R.I.P

Allas favorit Michael Jackson, King of Pop avled inatt förmodligen av hjärtattack. Han blev bara 50 år, och hade tre barn. Han hade en planerad comeback-turné som skulle hålla på fram till sommaren 2010 i London. Han stod på sen första gången som 5-åringi gruppen Jackson-5 tillsammans med sina fyra äldre bröder.

Även om man inte kände honom känns det konstigt att en relativt ung världslegend gått bort. Iga fler framträdanden och låtar. Han album Thriller har sålt över 100 miljoner ex världen över! Det känns på ett konstigt sätt overkligt.
R.I.P Michael Jackson


26/6

GRATTIS PAPPA!!

26/6- fredag

Goddag! Härligt väder idag!

Imorse vaknade jag halvåtta.. Mamma & papp skulle till jobbet och tog åt sig äran att gå in i mitt rum för att tala om det. Läste min bok "sex veckor", inte så superbra, men helt okej. Har precis läst ut "tio saker jag hatar med mig själv", vilken var superbra, därför känns kanske inte denna så superbra. Steg ur sängen vid halvnio. Åt frukost på mjölk, smörgås och nektarin. Vid halvtio var jag ute och sprang ett varv i spåret. Har kommit av mig lite efter att ha varit på landet... hih! Men eftersom det är fotbollsträning ikväll lovadejag att det bara skulle bli ett varv, vilket inte var så jobbigt som jag trodde, förutom lite håll åpå slutet. Tog en ordentlig dusch med håret, scrubbade´, smörjde in mig & nagelfilning under äppelträdet i trädgården,ååh så mysigt. Cyklade sedan förbi hos Larssons med några tidningar, sommarläsning. Stannade en stund och pratade med Elisabeth & Josefin och drack ett glas juice. När jag kom hem åt jag och brorsan lunch: pannkakor med kanelstekt äpple & banan och turkisk yogurt, supersmarrigt!      Har läst lite om King of Pop, vad som egentligen hände, M J dog av hjärtattack(troligtvis) inatt. Ska lägga fram lite saker för Sportscamp nu, och slå in en present. Sedan är det träning. Sen ska pappa firas med grillning och kusiner och fika!
HÖRS


Sommarinlägg torsdag

Hemma från midsommarfirande på landet. Har varit där sen i torsdags, och det har varit fint väder nästan hela tiden. Denna veckan har det varit uppåt 25 grader och jag har legat på både stranden och klipporna och solbadat. Nu är jag hemma tills på söndag då jag åker till Sportscamp
Imorgon fyller pappa år, så nu ska jag slå in hans present innan han kommer hem. Blogguppehållet kommer fortsätta några veckor till. Senare, om någon månad kanske jag skriver ett kort inlägg (som det här) då & då, när jag är hemma och har tid.
Nu ska jag packa upp väskan, ta en dusch´, och fixa till naglarna, återfukta fila, och måla dem. Sen ska jag njuta av att vara hemma ett tag och de vackra väderet. Känner mig väldigt glad.
Men min fågel dog idag, så jag var faktiskt ledsen ett tag. Jag var inte ens hemma när han dog, men han har varit dålig ett par veckor, men synd...
HÖRS

Uppehåll

Det kommer bli ett litet uppehåll från bloggandet nu.
 
Om ett par timmar åker jag ut till landet. Vihar inget mobilt bredband, så kommer inte kunna skriva där utifrån. Jag ska fira midsommar där, men kommer hem söndag-måndag. Ska på middag då, eftersom pappa fyller år, och sedan är jag bollisa med laget på en A-lagsmatch, AIK-Hammarby. Kanske skriver något inlägg då, när jag är hemma. Sedan åker jag ut igen. Åker hem på fredag eller lördag igen, men kan nog bara skriva något inlägg då. För på söndag den 28 åker jag tillsammansmed några lagspelare till Stadium Sportscamp i Norrköping. Ett soprtläger där man får välja inriktining, och vi har såklart valt fotboll. Så vi kommer träna och spela, men det finns också hur mycket andra aktiviteter som helst, och man får prova på andra sporter, så en massa grjer kommer hända. Kommer bli superskoj! Kommer hem från Norrköping den 4 juli igen. Då är jag hemma i två dagar innan hela laget åker upp till Borlänge för att spela fotbollscupen Dalecarlia. Den håller på i sex dagar, men jag kommer åka hem den femte dagen tror jag. Då ska hela familjen till Gotland.Vi har hyrt en lägenhet ganska nära ringmuren. Tyvärr, vi visste inte om att det var Stockholmsveckan där då, så det kommer krylla av Stureplansbrats som dricker champange och priserna är mer än dubbla. Men vi är  ju vana vid det folket från här hemma, dåkan man känna sig trygg, haha! Men vi hade tänkt att hyra cyklar där, så man får hoppas att det blir bra väder, för det kommer nog bli jättemysigt. Gotland kommer vara en vecka, så sen när jag kommer tillbaka hit, ska jag bara vara på landet, vara hemma, vara på vänners landställen, och de kommer vara på mitt. Men några inlägg får jag hoppas att det blir i sommar i alla fall!
Så ursäkta om uppdateringen kommer bli kass, men nu har jag skrivit ned en anledning. Dessutom, vem vill sitta vid datan hela sommaren.?
Men ni får ha en riktigt trevligt sommar!
HÖRS

Perfectly Happy

Jag tänkte på det igår.
Jag känner mig så himla lycklig nu. Alltså verkligen LYCKLIG. Jag vet inte varför. I för sig brukar jag alltid känna mig glad och lycklig och så, men det kändes lixom ektra igår. Kanske för att det äntligen är lov, och man kan vila upp sig. Åker ju ut till landet ikväll, och det finns inget bättre än att vara där, alltså. Inga bilar, ingen stress, ingen hög ljudvolym. Inte ens en mataffär finns på ön. Det är så avslappnat & fritt, underbart.
Men jag känner mig verkligen trygg. Jag trivs så bra med mig själv och de jag väljer att ha omkring mig. Jag trivs hlet enkelt. Jag tror det är en bra väg till att känna sig lycklig.
Just nu känns allt perfekt.

Torsdag eftermiddag

Vad synd att det börjar regna nu igen. Men såg att detpå måndag skulle bli typ 25-30 grader igen! HÄRLIGT!

Har varit i centrum nu. Kollade på skor, och hittade flera snygga, men de satt inte snyggt på foten. Jag som så himla gärna vill ha gladiatorsandaler. Det är så sjukt snyggt! Så nu cyklade jag ju ned till centrum, mamma sa att jag kunde köpa ett par skor(bara så där lixom, blev lite chockad, haha). Hittar några par skitsnygga, men de var typ liiite för stora vid tån, och stora skor blir fula även om de är jätteheta... synd. Men får leta lite mer, något par måste ju passa! Lånade två böcker från biblioteket också: "Sex veckor" & "Tio saker jag hatar med mig själv". Bra att ha lite att lata sig med på sommaren. Var också och köpte en tidning till helgen, trodd det skulle vara ett sommarspecial.nummer som var extratjockt, tyvärr inte... Köpte ett paketmed lite lyxigare pasta också, kravmärkt och ekologiskt. Den är till pappas present, receptboken med pastarätter.Då kan en lite finare pasta vara en bra början ju! Detblev också n påse halstabletter. Har ont i halsen idag, ni ´vet när man känner sig sådär äcklig i halsen,ochdet bränner och gör ont när man sväljer. Var också täppt i näsan när jag vaknade imorse, men jag hoppas det inte blir värre. Jag brukar ju typ aldrig vara sjuk!
Johan kommer hem om en trimme typ, mamma och pappa med. Så ska nog packa och plocka lite nu.
HÖRS


Onödig info á la Sofia A M

1. Hur gammal är du om fem år? 18
2. Vem var den sista du träffade? Mamma eller pappa, typ båda samtidigt igårkväll
3. Hur lång är du? 1,62.
4. Vilken var den senaste film du sett? Crossroads
5. Vem ringde du senast? Saldokontroll, haha. Annars Fanny L
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "om fem min" till mamm
7. Vad är dagens planer? Åka till landet.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms är alltid trevligt, har jag mycket att berätta blir det telefon, så båda.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Igårkväll
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? Halvnio
13. Har du någon gång hittat en katt? ??
14. Vilken är din favoritplats? Älskar att vara på landet, fotbollsplan, hemma... Massor med favvoplatser ju!
15. Vilken plats föredrar du minst? Där et är ofräscht & sunkigt typ?
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen aning.!
17. Vad skrämde dig som barn? Sådana där utklädda maskotar
18. Vem fick dig att skratta senast? Maria eller Mickis
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Absolut, men mina föräldrar har hemma ;)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar på rummet, stationär vidhallen, typ hela familjens.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Typ hotpants & linne. Det är väl kläder?
22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 att sova på, sen lite dekorationskuddar
23. Hur många landskap har du bott i? 1 (uppland)
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Dricker inte!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor, skor & barfota, beror på vad man gör/är.
26. Är du social? Jag tycker jag är väldigt social,
27. Vilken är din favoritglass? Har ingen, gillar typ all glass, men hatar lakrits!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Åka till något riktigt lyxigt ställe med mina närmsta, unna migen massa grejer.
29. Tycker du om kinamat? Sådär, går att äta, men ingen sensation...
30. Tycker du om kaffe? Noupp
31. Vad dricker du till frukost? Dricker oftast inget på morgonen, men mjölk ibland
32. Sover du på någon särskild sida? Eh, nej?? Typ på alla sätt.?
33. Kan du spela poker? Man skulle lätt kunna vinna över mig, haha kan typ nästan inte alls.
34. Tycker du om att mysa? For sure!!
35. Är du en beroendemänniska? Nej, det skulle jag inte säga.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Faktiskt inte, nej.
37. Vill du ha barn? Såklart!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska kan jag väl bra, tyska går väl också bram inte riktigt flytande kanske...
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, och hoppas jag slipper!
40. Föredrar du havet eller en pool? Både och.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Om jag var rikgtigt rik skulle jag resa mycket, men kläder får man inte nog av!
42. Äger du dyra smycken? Haha, inte särskilt. En ring jag fått av mormormed guld & en turkos, och mammas dopsmycke med ett hjärta & kedja av guld.
43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig, tänker inte göra det heller
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Glasspinne.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Vet inte, finns så många som är roliga och som får mig skratta, haah!
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett pyyepyttelitet på höften.
47. Vad har du för ringsignal? Alice Deejay- Better off alone
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Mamma har sparat på vinden
49. Flirtar du mycket? ?? Om man hittar någon som passar bra för det; kanske det kanske.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Den är tagen på Google från någon inredningsbutik, typ, haha!
51. Kan du byta olja på bilen? Ehhm, haha, har aldrig provat. Men jag tror inte det är så svårt.
52. Har du fått fortkörningsböter? Kör inte bil, så NEJ!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Vad skulle du ha valt? (skitdålig)
54. Läser du dagstidningen? Varje dag.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Mamma har amelia, som jag jämt läser
56. Dansar du i bilen? Går det??
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Åh, lyssnar allt för sällan på radio, men det var väl nån kanal på bilradion i så fall,kommer inte ihåg.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Typ; Grattis Carro på 14-årsdagen...Hahah!
59. När var du i kyrkan senast? I tisdags.
60. Vilka personer utmanar du? Vah??

Torsdag

Vaknade vid halvnio imorse, pigg & glad. Gick upp vid halvtio och åt en plain-frukost,citronyogurt med banan och müsli och mackor. Hade morgontidningen helt för mig själv idag eftersom ingen anna är hemma. På vardagar är det jämt fight om vem som ska läsa A-delen(DN), och eftersom jag är den minsta av dem som sitter vid frukostbordet just då, får jag den sist vilket innebär att jag inte hinner läsa, men det brukar blir till mellis efter skolan istället då.
Idag ska jag cykla en sväng tror jag. Det är lite molningt ute, men det ska inte bli regn först på eftermiddagen. Måste köpa en tidning eftersom vi ska till landet och fira midsommar, och då är det alltid skoj med en FRIDA-tidning att bläddra i.Om biblioteket är öppet borde jag låna en bok eller två också , måste ju ha något att läsa i sommar. Nu börjar verkligen sommaren på riktigt, det är bara det där riktiga supervädret som fattas! Måste packa lite också, åker till ju till landet ikväll.
Och så kommer Johan hem från Tyskland vid fem-tiden, KUL!
   
Jag kommer skriva något inlägg till också, berätta hur dagen blivit, och det blir med bloggandet i sommar.
HÖRS

Onsdag

Har precis kommit hem från Carro nu. Vi hade skitroligt. Åt väldigt gott & mycket, snackade en massa sann skit, och hel del del annat snack också, och tittade på Crossroads. Den filmen är så himla mysig, men sorglig på en del ställen.
Har inte kunnat skriva tidiagre idag, eftersom det har varit fel på publishme! Jäkla skiiit!
Imorse var jag ute och sprang två varv i spåret. Hoppade lite studmatta när jag kom hem från löprundan, ich tog en dusch. Käkade en smarrig burksoppa till lunch. Sen gjorde jag typ två sådana där kort som jag skrivit om tidigare(dock fortfarande inga bilder som funkar att lägga upp). Fixade & plockade lite i rummet också, innan jag gjorde mig i ordning för kvällen hos Carol. Eftersom hon bor nära biblioteket passade jag på att lämna tillbaka böcker som var en dag försenade, så nu är det fixat! Ska gå och lägga mig nu, är trött efter den härliga kvällen. Och ett extra GRATTIS till Carol som fyller år på lördag & två GRATTIS till tvillingarna F & J!
HÖRS

Inga "kill/tjej-tidningar & åldergräns"

Händer inte så mycke just nu. Har precis ätit kylskåpsrester till middag, ensam klockan åtta första sommarlovskvällen, myyysigt, jaa, ganska! Ska äta lite glass & mörk mintchoklad för att fira och samtidigt kolla på dubbelavsnitt av Hell's Kitchen. Mamma kommer väl hem snart också. När HK är slut vid elva, ska jag gå och lägga mig och läsa några sidor ur Amelia.

På tidningen står det "för kvinnor 40+". Men jag älskar ju den tidningen! Och jag är 13 år, inte 40! Får jag inte gilla eller läsa tidningen då? Men jag skiter i det, för jag tycker det är en supergrym tidning med bra och roliga reportage, ariklar och insändare mm. Gillar verkligen hela tidningen. Om jag nu gillar den fast jag inte är över 40, får jag väl vara en medelålders kvinna som läser tanttidningar. SO WHAT? En tidning borde vara gjord för alla, även om det finns inriktningar på mat, sport, inredning osv. Det finns väl killar som gillar att läsa 'Frida' & 'Julia', även om de riktar sig till yngre tjejer kanske. Killarna kanske tycker det är intressantare med kändisskavller än med bilsport. Och vi tjejer kanske tycker det är intressantare med bilsport än med kändisskvaller? Så även om tidningen riktar sig till en speciell grupp, borde de inte skriva det på framsidan eller i tidningen. För det finns ju andra som faktiskt vill läsa, även om man inte hör till den tänkta"målgruppen".

Godnatt & HÖRS


Tisdag-avslutning

Gjömde skrive igårkväll, hade säkert hunnit om jag vile, men hade liten annat för mig. Hade bara träning, så inget speciellt, och den gick ju bra. Sedan fixade jag bara iordning lite för morgondagen, alltså avslutningen idag.

Jag gick upp vid åtta, även om jag kunnat sova mycket längre eftersom vi inte började förrän vid halvelva, men jag hade ju som vanligt gjort upp en smart plan hur jag skulle göra,hehe. Jag gjorde någon typ av jordgubbssmothie till frukost, men eftersom vi inte hade en del av ingredienserna hemma, blev den inte alls god....blä! Det som annars är världens godaste! Tog på mig klänningen(ska verkligen försöka få in en bild, men kameran hade slut på batterier innan grejen ens börjat) och tog bussen till centrum. Där gick jag till ICA och köpte en pastasallad och en baugette till eftermiddagen.
Sedan lämndade jag det på solan och gick och mötte upp folket vid kyrkan. Sedan var det väl det vanliga, sommarsånger, prisutdelningar & rektorns tal. Sedan gick klassen till klassrummet där vi fikade och fick ytterligare utdelningar av diplom. Mentorerna hade gett en nominerning till varje elev i klassen och motiveringar. Jag blev utnämd till "Årets Ledare", positivt tycker jag! Jag fick skynda mig till bussen sedan, fast den var fem minuter sen. Hem och bytte om till en tunika och bytte väska och stoppade ner "matsäcken". Tog tåget in till stan, och sedan bussen till Waldemarsudde där Sabina & Cissi mötte upp mig. Sen gick vi typ hundra meter till en trevlig gräsplätt där Fanny & Fanny satt och väntade på mig. Jag åt min pastasallad, och sen gick vi till något litet café och alla köpte glass utom jag, orkade inte eftersom vi fikat i skolan. Så vi snackade lite, eller okej mycket, och sen bussen till Sergel, men då kom Fanny på att hon glömt sina brillor. Tog bussen tillbaka två stationer, men hon hittade dem inte. Men när vi var utanför Åhlens sen, så såg hon exakt likadana i fönsret, så hon köpte nya. Vi bestämde att vi skulle göra något ikväll, vi och några till från laget, men jag och Cissi bangade ur, haha, nej men jag orkade verkligen inte. Så därför sitter jag istället här ensam hemma. Lillbrorsan sticker snart på träning, brorsan är ju fortfarande i Deutschland, mamma värdar på Friskis&Svettis,och pappa kommer hem från Polen vid typ halvnio. Tänkte först att jag skulle träna på F&S, men bestämde att jag ska vara hemma och fira sommaren istället. Låter bra tycker jag, vad ska ni andra göra ikväll?
HÖRS

Måndag- sista skoldagen

En onödig dag tycker jag. Vi började med att städa ur skåpen, jag slängde nästan alla böcker och häften. Tog bara hem några pärmaroch pennor och sånt. Jag, Pontus & Ellen gick ned endast tre spelare, eftersom Illjad var sjuk, till multiarenan. Vi slogs ihop med de andra sjuorna från A och blev sex utespelare och en avbytare. Alla klasser blev indelade så, årskurs för årskurs. 7:ornas lag började med att möta 4-5-6. Deras handikapp var att vi inte fick gå på dem på deras planhalva, och när de gjorde ett mål, blev det två poäng. Halva tiden mötte vi 4-5-6m-klasserna och då gjorde vi typ ett, två mål. (fånigt enkelt handikapp för dem) och halva tiden mötte vi 6a. Den klassen hade tidigare fnyst och skrattat för dom skulle möta oss, och grejer om att tjejer inte kunde spela fotboll. Gissa vilket lag som vinner med typ sju åtta- noll? Inte sexan i alla fall...Haha, men då fick dom ialla fall! Efter lunchen var det prisutdelning. Det var ju så att på varje gren, (alla valde olika i klassen) fick man poäng. Och eftersom 7m är bäst, så vann vi! Vi blev lite förvånde själva haha! Vi fick dela påen massa godis, och fick samtidigt lite info om samlingtiden imorgon. Sovmorgon till 10:30 på avslutningdagen, PERFEKT! Man hinner fixa sig ordentligt, och man får sova riktigt länge också. Tur att vädret kommer bli bättre imorgon, så slipper man frysa i klänningen. Ska ta med kamrean och se om jag kan lägga upp bilder här.
Tog bussen hem, och var alldeles blöt om fötterna, vilket jag varit hela dagen. Så gick genast och bytte om till mjukisar och ett par supercoola monstertofflor, som brorsan fick av någon i skolan som inte ville ha dem. Eftersom han inte är hemma, så lånar jag dem lite, hihi! Så sitter nu och bloggar och kollar runt lite på datan, och har ätit smarrigt naturgodis,finns det något bättre än det, förresten?
HÖRS
Brorsans coola, gröna zebra-monstertofflor  (tror de är för små för honom ändå)
Brorsans coola gröna leopardmonstertofflor.
(tror de är för små för honom ändå, haha!)

Sjuan är över

Det känns egentligen helt otroligt! Jag har gått ytterligare ett år i skolan. Tiden går så otroligt snabbt. Det känns som om det var rätt nyligen vi hade jazz-blues&swingkonsert & julkonsert, fast det var förra treminen, i oktober & december. Samtidigt känns det som om det var minst fyra år sedan vi hade konstererna. Men sjuan har varit en bra tid, och inte alls med den höga press jag väntade mig. Tvärtom har det varit ett lugnt år. Antar att det kommer öka lite nästa år, när betygen börjar sättas, även om vi fått "betyg" på nästan alla prov nu.  Ibland har jag avskytt klassen och tyckt att de är jobbiga och dumma, korkade osv. Men ibland har jag också tyckt att "gud vad jag älskar den här klassen". Det är ändå en bra klass, och den har faktiskt utvecklats. Det var värre på höstterminen-08, det var det, men det har blivit mycket bättre nu, faktiskt. Men jag är glad att det är över, skönt med vila efter slit&släp. Jag har ju ändå två år kvar i grundskolan.
Imorgon är det skolavslutning och jag träffar hela klassen igen, innan vi skiljs åt för sommaren. Det är ju faktiskt bara en sommar. De flesta kommer jag säkert träffa på lovet också. Men det är en härlig känsla att jag faktiskt kommer få träffa alla nästa termin igen, ochgå ytterligare två år med klassen. Efter lovet har kanske en del förändrats, andra inte. Men det kommer nog bli blandade känslor även då, ibland "suck" & ibland "wiie".
Men det ska bli härligt med sommar och jag längtar till imorgon, då avslutningen är, man säger hejdå till lärarna och vännerna, och skolan.
Tur att det är två år kvar


Måndag morgon

Nu har det faktiskt slutat regna. Eller nej, såg fel. Men jag tror att morse när jag gick upp, då regnade det inte. Men imorgon på min skolavslutning, ska det bli fint väder och sol, och är det inte för kallt ska jag ha klänning. Eller jag ska nog ha det i vilket fall som helst.
Idag har vi sovmorgon till 9. Sedan börjar aktiviteten man valt, fotboll för mig. Nej juste, först ska man städa skåpen och tömma dem på de sista böckerna, SEN aktivitet, lunch, prisutdelning för klassen som samlade ihop flest poäng på sina aktiviteter, och sedan samling i mentorsrummet för att träffa henne "en sista gång", men vi gör ju det imorgon också.
Vi slutar runt halv två, skulle jag tro. Men jag har typ ingen kolla alls, verkligen! Jag hade helt glömt bort när vi började idag & var vi ska samlas. Och imorgon vet jag inte heller vilken tid vi ska vara i klassrummet, det börjar halvelva i kyrkan, men vi ska fika med klassen först. Men eftersom vi träffar mentorn idag är det ju bara att fråga.
Får se om jag kanske är med någon kompis efter skolan, annars är det träning ikväll. Eller det är det ju i vilket fall som helst, och den ska jag ju gå på, men jag kan ju vara med någon innan den. Idag är mamma & jag ensamma hemma. Johan är ju fortfarande i Tyskland, pappa åkte till Polen imorse och Fredde åker till landet idag, eftersom han redan slutat skolan och har lov=fuskigt! Mamma jobbar ju, men hon kommer ju hem i eftermiddag/kväll.
Skriver ett inlägg eller två och berättar hur dagen blev.
HÖRS


Regniga lata söndagkväll

Efter en stunds lathet & vila stack jag ner till centrum. Skulle främst titta på present till Carol och hittade något roligt jag tror & hoppas hon gillar. Kan inte sriva vad det var, om hon skulle läsa. Kollade också runt lite i de andra butikerna och såg en hel massa fina grejer, men man kan ju inte köpa allt! Haha, men det blev en sportbh från Stadium, knallgul! Istället för en vanlig svart, även om de är praktiska. Haha, aja, IKA. Köpte också en rejäl dos narurgodis från nötbutiken Allnuts. Hur mycket roliga, goda sorter som helst. Har typ längtat ihjäl mig efter det! Ajuste, köpte en present till pappa också, en smart receptbok med mer än 100 recept på pastarätter och mat som passar bra till pasta, blir nog en bra present, även om han absolut inte är bästa kocken, men han blir ju det nu! Jag hittade också två böcker jag skulle vilja ha; en nostalgibok om godis & sötsaker, eller nått sånt, alltid kul att bläddra i, och se hur godiset såg ut från början :)
En musikbok också. Det var ett par låtar med noter till några av världens mest kända och största musikaler, bland annat Chess, Phatom of the Opera, Mamma mia! och My fair Lady. Det stod även lite fakta om musikalerna i den.
Efter centrumsvängen lagade jag och pappa middag och åt själva, eftersom storebror är i Tyskland, mamma och lillebror var i Kista. Sen har jag hållit på och spelat resten av eftermiddagen & kvällen. Sökte upp lite låtar på Youtube och kollade hur man spelade. Klinkade lite på gitarren och några låtar på pianot & keybordet. Och sedan var jag ju tvungen att blogga såklart. Ska lyssna ut (det lät kul) "Hur kär får man bli?", tre kapitel kvar bara!
Ska gå ner nu och ta lite kvällste. Imorgon är det aktivitetsdag, och jag ska spela fotboll med två killar och en tjej från klassen, ingen aning om jag ska ha skor eller något, ingen kolla på läget just nu, hih!
HÖRS

Lata regninga söndag

Regn, regn regn & regn. Åter regn. Visst är det härligt med regn då & då i lagom doser, men nu har man tröttnat...

Gick upp vid åtta imorse och åt frukost och klädde på mig matchkläder och packade träningsväskan. Gud så blöt man blev! Det regnade rejält, tror inte det slutade alls faktiskt. Det började regna halvett i fredags och har inte slutat i en minut tills idag, och det lär hålla på en stund till. Tar vattnet i molnen aldrig slut??      Matchen gick inge vidare, förlust med 1-0. Jag var inte nöjd med mitt spel, men det är klart, hela laget var lite kaputt idag. Spelet har gått bra i de flesta matcher, och nu, sista matchen för säsongen, gick det ju inte super. Men det är ett duktigt lag, Viksjö. Det kunde lika gärna varit som vunnit, och det var såklart inte katasrof. ibland var spelet riktigt bra, ibland var det sämre. Tränaren tyckte i alla fall vi gjorde ett rätt bra match, då.
Har bestämt att det ska bli en lat söndag idag, sista helgen innan lovet, ganska konstigt faktiskt. Terminen har gått otroligt fort. Eftersom jag ar ute och spelade fotboll hela förmiddagen och morgonen vilar jag resten av dagen. Tog en varm dusch när jag kom hem, scrubbade mig också, och smörjde in mig me en Shea oil, det är mysigt. Åt pastasallad till lunch. Nu sitter jag här med datorn i knät på sängen och lyssnar på musik. Ska kanske ta bussen ner till centrum också och bara titta lite, kasnke köpa något gott också :)
Får se, om jag orkar ska jag göra lite 3D-kort också.
Skriver nog ett inlägg senare, ock ska se om datorn pallar med att ladda upp bilderna också.
HÖRS

Lördagkväll

Vädret blir bara sämre & sämra känns det som... Men har sett att det ska blit bättre från tisdag, på skolavslutningen, och det är allti trevligt med bra väder då! Idag tror jag inte att det slutat regna i fem sekunder ens, även om jag var inomhus på IKEA, hittade inget speciellt där, förresten. En ny taklampa, blev det bara, och så lite andra "nödvändiga" saker, typ sugrör som jag längtat så efter. Hahah. I sommar måste man ju ha sugrör till kalla sommardrycker!
Jag & mamma gick ett varv på Stockholm Outlet efteråt också, men det var väldigt urplockat, hittade typ ingenting jag ville ha, eller något som var särskilt fint heller, någon enstaka tunika typ.     På grund av det tråkiga vädret var det ju inte heller så skoj att strosa runt i butiker. Dessutom var det tredje dagen i rad som jag bara knallade runt sådär i stan. I försig var jag inte inne i en enda butik i stan, eftersom det var skolaktiviteter, men i alla fall. Var helt slut när jag kom hem. Åt en supergod annanas innan mamma körde mig till Mickis. Provade ju lite jeans där, tog två par som satt snyggt och var sköna, och ska nog låna ett par av Maria ibland, som hon tog, dom satt i för sig snyggare på henne, men de var okej på mig. Vi fikade en god moussetårta me jordgubbar & vaniljkesella till. MUMS! Fast jag tog inte så mycket, hade ju inte ätit middag, så jag gick över till dem vi skulle grilla hos i det vackra vädret. Hemgjord potatissallad, kött & tsatziki, och det var också gott. Sen åt jag efterrätt hos dem- igen. Jordgubbar med glass, lika gott som alltid! De vi var hemma hos, en av dem hade haft bal i tordags, så jag tittade på hennes klänning, frisyr & foton, väldigt fina!
Eftersom jag ska upp tidigt imorgon(jag har fotbollsmatch) blev det inte så sent och jag var ju helt slut, typ varit hemma 5timmar de här senaste tre dagarna, så jag lär somna typ på en gång, som de andra dagarna.
HÖRS


Lördag förmiddag

Jag och mamma gick upp före nio och sprang ett varv i spåret. Precis när vi kommit utanför dörren började det regna, men vi sprang i alla fall. Man blir ririktigt pigg av att springa på morgonen! Nu har jag ätit en god frukost, duschat och smörjt in mig. Har precis plockat fram lite grejer, dags att klistra upp mina kort på bakrunder också (går fortfarande inte att lägga upp bilderna). Sen måste jag städa fågelburen innan jag och mamsen drar till IKEA. Började ju förra veckan med att fixa & rensa i rummet, så nu ska jag köpa lite småsaker & nytta.
Ikväll ska jag förbi Mikaela och prova en massa baggy-jeans som hon fått av sin farbrors flickvän, och lämna över lite kort, eftersom hennes farmor&mormor tyckte de var väldigt fina, så de ska köpa av mig. Sedan ska jag gå över till några vänner som bor typ gatan bort bara, och grilla, mysigt! Det blir nog inte så sent, har match tidigt imorgon bitti.
Nä, nu måste jag fixa korten!
HÖRS

Fredagkväll

Kvällen blev rätt bra. Jag märkte inte hur trött jag var först jag satt i bilen på väg till ICA, jag höll på att somna!
I vanliga fall står vi fyra personer och hjälper folk att packa kassar, men idag var det bara jag och en till som kom dit, de andra var inte där av någon anledining---. Vi gick hem lite tidigare därifrån då, halv sju. Hann bara hem och byta kläder innan det var dax att gå ner till en kinarestaurang och äta med några vänner, men det var trevligt, sen var en kille hemma hos mi ett tag efter också, men sen var jag helt slut, så hann fick gå hem, haha. Tittade lite på "Att göra en pudel", så jag ska lyssna en stund på min ljud-CD innan jag somnar. Godnatt!
HÖRS

Lånat inlägg

Det här inlägget kommer från vännen Carol's blogg, som hon har skrivit. Ett superbra inlägg med superbra handling och superbra sagt!


"Det är skrattretande vilken dubbelmoral folk har. Från dag till dag ändras deras åsikter om folk, från att dom ena dagen pratat så mycket skit om den så är dom nästa dag är bästis med personen. Visst, vi alla kan ändra oss, men när det från dag till dag ändras så blir man ganska trött.  Förstår inte hur åsikten från hat kan bli till kärlek på så kort tid. Maybe it ´s  a big game, whos got the most popularity. Egentligen ska jag bara hålla min käft stängd och sluta bry mig, men det är svårt när man påverkas."

Läs mer ur hennes härliga blogg på : http://alltomcarroo.blogg.se
SUPER!

Fredag eftermiddag

Om typ en timma ska jag åka ned till ICA och packa kassar med några i laget. Det är en laggrej, så vi får pengar av ICA när packar matkassar åt folk, inte så himla skoj, men vi får ju för det.
Stan idag var faktiskt roligare än igår. Vi började vid centralen, och där fick vi ett frågeformulär. Man skulle gå till olika ställen och likt igår så hittade man svaren (oftast) där. En del frågor var riktigt knasiga, ju, menmen... Det var ganska mysigt, jag gillar Stockholm, en superfin stad. Vädret var också välidgt bra, lagom varmt. När vi var klara med frågorna lämnde vi formuläret till mentorn som väntade i Humlegården, fin park. Då gick jag, M & M och åt. Pappa hade tipsat om ett ställe som han ätit på, och egentligen var det inte tänkt att vi skulle äta där, men restaurangen låg på Stureplan, och eftersom det är jättenära  Humlegården, sa jag att vi kunde äta där, för jag tyckte det lät gott när pappa berättade. Restaurangen hette Vapiano, och det är typ en pastarestaurang, men dom har ocks¨å pizza & bar. De har ett väldigt bra system, smart faktiskt. Dessutom var det superfräscht, men också mysigt, och maten var väldigt god. Jag tog en Carbonara. Kan verkligen rekommendera Vapiano, inte så dyrt heller, men ändå lite lyxkänsla. När vi ätit klart hade himlen öppnat sig, och regnet öste ned. Vi gick upp mot Humle igen där vi skulle återsamlas, men vår mentor sa att vi fick gå själva direkt till Centralen och ta tåget hem, om vi hade SL-kort. Eftersom vi hade det, och ingen av oss hade lust att vänta i det 'mysiga' vädret, gick vi bort dit och åkte hem. Jag, Maria & Mickis hade liten skrattstund på vägen hem. Egentligen har jag massa bilder att lägga upp, men min dator är väligt seg och hittar inte filerna, så jag är rädd att de inte kommer upp, kanske någon annan dag om det går.
Det regnar fortfarande grymt mycket, men ICA är ju ändå inomhus så... Ikväll ska vi äta med några kompisar, tror jag, om det nu blev så, så det blir hämtmat. Jag kommer ju alltid hem senare från centrum (står där mellan 4-8), så jag får säkert äta ensam i alla fall.         (Synd på fotona, förresten.)
HÖRS


Torsdag kväll

Hann aldrig skriva hur kvällen blev igår, så tänkte att jag gör det idag.
När jag kom hem från stan var jag väldigt trött och hade värk i fötterna, men mamma jobbade, så jag var tvungen att cykla till stället där laget skulle samlas innan vi åkte till studentuppvaktningen av tränaren. Jag trodde det skulle komma många, men tydligen så blev vi tre tränare och sex spelare, lite synd. Men vi åkte hem till henne och lämnade över present och grattade, men vi stannade inte länge, utan såg brar när hon öppnade lite presenter. Sedan cyklade jag hem och åt lite plain-middag. Sedan had jag bestämt med ett pr av dem som var med på studenten att vi skulle träffas ch spela lite fotboll på den nya konstgräsplanen. Jag hoppade på cykeln igen och trampade ned dit, spelade & snackade med Frida & Fanny i typ en och halv timma, sedan cyklade jag hem. Var väldigt svettig och skitig(hade spelat i bara strumpor) efter den jobbiga men roliga dagen, så jag tog en snabb dusch innan jag gick och lade mig och lyssnade på "Hur kär får man bli?". Somnade rätt snabbt och sov väldigt gott och länge. Jag hade ju tänkt att bara ligga i soffan och mysa, eftersom jag var så trött efter stan, och så blir det raka motsatsen istället. ^^

Torsdag eftermiddag

Kom precis hem från stan. Vi gick runt i Gamla stan och guidade varnadra på olika platser där. Men det det var ju inte mycket som kom in i huvudet: Gustav III kom hit med... Von Färsens... Här bodde...blablabla. Haha!
När vi var klara var alla superhungriga och trodde vi skulle få äta, men då fick man minsann ett frågeformulär med en massa frågor om gamla stan, och inte frågor med svar som någon prata om, utan man var tvungen att gå tillbaka till nästan varenda plats och hitta svaret..... Jag, Mikaela, Maria & Frida åt ovanför Österlånggatan i alla fall, och vi hade tur med vädret! Men eftersom man trodde det skulle bli bra väder hade man tagit på sig massor med kläder, och såklart. bara därför blir det superfint, och man svettas!  När vi svarat på frågorna samlades vi igen klockan halv ett. Då promenerade hela klassen bort till Södermalm, och fick ytterligare lite ointressant information med oss av SO-läraren. På Fjällgatan stannade vi sedan på en mysig uteservering & vår lärare hade fixat så att alla sjuor fick gratis glass! Det var en superbra grej, tycker jag. Jag valde en kula "kryddig rabarber" & "änglaglass" (med lingon & Digestive-kross). Detvar verkligen "typiskt mig" -smaker, de var hur goda som helst, och ingen klassisk smak, mer nyskapande! Sedan knatade vi ned till Stockholm södra för att ta tåget hem, och det var verkligen skönt att få sitta, fötterna dunkade och man var sådär seg. Fick sedan skjuts hem av vännens mamma, najjs!
Nu ska jag snart på studentuppvakting hos min tränare, hela laget ska dit och lämna present.
HÖRS


Torsdag morgon

Nu har jag gjort mig iordning och ätit frukost. Matsäcken är också klar, sen ska jag bara packa ned allt.
Det ser ut att bli regn ute, men det är ändå varmt ute!? Men det är ju i och för sig bra.
Nu ska jag slå upp lite tyska ord i ordlistan. Knepar nämligen på en enda mening, för min brorsa ska åka till Tyskland med några kompisar i eftermiddag, så jag tänkte skicka ett sms innan de åker. Kom på det, att vi inte ens har lärt oss hur man bygger upp meningen " hoppas du får en trevlig...." Men nu vet jag ju! Eller nästan i alla fall...
Nu måste jag läsa på mina guideturer. Jag ska visa klassen Järntorget & Österlånggatan.
I eftermiddag vid femtiden, ska vi samlas med laget för att åka hem till vår tränare & bara lämna över en present och gratta till studenten.

Skriver ett inlägg senare & berättar hur dagen varit.
HÖRS


Vanliga onsdagen

Vilket USELT väder vi har!

Vi hade ju sovmorgon till halvtio idag, så vi började med bild. Det vara bara att städa sin egen bänk, inte så farligt. På matten gick vi igenom provet, och det gick ju bra, så att det var inga problem. Efter lunch hade vi kort NO-kektion, som vanligt på onsdagar, och eftersom vi var klara med kapitlet, och inte tal om att börja på ett nytt!!, så hade vi en liten tävling. Jag var med Nora, Mikaela & Maria, och man skulle komma på lite no-grejer på en bokstav. Och mitt lag vann! med rätt god marginal, fyra poäng, och vi fick dela på en påse Dumle, och ett pris till den som uppfann Dumle, det är ju så grymt smarrigt! På mentorstiden gick vi igenom vad som ska hända imorgon och på fredag. Imorgon ska våran SO-lärare guida oss i Gamla stan & på Söder. Eller snarare ska vi guida, uppgiften var att läsa på ett litet stycke om en plats, och när vi kommer fram till den, så får man själv guida klassen. Alla fick alltså en varsin plats eller något liknande. På fredag är det stadsorientering, och det är bara att hoppas på bra väder båda dagarna, med det ser inte så ljust ut.... Hoppas det blir skoj i alla fall, det tror jag nog allt! Tyskalektionen var ungefär två minuter lång, vi hade ingen lärare, och behövde bara lämna in böckerna, vilket jag redan gjort, skönt att få sluta tidigare!
När jag kom hem klippte jag lite kort. Har också fotat nu, så ni kan se lite bättre vad det är för något. Bilderna får dock läggas upp senare, hinner inte skriva mer idag. Har träning till 9, och då måste jag duscha och fixa i ordning för morgondagen, tur att vi har sovmorgon till 9 då.     Visstja, man skulle ju ha med sig egen matsäck!!

HÖRS


Tisdagskväll

Kom nyss hem från niornas slutshow i kulturhuset. Jag tycker den var sådär. Det var mer som en vanlig konsert-musikal än musikklassernas sista show tillsammans. Men det var väl kul i alla fall.
Maria följde med mig hem, eftersom det var tänkt att jag skulle hjälpa henne med designen, men även om vi slutade tidigare från so:n, eftersom vi såg på film, blev det ingen tid över till det. Vi lagade middag, kyckling med ört-cremé fraische & pasta, smarrigt! Sedan blev det inte så mycket tid kvar innan det var dags att gå till bussen.
Vi hämtade ut biljetter, sen stod vi utanflr ett tag och bara pratade med Sandra, Frida, Pontus, Mahna & Tobbe. Trevligt, Trevligt!
Det blev lite strul när jag skulle åka hem, för jag kunde inte komma hem, haha, såå... Men det löste sig efter ett tag, när jag & M snackat lite mer med tyyp Pontus & Tobbe...
Imorgon är det sovmorgon som gäller, till halvtio, ska bli skönt, det är även sista riktiga skoldagen!!!    Naaajs, ju!!
HÖRS

Tisdag

Nu sitter jag i skolan och skriver ett inlägg. Vi skulle egentligen haft musik, men då sa musikläraren att vi skulle ha SO, men det visste inte SOläraren om, så vår mentor gav oss datorer, så nu sitter nästan hela klassen i ett klassrum och busar på datorerna!
Snart är det dags för lunctitta på, och efter det ska vi äta lite glass och titta på film på svenskan, eftersom det är vår sista lektion med henne. På so:n blir det också film, fortsättning på Den galna proffesorn som vi började titta på igår, rätt kul faktiskt!
Efter skolan ska Maria följa med mig hem, och jag ska hjälpa henne med bloggdesign, tror jag. Sedan vi fem-tiden ska vi ta bussen ner till Kulturhuset, där 9:ornas årliga slutshow är. Nästan hela klassen kommer nog, fast det går en senare föreställning också, så en del ska väl på den. Men showerna brukar vara riktigt roliga!

Skriver kanske ikväll, efter showen och berättar hur det var!
HÖRS

Dagens bus

Såhär kan det bli för våra stackars killar när man har en lång rast och har lite tråkigt...

Detta kan våra stackars killar i klassen drabbas för när de inte vakar över sina skåp, och vi tjejer(typ jag) har en lång rast och är lite uttråkade. Det piggade upp i alla fall. Ett gott skratt förlänger livet!

Måndag eftermiddag

Proteindrinkar smakar URK! Jag provade en av mammas alldeles nyss, ingen höjdare precis! Jag föredrar & rekomenderar någon form av mat istället, bättre, godare & nyttigare!
Dagen har varit riktigt bra! Vi började 08:55 med NO, då var vi bara ute och letade fågel-och växtarter. Vi fick sluta tidigare från den, så jag och några tjejer busade "lite" med Pontus i vår klass! VÄLDIGT KUL!! Sedan var det matte och mentorstid, eller matte&matte, mentortiden tog all tid. Det handlade om att välja aktivitet inför Väsbydagen. Jag valde fotboll med några andra som 1:a handsval, och bordtennis som andrahand. Innan vi gick på lunch fick vi veta provresultaten på matten också; Algebra&ekvationer. Jag hade 37/40, vilket var MVG! Terminens sista prov, det kändes bra! Efter lunch var det idrott. Tjejerna i åttan på vår skola har ställt upp i en fotbollsturnering mella olika skolor i Väsby(dock var det bara två skolor anmälda, vi och en till). De hade brist på spelare och då fick jag vara med istället. Jag var inte alls beredd på det, men skoj i alla fall. Inte en enda i laget spelade/spelar fotboll(utom jag), och Grimsta som vi mötte, där spelade ALLA fotboll, och jag kände ju igen typ alla! Vi fick spö med 11-0, men det gjorde inget, ingen av lagen var ju precis seriösa, och vi hade kul!
På SO:n visade våran lärare en film, Den galne proffesorn, det var skönt, och musiken var inställd, så dagen blev rätt kort i allafall!  SKÖNT!

Nu ska jag kanske börja på någon middag innan det är dags för träning, skoj!
HÖRS


Måndagmorgonsinlägg

Dags för måndag och skola igen! Rätt bra och lugna lektioner idag, doch den längsta dagen vi har, 15:30. Men dagen brukar gå rätt snabbt i alla fall, så det gör inte så mycket. Nu är det bara idag, i morgon & på onsdag kvar som riktiga skoldagar! På torsdag och fredag är det mentorsdagar, så vi åker till stan.
Ikväll är det fotbollsträning för min del, vad dka ni göra?

Skriver nog ett inlägg i eftermiddag/kväll också.
HÖRS

Ingen träff med Maria

Maria & jag kunde tyvärr inte träffas idag, hon hade annat för sig, så istället bestämde jag mig för att nog fixa om i mitt rum. Det har inte blivit av än, först gjorde jag några 3D- kort, som jag brukar göra. Det är typ gratulationskort, dopkort, bröllopskort eller vad som helst som jag gör i 3D-effekt. Kan nog lägga upp lite bilder någon gång.
Det blev en liten stund ute på studsmattan också, har inte hoppat på jättelänge, men det är så himla kul! Särskilt i det finare vädret också! Nu ska jag äta lite grand innan jag tittar i rummet. Hade främst tänkt att rensa och slänga lite saker, men till senare har jag lite planer på hur jag vill göra, menl är nog dröja ett par måndader, eller så kan det bli ett litet sommarprojekt! Ja, vilken bra idè! Men får se hur det blir med det.
I eftermiddag ska jag och Mikaela gå på Friskis&svettis på ett medelpass. Mikaela har aldrig varit där och tränat, men ville prova på, så jag tar med henne på ett litet pass!
Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt och lyssna på min ljudCD "hur kär får man bli?" av Katarina von Bredow. Läste boken för säkert två år sedan, men när jag var på biblioteket och såg att den fanns på ljudbok var jag tvungen att låna den, jag mindes att den var så väldigt bra!
Nu ska jag värma på maten och sätta mig i uterummet och njuta av vädret.
HÖRS

söndag 7 juni

Nu har jag precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning. Brorsan hjälpte mig lite grand att fixa med design, men det vart knas, så har inte blivit mycket klokare på det. Idag ska jag träffa Maria och jag ska se hur hennes och min tårta blev som vi bakade igårkväll som hon ska bjuda sin kusin på, eftersom hon har fyllt år. Den såg kanongod ut på bilden, och smeten var också kanongod, så det borde bli lyckat!
Annars har jag inga speciella planer för idag, vädret har ju blivit lite bättre sen idag mot vad det var förut, så ska nog gå ut och hitta på nått, tror jag.

Skriver nog nått inlägg senare, och ska försöka få upp lite bilder då också, hoppas det går!
HÖRS.

Nationaldagen 6 juni

Sådär, nu har jag kommit igång med bloggen jag lovade öppna efter sportlovet, som just var för ett tag sedan...Bättre sent än aldrg! Måste lära mig lite av hur man fixar med design och sånt, ska se om jag kanske kan få lite hjälp av min bror sen, senare.     Idag har jag varit på landet med mamma & pappa. Det ligger ute i skärgården på en liten ö utanför Åkersberga. I år ska jag lära mig köra båten ordentligt. Jag började förra året, men allt man lärt har bara flugit ut genom öronen, så nu ska jag lära mig "igen". Vi åkte ut igårkväll, åt lite gott och tittade på TV. Idag fixade vi lite i på tomten, klippte gräs, rensade osv. Och promenerade såklart, det är ett måste där ute. Vi bjöd också över nåra grannar på lite fika, så vi pratade och hade det trevligt!

I den här kommande veckan går jag mina tre sista riktiga skoldagar, sedan är det bara tre aktivitetsdagar kvar, stadsvandring, stadsorientering och städdag med aktiviteter. De komunala skolorna i Väsby slutar ju väldigt sent i år, 16 juni. Men det blir nog bra, det är ju inte mycket kvar nu. Veckan som gått har varit spännande. I torsdags serverade tjejerna i klassen på niornas bal, grymt kul! Vi dekorerade, blåste ballonger, och dukade på eftermiddgen, senare på kvällen serverade vi välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt. Avdukning och disk och dans var man också tvungen till, men väligt kul var det!      I fredags var det orienteringsdag. Jag och Mikaela som jag sprang med tog oss runt på 1, 17 tim med alla kontroller avprickade!!

Nu ska jag titta en liten snabbis på design och grejer, sedan är det dags att titta på matchen Sverige-Danmark!
HEJA SVERIGE!!!

RSS 2.0