Härligt på landet!

Igår, när jag inte hade någon blogglust, var jag med Maria innan hela familjen åkte ut till vår lilla ö i skärgården, Timrarö. Jag älskar att vara här på landet, så himla avkopplande och lugnt. Bara vattnet, frukost ute i solen, promenad, löpning, åka med båten, skoja med kusinerna, hänga i deras segelbåt mm.

Dovk är inte vädret jättejätte bra idag, me absolut fungerbart. Jag har tvättat håret i 15-gradigt vatten nu på förmiddagen, burr säger jag bara! Annars är min att-göra lista idag:

♦ Segla med lilla optimistjollen (tror det blåser för mycket, men önska)
♦ Köra cirka 6km löpning, inklusive backträing och styrka
♦ Testa kusinvitamins Jetski som min morbror köpt! Skulle ju testat i Jersey men det blev inställt, men så får man överraskningen när man kommer hem att min morbror köpt en, wiiiihaaaa! :D

Vi hörs kanske senare eller imorgon!

No blogg today

Det var underbart att vara hemma, och första morgonen hemma på tre veckor, få känna lukten av svenskt sommarregn och det mysiga och gröna ute.

Dock har all lust till bloggen flygit bort me solen idag, så därför tänker jag nog inte blogga mer idag, om jag inte känner för det senare. BYE

Godnatt!

Hörrni, imorgon bär det av hemmåt... Snyft! Jag kommer hem på onsdag, för vi ska sova n natt i Baueux i Frankrike också. Men imorgon ska jag packa ihop och ner det sista, det mest är redan gjort.
Idag shoppade jag det allra sista, men har en liten grej kvar till en present, me det fixas imorgon. Förövrigt fick vi tillbaka våra prov och "betyg" och jag är väldigt nöjd! Provet gav mig 69,5% och Social Skills ett B (=very good)
Sen har jag sprungit för sista gången här, 9,5km plus styrka.

Oändlig sovmorgon imorgon, så nu ska jag bara borsta tänderna och sen läsa en stund.
Godnatt alla söta!

Badhus-besök

Kvällen igår efter dagen på Isle of Sark var fantastisk! Dagen var också helt grym, och ön var nog ett av de vackratse ställen jag sett på hela jorden. Jag visar bilder när jag kommer hem, men de höga bergen, grottorna, växterna och den lilla stranden vi var på, var alldeles underbara! Vi åt lunch på en lite för dyr restauranf eftersom det var nästan det ändå stället på ön med riktiga mat, inte bara sandwiches. Hummer och champange var vad de andra gästerna åt, men jag Nora och Emma satt i våra strandklänningar och jag beställde lamm med afrikanska kryddor och cous-cous.
När vi kom hem bjöd värdföräldrarna oss på middag vid en strand-restaurang med thai-specialte. Jag åt cyrry med ris, kyckling och scampi och jordnötter! Jättemysigt att gå längs strandpromenaden i mörkret efteråt.

Idag var det tänkt att vi skulle vara på stranden hela dagen, men vädret var inte riktigt toppen, så vi stack till det fina badhuset istället! Jag simmade själv en kilometer, vilket var superhärligt, men man blir verkligen slut av simning eftersom det tränar precis hela kroppen. Nu är jag hemma och har strechat och kollat igenom bilderna i kameran, ska fila naglarna, läsa och börja packa ihop lite försiktigt. På tisdag kväll bär det av hemmåt!

Ha en fin kväll!

Godnatt!

Dags att lägga sig, för imorgon ska vi upp tidigt för att åka till Isle of Sark, tydligen en supervacker paradisö med vit sand, inga bilar, inga riktiga vägar osv. Kul det ska bli! Bara massa sol och bad hela dagen!

På kvällen ska Emma & Emerson (värdfamilj) troligen ta med oss till en annan strand närmre vårt hus, som vi inte varit på förut. Och då ska vi kanske få prova på att surfa!! Båda av dem är surf-fanatiker, och det vore grymt kul, men det beror på tidvattnet...
Idag hade vi slut-provet i skolan, vi går på måndagen också, men då ska vi nog bara fylla i en blankett. Provet gick faktiskt rätt bra, vi får se på måndag.
Godnatt alla kära

En helt vanlig Jersey-day

En bra dag idag! Skola på förmiddagen, och eftersom vi har slutprovt imorgon för att se vår förbättring, fick vi göra ett "test"-prov, ungfär om vad som kommer på provet imorgon. Och det gick ju väldigt bra för mig! (:

Efter skolan skulle jag följt med en annan grupp till tidvattens-poolen igen, men då började det rgna, så jag och Emma gick till en brittisk pub och åt lunch, och pratade i två och en halv timme. Sedan tog vi bussen hem och duschade, vilade, fiaxade och åt och sedan ner till stan för tävling med de andra grupperna. Man skulle hitta massa olika saker, som snigel, någon som kunde sjunga nationalsången, fish and chips till ledare mm. Väldigt kul faktiskt.
Nu liger jag på det svala täcket i dubbelsängen i Alicias och Emmas rum, och ska lägga mig. Lite sovmorgon imorgon tror jag! :D
'

Skola, löpning, beach!

Skola på förmiddagen denna vecka, och efter den skulle vi göra någon "lek" som vi snabbt fixade på papper, så har jag tgit bussen hem. Ska ut på springtur nu, så härligt, och semn styrka efter. Det blir nog två varv idag, för jag känner mig lite seg i huvudet och har ont i magen. Det måste vara Jerseys konstiga kostvanor, jag saknar Sveriges mat! Men 6,5km räcker på det här vackra stället.
Ikväll tänkte Ema & Emerson, vår värdfamilj ta med oss till en annan strand mot var vi varit förut. Det ska bli väldigt kul, och det vrkar vara väldigt fint på den här delen av ön där vi bor!
Hoppas alla har det bra? ♥

Avslappning

Efter skolan på förmiddagen, åkte min grupp till en saltvattenpool. Eftersom det är enormt tidvatten här, så innanför ett par murar bli det som en pool när vattnet sjunker. Det var rätt superhärligt att ligga på soldäck och steka och bada!
Var rätt slut efter den varma dagen, så nu har jag sprungit 9,5km, duschat och tvättat mig, smort in mig, och sitter ni i min röda siden-kimono. Jag ska gå och hämta ett äpple, sen ska jag jägga mig redan faktiskt, är supertrött! Jag ska ju läsa och lch lyssna lite iPod först, men bara slapnna av under det fluffiga täcket!
Är det bra där hemma?
Vi hörs

Beachen!

Sovmorgon igen, men idag drar vi till city lite tidigare, jag och Nora. Vi ska til stranden! Jag tror inte det blir något bad, kanske lite dopp av halva kroppen, annars tänkte jag nog fotografera! Tidvattnet här är det högsta i hela världen, så det är farlig att bada på vissa ställen, men sol idag i alla fall, så det blir bra! Ikväll efter skolan är det Sportsday. Vet inte riktig vad det innebär, men låter skoj, sportgalen som man är!

HÖRS


"Ledig" dag!

Nora och jag har inget ExplorerPass, vilket innebär extra aktiviteter, så vi har haft sovmorgon, och skolan börjar klockan två. Vi slutar vid fem, sedan har vi ingen kvällsaktivitet heller, så jag ska springa tror jag, och så kanske det blir någon promenad till stranden eller nått! Idag är det sooool, men det blåser rätt mycket, så det kanske inte blir så varmt då, men bättre! Tänk om man kunde bada sent ikväll! Varför inte?

Men nu går vår skolbuss om en halvtimme, så dags att stänga av Alicias data,
BYE

Jersey Greetings!

YEY!! Bloggar från Jersey, actually!

Har varit en bra tid hittils. Vi började ju i Paris två nätter, och det var verkligen grymt! Jag har aldrig varit där förr, och det var verkligen coolt med Notre Dame, Sacre Ceor, Eiffeltornet och allt det där! (:
Fast något riktigt otäckt hände på resan till Paris... 13 persoenr från en annan grupp, de som åkte så kallad Classic (bara svenskar i skolan) blev av med passen och bagage..! Dock klarade vi oss undan, och kom välbeållna till Jersey! Vi har haft skola tre dagar, och så har vi väntat & väntat. Myket vänta i onödan, men vi överlever. Vädret är okej, det har båda regnat och varit varmt, men det ska bli mycket bättre väder i alla fall.
För övrigt är det mycket aktiviteter och tjockismat... Men som sagt, vi överlever!

Jag hör av mig några gånger igen och kolar läget,
Have Great!

Fotboll & Fix

Packat & klart!

(Tror ni hört tillräckligt om det där nu, packningen, så ni fattar)

Innan jag lägger mig, eftersom vi ska upp vid fyra imorgon, ska jag måla tånaglarna och smörja in fötterna i mjuk salva, och måla naglarna med stärkare och bädda in i olivolja. Skönt!

Men självklart, det är ju fotboll, semifinal i VM, Tyskland-Spanien, så spännande, så det ska absolut se, åtminstone delar av matchen!

Sen ska jag såklart säga HEJDÅ eftersom jag drar imorgon, Jersey här kommer vi!


uppdaterar några gånger från ön, annars, ha det jättebra hemma! ♥

Jag är så avundsjuk på dig FannyR


Soon to go- Jersey

Nu ligger allt som ska med framme, inte nedpackat än. Det ska fixas lite senare. Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag och kanske checka av det sista. Lite mer musik ska in i iPod i alla fall!
Maria kommer vid halvtvå och så är vi väl en stund och pratar och säger hejdå och sådant.
Sen blir det sista nedpackningen och sista checken. Imorgon klockan 04.50 har vi samling på Arlanda, yey! Sen bär det av, vi börjar tre dagar i Paris, sedan till Jersey och är där!

Jag kommer nog skriva nått mer idag, men annars kommer jag säkerligen skriva ett par gånger i veckan där nereifrån och berätta en massa!

Förresten, igår kväll var Kjell och Cissi här till tolv, och
 bara för jag vet att du läser det här, C, så måste jag säga att du är världens gulligaste, roligaste, fianste och underbaraste människa, och din maximala energi, man kan inte göra så mycket annat än att skratta med! Tack! ♥

Wild'n crazy!

Pacning & packning

Tänkte skänka er ett par bilder i detta inlägg egentligen, men milda makaroner vad det är med packningen inför Jersey på torsdagmorgon tar tid! Jag har bläddrat bland kläder, klänningar, blusar, kjolar, shorts, t-shirts, linnen, underkläder, badkläder, elektronik, necesär-prylar och allt man kan tänka sig. Och vet ni vad? Det tar Nisse heller aldirg slut!? Hur ska jag få plats!? Inte en chans i hela universum!?
Okej, men nu måste jag packa vidare, verkligen. Ska ta lite kvällsmat med mamma framför TV:n och titta på Allsång på Skansen och vinka och Frida, Fanny & Jossan som är där!

Ha det bra, ni får ursäkta dålig uppdatering, men massa saker behövs fixas nu i slutet!

Lite fotboll med

Jag har ätit lunch nu, duschat, stretchat och vilat en stund. Til och med hunnit fota några motiv i trädgården!
Men nu ska jag cykla ned till Bippen och kicka lite boll med Frida och Cissi. Träffade Jossan och Frida G igår också, det var så himla skoj att få stå på plan med en boll vid fötterna och lagkamraterna! Jag var helt överglad, för det kändes så kul och bra!

Blir nog inte borta så länge, men ett par timmar, sen när mamma kommer hem från jobbet ska vi titta över packningen ich provpacka ned i väskan.
Vi hörs!

Löpning & styrka

En dags vila, dags för tre varv i spåret. Jag för träningsdagbok nu också, som vi fått från fotbollen.V i får göra lite hur vi vill, men det finns några förslag på olika pass, men jag tycker min uppläggning känns bra för mig, och det är dessutom rätt likt det vi har på schemat. Dock lägger jag på styrkeövningar efteråt. Lite som crosstraning, men jag vet inte om jag verkligen vill köra på det, för jag gillar inte att avbryta när jag springer! Jag vill springa klart, och sedan köra styrkan försig. Crosstraning blandar man ju in det samtidigt...

Aja, löpning och styrka blir det, med uppvärmning, återhämtning och streching. Sen ska jag nog träffa Cissi! (:

Skriver sen,
Ha bra! ♥


Sommarkväll

Nora har cyklat hem, och vi har fått lite saker framplockade till resan i alla fall. Vi var ute en liten stund med Tobbe sen, som också följer med, och snackade lite praktiskt.
Jag kommer snart dra ut till Bippen och lira lite fotboll med ett helt gäng, verkar det som i alla fall. Men ska bli skoj att träffa laget, kändes som evigheter sen!


Marine today! Blå shorts, istoppad vit t-shirt med puffärm, guldsmycken


Ha bra!

Packningsförberedelser

Just nu sitter jag i Noras säng och kollar genom lite packning för Jersey! Det ser ut som lilla kriget här inne...
Om ett tag, när vi kommit överens om lite grejer, tar vi våra bikers hem till mig, och rotar fram lite pryttlar där. Vi äter lumch hemma hos mig sedan istället, för sedan åker pappa och Fredde ut till landet.

Ikväll ska jag se om någon är sugen på att hitta på nått en kort stund. Igår blev det en kväll med Tobbe, Oliver och Frida, får se vilket sällskap det blir idag då... (:


Jersey!

Jag tror inte jag berättat det än, men nu gör jag det. Det är nämligen så att på torsdag drar jag iväg i tre veckor med Nora, Tobbe och Lucas till JERSEY!! Språkresa på G, och det kommer verkligen bli great! Vi flyger på morgonen, torsdag till Paris, och är där i tre dagar, två övernattningar. Sedan buss och båt vidare till ön. Jag ska bo med Nora i värdfamilj som verkar jättetrevlig, och jag hoppas på att kunna blogga därifrån lite grand!

Nu ska jag till banken och växla pengar pappa, och sedan hem till min champinjon för att förbereda lite packning och dela upp den. Äter lite lunch där, sen cyklar vi hem till mig och plockar lite med packningen här. Uppdaterar senare idag och berättar mer.

Längtar, Jersey Sure! :D

Välkommen hem!

Yes, hemma i förorten igen! inte för att Falköping/Skövde var myckete mer storstad, menmen... Rätt trevligt i alla fall: promenader, stan, inredningsbutiker, fotbolls VM, god mat, sömn och utlandshetta är inte helt fel det heller. Detta var väl vad jag ägnade mig åt i Falköping hos moster, men igår var jag inne till Skövde och Skadevi Cup som lillebror spelade. 33 graders värme, så det var lite tröttsamt att sitta på en gräsplan, men med vatten och fotboll  klarar man sig ju alltid! Så det var kul faktiskt, kicka lite boll med Oliver mellan matcherna, hans brorsa spelar ju samma lag. Sedan sallad och bad i sjö med pappa, och titta på mera fotbollsmatcher!

Imorse hämtade vi upp Fredde i Skövde igen, och resten av laget åkte hem. Rätt skönt faktiskt ändå att vara hemma! Jag har fixat iPod lite nu, och strax ska jag ut och hjälpa till i trädgården och lite andra saker som jag berättar sen vad som ska hända i veckan!! :D

När solen lugnat ned värmen lite, ska jag dra en löprunda, jippie!
Jag är väldigt sugen på att träffa lite folk, från laget, men de svarar inte!! Frida ska i alla fall höra av sig, så vi får se vad som händer!

Ha bra!


Packar inför Skövde

Om en och en halv timme drar jag iväg till Skövde med mamma, pappa och lillebror. Han spelar cup, så vi hänger med, utom Johan då, som glassar på Peace&Love...! Avis!
Min moster bor i Falköping väldigt nära, så vi bor hos henne. Dessutom har Mickis tennisläger i Falköping, så där jag ska jag möta henne innan hon åker hem imorgon, kul! Vi kommer titta på några av fotbollsmatcerna i Skövde, och sen vara i Falköping och promenera och umgås med moster. Jag kommer uppdatera någon/några gånger där, men kanske inte varje dag, får se. Kommer hem på söndag, så det är ju inte länge!

Nu ska jag packa klart, och sedan fixa maten!
Ha det så bra allesammans♥

Klippt & Klart!

Jag har nyligen klippt mig hos en frisörska väldigt nära mig. Hon har sin salong i källarvåningen på huset. Jag måste säga att hon är helt otrolig på hår! Jag har aldrig hört om någon, eller haft någon själv som är så proffsig som Suzanne!! Hon är alltid noga och berättar vad hon gör, vad som passar en bäst och stylar håret med produkter som är alledels magiska! Känner mig lite ny faktiskt! Passade även på att färga ögonfransarna. Första gången jag gjorde det, men det blev kanon! Jag har rätt långa fransar, men det är bleka lägst ut, och jag har nästan helt slutat sminka mig, Ibland gör jag det och fixar länge me ögonskugga, form och fransar och bryn. Därför blir det snyggt med lite mörkare fransar så slipper de bli bleka på sommaren, och ingen mascara!
Tänkte att det var bra att klippa sig också såhär innan det starkaste solen, så håret blir sommarfräscht!
Jag mer än NÖJD!!

Cyklade sedan förbi på SIBA och köpte Inear-hörlurar, rosa Skullcandy, så de matcchar min iPod (:


Det blev verkligen snyggt! Kanske inte så bra fångat på bild, men...

Mycket skönare än de man får me iPod, har levt med de i ett och ett halvt år

RSS 2.0