Sommar-nödvändigheter

Nu har jag duschat efter ett ute-jumpapass på Friskis! Jag har inte haft tiden att vara där på flera veckor. Och idag var det utomhus, härligt att träna till det som jag kallar kokosnöt-musik. Ni vet sådan där, inte techno som spelas på klubbar, utan mer feelgood beach-musik med lite trummor och så! Jag kallar det kokosnöt-musik för jag tänker alltid på rosa Hawaii-halsband i blommor, strandbarer byggda i bambu, blommiga bikinis, färgglada surfbrädor, och såklart kokosnöt-drinkar! Haha!
Detta var mina inköp från dagen. Mamma kom även hem med en jättehärlig orange tunn blus, men har hunnit fota den, så den kommer upp i veckan!


Medan ni andra kilar runt med Dove summer Glow, kör jag på den aningen
bättre varianten från Apoteket. Den ger snabbare resultat, efter tre använd-
ningar såg man en tydlig skillnad, dessutom innehåller den solrosolja som
återfuktar huden ordentligt varje gång. Sitter väldigt bra på huden!
Den är ju inte heller djurtestad, bra!

Mina nya bikini! Jag var verkligen jättesugen på en bandå, och
hade spanat in denna på Stadium, kärlek vid första ögonkastet! Jag
älskar ju färg! Sedan hade jag också bestämt mig för en helt missad
underdel, och det hade sett knääpt ut med en randig missmatch!
Det stod mellan denna, eller en grå leopard-trosa. Denna vann, jag kom på att
den blir snygg att missmatcha en annan överdel också. Denna är från H&M, från
deras 49kr kollektion! Härlig!


Gulligt vill-ha sommarplagg

    
Fastnade för dessa två när jag var i cemtrum idag. Den i jeans tror jag alla har sett, och jag har tittat på den en miljon gånger i H&M-katalogen och älskade den från första stund. Den blommiga såg jag idag inne på Lindex, och det var verkligen jättesöt! Man kanske borde skaffa sig en shortsdress till sommaren? Jag tycker i alla de är väldigt söta! vad tycker ni?


Utstyrsel

Solen stekte på idag, så det blev lite varmt med detta idag. Men efter jag varit på min låg-och mellanstadie skola och träffat min gamla lärare, och efter jag varit i centrum en sväng och handlat lite sommar prylar, började det regna... Dock skiner solen nu igen!


Min favorittunika och jeansjacka och världens mest bekväma skor, seglarstuket

Runt vänster arm blingar min älskade JET-SET!

Kring höger arm, två armband. Det i ringar fick jag från bästa vän Mikaela till konfirmationen!

Och slutligen, om halsen en konfirmationns present till från familjens vänner

Planer för dagen

Nu sitter jag och äter frukost framför datan. Det borde jaginte göra, så strax ska jag läsa morgontidningen istället. Erkänn att det ändå är lite vuxenpoäng att inte ens femton år fyllda, redan läst Dagen Nyheter varje morgon i två år?
Började morgonen med att sätta på mig rosa sportbh och shorts och hoppa studsmatta några minuter. Så där för att få igång pulsen på morgon, jättehärligt att flyga under skuggan av ett blommande äppelträd! Sitter i morgonrock just nu och väntar på att min kokosnöt-kräm ska sjunka in ordentligt efter duschen, sen ska jag klä på mig fräscha sommarkläder, för det är så varmt och härligt här! Då ska jag gå till min gamla skola faktiskt, och hälsa på min toppenlärare från fyran & femman! Vad kul det ska bli att vara tillbaka på barndomsskolan, och särskilt nu nära skolavslutningen, när alla barn är ute och leker, övar avslutningsånger och hela skolan blommar!

Jag tror inte jag följer mde klassen till stan i eftermiddag. Jag känner att jag måste vila min kropp, och sex timmar i stan och bara sjunga i stan, för ingenting, känns minst sagt onödigt. Istället ska jag vara hemma ochvila upp mig, och fixa småsaker här hemma.
Ha en bra dag, bloggar senare idag!

Stan hela dan!

Kom rätt nyligen hem från stan. Vi har haft en grej med skolan, och sjungit sånger från Haiti, som vi ska sjunga upp tillsammans med andra körer imorgon på en konsert. Dock var dagen inte särskilt skoj, eftersom jag redan var hel slut. Sov ju över hos Frida inatt, och vi sov faktiskt ordentligt, men min kropp är ändå slut efter de senaste veckornas fulla schema. Vi har ingen skola först klockan två imorgon, och då samlas vi för att åka in till stan igen. Men jag är hlet slut både psykiskt och fysiskt, så funderar på att sjukanmäla mig...

Nu har jag just ätit middag, och legat en stund på spikmattan. Bara lade mig och blundade, och väntade på att kroppen lugna ned sig, och sen öppna ögonen. Åh så härligt!
Har slägt ut sängen också. Eller ja, byter "sängoutfit". Täcket, kuddar och madrassen hänger på vädring på balkongen, och ska byta till satin-sängklader. Jag älskar att lägga mig i en sval nybäddad säg med hårda lakan!

Måste verkligen lägga mig i mammas och pappas säng en stund och läsa. Men nu medan jag bloggar ,fortsätter jag på den trum-inspirerande musiken från dagen. Lejonkungen och feelgood-afrikansk musik!


Jag & Frida på Gotland!

Fotboll, shopping & mys

Morgon började ju rätt tidigt i och med matchen. Vinst med 4-2 mot Viksjö!
Sedan åkte jag hem blöt, eftersom det regnat en del. Duschade, åt omelett och bytte om. Sedan åkte jag ner till planerna igen och dömde F-9 i fotboll och drog in lite snabba cash ;)
Jag cyklade hem till Frida och väntade på att hon skulle fixa till sig. Förbi mig och byta om och ta med lite saker, och åkte till Kista. Jag skulle ta bort länkar på min...*trumvirvel* JETSET-KLOCKA som jag fick i konfirmationspresent!
Gissa om jag är värdelns gladaste!!! En turkosblå med stenar runt!! So happy! :D
Köpte present till Maria också, som jag ska till på lördag!

Nu sitter jag hemma hos Frida och skriver från hennes dator medan vi pratar med Maria i telefon. Vi är supermätta, vi år thaimat när vi kom till stationen, mums! Har inte ätit särskilt mycket idag, innan det. Jag var hemma och hämtade lite sovsaker, och sover över här. När vi har pratat klart ska vi mysa och spela gitarr till sorgliga sånger. Så mysigt! Bara för att det ska bli lite trevligt här, så lägger jag upp ern bild som ni nog redan sett, men men, sånt är livet! ;)
Förresten ska jag bara säga HEJ till Emma Höstman som läser det här, haha, söt!


Ibland måste de dåliga dagarna fram

Och idag har jag en sådan dag. Jag vaknade helt enkelt på fel sida om sängen idag. Jag var trött, irriterad på massa saker, och kände mig inte särskilt snygg...
Men ibland mpste man, det är inget man kan styra över. Särskilt inte eftersom merparten av årets dagar, för min del i alla fall inte går åt till att sura. Oftast är jag ett happyface :D

Men allt gick i alla fall bra igår, skönt att det inte blir lika mycket numed rep och sånt inför musikalen Oliver Twist, eftersom vi är färdiga med det nu. Kvällen slutade på topp med föreställningen klockan åtta, då en skrattanfall dök upp mitt i en scen, men vi fick publiken med oss!
Men det var mer än skönt att lägga sig och sova sen! Mina fötter värker än av att i tre-fyra dagar sprungit barfota på trägolv, dansaat runt och hårt knutna fotbollskor. Mina fotsulor känns helt trasiga!

Men som sagt, idag händer inget speciellt, har inte lust till så mycket heller, pga dagens humör. Skulle serverat på niornas bal ikväll, men vi var så många, och jag serverar istället på deras avslutningslunch. Dessutom var allt typ oplanerat. Förra året på balen var allt jättenoga och ordningssamt med föräldrar som styrde, och vi var med på balkommiténs möte två gånger och fick uppgifter. Om de två dagar innan frågar efter servitriser, trots att de inte bestämt om maten än, det låter lite kört...
Kanske kommer Frida och jag hitta på nått ikväll, får se!


Tur att morgondagen börjar med det bästa jag har i mitt liv, fotbollen.
Så här trivs jag bäst, alltid.

En snabbis innan jag sticker

Jag hade för en gång skull visst felplanerat tiden lite. Visst hann jag med marginal hemefter skolan, och laga mat som jag skulle göra. Men i och försig blev mitt schema flyttat en halvtimme tidigare. Mamma och pappa plockar upp mig om en kvart så åker vi till aulan och förbereder inför musikalen!
 Men medan min starka korvstroganoff puttrade, hoppade jag in i duschen, eftrsom jag inte gjorde det i skolan sista lektionen, och sedan har jag och min bror ätit. Dagen har varit helt okej, som vanligt. Men det är svårt att koncentrera sig nu de sista dagarna, bara två prov kvar, imorgon tyska och på onsdag matte. Man vill mest bara busa och snacka i klassrummet... ;) Eller vad säger ni?

Ha det skön...T i solen!

Korta dagar med sovmorgon är bäst

Idag hade vi en kort dag, slutade halv två. Då var vi ju klara med ytterligare två föreställningar, så nu är det bara två stycken på kvällen imorgon!
Maria följde med mig hem och vi pluggade kemi och jag tyska. Sen har vi varit ute och promenerat och pratat om så mycket, ätit god middag och dansat och sjungit! Så härligt! Nu har hon just åkt, så jag ska fixa lite things på datan med bilder, sen ska jag och pappa dra ut och springa. Jag vill ta tre varv, men det säger pappsen att jag kan glömma, för han vill bara ha två! Men jag kanske gör så, och kombinerar med lite styrka här hemma...

Sen måste jag plugga mer till kemin imorgon, men vi har i alla fall sovmorgon till tio, det är toppen verkligen! :D
Förresten, sorry för min bild-update, men de senaste gångerna jag skrivit har jag inte haft någon tid till uppladdning...
Hoppas ni haft en bra dag? Lite bättre väder idag i alla fall!

Återhämtning på mitt vis

Jo, idag kanske min återhämtning blir lite annorlunda mot vanligt, menmen. Ska stretcha alla muskler ordentligt nu, äta upp mina pumpa-och solroskärnor, och sedan plugga. Om jag hinner ska jag köra lite styrka i TV-rummet också.
Plugg är faktiskt inget som brukar stå mitt schema, åtminstone inte återhämtingen efter träning. Oftast gör jag vad som behövs i skolan, och vi har inte särskilt mycket läxor. Men om vi har så gör jag dem snabbt innan träningen, men nu är det prov som ska läsas in, och det måste göras.

Hoppas vädret är bättre imorgon så jag kan cykla ned till aulan för musikalerna. Alltid lika bra start på dagen!


MItt absluta bästa mattips! Pumpakärnor och solroskärnor!
Ät som de är eller i sallader, filen, gröten eller på pannkakor!

Musikal-premiären och massa plugg

Har varit hemma ett tag nu, för vi hade två föreställningar idag för skolor, och det gick rätt bra! Hade min stora roll dessa två gånger, imorgon har min midre roll, och på torsdag har jag min stora roll i en av uppsättningarna!

Pratade lite med Frida efter bussresan hem. Idag regnar det lite grand, så jag skippar cykeln... Har en del plugg att göra nu, två prov i slutet av veckan, och ett i början på nästa vecka. Men det är också det sista, senär det inte mycket kvar att göra, SKÖNT!
Sitter och pluggar kemi nu, prov på otrsdag. Men det brukar jag alltid gå bra, och dessutom kommer jag ändå hålla kvar mina betyg, eller höja i alla ämnen, om jag bara skriver VG på detta prov. Men Maria har dragit med mig ut på en liten walktalk en snabbis innan jag ska äta lite middag och dra på träning, jippie!
Efter träningen ska jag plugga lite mer, så kommer inte allt på en gång sen.
Ha det kanon!

Trasigt internet och musikal

Igår kunde jag inte komma in på nätet igen. Pappa och brorsan fattar inte ens vad felet är, då är det illa!
Men det var i alla fall en riktigtriktigt bra dag! En av de bättre i mitt liv! Haha, skämt åsido, jag älskar varje dag!

Gårdagen var i alla fall fantastisk, jag och Frida grät lite till och med. Mest för att mormor grät, men ändå! ;)
Alla var supersnygga i sina kåpor med ros, och allt gick jättebra. Jag sjöng min sång igår igen, den som jag skrivit till redovisningen. Kyrkan var verkligen fullproppad med folk, vi måste varit några hundra!
Efter lite fika och prat åkte jag hem och förberedde timmen innan gästerna kom. Massa sallader, pajer, bröd, tårtor och kakor åkte fram. Härligt! Fick massamassa smycken och presenter. Eftersom jag är CRAZY i smycken så gör inte det mig något! ;)

Idag har vi haft engelskaprov, och det gick nog bra. Bara fri skrving efter ett ämne. Sedan har vi repat från halv ett till sex i aulan, ch det behövdes ju, eftersom imorgon är det premiär och skolföreställningar. Tisdag & onsdag är det på dagen för skolor, och på torsdag kväll för allmänheten.
Ska ladda över konfimationsbilderna från igår nu, och sedan är det fobollsträning fram till tio.
Må så gott!

Lyckad redovisning och utelek

Redovisningen gick ju så bra! :D
Alla var impade av våra egenskrivna låtar, röster, instrument och allt gick som planerat! Sedan satt alla familjer vid sina dukade bord och åt potatissallad och rostbiff. Presentutdelning och tack till vår pastor och hjälpledare, och alla var glada all night long!

Nu har jag bara hunnit ta av min klänning och packat upp hanväskan, och väntar på att Nora ska bli klar med sitt fix. Hon var ju också med och konfirmerade sig! Sen ska vi gå bort hundra meter till en liteliten äng och spela brännboll de flesta konfirmander! YES!

Imorgon uppdaterar jag nog inte. Kanske sent på kvällen, men för övrigt så är det folk här hela dagen,
ha det underbart!

Att göra sig sommarfräsch

Nu är tånaglar och naglar målade och fixade! Blev pärlemor/aprikos-färgat på tårna, och en riktigt cerice färg på fingrarna. Blir snyggt till min bleka klänning, annars hade allt sett så ljust ut, och det kanske blivit lite trist...?
Håret är tvättat och fönat. Kroppen är duschat i kallt vatten. Huden är torkad med nytvättad och tumlad handduk. Smycken är påsatta. Klänningen struken. Insmord i en härlig sommarkräm. Parfymerad...
Det ända som fattas är sminket, det ska på strax. Sen tar jag med mig konfamaterialet för sista gången till kyrkan, och så repar vi vårt program innan alla gäster kommer. Funderar även på att hänga ut lakanen en timma, för att få dem luftiga. Jag sover alltid som prinsessan på ärten i nyvädrade, nya sängkläder!

Åh vad jag älskar att se ut genom fönstret och se gröna träd och klarblå himmel. Imorgon kan vi förhoppningsvis vara ute när cirka 40 gäster kommer hit!
Ska förresten visa upp några av bilderna jag tog i trädgården igår!

I väntan på redovisningen

Kusinerna från Växsjö är här just nu. Det var säkert ett och ett halvt år sedan jag träffade dem senast, så det är kul att de är uppe till min konfirmation! Vi sitter och fikar och pratar i trädgården, och solen steker på ordentligt, härligthärligt!
   Igår kunde jag inte skriva, för att internet inte fungerade-igen! Hade i och för sig en del att göra, efter skolan mötte jag Cissi, Frida, Fanny och Jossan i Sollentuna centrum för att köpa present till Fanny R. Sen var jag hemma och fixade i ordning mig en stund och grejade lite och fotade blommor i trädgården. Foton som jag blev rätt stolt över, måste jag säga! ;)
 Sen var det tjejmiddag hemma hos Fanny. En mysig kväll, helt enkelt!

Nu ska jag måla naglarna tills i eftermiddag. Har samling med förberedelser klockan fyra, och så kommer släkten och vänner till redovisningen klockan sex. Efter det blir det middag med alla familjer. Var i kyrkan och lämnade lite saker, och allt var jättefint i ordningdukat! Längtar faktiskt nu!


När man kan gå så här till skolan, och svettas utan att röra på sig,
då är det sommar! Fick flera komplimanger för min utstyrsel idag.
Fina Mahna tyckte jag såg ut som en katalog-modell! Ge komplimanger
ofta! Det glädjer folk! Jag älskar att ge komplimanger, och ger de så ofta jag kan!

Just nu: BOJKOTT

Japp! Jag ska bojkotta McDonald's! Visst, jag är ingen storätare av dem en då, hände väl ett par gånger om året att jag åt där, men ändå! Var det någon mer än jag som såg McFusk & Co i måndags? Där berättar före detta anställda om hur det fuskades med deras löner, deras chefer ändrade ders tider så de skulle få minskad lön, arbetare tvingades arbeta med smittsamma sjukdomar, och mat som legat i en timme för länge innan den sålts.
FY! Visst, jag är inte omedveten om att maten inte är hälsosam, och just därför sker det nästan aldrig att jag  äter på MDonald's. Men däremot har jag sedan jag läste en artikel i en tidning för något år sedan, tyckt att restaurangen är en bra grej att sätta på CV:t för ungdomar som är intresserade av extrajobb där. Och för att matkedjan skapar ett förtroende för arbetarna, och ger dem befordran. Min bros kompis jobbade i lite över ett år på McDonald's, och som sjuttonåring var han kökschef för han jobbade så bra, viket jag tyckte var jätte bra!

Men efter massa avslöjanden om lönefusk, orättvist behandlad personal, matfusk, och falskheter, är snabbmatskedjan inte värt att fler familjer betalar för något sådant.
McDonald's- neverever

En rätt fullspäckad dag

Jag ber verkligen, verkligen om ursäkt för en kass uppdatering. Anledningen till det, är att jag faktiskt ville blogga igår. Och efter skolan med extra långt musikalrep, och extra lång konfa med rep inför redovisningen på lördag, kommer jag hem och på väg att blogga klockan nio på kvällen. MEN- så fungerar inte internet!! Gosh vad arg jag blir. Det ända jag kan gör är att hoppas nätet fungerar imorgon istället (alltså idag), vilket det gör, och jag är på lite bättre humör då.

Men idag är jag på toppenhumör faktiskt. Idag cyklade jag i endast jeansshorts och t-shirt till skolan, och det har varit över 25 grader hela dagen. Det är svårt att beskriva en sådan sak i text på en blogg, eller ens med bild. Men jag hoppas hela Sverige har lika bra väder som här i Stockholm, och att alla verkligen känner sommarfläktarna, de gröna träden som slår ut och den ljuva doften av sommar!
Ska strax ut på gatan och fixa lite saker, sedan ska jag baka och handla inför bjudningen jag har efter konfa-mässan på söndag. Sen är det fotboll som gäller, jippey!

Baara för jag hade planerat mina shorts igår, blev det "bara" över
15 grader i luften, dock smällde det upp senare på dagen, så det blev
varmt äen med tunna chinos. Igår tänkte jag faktiskt såhär:
Just add some zing, ni vet Sourz-reklamen, med dubbelmoral!
Alltså, lägg bara till något, men en enkel färgglad grej.

Lugn solig torsdag

När man kan cykla till skolan före åtta på morgon, då är sommaren är! Eller vad säger ni?
Värmen ligger på än, och man kan gå runt i shorts och t-shirt. iag körde jag dock på chinos, men imorgon blir det jeansshorts!
Idag skulle vi haft tre prov, som blev ett prov- matte. Det gick säkert bra det mesta. Hemkunskapen hade vi ingen lärare, så vi fick vara med andra gruppen en stund, och lite teori. Vi fick i alla fall smaka massa goda fiskrätter och fem olika sorters kladdkaka-gillas! Historieprovet flyttade vår knäppa lärare också fram till torsdag... En del har gjort provet, men vi var sex stycken från klassen som var borta förra veckan på lägret, så vi får snällt vänta.
Nu ska jag strax kila iväg till Tobbe och hämta lite pick&pack som han tog med sig på bussen, eftersom jag inte kunde ta allt med cyklen, tack kompis! Sen blir det middag och talagträning vid halvsju, jippie!
 Jag älskar att kunna ta på mig träningskläderna, eller i alla fall shortsen, sportbh & t-shirt direkt efter skolan!

Dagens mellanmål: En banan, ett halvt äpple & en havreknäcke med skinka

Sommaren är här!

Ja, man skulle nog faktiskt kunna säga att det är sommar. Det är över tjugo grader här. Ändå har mestadels av dagen spenderats inomhus i mörker... Vi har haft repetition inför vår musikal Oliver Twist som börjar nästa vecka. Det ser faktiskt bra ut, det kommer att bli något!

Men dagen har varit så skön, eftersom det ända som hände var rep, lunch, och sedan fick vi plugga matte inför första delprovet imorgon. Och det var så skönt, eftersom jag tidigare tyckt det var så komplicerat och haft lite ångest över att jag inte pluggat något allt, men nu känns det jättebra och allt flyter på! :D
Nu ska jag strax byta om till sportbh och träningsshorts och hoppa studsmatta. Sedan ska jag plugga lite historia och träning ikväll! Egentligen skulle jag väldigt gärna vilja se Bella&Tyra show på webb-tv, men inge skoj att sitta inomhus, får se vad jag känner för?

Förresten, ni som undrade, klänningen till konfan är från VILA och finns även i kritvitt. Kolla hos återförsäljarna (t. ex Vero Moda) om ni inte har tillgång till VILA-butiker!


En vårig/somrig bild från Gotland, när vi tittade på raukar

Konfirmationens utstyrsel

Ska förresten börja med att säga tack till er som kommenterat om den nya headern, och tack för kommentarerna över huvudtaget. Har ju inte kunnat svara på ett tag nu!
Så, vad tror ni om denna klänning på lördag och söndag till konfan? På lördag är det redovisning av saker, och då ska jag ha den. På söndagen, efter själva gudtjänsten med konfirmation (då har vi vita kåpor på oss), mmen efter så har jag mottagning hemma, och då ska jag kanske också ha den. Möjligtvis en rosa kjol istället, får se!


Lätt aprikosfärgad med lite spetsdetaljer, knappar och band.
Vad säger om den? Blir bra med gulsmycken, pärlörhängen och svarta klacks!

Härlig söndag & stolt segrare

Ja, imorse blev det inte direkt någon sovmorgon. Igår kväll åkte vi som sagt ut till landet på eftermiddagen. Jag hade planerat in att lägga in bilder från Gotland i datorn, blogga osv, men så var jag tvungen att åka till Stinsen för att byta en klänning till min konfirmation. Men nu är outfiten fullbordad och är supernöjd! Visar den i nästa inlägg. Sedan mitt i snabblunchen, ringer de och säger att jag ska döma en match om fem minuter... Så det var bara att kasta sig iväg med visselpipan på fingret och döma i 25 graders värme, så härligt! :D
Sedan hann jag inte mer än att duscha och skriva ett snabbt inlägg, sedan bar det av till landet och grilla! Skönt att komma ut dit igen, och se hur ett sådant vackert ställe växer i våren, och hur allting förändras!

Imorse åkte jag sedan hem och spelade en match. Det var längesen vi spelade med egna laget, och det var så härligt att vara tillbaka efter "semestern". Inte blev det sämre av segern på inte mindre än 9-1!
Fantastiskt! Nu ska jag greja med kameran och foton, bloggar strax igen!

Tillbaka till bloggen, hemma!

Ja, d var man hemma från en grym vecka på Gotland! Det har verkligen varit fantastiskt roligt! Vi har gjort allt mellan himmel och jord: undervisning, diskussioner, lekar, gotländska lekar, dansat, spelat fotboll, ätit och usen saker till. Kommer berätta lite extra i ett separat inlägg. Har nämligen väldigt bråttom nu, hela famlijjen ska ut till älskade landet. Bloggar imorgon igen efter min match på förmiddagen. Nu vet ni i alla fall att jag lever!
PUSS

Vad säger ni nu?

Vad tycker ni?
Ja, ni kan liksom inte bara ha missat headern!? Jag gav Dani en liten utskällning för att hon dröjt så länge, och jag ber verkligen om ursäkt, Daniela! För nu är den äntligen uppe, och visst blev det snyggt? Eller är det något ni tycker brode ändras? Något ni saknar, eller något särskilt som ska vara med? Kommentera!
Jag ska fösöka få till en profilbild med infotext om mig själv också, hoppas jag! :)
TACK

Nu verkar det som om pasta carbonara är klart på spisen där nere, mums!
Det här blir tyvärr mitt sista inlägg på typ en vecka, och jag tycker det är vääääldigt sorgligt! Det har blivit så himla kul att blogga, och det är alltid lika kul med positiva kommentarer! Men kika gärna in på bloggen ändå och bläddra i arkivet, eller släng hit en kommentar.

Om ett par timmar bär det av med buss till Nynäshamn, och sedan Gotlandsfärjan, och så kommer det upp en massa bilder från ett föroppningsvis grymt kul konfirmationsläger!
Ni får ha det kanon, allesammans,
HÖRS

dani the duck is visiting sofiaalice

Hej! Nu är Daniela här och gästbloggar! Jag har ingen aning vad Sofia har för sig just nu men hon får iallafall upp en ny header! Tänkte fixa lite annat smått&gott också när jag ändå håller på...

http://www.danielaz.blogg.se

Vi ses!

Bu&Bä



Visst är kolasås mycket godare än chokladsås? Jag är inte överförtjust i choklad-aktiga saker, även om choklad är grymt gott! Till exempel så gillar jag inte chokladglass alls. Usch!
Men kolasås är bäst smak, och godast på glass, godis och bakverk!

BU
Jag hatar att det jämt ska vara så svårt att få ur den sega såsen ur tuben. Det spelar inte ens någon roll om den är nyöppnad, eller lite kvar. Det är alltid omöjligt att få ur. Vill ni veta, att jag faktiskt blev lite smått anfådd av att trycka ur chokladsåsen ur flaskan till min mellis-glass...


Dagens utstyrsel

Så här såg jag förresten ut idag! Med den trendiga mc-jackan som så många bär. Inte riktigt baseball-jackan, jag tycker om denna modell mer. Fräscht med superhög tofs till!


Äntligen fredagsmys

Hemma från en alldeles okej skoldag. Fick tillbaka andra delprovet på matten, vilket resulterade ett MVG! Men jag tror ändå denna termins slutbetyg landar på VG, för jag har haft det på fler prov, än MVG, men jag är ändå otroligt nöjd! Vi hade också orientering, och det gick väl bra. Härligt att springa runt i terrängen så det suger i benmusklerna. Sedan har vi också samlat ihop en hel del kläder och rekvisita till Oliver Twist-musikalen 25-27 maj. Dessutom börjar manuset sitta ordentligt nu, och tillsammans med alla prylar blev det faktiskt riktigt snyggt, jag tror det kommer bli kanon! =D

Eftersom det äntligen är fredag har jag extra gott mellis. Glass med chokladsås (som jag egentligen faktiskt inte gillar så mycket...), hembakt kaka, madelflarn och Jellybeans.
Nu ska allt det sista fram för Gotland imorgon. Blir jag klar, och får tid över, åker jag hem till Mikaela och bakar med Maria och Frida också. Hinner säkert skriva lite imorgon också. Annars kan jag tala om att det inte finns något internet på Gotland, så det lär inte bli uppdaterat här i bloggen på en vecka... Sad, but true


Inte helt fel fredagsmellis

Vårig favorit


Ett nytt plagg ur min garderob jag är förälskad i. En tunns sjal med
rosor, blad och någon blå blomma på. Man kan ha den inomhus,
men hittilis har i alla fall jag bara använt den som sjal utanpå min
älskade vårtrench (som lär dyka upp i denna kategori snart), eftersom
det blivit så perfekt snyggt tillsammans!

En lugn vårig torsdag

Direkt efter skolan fortsatte jag cykla en stund, istället för att cykla hem. Jag delade ut ett par inbjudningskort till min konfirmation, och pratade i telefon med Maria. Sedan blev det lite av en favoritstund som jag har i princip varje dag. Då när man kommer hem, tar på sig härliga rörliga kläder, borstar ut håret och fäster upp det i en klämma, äter mellis och bloggar. Så just nu håller jag på med den stunden! :D

Jag ska plugga ytterligare lite matte idag, så jag inte hamnar för långt efter under nästa vecka, då jag är ledig från skolan tre dagar pga konfalägret på Gotland. Det ska bli så himla kul med det, måste jag säga! Jag håller tummarna att vädret blir bra! Efter det ska jag packa lite mer inför det, så jag har lite ledig tid imorgon, för då kan jag förhoppningsvis vra med Maria & Mickis och baka kladdkakor!
Ikväll är det träning, och jag känner mig riktigt taggad. Det var senast i måndags jag såg laget, men det känns som en evighet! Fast Cissi träffade jag i alla fall i tisdags på Wayne's. Finns det tid över innan middagen, blir det väl en liten stund på studsmattan

Dagen mellanmål: Ett rejält glas mjölk och en mix av solroskärnor, russin, kokos & madelspån

En glad sjukdag

Jag är inte sängliggande sjuk. Men visst, in hals värker otroligt varje gång jag sväljer, och jag är hes. Men annars har det varit en bra dag. Även om onsdagar är veckan längsta dag, så är jag nöjd eftersom jag jobbade på ordentligt och i ett bra tempo på lektionerna. Jag väckte en härlig glad-känsla inom mig när jag satt på cykeln på väg hem. Dels, jag älskar våren då man kan klä sig så där chicht som man väntat på hela vintern, med färgstarka tunna plagg, brillor mm, och sedan det bästa- cykla! Jag älskar att bara slänga mig på cykeln till och från skolan varje dag! Inte blir det sämre av att jag pratat med banken som fixade mitt problem med lönen från nyrekryteringen (har tränat yngsta årskullen) på någon minut bara. Och när jag kommer hem, ligger ett brev från min bank med två biocheckar i, eftersom ja lämnde in ett upphittat VISA-kort förra veckan. En härlig dag!
Jag skulle så gärna bjuda på en glaaaad bild, men min kamera var helt urladdad! :'(
Men nu har jag en del att syssla med faktiskt, nu när jag har tid efter skolan.

Att göra:
Gå till banken och lösa ett ärende [x]
Läsa bloggar, blogga [x]
Kolla igenom rekvisita till klassen musikal i slutet på maj [ ]
Plugga historia[ ]
Plugga matte[ ]
Skriva inbjudningar till min konfirmation [ ]
Börja packa inför konfalägret på Gotland [ ]
Hoppa studsmatta[ ]


Är det inte sorgligt att man ska behöva skriva upp att hoppa studsmatta på sin att göra-lista? Men jag skäms faktiskt över att jag inte har haft tid att hoppa sedan min bror ställde upp den i trädgården i söndags. Det kanske inte är så bra med tanke på min hals, men man måste ju premiär-hoppa!

En fullspäckad tisdag

Som sagt, jag uppdaterade inte med flit igår, eftersom jag visste att dagen skulle vara påfrestande. Och det var den.
Provet i hemkunskap gick ju jättebra, även om vi inte fick några resultat än, men det var praktisk verksamhet på en köttfärsrätt, och det blev i alla fall gott! Senare var ju loppet, och just innan start kände jag mig febrig, ont i halsen, seg och inte pigg alls. Men jag testade och körde på, och sade till mig själv att "om kroppen säger ifrån, då lugnar du dig och GÅR runt" Men Gud, det har sällan känts så bra att springa. Det blev ju inte sämre av att tiden förbättrades med nästan precis en minut sen förra året. Jag kom runt på tiden 36.50, banan var 7km. Nöjd? JA
Sen stack jag till centrum och köpte smoothie på Wayne's, där min vän Cissi praoar. Sedan tillbaka till skolan för att repa inför vår musikal Oliver Twist i fyra timmar. Jag skulle egentligen på träning direkt efter det, men pga min hals skippade jag det... Jag stannade heller inte kvar på föräldramötet som var, trots att jag inte var på träning. Istället åkte jag hem för att vila ordentligt.
Jag provade även mina klänningar och kjolar i garderoben. Och det kan jag tala om för er, att stå i klackar och pröva ens favorit sommarkläningar och lyssna på Kent på Spotify, det gör att man längtar till sommar och värme!

3maj

Vet ni, nyss fick jag en sådan där konstig känsla. Jag kände att nu, nu blir jag sjuk. Jag känner hur det kliar i halsen, men jag hoppas innerligt att jag klarar mig med endast lite kli idag. För jag har inte tid att bli sjuk, inte tid!
Å andra sidan är det just därför jag får kli i halsen, kroppen håller väl på att säga ifrån, eftersom det är så otroligt mycket att göra nu. Jag är fullproppad med saker som ska kryssas av på "att-göra" listan. Sånt som gör mig stressad.
Nog om det. Idag har jag skapat mig tid att plugga, som jag måste inför prov mm.

Uppdate: Nu ligger middagen i min mage, och jag har pluggat lite lagom, utan att det känns plågsamt. Jag ska strax byta om för träning ikväll. Kan passa på att tala om att det blir ingen uppdatering imorgon.
  Vi ska först springa Väsbyloppet med hela skolan en runda på 7km, jag hoppas jag klarar mitt mål. Sen fika snabbt med Cissi på Wayne's där hon praoar, sen musikalrep i skolan i fyra timmar, sedan fotbollsträning. Jag berättar mer specifikt i övermorgon,
HÖRS

2maj

Det har varit en dålig uppdatering idag. Men jag vaknade lyckligtvis sent imorse, och sedan promenerade jag till stationen och åkte till Maria. Vi hade super trevligt!
Nu har jag varithemmai thugo minuter, och ska närsomhelst gå till bussen till station igen. Den här gången ska jag till stan gör att köra lasertag med någrastycken! Ska bli kul, men jag är jätteseg, ont i huvudet och mår illa...

Förresten, min lillebror satte ensam upp studsmattan i trädgården idag, jippie!
HÖRS

1maj kväll

Åh vilken otroligt mysig kväll jag haft! Sådär familjemysig. Mina kusiner kom ju som sagt hit vid sextiden, så jag hann vila en stund efter den tunga dagen, innan vi tog fram grillen och grillade för första gången i år (okej, min borsa grillade med några polare igår då...), med massa gott kött, ungsbakade rotfrukter, såser, sallader, chips och tillbehör. Det var kul att träffa hela min kusinfamilj, eftersom de är de enda yngre släktingar jag har här nära mig. Mormor,morfar farmor och farfar bor också i min kommun, och sedan bor de allra flesta i Tyskland, sen lite var stans här.
   Sedan hade vi i alla fall lite trädgårdslek och spel. Vi kastade korgboll, kickade fotboll, och spelade kubb. Oj vad vi skrattade!
Hoppas ni haft en kanonbra kväll,
HÖRS

PS. Jag är fruktansvärt arg på att min kamera var urladdad, trots at jag laddade den full härom dagen. Det hade blivit så mycket roliga bilder!

1maj

Jag är hemma från Bollstanäs IP där matcherna dömdes. Otroligt intesiv dag, och nu är jag så sjukt seg och trött.
Jag har i alla fall duschat och tvättat håret, scrubbat och smort in mig. När mamma kommer tillbaka från sin promenad ska hon massera mina fötter, och smörja in dem med någon olja eller nått skulle jag tro.
 Det var hursomhelst väldigt kul och inressant att döma, jo intressant! Det är väldigt kul att jobba med fotbollen på ett annat sätt än att spela själv. Man ser den ur ett annat perspektiv, och lär sig reglerna ordentligt, så man även inser sina egna fel på planen som aktiv spelare. Visst möttes man av lite kritik, men det får man klara, det ingår i jobbet. Men det var så pass lite att det var enkelt att strunta i och hantera. Dock fick jag ändå mer beröm av fler, och vidarebefodrat beröm! Kul att höra!

Orkar tyvärr inte lägga in någa bilder eller något, är verkligen helt slut. Nu ska jag lägga mig i soffan och invänta fotmassage. Ikväll kommer kusinerna över och grillar,
HÖRS


RSS 2.0