen & Tobbe,
Vi hörs imorgon, lite planer på G!



Bad update, Fi'låt!

Är rätt dålig på uppdateringen nu, trots att det är lov! Grejen är bara den att jag vill göra så mycket annat!

Idag till exempel, var jag på min kusins avslutning, på min mellanstadieskola! Sedan gick jag hem till dem och fikade och pratade lite grand med min morbor och hans fru.
Nu har jag snackat med Frida, så jag ska kila iväg till henne nu, så fixar vi lunch tillsammans och hittar på något trevligt sommarlovs-aktigt!
Jag ska verkligen försöka uppdaterna minst en gång till idag, förhoppningsvis med bilder (:
Vi hörs!

Typisk sommarlovsdag...

Jaa, morgonen/förmiddagen vet ni ju redan hur den såg ut, så det är väl inget att berätta?
Efter lunchen gick jag och mötte Natta, så kikade vi på hennes hus som deras familj ska flytta in i, en sväng i centrum och fixa en grej och vidare hem till henne. Där upplevde vi barndomen igen, genom att spela ett dataspel för sexåringar, haha- nostalgi. Jag promenixade nyligen hem, blir en hel del promenader idag!
Jag borde kanske börja med någon middag, jag vet inte. Men först ska naglarna filas till, kort och snyggt!
Sedan blir det mat, ledarmöte inför fotbollsskolan (den börjar ju på torsdag) och träning direkt efter det.
Egentligen skulle jag bakat något, bröd eller cupcakes, men det verkar jag inte hinna med, hehe


Hela konfagänget på Gotland- I will miss

Powerwalk

Jag började med att gå upp utvilad imorse klockan nio. Då tog jag en powerwalk ensam, på cirka tre kilometer. Det är jätteskönt, särskilt nu närdet är lite fuktigt i luften. Tankarna rensades så skönt! Jag tror jag ska gå i skogen, samma runda varje morgon när jag är hemma på lovet och har tid, det är så skönt!
Sen har jag bara suttit med lillobror vid datan. Ätit frukost har man ju så klart också gjort, dagens viktigaste mål!

Nu ska jag fila naglarna lite snabbt, och sedan fixa lunch. Fredde kommer strax, så äter vi tillsammans, sen ska jag träffa Natta. Kan passa på att uträtta några ärenden då, som banken, och låna lite läsning inför sommaren!

(Fi'låt för min kassa bilduppdatering, kameran är urladdad...)

Match och träning

Cissi och jag tog en promenad och tittade på matchen mot Rotebro. Jag såg aldrig klart hela, men jag hoppas det gick bra. Var sedan hemma och åt en snabb middag, och vidare till Friskis & Svettis med mamma. Det var sommartema på passet, och det var skoj att köra igenom hela kroppen ordentligt. Det var så länge sen jag tränade där på hög nivå!

Om ett tag ska jag träffa Frida, vi ska handla något söndagstugg, och kolla färdigt på Allt för min syster. Mysigt, säger jag bara! Just nu har jag på mig ett par enorma haremsbyxor. Det har varit så svårt med vädret idag! Ena sekunden spöregnar det, och en skur och svart himmel är ovanfö en, och andra sekunden kan man sola sig så skönt. Konstigt, men inte så farligt. Jag är nöjd med lov ändå! (:

Ha det skönt!
PUSS

Sov över hos bästa vän

Jag kom just hem från Silverdal efter en natt hos Maria. Vi hade jättetrevligt! När jag kom dit igåreftermiddag pratade vi lite grand, sen åt vi hemlagade hamurgare, som hennes pappa gjort. Snällt, & gott!
Sedan hade vi lite spa-kväll, och packade in varandras hår i olivolja, och lade ansiktsmasker! Jättehärligt! Sen packade Maria lite inför Dalarna, och vi lyssnade på musik, och pratade lite mer! Sov jättegott i natt.

Imorse bakade vi havrescones till frukost, mums!

Nu ska jag kolla om Cissi vill hänga med till Skinnaråsen och kolla på fotboll, några i laget spelar med DJ (:

Äta bör man annars dör man

Ja, som det låter... Dags för lunch. Det blir soppa tror jag. Man måste ju i alla fall äta något innan man ska köra hård match! (:

Ruggigt väder, passar fotboll

Jag gick och la mig rätt tidigt igår. festen var ju i princip slut, men jag gick hem före de andra, eftersom jag var tvungen att ställa klockan. Kvällen var i alla fall rätt trevlig, men grillning, vara ute, fika, musik och prat.
Jag är hemma nu från matchen jag dömde. Det gick helt okej, och vädret är precis lagom för just fotboll. Precis när jag blåst av kom det några droppar, men regnet föll aldrig. Jag hoppas att det hller i sig med endast moln nu tills jag ska spela. Har samling klockan ett för hemmamatch mot Vallentuna, ytterligare en spännande match med kul motstånd! Hoppas vi vinner, då har vi tagit oss igenom hela första delen av serien med alla matcher vunna! 
När jag kommer hem ska jag duscha och fixa mig i ordning och packa lite, för jag sover hos bästa Maria ikväll! Får se om jag uppdaterar därifrån. Annars får ni ha det så himla bra idag!


Jag älskar att fota i trädgården! Just nu är den som vackrast!

Mysig inne/hemmadag

Har promenerat över till Frida, efter att jag suttit och glott hemma. Jag plockade undan lite prylar i rummet och städa köket först, och sedan har jag spelat piano en kort stund. Så länge sedan jag gjorde det! Jag spelade två av mina favoriter hos min sångpedagog.
Sen satte jag på mig mössa! Så härligt att ha mössa på sig i detta mysiga väder! Det hade slutat regna, så det fuktiga hängde bara i luften, och den härliga luften! Så mysigt!
Nu sitter Frida med gitarren här bredvid mig, och har just stämt den. Vi ska sjunga lite sånger nu, sen ska vi kanske börja titta på Allt för min syster, har inte sett den än, men den verkar så härlig!
Vi hörs kanske lite senare idag. Ikväll är det fest med familjens vänner och grannar. Får se om jag hinner skriva något innan det. Annars hörs vi imorgon kväll. ka döma och har match då, och sen sova hos Maria!
PUSS

Skolavslutnings-vacker

Berättade inte så mycket om avslutningen, eller snarare förberedelserna. På onsdagkvällen, efter serveringen på middagen, kom jag hem och duschade mig fräsch. Fixerade håret med fön och mousse, smorde in med Sunkissed
och på med morgonrocken. Sedan satte jag fötterna i mitt uppblåsbara fotbad. Ni vet nu när ballerina-säsongen kommere, man går barfota i skorna hela dagarna, och det vare sig luktar gott eller fötterna mår jättebra av det hehe, plus fotbollskor några timmar i veckan också. Så jag spolade upp hett vatten i det, och hällde i massa grovsalt. Det är bra för fötterna, det lossar det döda och fula på fossingarna! Sedan satt jag så i evigheter, tills det kändes bra. Då fick mamma fila och massera fötterna noga, och sedan smörja in med en mint-doftande fotkräm som gör dem lena. Jag var mjuk som en bäbis efteråt!
Sedan var det naglarna som skulle lackas. Körde faktiskt på vanligt genomskinligt lack. Och olivolja på händerna, och på med bomullshandskar och sov så, härligt!


Pärlhalsband med swarowski-stenar, rosa ögonskugga, mascara, lipgloss
fläta i luggen. Skolavslutningsfint face!




Två bilder på outfitten igår. Älskar mina ljusrosa midjekjol, med rynk-
detaljer baktill! Vit puffärmst-shirt och pärlarmband, svarta klackar.

Tur att vädret passade kländerna igår! Idag sitter jag just nu i grå mjukisar och en reklam tischa... (:


Lovet inleds med mysigt regn

Åh, jag vaknade redan kvart över sju imorse, men det gjorde mig verkligen ingenting! Mjuka regndroppar slog mot mitt fönster, och jag måste säga att jag älskar ljudet av regn en sommarmorgon! Jag är riktigt taggad på att bar sitta hemma idag och mysa, så här första dagen. Verkligen känna hur det är att vara hemma och ha lov, inga krav. Det var så härligt att vakna tidigt, men veta att jag kunde ligga kvar i mörkret och lyssna på regnet och slumra om igen! När jag gick upp sedan, stack jag ut näsan genom springan i det öppna fönstret och doftade på sommarregnet. Jag vet inte om ni håller med, men jag har sedan jag var liten, känt doften av regn och älskat den mer än någon annan lukt. Det luktar speciellt, den luktar Jorden!

Eftersom jag har sådan tid och det regnar ute, ska jag titta på Bella&Tyra show från igår. Sedan ska jag plocka lite här i huset, om jag känner för det, hehe! Sen vettni, som rena rama två åringen har jag installerat ett dataspel! Haha, man kommer inte ens ihåg ordet! Dataspel, herregud!

Ha en härlig dag, varese ni har lov eller ej!

8:an är över, sommarlov!

Så, då var man klar med ytterligare ett år i skolan. Visst rinner tiden iväg likt sanden i ett timglas? Det var ju ganska nyligen man hade upprop i klassrummet och hade blandade känslor inför första året med riktiga betyg!?
Men ändå, så står man där med vackra kläder, sjunger Den blomstertid och skrattar och gråter. Står med toppbetyg, guldmedalj i oritentering och klackskor och känner sig nöjd. Man har klarat sig. Det är lite vsårt att faktiskt förstå att jag ska vara ledig nu i cirka tio veckor... Men det ska bli skönt, och det är välförtjänt!

Efter avslutningen åkte jag, Frida, Mickis & Maria in till stan och åt Ben&Jerry's glass. Knallade runt lite på gatorna och hade det trevligt. Mötte en hel del studentflak, och man är bara så glad för deras skull, och det ser ju så himla härligt ut! Det är ju bara fyra år kvar för mig...!
Köpte med mig en låda jordgubbar hem, och de ska ätas till middag med mamma och lillebror. Pappa och storebror är ju nere i Växsjö och firar min kusin som tar studenten idag! GRATTIS ANNIKA

Jag börjar lovet med fotbollsträning ikväll, jippie!

Servitris igen!

Har ätit lite breakfast-lunch här hemm nu. I skolan serverades en gul ris-kyckling gröt. Mumma kardemumma, eller inte! Har tömt skåpet idag, och sedan har alla i klassen haft olika aktiviteter. Jag spelade kubb med några till i klassen, och jaa, det var rätt tråkigt. Eller näe, det gick visserligen dåligt, men vi hade väldigt roligt, och stod och skrattade tillsammans med sjuorna i samma lag som oss. Och att ha kul är huvudsaken!

Är hemma cirka en och en halv timma nu. Ska alldeles strax byta om till svart underdel och vit blus, för nu är det dags för nästa serveringsjobb! Dock är det faktiskt riktig servering denna gång. Niorna har sin avslutningsmiddag, så vi ska servera nästan enligt Nobel-middagen. Rätt hand, sida osv... Nu efter lunch plockade vi blommor till dekorationen.

Och ja, sen vet jag inte vad man ska säga? Kan jag säga att jag slutat skolan? Avslutningen är faktiskt imorgon, och förra onsdagen slutade vi med de vanliga lektionerna och hade aktiviteter istället. Men idag är ju sista gången jag kan säga att jag går i åttan? Så nu är det inte långt kvar. Jag längtar faktiskt efter att få se mina betyg!


Sommar, äntligen kan jag känna hur stressen som jag haft mycket
problem med denna termin, som orsakat så mycket tårar och stök
rinna av mig, och jag kan koppla av. Till exempel under äppelträdet
i trädgården. Eller jag hoppas att vi så snart som möjligt kommer iväg
till landet, om så bara för en dag. Där är jag fri.


Fortsättning poolparty!

Här kommer fler bilder från i fredags. Mitt i upplanddningen slutade blogg.se som sagt att fungera på bildfronten...


Jag och wonderful Frida!



Min outfit när vi inte badade: älskade jeansshorts, halv-transparent T-shirt,
badkläder under, och turkosa, blå smycken, bl. a JET SET! Dock körde jag
på mina svarta sammets-tights senare på kvällen.


Hittade denna hårklämma/brosch som jag hade på ett bröllop förra våren.
Tyckte den passade snyggt, och turkosa örhängen såklart också!

Slutspurten

Jaa, så var den näst sista dagen i skolan finish! Idag gjorde vi i princip samm sak som igår, promenaerade i vår kommun och svarade på frågor om historiska platser här. Det är vad vi ägnat oss åt i två dagar. Igår gick vi non-stop i två och en halv timme, och vädret var ju så varmt och soligt, så det tär på kropp&knopp!
När jag kom hem lade jag mig bara i soffan och halv sv fram till träningen.

Idag har jag är ätit omelett till lunch, sen har Tobbe varit här och brett frallor som vi ska sälja på niornas slutshow ikväll. Sen gick vi över och hälsade på Ellen och Frida, och nu är jag hemma igen. Lite datatid nu, sen ska jag byta om till mer passande kläder. Idag har vi nämligen den sista kursen/mötet angående sommarens fotbollsskolor. Jag ska vara ledare för barn mella 7-11 år. Ska verkligen bli jättekul! Vi ska visa upp övningar på plan idag, så jag ska träffa Hanna och Sabina lite tidigare för att planera vårt.
Sedan cyklar jag hem och vänder bara, för jag ska se niornas avslutningsshow! Det brukar alltid vara en superhärlig konsert!


Haha, vi är taggade på att bre 40 ostfrallor!

Usch usch!

Nä, idag ger jag inte bloggen någon tid. Jag har ingen lust till till att blogga idag!
Jag längtar til min träning, livets befrielse, fotboll.

Present, fest, sommar!

Här är lite bilder från igårkväll, Marias fest! Härligthärligt, en riktigt myskväll! Blev poolbad, grillning, cheesecake, cykelsväng, pratstund, musik, studsmatta, Singstar och presenter!


Marias present från min del! Jag älskar att slå in saker på vackert vis,
och ja, faktiskt, tycker jag utseèndet är viktigare än insidan! Jag kan bli
glad för ett fint paket, oavsett om jag gillar innehållet eller inte.
Trevångingsfatet i limegrön plast (hon har limegrönt rum hos pappa)
är i alla fall från min praktikplats, Stockhome.
Sen strödde jag ut hennes favoritgodis och annat rosa smarrigt, och
hade bakat egna chokladbollar med olika färgglada strössel omkring!
Slog sedan in allt i min favvo-inslagning, cellofan-plast!

(Det funkar inte för mig att ladda upp bilder längre för stunden, så jag fixar resten snarast!)


Nationaldagen

Sov ut ordentligt imorse, vilket var jätteskönt! Jag har nyss kommit hem från kyrkan då jag och några till bekräftade vårt medlemsskap i församlingen, och gick med. Trist att vara inne en ljuv stekhet dag som denna!

Jag passar på att blogga lite nu när jag ställt in köttet i ugnen, så har jag det gjort. Jag har nämligen inte så mycket tid till bloggen idag heller... När jag ätit ska jag spela match borta, mot Kallhäll! Det är mina favorit-motståndare, om ni fattar vad jag menar. Jag "gillar inte" personerna, men laget är kul att möta! Efter matchen, som ag för övrigt är supertaggad till, ska vi ses några stycken och grilla vid kyrkan, och leka lite lekar, haha!
Kan hända att jag hinner skriva något ikväll, får se, men annars hörs vi imorgon!
Ha en riktigt skön dag! ♥

Värme och poolparty!

Haha, eller poolparty, det låter som Eva&Adam, snacka om nostalgi, haha! :D

Nä, men det är i alla fall väldigt varmt här, shorts hela dagen! Yey! Imorse var jag och tittade på Olivers fotbollsmatch med Frida, skoj! Sen har jag hjälp mamma lite grand i trädgården, och ätit en typisk helglunch bestående av tomatsoppa, bröd & kyckling att doppa i sötsur sås!
Sen har vi handlat en kortis, jag köpte kort till Maria och lite godis, för att fullborda henns present... Och där kommer "poolpartyt" åter i bilden. Hon fyllde år för ett par veckor sedan, så idag ska vi bada hos hennes mormor&morfar, grilla och ha mysigt. Jag kommer visa upp hela presenten sen, men kameran är på laddnin just nu.
 Om drygt en timma kommer Natta hit,och vi åker med Tobias till festen. Tyvärr känner jag mig lite halvtaggad, är så seg och trött!

Ha en jättebra fortsatt lördag, vi hörs imorgon när tid finns, har match!

Otroligt mör & motivationssnack

O´ ja. Min kropp. Den känns helt slutkörd, och det är den nog. I tre timmar sprang och gick jag och Mikaela om vartannat och yrrade efter kontroller. Banaon var troligt mycket längre och svårare i år än förra året, och efter nästan två timmar var min motivation på botten. Jag som alltid har motivation på min sida, alltid! Detta var första gången på länge som jag blev på dåligt humör för en sådan sak. Min mun skrek efter vatten. Men det viktigaste var ju trots allt att jag ändå inte gav upp, som jag kände för. Det händer i princip aldrig att jag ger upp. Men otrientering, jag avskyr det! Jag gör det, och har alltid gjort. Då är det svårt att motivera sig när kontrollerna inte går som man vill.

Lyckligtvis var skogen otroligt vacker, och det kändes som när man var liten och byggde kojor i en solig frön skog! Det gjorde det hela lite bättre. Seddan älskar jag ju också att springa, och särskilt när fötter och ben får jobba superhårt inne i skogen, på stiger, rötter, gropar, växter och stenar!

Nu ligger jag med datan i knät och ska bara vila. Tjugo i fyra åker jag till Kista och jobbar på studentmottagningen. Ska bli väldigt kul, men det blir nog tröttsamt i och med hur denna dag såg ut. Nu ska jag lägga över en hop nya låtar i iPod, idag blir det inget mer bloggande från min sida, hinns inte med.
Istället önskar jag er en fantastisk solig dag,
och ett riktigt mysigt fredagsmys!


jag älskar syrener och dess doft!

Laddar för orientering

Yes, orienteringsdag i skolan! Eller, jag är faktiskt inte särkilt förtjust i det, men dagen blir inte särskilt lång. Vi slutar när vi är klara, och banan är på cirka 25 kontroller. Förra året tog jag och Mickis orienteringen på lite över en timma, men det är juen annan skog i år, så jag vet inte. Snabbt ska det gå i alla fall, för sen vill jag cykla hem i lugnt och ro och fixa mig i ordning inför kvällen som servitris!

Nä, nu står nog Tobbe här utanför. Jag tyckte det lät som att någon ropade Hej bacon! just.
Vi hörs i eftermiddag!
Ha en härlig dag!

Dagens utstyrsel



Blusen var den mamma köpt till mig häromdagen! Jättesöt tycker jag!
Face- blev bronsfärgad skugga och mascara.

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Ska orientera halva dagen imorgon, och sen servera på kvällen! Imorgon bitti klockan 08.20 står Tobbe utanför mitt hus och plingar i cykelklockan och ropar Hej bacon! så ska vi cykla till skogen där oritenteringen äger rum.
Sov så gott och ha en bra fortsatt kväll!

Sommarkväll innan sommaren är här


Igår solade jag såhär på studsmattan! Eller nej, jag menar, ingen tröja
såklart, men invigde bikinin! Sen marinshorts och turkosa bågar!Förresten,
det vita tröjan köpte jag samtidigt, visade aldrig den. Genomskinlig och
lagom oversize. NICE!

Lite senare på kvällen såg man ut såhär! Vårruset. Haha, dock innan vi
sprungit... Men här var hela teamet. Själv kom man först i mål
på en bra tid: 25,15, och jag blev väldigt nöjd! (jag i gul t-shirt)


Serveringskunskaper

Jaha, då får man sitta vid familjens stationära igen, eftersom internet vägrar fungera på min data! Jag hade tänkt lägga in ett par bilder från Vårruset igår, och min härliga klädsel idag, men icke! Har bara kamera-programmet på min data...
Idag var det ju miljödag, och vi hade bara tre lektioner à 1 timme. Så inte särkilt mycket skola idag. Vi var i tre klassrum, och det ända vi gjorde var ju bara att lyssna på läraren som förklarade om miljötemat på det stället. Vi slutade halv två och då var det bara att cykla hem i världens vackraste väder!

Just nu sitter jag och pluggar in lite serverings-kunskaper. Imorgon ska jag och Mickis jobba i köket på student, inte direkt servera, men ställa fram, plocka undan, in i diskmaskin, värma osv. Men däremot ska flera i klassen servera på niornas avslutningslunch. Där är det verkligen helseriöst med servering från rätt sida, rätt hand, rätt tillfälle och allt ska vara precis som deserverar på Nobel... Men kul att man får lära sig, sådana grejer kan vara bra att ha varit med om sen! :)

Träning blev iställd ikväll, får se om jag tränar lite själv kanske.
Men om cirka en timma ska jag träffa Frida och Oliver. Vi ska nog gå en promenad eller nått, i alla fall vara utomhus! Det måste man ju när vädret är så här!
Ha en bra dag!

God morgon, sommarkänsla!

Shorts och tunn blus på! Åh hej jag älskar detta väder!
Har ätit frukosten nu, och fick visst lite bråttom, hehe! Måste cykla om tio minuter... (:
Miljödag i skolan idag, och vi slutar redan halv två. Varför får vi inte lov på en gång!?

Dagens frukost: Yougurt, müsli, pastejknäcke, havredryck

Internetstrul, men sommar är viktigare

Japp, igår fick vi sluta tidigare, vi hade ändå ingenting att göra på musiken. Så plötsligt hade jag massa tid över. Skulle ladda över bilder i bloggen, men när jag är i fullgång, lägger internet ned!!
Måste ringa till Telia, för det har hänt hur många gånger som hlest på bara några veckor!
Men jag blev inte så ledsen, för ute var det över 25 grader, så jag tog på mig den nya bikinin och lade mig för att sola på studsmattan i trädgården! Inte helt fel det!

Sen åkte vi in till stan och sprang Vårruset. Det gick hur bra som helst för mig, bättre än väntat, 25.15 minuter på den 5km-sträckan! Blev otroligt nöjd! Och tänk då att man ändå fått trängas ett tag, eftersom det var flera tusen andra som sprang, även i samma startfält. När alla sprungit i mål satt vi barn och mammor med pick-nick som man får och hade trevligt.

Men är otroligt ledsen för att jag missade en match med laget. Fick i alla fall höra att vi vunnit mot Stocksund med 2-0, obesegrade! :D

Tid över på onsdagsmorgon

Jag hade lite tid över, och passade på att kasta in ett inlägg om igår.
Kan lika gärna berätta att det är inte hundraa procent att jag uppdaterar i eftermiddag heller...
Slutar nämligen rätt sent idag, och hinner inte vara hemma så mycket innan jag, mamma och mina vänner med föräldrar åker in till stan. Vet ni vad vi ska göra?
Vi ska springa Vårruset!!!
Gud så kul det ska bli! Satsar på starplacering "Springa", då man beräknar en tid mellan 23-28 minuter. Förra året sprang jag de ynka 5km på ca 29 minuter, och klart man satsar på förbättring!
Ska någon av er springa? :)

Tisdagen var tätplanerad

Hann inte skriva igår. Direkt efter skolan åkte jag och Mikaela till Sollentuna och mötte upp mamma och hennes kollega. Vi åkte till Kista/Akalla där kollegan bor, för jag och Mickis ska servera på sonens student på fredag, så vi var där och kolade läget. Vad vi ska göra, hur det fingerade och hur det såg ut. Ska bli kul!
När vi kom hem kastade jag bara mig innanför dörren, bredde en smörgås och packade träningsväskan och sedan på ledarmöte. Jag sak vara fotbollstränare på sommarfotbollskolan, så detska bli jättekul! Direkt från mötet åkte jag till Talangträningen och tränadei superhärligt väder!
Sen hem och duscha och plugga. Fanns inte så mycket tid över tyvärr...


RSS 2.0