Fredag 31juli

Härlig sommardag!

Imorse när jag vaknade kände jag mig härlit utvilad, och genom springan till mitt öppna fönster såg jag bara blå himmel. "Härligt", tänkte jag. Så idag har det varit härligt varmt sommarväder, med sol, och enstaka moln. Innan jag pallrade mig upp läste jag några sidor i en gammal "sköna hem".
Farmor&Farfar var här idag, Farfar hjälpte pappa med lite plankor till köksbygget. Pappa har smått börjat riva ut ett fönster i köket, eftersom detska byggas om, men den riktiga reoveringen börjar i senare i höst.    Har vilat idag, inte gjort något särskilt. Gjorde ett par av mina 3D-kort.(Som ska komma upp i bildformat när min dator funkar). Bakade två sockerkakor med blåbär också, eftersom vi får gäster till landet imorgon. Jag, pappa & mamma åker ut ikväll, lillabrorsan är redan där, och Johan kommer hem  imorgon. Eftersom jag inte hade så mycket  att göra tog jag cykeln till färgaffären och tittade på tapeter och hämtade inperation. Det finn ju HUR MYCKET SOM HELST att välja på, man vill ha alla tapeter i samma rumpå 14 kvm!!! Otroligt vad mycket snyggt det finns. Men jag skulle helst vilja ha en fondvägg i pastellerna ljusgrönt & Ljusrosa i samma tapet, ochjust det fanns inte så mycket av. Men jag skulle kunna tänkamig en tapet med lite japanska blommor på också, det är så sött!, men jag vill ja ljust i rummet i alla fall, så hela rummet vitt, och en lljus fondvägg. Fast en så länge är allt bara frömmar i mitt huvud, inte ens säkert att det ska bli omgjort!
Men det är viktigt att låta sig drömma bort till oöndliga fantasier, och tillåta sig själv till det.
DRÖM


Torsdag 30 juli

Idag har jag varit och klippt mig! Det blev supersnyggt, klippte lugg faktiskt, och toppademig. Skönt att bli av med slitet sommarhår. Frisören passade på att locka lite grand också, jättesött. Hade tänkt lägga upp bilder på frisyren, men eftersom min datorn nu har fått diagnosen "allvarligt fel" av mig nu, så går det inte, då det inte fuknar att ladda upp bilder i bloggen. Men jag hann faktiskt ladda upp bilden på löpartröjan innan datorn började strejka på riktigt. Det ska omformateras så snart som möjligt, kanske nästa vecka. Hoppas!
Vet ni mer? Imorse vaknade jag kvart över nio! Gud vad skönt, fast mamma var uppe typkvart över sex för hon jobbade. Så morgonen blev lugn, sen har pappa kommit hem från kandet också, så vi åt lunch innan jag cyklade ned och klippte mig. Ska se om jag kontaktar någon vän senare också. Men jag först ska jag göra en snygg önskelista på datorn. Ett snyggt typsnitt, bilder och färg! Kan ju lägga upp listan på bloggen också!
Fast jag vet, jag fyller inte år först i Oktober, men, önska kostar inget!


Löpart-shirt, Stadium. 99kr (ord 199kr)

onsdag 29 juli

Godmorgon! Nu ska jag tillbaka till centrum idag igen! Upptäckte nämligen två, ganska stora hål i löpart-shirten jag köpte igår, usch! Sen ska jag cykla direkt hem till Maria, så ska vi hitta på något!
Sen vet jag inte vad jag mer ska göra idag faktiskt, det blir en lugn dag!
CARPE DIEM


Uppdatering tisdag 28 juli

Blev helnöjd med garderoben! Fick ut ungefär två papperskassar, och rensade och gjorde snyggt i garderoben. Kläderna får gå till insamling eller secondhand. När jag var klar med den, cyklade jag hem till ellen, men eftersom jag inte cyklat hemma på jättelänge, känns det som, tog jag bara en liten kort runda innan det. Det regnade ute, så vi tittade på Alvin & gänget! Ellen hade inte sett den, och det var längesen jag såg den, den är väldigt gullig! Efter det åt vi pannkakor med frukt, vaniljvisp, sylt och chokladsås, gott! Sen tvingade jag ut ellen att cykla bara runt kvarteret, Vi ringde på Tobbe som åkte till Bulgarien nån timme senare och pratade lite. Sen cyklade jag hem och hämtade pengar, ville nämligen till centrum för att titta om jag hittade nått kul på Rean, tänkte att jag kanske kunde köpa något nytt plagg i och med att jag rensat ut en del. Det fanns massor med skoj saker på rea, men jag köpte ett löparlinne på Staduim i lysgul färg. Och i nya H&M-katalogen hade jag sett ut en supersnygg väska. Har länge velat ha en i skinnimitation i brunt eller svart,men har ine hittat någon som jag verkligen känner för, har väl varit kräsen antar jag, hehe! Och eftersom de hade den i butiken slog jag till. Hittade också en gul bh på rean där också, perfekt, jag har rensat ut två stycken där också.
Mamma kom till sation precis när jag skulle gå hem, så mötte upp henne och vi köpte lite middag, sprang vi två varv i spåret och åt. På kvällen gick jag ut med oliver, och vi mötee sara som jag inte träffat på länge, och hon skulle ut med sin kompis Marcus, sen gick vi och träffade Karelius. Så hade en trevlig kväll!
PS. Bilder kommer upp på kläderna imorgon (29 juli)
HÖRS


Tisdag 28 juli

Igårkväll la jag mig tidigt, eftersom jag hade gått upp halv sex på morgonen. Skulle nämligen på dagskryssning med pappa och lillebror. Trevligt trevligt!! Vaknade kvart i åtta imorse, läste till halvnio. Nu har jag just ätit frukost framför datorn, blev sugen på att blogga:) Efter det här inlägget ska jag hänga tvätt och göra mig i ordning.
Dagens huvudaktivitet är att rensa garderoben, ska bli riktigt skoj!!  Och sen måste jag på något sett skaffa fram mat, kanske finns nått i frysen, annars är det rätt tomt i köket... Får se om jag träffar någon kompis idag också, så blir det nog. Och sen så måste jag ju vara ute lite, i det lagom mulna vädret.
Ikväll ska mamma och jag springa, men som sagt ikväll ju. Kanske skriver ett inlägg senare idag.
HÖRS

PS. Jag sak försöka fia bilder från sportscamp, dalecarlia, Gotland och övrigt av sommaren, men min data är så seg, den tar typ tio minuter på sig att ladda upp en bild. Jag ska formatera om den när jag har tid. Men hinner jag idag, så ska jag försöka flytta över lite bilder på en stickaoch lägga in från den andra datorn, vi får se. Annars ska jag fixa mer med det i höst, när det finns mer tid för bloggen.


Höstnaglar

I höst kommer jag satsa på naglar i naturligare, hudfärgade toner.



Depends lack finns i de flesta
kosmetika-och klädaffärer, och kostar ca 25 kr

Sommarskönhet

Är det något man ska investera såhär i slutet på sommaren, augusti närmar sig, tycker jag det är nagellack.
Min bästa vän Maria har lärt mig ta hand om mina naglar, Tack! Eftersom jag ogillar långa naglar, eftersom de (på mig) jämt skivar sig, går sönder och blir smutsiga, filar jag ned naglarna nästan helt ungefär en gång i veckan. Maria brukar hjälpa mig att måla så det blir jämt och snyggt. Börja med ett baslack som skyddar nageln, sedan ett tunt lager färg, ett till lager färg, och sedan ett toplack, det blir supersnyggt och ser vårdat ut. I fredags nar vi hade middag hemma hos mig målade hon mina naglar i en knallrosa, cerice. Det är superhett till en lagom solbränna. Försöker scrubba mig vrje vecka så de döda hudcellerna scrubbas bort, och brännan blir jämnare och flagar inte lika lätt. När jag inte har en scrubbvante med mig, typ på landet, brukar jag scrubba hela kroppen med sand i stället, det är så himla skönt, och funkar super!
Tillbaka till naglarna! Jag tycker verkligen att man ska måla naglarna, och om inte i någon färg, välj ett blankt lack, eller ett baslack, som skyddar nageln! Till senare i höst Ska jag skaffa ett ljust lack, typ hudfärgat. Det kommer bli naturligt, passa super till de mer nedtonade, naturliga färgerna på kläderna, och även själva naturen i sig som brukar vara på hösten. Dessutom kommer det se vårdat, naturligt och friskt ut!


Investera i starka, rosa eller röda lack
som är perfekta till en snygg bränna i slutet av sommaren      

Gotland var..

För två veckor sedan kom jag ju hem från Gotland, tänkte bara berätta lite kort om hur det var där!
Jag och familjen bodde strax utanför ringmuren i Visby, och vi bodde på en, typ,  liten etagevåning. Vädret var kanon, verkligen! Så det blev stranddagar nästan varje dag, härligt! Vi var mest på Tofta, där var det superhärlig strand med mjuk,finkornig sand, och skönt svalkande vatten! Förutom bad och sol och promenader längs stranden, spelade vi lite strandtennis och sparkade lite boll, skojiga sommarsporter på stranden! Vi var inne i Visby stad varje kväll och knalllade runt på de riktigt mysiga gatorna. Känslan var utomlands, typ liten by i Grekland. Jag har inte varit på Gotland sen jag var tre år, så jag mindes inget, MEN vilken mysig stad! En kväll var vi på tornerspel, coolt med hästarna och de skickliga ryttarna som var grymt pricksäkra! Kul underhållning! Två dagar hyrde vi cyklar, en kväll cyklade vi runt i stan, ganske jobbigt eftersom det bara är kullersten överallt! En dag cyklade vi ut från Visby och bara trampade längs de mysiga vägarna med blommor längs vägarna, åh mysigt! Vi stannade och åt matsäck och badade, och vädret var super, man kände sig så fri, som i en reklam för något smör eller något, haha!!
Vi hade råkat pricka in vår semester samtidigt som det är stockholmsveckan inne i Visby, så det var fullt med festande folk, colla klänningar och kul att titta på folklivet. De få klubbar som finns på Gotland invarderas av stockholmsungdomarna, och även i hamnen låg yachter med disco för fulla muggar, kul att titta på samtidigt som man slickar på en glass från Sveriges största glassbar, 100 sorters lösglass! Men veckan på Gotland var helt fantastisk, och jag är kalasnöjd!

Jag tycker bara det är synd att det är så många mindreåriga på dessa fester och klubbar, och en hel del människor som inte kan kontrollera sitt festande...Ca 25 st poliser var inhyrda under veckan, bara i Visby, och de är välbehövda!
Det är minst lika roligt att stå och titta på båtarna med stans värsta fester, än att inte kunna gå hem på morgonkvisten, eller kräkas upp den farliga mängd man fått i sig...

Uppdatering

I fredags hade jag en trevlig sommarbjudning hemma hos mig. Maria, Mickis & Frida var här. Jag hade gjort snygga "drinkar" (ingen alkohol, of course!), och vi hjälptes åt at laga en god pastarätt som jag valt ur pappas receptbok han fick av mig. Vi gjorde persiljekyckling men spaghetti. Det var massa ingefära i, och det blev supergott! Vi satt i uterummet och babblade samtidigt. Och Mickis som varit på språkresa i England, hade tagit med sig Jelly-beans, som jag beställde av henne:) Till efterrätt hade jag fixat en blåbärspaj, på blåbär som var rätt färskplockade från landet, och smuldeg över, och vaniljsås till, smaskigt!!! Sen tittade vi på Systrar i Jeans & Systrar i jeans, andra sommaren. Ma & Mi sov över, Frida gick hem när vi tittat på filmerna. Maria skule till Åland så hon gick iväg klockan sju, väckte mig och Mi ochsa hejdå, sen somnade vi om till nio. Hon följde med mig, mams & paps utt till landet. Mickis och jag var duktiga och plockade minst en liter blåbär var på två dagar, styrketränade på bryggan och badade flera gånger!!!


Sommar-inlägg

Idag bär det av mot Gotland!

sportscamp

sitter just nu vid en data på sportscamp. Har skitskoj! Träningar cirka två gånger om dagen, matcher ibland. Vi har en jättebra tränare! Men det är supervarmt, så det blir rätt lugn träning, man får typ solsting av att träna i cirka trettio gaders värme!!!!
Förutom träna gör vi mycket annat skoj, typ sitter vid datan, sumobrottas i dräkter, sjunger singstar och massa annat i activity town. Det är ett ställe där det finns en massa kul saker att göra när man inte har något att göra på ett tag. De finns t ex datorer, så jag skriver ett kort inlägg.
Har superkul verkligen, hoppas ni också har det!
Ha en trevlig sommar!
HÖRS

RSS 2.0