Höstens smaker kvar

Igår när jag lagade mat, valde jag pastasås. Få saker är så gott som krämig pastasås
till en varm pasta. Dessutom ska det ätas ur djup tallrik, därmed basta!
Som grund är det lagom med en vanlig smör-mjölredning. Sedan behöver man
faktiskt inte vispa ut med grädde, utan mellanmjölk ger också en rund mjuk smak.
Krydda med förstekt lök & vitlök, och salt & peppar. Tärnad kassler eller överbliven julskinka
från frysen är perfekt proteinkälla att ha i, se bara till att steka lite lätt först.
Som grädde på moset ger torkade kantareller ljuvlig smak på den krämiga såsen!
Vi plockar på sensommaren/hösten på landet, så äter vi färskt i grytor eller på
toast med gräddstuvning. Men det som blir över är perfekt att torka & lägga i snygga burkar.
Sedan är det bara att lägga i till vilket kött som helst, gärna större köttbitar i lergryta eller
nötkött i grytor. Smaken är grym!
Så ta vara på svampen i skogen, funkar ju även med annat än kantisar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0