Marry me


Lite saker att göra

Förutom att träna idag ska jag nu sätta igång att skriva en kort sammanfattning av en idé till slutshowen. Jag måste faktiskt, inte okej att dra sig ur sina egan bestämmelser hela tiden! Så nu ska jag allt sätta igång och skriva. Det kommer ju inte ens att ta lång tid heller?

När jag är klar med det, borde jag verkligen stretcha. Hela överkroppen kommer bli stel som en pinne annars, hehe. Sedan ska jag se om min stora bror eller pappa vill hjälpa mig att pyssla ihop mitt CV, det är jag säker på!

Så, då har jag en liten lista på vad som ska göras ikväll! Jag sätter igång mesamma så blir jag klar fortare, vilket betyder att jag kommer i sängs fortare, vilket betyder att jag vaknar piggare imorgon!

The cheer-girl!

Grym dag idag.
Förutom bekväma lektioner så slutade vi med idrott som vanligt. Vi har börjat med lite elevledda lektioner, och idag har turen startat hos Nora som fick hela klassen tyst & lugn med hjälp av cheerleading!! Efter ett par kullerbyttor & hjulningar satte vi igång med enklare bygg. Det var så härligt med alla applåder efter varje Thai-stand och vad det andra nu hette. Så fint att sitta i en split högst upp som top, och skratta åt att killarna tvingades ta oss på rumpan som backspots. Alla var faktiskt grymt roade! Pontus fick även till ett par riktigt heta Pencil & xxxEagle hopp! Lovely!

Som vanligt vad jag tänkt nu på måndagar drog jag till gymmet direkt efter. Körde ut musklerna rejält med intervall-löpning och massa styrka för främst armar då, men en del ben med kettlebells och rep.
Riktigt härligt efteråt när man kan ställa sig och balansera på BOSU-bollarna för att runda av. Och inte nog med att kroppen redan fått i sig nytt syre från all träning, nejnej. Promenaden påväg hem från Friskis är bara pricken över i alltså. JAG ÄLSKAR ATT TRÄNA


TRÄNINGSGLÄDJE


Amazing Coffeshop


Mitt drömcafé. Mitt kök kommer nog se ut såhär...


Godnatt!!

Dags att skriva ut mitt teoriarbete i idrott om hälsa. Sedan ska jag stretcha, sedan sängen. Är helt slut! Menmen, det gick halvbra på träningen för min del, vi var få spelare igen också. Som vanligt känns det dock alltid lika bra efteråt med laget.

Ska sätta igång nu, jag längtar bara efter min sköna säng!

Söndag 30jan

Har spenderat delar av dagen i iomhushallen och tittat på herr, eller borde jag säga gubbfotboll? Otroligt blandade åldrar kan jag säga i allifall, kul att se på grabbar, det är lite variation!

Nu ska jag skriva klart sista delen i mitt feta idrottsarbete. Är uppe i 7sidor nu, snart klar...
Sedan ska jag på fotbollsträning i 2timmar, love it!

Ikväll tänkte jag bara chilla, och får se om jag har lusten att sätta ihop mitt CV, då gör jag det! :D
Vi hörs imorgon igen!

Flower card







Kortet med kuvert som blev till Elisabeths fest igår. Förresten var den
helt amazing!! SÅ sjukt rolig, kan visa lite bilder och berätta mer i ett
annat inlägg, här fokuserar jag på 3D-kortet. En tygros fick pryda texten
på kortets baksida, och för att sätta lite färg på kuvertet satte jag dit
en partyhatt som är gjord i samma princip som kortet, i 3D. Tycks?

On a bed of Roses

Gissa om det var skönt att vakna en söndagmorgon ur nya, rena lakan, sängkläder som var vädrade i flera minusgrader för att döda alla kvalster & andra minimala kryp, och känna ljusstrålar genom persiennerna? Jo, det var fantastiskt.


Nära jorden

Nu längtar jag till vår med tunna, ljusa plagg i härliga material & som man kan bibehålla den snygga outfiten dagen igenom. Behöver inte paja frissan i mössa, gå i klumpiga varma skor, eller tränga över en tjocktröja över allt det snygga och täcka sin heta t-shirt med dunjacka. Jag saknar jordnära färger som gör sig så snyggt till allt!





Ä L S K A R   D E T  ♥


50-årsfest

Jaa, efter en lång eftermiddag med fotboll, har jag mest varit hemma & bara chillat bäver. Var rätts lut och mådde illa när jag kom hem, usch...
Har fixat lite smått också, som ett kort, dekorationer, bäddat om sängen, sjungit & ätit. Har laddat kameran med bilder vad gäller det kreativa, så jag kommer lägga upp lite tips inom kort! 
Ikväll, snart alltså, ska nämligen familjen på 50-årsfest hos en underbar familjevän. Det ska faktiskt bli trevligt, och dessutom ska jag sjunga har jag blivit tillbedd. Jag har precis bestämt mig vad klädseln blir (beige fransklänning med svarta tight & svart kofta) så jag ska gå & göra mig i ordning nu.

Senare ska jag eventuellt träffa lite polers & mysa. Får se vad som händer, jag är i allifall nöjd med dagen.
Vi hörs av!

Skrattfylld fotbollsdag

Lördag idag, underbart! Helg måste vara en utav de bästa uppfinnigarna jorden någonsin skådat. Eller?

Dagen har i allifall hittils varit otroligt amazing! Började med att snabbt som tusan mitt under frukosten komma på att jag nog faktiskt ville följa med på lillebrors fotbollsmatch. Men det var väl halv-värt det. De spelade sådär mot Sundbyberg, trots att de vann. Men jag förstår dem, det är grymt svårt att få igång ett bra spel när bollen bara går sin egen väg & alla spelare åker omkring som rena rama Bambi på den isiga planen. Dock vet jag nu till slut hur det känns att vara förälder på vintern. Inte konstigt att det alltid ska ta 20minuter att klä på sig, efersom man verkligen behöver kläder som uppe i Nordpolen. Det är svinkallt att stå bredvid & titta på i 1timma... Det är väl därför jag väljer att själv oftare stå på planen & vara med i spelet, än att vara den som står bredvid, hehe!

Direkt därifrån åkte jag till fotograferingen & spelarmötet med laget. Bilden kan man väl säga varken bu eller bä om, men mötet. Vilket lag alltså! Jag älskar att allihopa är så gryyyyymt sköna!! Vet inte hur mycket skratt det blev, trots att det är ett nytt lag, även om många av gamla F-95 är med i Dam-U. Någonstans bland allt det skojiga kom det ändå såklart in massa allvar. Man fick höra massa bra saker, och jagälskar faktsiskt att gå på möten! Man tar in så mycket ny info, och det är alltid roligare med roliga människor. Känns som man kommit in riktigt bra nu!


Allt blir dessutom 1000gånger bättre än det redan är, med mest
humoristiska coacherna I ever met

Can you feel it tonight?





Känner ni sanden mellan tårna, känner ni solens strålar som värmer
på ryggen? Känner ni doften av solkräm, känner ni springet i benen?
Känner ni det ljumma vattnet mot stekhet hud, känner ni glädjen?
Känner ni känslan av sommar?

Min taco

Ikväll ska vi äta tacos i familjen. Det kanske låter trist, och typiskt fredagar, men vi äter i princip aldrig det hemma!? Just därför tänkte jag tala om vad jag stoppar i min favorittaco. För det är verkligen grymtgalet gott, älskar tacos! För visst är det svårt att tröttna alltså? Varm, krydig köttfärs med tacokrydda i, och att bara kunna kladda med händer & droppande sås, vem bryr sig? Det här gjorde min fredag lite. Hur brukar ni göra denna klassiker, något tips? Vad brukar ni lägga i?


1mjukt tacobröd
Frysmajs, värmd i kastrull (förstår mig inte på burkmajs?)
Rivna morötter
Gräddfil/cremé fraisch
Tacosås medium
Köttfärs
Riven ost
Grönsallad
Gocamole
Lök

nomnomnomnomnom...


TACO HEJ

Viktor Rydbergs

Hemma från ytterligare en eftermiddag i stan.
Skoldagen rullade på rätt snabbt som vanligt på fredagar, och jag älskar att det är just denna dag igen också!! Fredagar är gal1 grymma alltså!

Efter lunch har vi bara en 90minuters lektion i svenska, men jag gick 25min tidigare från testskrviningen i nationellt prov i läsförståelse. Det var faktiskt väldigt lätt, roligt & bra. Som sagt, det var ju förstås test, men svenska är jag inte så orolig för. Jag hade 2frågor kvar innan jag var tvungen att gå, men de får jag jobba ikapp på måndag.
   Mötte sedan upp mamma för att åka in till stan och gå på Öppet Hus hos Viktor Rydberg. Visst, bra skola med toppelever och annat schysst, men lokalen var en riktigt bevikelse.... Riktigt ful, trång & trist. Nästan värre än den fula förortsskola jag reda går i liksom, hehe! Hur går det för er med gymnasiet?

Menmen, efter en kort fika och lite promenerande är jag nu hemma lika frusen som vanligt. Ska därför hoppa in i duschen, tvätta håret, ort med all smuts. Skänt att slänga av sig smycken & tights också, sedan kör man på mysisar resten av fredagen!
När jag är klar vet jag att jag har en hel del saker att kolla upp iför helgen, så jag inte glömmer något.
Vi hörs sen! ♥

India

Det här ska jag köra på i sommar. Hetare än ever... Tokigt snyggt, to die for

              


Cravings

Jag vill gå på Håkan HellströmCirkus i april!! Någon som hade tänkt att åka dit?
Jag älskar Göteborg & göteborgare, kan jag tala om. De måsta vara Sveriges underbaraste folk med underbaraste dialekten? & visst, Håkan kanske inte har världens mest rena röst, för det har han inte, men hur kraxigt & tonårs-målbrott det än låter, kan jag inte låta bli att älska göteborgare som sjunger texter som innehåller allt&inget (poesi enligt mig, fantastsk musik). Otroligt charmigt och upplivande att lyssna på! Vem tänker joina mig på hans turné?

Eftersom det inte funkar att lägga in videoklipp får ni länken istället då... Himla blogg.se
"Saknade te havs"

Tidspanik

Har varit på Öppet Hus efter skolan med Maria & hennes kära mor. Det var dags för Södra Latin, som i & för sig hade otroligt mysiga lokaler och coolt folk. Men det var ingen skola för mig alls. Den gubbe gick inte!
När jag kom hem runt sju drabbades jag av panik. Ville bara rusa upp, slänga av mig alla kläder & smycken och fräscha till mig. Vilket jag gjorde, spolade av mina kyliga fötter i duschen också och hoppade i mjukisarna & raggsockor + björntofflor. Det kändes aningen bättre, men arenda sekund som gick i onödan var en plåga. Tårarna låg bakom ögonlocken flera gånger, och jag kunde inte svälja maten. Tidspanik, ett bregrepp?
Jag vet inte, men jag blir galet upprörd när jag missar ungefär 1minut av planerad tid. Igår kom jag på att jag behövde skicka 4sms på kvällen, det kändes oerhört pressat. Jag måste öva alltså, jag vill inte fortsätta såhär!
   Själen behöver andas också. Jag kan inte planera in varje sekund i mitt liv. Sedan blir jag lika besviken varje gång det inte håller. Panik. Fyfasicken.

Imorgon efter skolan bär det av för ÖppetHus på Viktor Rydberg Odenplan. Holy macaroni, intagningspoängen i medianvärde är över 300poäng. Visst, jag har det redan men... Natur hade 320 i snitt. Det linjen har jag ändå aldrig funderat på.

Jag har lugnat mig lite nu. Tänker låta mig själv sitta en stund vi datorn utan att drabbas av ångest över att inte lägga mig i tid.


Meningen med livet?

Torsdagar bjuder som vanligt på en liten sovmorgon, så man kan ta det lite lugnare på kvällen idag, skönt!

Hemma från en underbar träning borta i Märsta med laget. Vi var väldigt få idag, men det var så grymt kul, och jag är grymt nöjd med min egen insats. Trots stenhårdträning för 4:e dagen i rad nu, kärde jag allt jag hade kvar och övningarna fungerade riktigt bra från allas sida, måste jag säga! Det var kanonbra stämning mellan spelarna också, och det tycker jag är så sjukt viktigt för att kunna kalla något för lagsport. Igår körde de flesta som var med på träningen idag det tuffa boxercise-passet, och vi trotsade stela muskler & träningsvärk. Körde så mycket vi orkade, peppade & kämpade på bra.
Mitt humör har skjutit i höjden me flera meter, och ändå var jag glad redan innan.
Nu ska jag gå ner för att sätta mig i soffan med thé & surdegsbröd. Får inte glömma att stretcha sen.

Vi kan säkerligen konstatera att fotboll gör mig lycklig. Det är det bästa som finns, för mig ♥


Boxercise

Jisses vad jag är seeeeeg. Seg som kola som jag brukar säga, så det blir väl det utttrycket igen då.

Igår körde vi boxercise på träningen, och pommesfrites vad jobbigt det var! Snacka om att musklerna fick sig en ordentlig omgång! & jag som hade kört hårt me överkroppen på måndagen... Men jag tycker ju det är skoj med styrketräning. Dock blev jag lite besviken på själva boxningen, jag som tycker det är superkul! Vi fick lära oss grundpositionen och hur man slår, inte ens krokar, uppercuts eller sparkar. Herregud, till & med jag hade kunnat instruera den lilla boxningskursen. Det roliga är också att boxningtränare aldrig blir nöjda? Hur hårt man än kör är det alltid för lågt. Men vi i laget jobbade på & peppade varandra i allifall, och det kändes härligt efteråt! Menmen, det var en hel del riktigt tuffa övningar, och jag skulle verkligen rekommendera att testa boxercise för er som gillar att slita ut musklerna rejält. Det var liksom cirkelfys typ, med olika stationer och olika övningar på varje, med 1minuts tid. Saknade också intevallerna, såfort man var klar med en station, skulle vi sätta igång på nästa...?

Jaja, idag är jag gal1 seg som sagt, sen dag i skolan också. Men det blir middag & jag har just gjort lite på plugget. Sen är det inneträning idag igen, fotboll idag hoppas jag då! :P

Får se om det blir tid för mer updates, PUSS

Som om du inte visste

Passar den mig eller passar den mig?


Egna tavlor

Jag funderar på att beställa hem några canvastavlor till hemmet på mammas beställning. Alltså tavlor som jag själv har fotat. De behövde endast en liten färgkorrigering för att de ska synas ordentligt! Eftersom att vi har relativt nytapetserat hemma är det väldigt tomt på väggarna, men mamma vill ha någto matchande med blommor. I mitt rum funderar jag även på att fixa en tavla med mig själv, eler något annat jag fotat, men jag har inte plockat ut bilder än. Här visar jag ett par av de evetuella tavlorna. Välj själv ut några från er egen kamera! Mer personligt kan det inte bli!?






Jobbig dag

Hjälp viken dag alltså... Har varit helt slut all day long. Verkligen seg, trött, halvdåligt humör, och allt gick trögt i skolan. Inte blev det bättre av att vi fick testa skriva ett gammalt nationellt prov i kemi (som är vårt ämne i år) som är så svårt! Eller att funktionerna i matten kan ta sig?

Aja, fick i allifall sluta tidigare & det var verkligen precis vad jag behövde. Hann med en tidigare buss!
Nu hoppas jag att russin, pastejknäcke & surdegsbröd med ost & ruccola ska rädda mig lite. Precis som min rosa mjukisdress & mina frottésockor kommer att lugna mig.
Jag har en del att göra i eftermiddag/kväll, så jag tänkte lägga ner dtaornöjet strax, efter några tidsinställda inlägg. Då ska jag lägga på ett kol med mitt idrottsarbete, skriva CV till jobbansökningar & fixa en musikläxa.

Ikväll är det träning med laget, dock kommer vi att köra boxercise, och jag är så glad för det! Känner att skuggboxningen & jobbig fys verkligen får ut allt ur mig och jah kanske lugnar mig till kvällen. Sedan tänkte jag bara duscha & kasta mig i säng. Underbart!


Thailändsk morotssoppa

Thailändsk morotssoppa 2potioner
2morötter
½purjolök
½tsk röd curry
½lime
1½dl vatten
½buljongtärning Grönsaks
Limeblad / citrongräs
ca 3/4 burk kokosmjölk
ev. röda linser
 
Skär morötterna i stavar & skiva purjon. Om du vill ha linser i soppan, koka dem enligt anvisningarna på paketet. Fräs grönsakerna i olja + curry i kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, saften från ½lime och ev.citrongräs/limeblad, beroende på vad du valtoch hur starkt du vill ha det. Koka upp med lock till morötterna kokats riktigt mjuka. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp igen & sjuda. Mixa sedan allt i en mixer eller med stavmixer tills det blir en orange, slät krämig soppa. Stjälp i linserna om så är fallet.
Toppa med en klick matyougurt om du vill,
En god stark & värmande soppa!

Älskat recpet av mig & hemkunskapsfröken. Testa, you wont regret it...

Efterskolan-pass

Sicket toppenhumör jag är på nu! Underbart!
Direkt efter en elt vanlig & trevlig dag i skolan hoppade jag av några stationer tidigare från bussen för att gå till gymmet. Där blev det löpband med rikigt tuffa intervaller, och sedan jobbade jag mest överkropp med mitt träningsprogram. En del ben ligger med också, men fokus är armar & bål.
Nu är jag sådär slutkörd (idrott sista lektionen också) på ett riktigt härligt sätt, och man känner att det ända som hjälper är att fylla på med ny energi via maten. Därför ska det nu bli underbart att gå ner nyduschad i mysdressen och äta ugnspannkaka, MUMS.

Sedan har man laddad upp med massa energi, och man känner sig lagom pigg hela kvällen!
Så härligt, undra på att man älskar träning?
Slänger in minst 1 inlägg till efter maten, ska iväg ikväll också, men jag borde hinna... Vet att jag uppdaterat lite dåligt i helgen.

DragonFly




Otroligt skön & ljuvlig romantisk kofta, speciella smycken.

Älska söndagar!

Söndag förmiddag. Jag älskar dem, faktiskt!
Börjar som oftast med lite xtra drag i sängen efter man har vaknat, och man läser lite längre. Sedan gör man sig i ordning lite småslarvigt. Slappar & ar det lugnt, inget i rasande tempo precis... 

& nu sitter jag här, småplockar i mitt rum. Spotify med Oskar Linnros & Daniel Adams Ray är på, lite lagommusik sådär. Helt underbart. Snart åker dammsugaren med dammtrasa in i rummet. När jag är klar ska jag absolut gå ut på promenad i det soliga vädret. Härligt! 
Sedan ska jag bege att träffa Cecilia hoppas jag. Länge sen med den tjejen.

Får se hur mycket uppdateringar det blir idag.
Träning ikväll förresten, wie!

New Bag

Den här väskan har jag spanat in förut, och som sagt så älskar jag congacsbrunt. + att min förra var liten sliten, och jag bara älskar denna modell! Ska faktiskt möblera & inreda denna väska redan ikväll. För det gör man ju. Såklart att man fyller väskan med massa småsaker som man alltdi vill ska ligga där, även om man kanske inte använder dem. Men jag kallar det ändå att inreda en väska. Det behövs ju faktiskt! Eller vad tycker ni?



Armbandet kommer från danska Pilgrim.

Slödagen nr1

Tjolahopp!
Idag har jag varit lite för trött för uppdatering alltså...
Kvällen igår med bästa vännerna var i allifall som väntat helt amazing! Började med att Frida klippte håret på Mikaela. Supersnyggt blev det, en riktigt duktig chey där alltså. Sedan åt vi middag, pratade & bastade bastu & duschade med tända ljus, hårinpackning och massage. Vi bytte även julklappar, och Marias kom inte helt oväntat från Thailand, och jag kan visa sen de underbart söta sakerna jag fick.

Imorse gick jag upp tidigt för att ha bytt till mig nyrekryteringen på någe konsigt vis. Men när alla ledare var där så visade det sig att grupperna var ändrade och inga barn kom till vår första tid. Men det var trevligt ändå och ledarna pratade mest & skuttade runt med lite bollar i salen.
Åkte sedan direkt till Rudbeck för att gå på Öppet Hus. Jg är jättenöjd och skulle absolut kunna tänka mig att gå på skolan. Men jag fick en smärre chock när jag frågor lite frågor, och de talar om att det program jag vill gå inte kommer att finnas där till hösten. Därför har resten av eftermiddagen ägnats vid datorn för att ta reda på lite andra lösningar & alternativ.

Kvällen lär spenderas hemma, eventuellt HarryPotter-marathon med Frida Josefin & Fanny. Får se.


Svar om 3D-kort

Viktoria om 3D-kort till julen

Fina, men var köper du "materialet", eller vad man nu ska kalla det :) Och sen har du en finfin blogg :D

Hej Viktoria & tack så hjärligt!
Mjo, det är lite knepigt just det där med mina kort. Alltså jag har väldigt mycket trevlig tysk släkt, och i det landet är det vanligt att hålla på med denna typ av papperspyssel. Så en gång visade mina släktingar mig när de gjorde dessa kort (de säljer dem, precis som jag gör ibland) och jag fick med mig ett par ark hem. Sedan fortsatte de skicka massa olika motiv & material. I Sverige har jag däremot det mesta tillbehören ifrån, dvs typ trätomtarna & dekorationen runt papperskortet. Men jag vet att Panduro Hobby säljer dem, dock måste du troligen beställa därifrån, och deras utbud är mycket mindre än Tysklands. Där säljer de också annat material, som häftkuddar, små saxar och bakgrundskort. Har du fler frågor är det bara att kommentera!

Romantic




Lite inspiration för mina naglar, det tackar man för! Älskar romantiskt!

Min krönika

Svenska nu, krönikeskrivande. Det går bra, tycker jag & Maria, förutom att det är lite svårt att börja. Därför tänker vi att man blir nog lite inspirerad av att blogga eller checka Facebook först, eller vad tror ni? (-;

Men jag har i allifall bestämt mig vad jag ska skriva om, så jag borde ju sätta igång... Så det ska jag, om en timma slutar vi ju skolan! Vad skönt det ska bli med fredag igen, älska helg!

Efter skolan ska jag gå i centrum en kortis för att köpa julklappar. Jo alltså jag ska byta "julklappar" med bästavännerna eftersom Maria var tvungen att fara till Thailand 1månad under jul/nyår...? Så ikväll ska vi mysa med middag tillsammans, massa prat & basta hos Mikaela. Härligt!
Kanske tidsinställer något inlägg till kvällen eller om jag hinner slänga in något innan jag går iväg till M.

Jo vad tycker ni, bra krönika jag skrivit här va? Hehe...

Det sitter i ryggmärgen

Blev en kortare träningspass på Friskis idag, ca 1knapp timme. Började med att vara med på ett pass eftersom de alltid börjar med konditionsdel, på så sätt blev jag lagom uppvärmd. Sedan fortsatte jag med mitt eget styrkeprogram & nu efter ett par gånger har jag lärt mig ordentligt & kan lägga på vikter eller repetitioner på övningar jag till en början mest prövade på för att få in själva lyftet i kroppen också. Så nu kan jag börja med ordinarie vikter + reptitioner. Det känns riktigt kul, och bra! Om ett par veckor kan jag komma igång med löpning ordentligt igen och då har jag det ultimata träningsprogrammet som passar mig. Toppen!


Utländska mattips

Jag fick en förfrågan om jag ville vara med att tipsa & lämna in recept hos en bloggare för Veckorevyn som hon skulle testlaga & recensera sedan. Såklart man ställer upp, jättekul ju! :D
Jag tänkte presentera maten för er, så får ni beskrivningen & recept efterhand någon annan gång. Så långt blir ni kanske i allifall inspirerade att prova eller låta mina förslag vara grunder. Det mesta går i lite internationellt tema, kul va?

Svensk Lingoncremé

Thailändsk Morotssoppa med Lime

Turkiska Piroger

Amerikanska Whitechocolate Cupcakes



Smiling face

En vanlig dag i skolan, just hemkommen. Allt gick bra & jag var på bra humör som för det mesta, inget att klaga på! Idag väntar en rätt chill eftermiddag/kväll med träning förmodligen, om inte mamma tycker jag verkar förkyld som hon sa, och sedan lite skrivning på arbetet.
Tänk hur fort vekorna går alltså! Jag menar, imorgon är det redan fredag, helt underbart! Då väntar en kanondag med lugn skola utan jobbiga ämnen som vanligt denna veckodag, sedan ska jag träffa mina bästa tjejor för middag & bastu. Så härligt!

Ska roa mig lite på datorn nu och sedan blir det middag tror jag.
Bloggar mer sedan,
Ha så fint

Återseende med bästa!

Ljuvligare var det länge sen man var med om...
Det var dags för första utomhusträningen på åratal om man får tro mitt inre som pratar fotboll. Träning i ett lätt kyligt väder, frost på planen, ett fint lag, och åter snöra på mig älsade fotbollsskorna med dobbar.
Fatta känslan av det här alltså. Bara ge järnet, få till en bra träff på bollen, hitta schyssta passningar som går glidande & längt över en utomhusplan. Full mundering påklädd. Jisses, det här är livet.
Fotboll, jag älskar dig.


Älskade Copa Mundial, känn dig saknade & älskade TACK FÖR IDAG


Box of Cravings





Musikhistoria, typ?

M aa ria undrar:

Vad lyssnar du på för musik?

Väldigt varierande kan jag tala om. Jag älskar ju musik, det är helt underbart vad mycket lösningar, oöndligheter det finns alltså! Men jag har faktiskt ett favoritband, vilket är Kent. Deras musik är poesi alltså, deras texter säger allt & inget. De är helt grymt bra! För övrigt gillar jag liksom verkligen allt! Lyssnar både på house, techno, pop, rock av alla sorter + mycket mer alltså! Lite Håkan Hellström, Hoffmaestro & Chraa, Melissa Horn, Oskar Linnros, Petter & Daniel Adams Ray är också grymt bra artister jag lyssnar mycket på. Annars lite Kooks kanske U2, Coldplay, Ted Gärdestad, Johnossi, Sonja Aldén, ABBA, Sarah Dawn Finer mest för rösternas skull. På min iPod finns även en del klassiska stycken, alltså verkligen Mozart, Beethoven typ. HipHip, fartig musik, metal & rap är ju inte heller fel? Acapella kyrkomusik, ungdomspsalmer osv kan också vara urmysiga!
Jag går ju i musikklass också, så jag lyssnar mycket på arr. om man säger så, i & med att vi sjunger det i skolan, tex på temakonserter som Gospel, Jazz & Musikal. När jag sjunger & spelar själv blir det oftast komp till poppigare sånger, men även mycket musikaler. I skolan får vi även lära oss mer verkligen lyssna på musik och vad den innebär. Man lär sig förstå vad innebörden är, och att vilket låt som helst kan bli bra beroende på hur man lyssnar till den. Musik är verkligen grymt, det kan verkligen framhäva känslorna & passar alltid vid olika tillfällen.

Men jag har samma trasor på

Lite pluggskrivande nu, matteprovet imorse gick faktiskt oväntat bra. Nu gäller det att lägga på ett kol med idrotten. Haha, förresten, komiskt. Jag ska jobba med idrott på datorn, och så sätter jag på mig idrottskläder som att det vore sjukt ansträngande i & med detta ämne... Men det råkar faktiskt vara så att idrott är sista lektionen på onsdagar, och då är dete onödigt att byta om.
Sedan har jag ju fotbollträning ikväll, så jag byter om från ena träningsoutfiten till den andra, HÄRLIGT

Ska fixa lite intressanta inlägg till senare, för jag lär vara busy från&med nu.
Ha så fint, imorgon är det torsdag, dvs nästan fredag, dvs nästan helg! Woho! :D


Busshumor

När jag & Sandra satt på bussen på väg hem nu efter skolan, hör vi helt plötsligt en otroligt gäll & stark röst bakom oss. Det var tydligen en kvinna(!, lät precis som en kille med jäääääätteljusröst) som började prata i telefon med galet jobbig med skojig röst. Hjälp, jag & Sandra började först fnittra för oss själva, sedan brister Sandra ut i tokigt mycket skratt... Jo, kanske lite elakt, men ändå, ni skulle hört hur det lät när det dessutom är en tjej som pratar med väldigt speciell, nasal, gäll men ändå stark röst. det var liksom bara irriterande samtidigt som man inte kunde sluta skratta åt henne alltså...
Ännu roligare blev det av själva samtalet och vad hon(han?) pratade om:

-"Jo men precis, jag för sen jobbar jag ju hela JÄVLA helgen, så du kan väl höras av på fredag?
Ja, och då ska jag vara hemma för att steda (det heter städa!) hela förmiddagen. Ja också hälsa puss & kram till alla hem nu så gott,
HEJ"

The answer

Sorry förresten. Har inte sån lust med något nu, så jag svara på senaste kommentarerna inom kortkort. LOVAR. Please stay and I'll be back on track soon.

Neggigt inlägg---

Äh vad sjutton gubbar, vilken bloggdag va?
Men jag har faktiskt varit för upptagen idag, helt okej!

Efter skolan som varit en trevlig dag as usual, följde bästavänner med mig hem. Det blev thé & mycket prat med Frida Maria Mickis innan de ändå pallrade sig hem. Vi har ju alla matteprov imorgon bitti, och en labbrapport som ska lämnas in... Så sedan blev det lite plugg om förändringsfaktorer & korrosion. Helt otroligt intressant alltså.

Träning idag också. Jag var så sjukt taggad, för jag hann aldrig träna igår vilket jag hatar!
Idag var det dock oplanerat beep-test. Så där står man med inomhusfotbollsskor, saknar joggingdoserna & bättre förberedelser. Åt fanders gick det också. Tror jag klarade 2nivåer högre än 9-10 som jag kom till idag. Orkade inte bry mig så mycket. Var kom det ifrån alltså? Jag har tränat mer än vanligt, men kom i & för sig på att jag satsat på styrka utanför fotbollen... När man satt där & var klar och kände att man kunde klarat bättre än sist man gjode det här alltså, då saknade man att löpträna utomhus! Shit alltså, jag ska fasicken på med löparskorna inom de närmsta veckorna. Finns inget som för mig så gott. Men jaja, måste sluta tjura för det där nu. Jag har alltid 1000ggr sämre kondition på vintern än sommaren. Men jag saknar det.



Beslutsångest...

Har spelat piano & sjungit med mig själv efter skolan, + rengöring av mina boots. Det behövdes verkligen i detta väder! Man såg ju knappt des ordinarie färg herregud?
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, antingen går jag iväg & tränar nu med detsamma, och äter middag när jag kommer hem, och jobbar med mitt idrottsarbete resten av kvällen. Eller så skriver jag på arbetet nu, äter middagen & sedan tränar... Fast jag gillar ju att låta kvällen vara lugn, och man kan bestämma när man ska lägga sig istället för att stressa in i duschen, mat, läxor osv. Då är det bättre att träna nu.
Hm, problematiskt det blev för S&fia nu.

Men äsch, det löser sig! :D
Ha en underbar kväll!


Rutig skjorta




Nya favo-outfit nummer2. Älskar min nya skjorta instoppad i stuprör,
ett fler-radigt armband med vita pärlor (julklapp) & halsband med musik-
figurer. Lovely, så vardagligt, så hett! Juste, två olika örhängen i silver
gör allt! Jag har blivit beroende av att ha tre olika örhängen (har 3hål)


Bästavän


Välkommer hem från Thailand efter 1månad Bästavän.
Därför har jag älskat hela denna dag, & du har verkligen gjort mig glad.
Jag har saknat dig så och det är så härligt att ha dig hemma igen.
Bästaste älskade underbara finaste hjärtat. Jag älskar dig.


Bästa vänner, ni är bäst. Jag älskar er.


Kan jag Kan du!

Åh vad grymt det var med måndag faktiskt! Fast det var ju av förklarliga skäl, kan jag tala om, hehe!
Men skoldagen slutade med idrott, och jag kan känna mig riktigt nöjd då jag efter många försök, och ett antal urfegningar (haha, kan man verkligen säga så?) klarade jag av att på redskapsgymnastiken göra ett grenhopp över lång plint! Alla kanske inte tycker det är så komplicerat, men jag klara det inte på en gång.
Sedan med hjälp av trampettberg hoppade jag över lina på 1,50m på första försöket. Och jag vet, många tycker det är busenkelt, kan hoppa höjdhopp över det liksom, men killarna i klassen hoppade på samma höjd, och jag känner nöjd!

Jag säger bara, ge aldrig upp! Min idrottslärare frågade om jag inte ville hämta en lägre & mjuk plint istället för att försöka på lite lättare. Men, jag tittiade på honom & sa: Nä, jag ska klara det här.
& visst, jag brukar faktiskt träna upp något som jag tycker är svårt, för att sedan klara den högre nivån. På samma sätt gjorde jag det här, jag började med ett kort hopp, för att sedan gången efter jag sagt att jag skulle klara det, ta sats & göra det där hoppet. Inte svårare än så. Det behövdes mod för att göra det jobbiga kastet. & självförtroende.

Räddad

Åh just nu känns allt bara bra. BRA helt enkelt.

Jag har varit borta på andra sidan stan hela dagen, och jag satt på tåget vid halvfem, träningen började5. Jag kände att jag vägrade missa träningen, jag ville verkligen hinna med den, så jag kastade ner alla fotbollssaker i bagen & vände. Snacka om att jag inte ångrar mig. Jag höll på att börja gråta på väg till träningen, kände värsta ångesten, vilket jag gjort hela helgen känns det som. Men såfort vi satte igång med träningen kunde jag bara slöäppa allt & fokusera igen. Galet tacksam. Kände mig helt fri, och gav verkligen allt under 2timmar. Längesen jag kände mig så lugn trots tröttheten. Så härligt att bara låta svetten rinna ut med allt, bara glömma.

Ensam hemma också, så nu har jag scrubbat mig, duschat, gått runt för att låta bodybutter torka in, & sett på Solsidan. Tänkte stretcha noga nu samtidigt som Timeout står på TV:n.
Tack, det här behövde jag.
Sedan ska jag troligen lägga mig.

Red and Blue

Det har inte fungerat att ladda upp dessa bilder på bloggen först nu. Det kommer flera i efterhand. Här är i allifall ett par stycken av bilder som togs med målade läppar. Jag har mest ändrat kontrast & ljus, inte rört något på formen, tjockleken osv på mina läppar. Vad tycker ni om dem?
                                               

                          


                                                

                                                                      



Angel forever



Turqoise Love






Hard to know, this is my favourite colour... Miss all my springclothes
TURQOISE

Well Well Well

Åh jag har suttit & redigerat bilder från den 8januari när jag, Josefin & Frida gjorde sugarlips och färgade läppar. Gud så roligt det är! Det blir så himla häftiga bilder, och möjligheterna är oändliga!
Kommer visa upp några bidler i bloggen sen, självklart! Dock var det en hel del fotografier & allt tar sin lilla tid, så jag får se hur många jag orkar se efter en xtra gång.

Med mig hem från centrum fick jag en supersnygg & sportig vårjacka, ´+ ett underbart pannband, Visar kanske upp senare. Letade efter skidbyxor, men utbudet är minimalt, och de i rätt färg (lila) hade världens knasigaste modell...

Jag publicerar något mer roligt inlägg innan kvällen, så hörs vi!


Pearl



Saknad sysselsättning

Förmiddagen har gått åt att träna småbarn igen. Gud så kul det var att äntligen komma tillbaka till ledarskapet, jag har riktigt saknat de glada barnen som idag var nöjda med precis allt, hela gruppen! de var supersnälla utan klagan, och trots det var vi en mindre ledare idagän vanligt. Men jag & Julia grejade detta superfint!

Sedan när jag kom hem  har vi satt igång med att verkligen rensa ut allt julpynt nu, skönt!
Har även pratat lite med ett par vänner till familjen som jag inte sett på evigheter och som var i Stockholm över helgen, trevligt!

Nu ska jag åka till centrum med mamma för att kika på några saker. Resten av eftermiddagen & kvällen tänker jag stanna hemma, har ingen särskild lust till något mer ansträngande nu. Kommer fler inlägg idag i & med det.
PUSS

MonsterSponge



GAH jag blir så glad när jag ser det, sååå sött

Valkopippuria

Som tidigare berättat är jag xpert på finska kryddor sedan jag på lovet inventerade kryddhyllan med Fanny på PrisXtra på lovet. Därför säger rubriken allt.
Jag känner fortfarande lukten & smaken av vitpeppar i min mun/hals. Jag kan fortfarande snyta ut pepparkorn.
Ja alltså vi hade som vanligt på fredagar xtralång lunchrast, och sam vanligt sitter man kvar hela lunchen. Jag & Frida fick för oss att testa sniffa vitpeppar efter att hon testat salladskrydda, men jag sa att vitpeppar framkallar mer kill i näsan. Så jag tror att jag andats in ca 1tsk vitpeppar, och det är ju faktiskt helt ofarligt. Men jag tänler inte göra om det, åtminstone inte med så mycket! Det började bränna i näsan, halsen sved & vart man än befann sig luktade hela världen vitpeppar. Men det var kul då, vi skrattade mycket! Det kliar något fasligt, och 2st nysningar fick man på köpet. Inte illa...

Har kollar på biljetter till Hellström 29april, tänker boka om jag får någon med mig! :D

Kvällen spenderas i en bowlinghall tillsammans med trevligt folk.
Vi hörs mera sedan!

Classic flounces




En ny favorit-outfit. Eller de delar tillsammans med en annan skjorta
jag tänkt visa upp i helgen. Underbart söt med volanger över bröstet
& klassiska färger + ränderna. Perfekt med massa silver-assoccearer,
utsläppt eller uppsatt hår, och en mörk nederdel. Härligt med vita converse
till i vår för att mixa tuff / sött.

Första träningspasset

Idag, eftersom det tyvärr inte blev någo simning, cyklade jag vidare till gymmet för att testa mitt nya program som jag och min instruktör byggde upp i måndags. Det kändes riktigt bra, och verkligen muskelbyggande. Samtidigt lite tuffare utmaningar och nya roliga former, och det är det bästa jag vet! Gärna tufft & komplicerat så så många av kroppen muskler är med och jobbar samtidigt. Jag kompletterade med lite egna golvövningar som vanligt. Just nu har jag inte riktigt orken att skriva ner, men jag planerar att skriva upp mitt träningsprogram om det finns något intresse av det? Får jag inget gensvar tror jag att jag struntar i det.
Men jag kan säga att det kändes riktigt härligt att köra igenom övningarna, och de sätter sig snabbt i kroppen! Jag känner redan att jag kan öka på vikten eller antalet på en del av övningarna!

Fram mot slutet blev det lite halv-stretch / prat med ett par vänner innan jag trampade hemåt igen. En banan fick vara återhämtning, vilket jag känner räcker för ikväll.

Förresten, hjälp så jag har saknat min hoj under vintern! Först tog man det lite piano för att inte halka runt på de hala snöbanorna, men sedan trampade jag på ordentligt, och struntade i alla slirningar på de sämre plogade vägarna. Äsch för fasicken, jag lever ju livet?

Rörig dag

Heh, ursäkta mig. Det blev bara lite omständigt idag.
När jag kom hem från skolan kände jag för att rensa min sega dator lite, så jag hann inte med bloggandet riktigt... Kastade en massa foton, uppdaterade en hel del & rensaded blan program & mappar. Det verkar något bättre nu, men jag behöver en xtern hårdisk, måste införskaffas!

Tokigt blev det också. Jag & pappa hade tänkt att simma som tidigare nämnt. Vi såg båda fram emot att få rör på hela kroppen, men ädnå ta ut den riktigt ordentligt med minst 1km simning. Dock var torsdagkvällar ända dagen i veckan då alla banor var bokade för simklubben. Vi som ansträngt oss och rotat fram cyklarna & cyklat på snöiga hala vägar fram. Menmen, jag var på Friskis istället då. Det fungerar ju med!

Har suttit framför datorn en stund nu och kollat favobloggarna, och borde skriva lite idrottsarbete igen. Tror jag ska komma igång med nästa delmoment i det (om träning) och sedan hoppa in i duschen. Tänkte avsluta kvällen med en varm dusch för att sedan kunna somna gott. Imorgon är det fredag för sjutton gubbar! (-;

Rörig dag

Heh, ursäkta mig. Det blev bara lite omständigt idag.
När jag kom hem från skolan kände jag för att rensa min sega dator lite, så jag hann inte med bloggandet riktigt... Kastade en massa foton, uppdaterade en hel del & rensaded blan program & mappar. Det verkar något bättre nu, men jag behöver en xtern hårdisk, måste införskaffas!

Tokigt blev det också. Jag & pappa hade tänkt att simma som tidigare nämnt. Vi såg båda fram emot att få rör på hela kroppen, men ädnå ta ut den riktigt ordentligt med minst 1km simning. Dock var torsdagkvällar ända dagen i veckan då alla banor var bokade för simklubben. Vi som ansträngt oss och rotat fram cyklarna & cyklat på snöiga hala vägar fram. Menmen, jag var på Friskis istället då. Det fungerar ju med!

Har suttit framför datorn en stund nu och kollat favobloggarna, och borde skriva lite idrottsarbete igen. Tror jag ska komma igång med nästa delmoment i det (om träning) och sedan hoppa in i duschen. Tänkte avsluta kvällen med en varm dusch för att sedan kunna somna gott. Imorgon är det fredag för sjutton gubbar! (-;

Rörig dag

Heh, ursäkta mig. Det blev bara lite omständigt idag.
När jag kom hem från skolan kände jag för att rensa min sega dator lite, så jag hann inte med bloggandet riktigt... Kastade en massa foton, uppdaterade en hel del & rensaded blan program & mappar. Det verkar något bättre nu, men jag behöver en xtern hårdisk, måste införskaffas!

Tokigt blev det också. Jag & pappa hade tänkt att simma som tidigare nämnt. Vi såg båda fram emot att få rör på hela kroppen, men ädnå ta ut den riktigt ordentligt med minst 1km simning. Dock var torsdagkvällar ända dagen i veckan då alla banor var bokade för simklubben. Vi som ansträngt oss och rotat fram cyklarna & cyklat på snöiga hala vägar fram. Menmen, jag var på Friskis istället då. Det fungerar ju med!

Har suttit framför datorn en stund nu och kollat favobloggarna, och borde skriva lite idrottsarbete igen. Tror jag ska komma igång med nästa delmoment i det (om träning) och sedan hoppa in i duschen. Tänkte avsluta kvällen med en varm dusch för att sedan kunna somna gott. Imorgon är det fredag för sjutton gubbar! (-;

Studiehandledning

Studiehandledning i skolan nu. Vi har fått förtroendet som kallas dator.
Men jag ska faktiskt läsa klart lite om elektrokemi nu också, det ska jag!

Efter detta är det lunch som gäller, och vår klass har fått turen till ett ändrat schema! Vanligtvis kallar vi torsdagseftermiddagen för Killer's Afternoon, för att vi har 3 skitjobbiga lektioner på rad, men matten har de flyttat till förmiddagen, och så har vi svenska efter lunch istället, en skön lättnad! Nu har vi bara 2 dödar-lektioner kvar...

Efter skolan hade jag tänkt fortsätta skirva på mitt idrtottsarbete, vi har inte så mycket annat i skolan just nu. Skönt att börja lugnt i allifall!

Ikväll är jag ensam hemma med pappa, och jag föreslog imorse att vi skulle gå & simma. Vore riktigt skönt faktiskt, simma en lång sträcka. Om fallet så inte blir, ska jag köra mitt träningsprogram på Friskis!

Vi hörs när jag kommit hem!

Yes, jag har faktiskt läst kemikapitelet nu!

Flash mob

För er som inte sett. Sjukt kul grej alltså! Flash mob är alltså när flera människor kommit överrens om att slumpmässigt och överraskande dyka upp och sjunga panerat, fast omgivningen inte har någon aning. Det coola är ju att man gör en så fet grej av det, inte en liten messång! Nej herrejisses, Messiasoriatoriet med reiktigt bra röster! Min pappa var med om detta på flyget från Köpenhamn förra veckan, så började en kör sjunga en flygsång helt oväntat mitt bland allas dåliga humör över förseningar. Jag skulle vilja vara med om en alltså, vilken chock! Fast det roligaste måste ju vara att göra en! Den här videon är sjukt bra!


Box cakes



Ja det är kanske ingen överraskning att jag är crazy i cupcakes?
Förr hade jag ett fat med mina porslinsburkar på, men nu fick de flytta
till hyllorna istället! Där gör de dig snyggt med mina bakböcker! Den bakre
fick jag i julklapp av kusinerna, jättespännande, innehåller mycket amerikanskt
och matmuffins! Den andra är urtjusig & fick jag när jag fyllde år. Bara bilderna alltså...!
För att inte tala om recepten & smakerna...

Fix&Färdigt!

Tjolahopp!
Känner att jag har fin koll på läget nu, trots att detta är den dag då jag slutar som senast. Skolan gick ju i allifall, till&med matten kändes rolig & enkel, det händer inte varje dag? 
Men har gjort en liten miniplanering som vanligt. Skriver ett inlägg nu, tidsinställer 1-2st till kvällen så blir det kanon! Just nu måste jag nämligen skriva på mitt teoriarbete i idrott om hälsa. Det är verkligen så himla kul, jag älskar det!
   Sedan blir det middag, och så har jag träning ikväll, fotboll! Jippie, fy vad skoj det ska bli alltså, JAG ÄLSKAR FOTBOLL

När jag kommer hem vill jag bara ta det lugnt & duscha kanske fixa något litet plugg, och sedan lägga mig. Känner att sängen väntar tidigt ikväll, och det gör den rätt i!
Kika in senare igen så visar jag upp något kul säkerligen!
KRAM

Djuriskt


Ärvde precis mormor gamla päls hon hade när hon var ung, och jag gillar den faktiskt. Men en varm & gosig pälsväst att ha inomhus över en vit långärmad, H&M:s underbara fuskpälsmössa & smycken, mmmm♥

Städa snabbt

Effektivitet.

Kommer hem från första skoldagen lagom utjobbad. Springer upp, stoppar i sladden till dammsugaren & kör igenom alla ytor i rummet, golv, hyllor, lådor mm. Struntar i våttorkning & rengöringsspray denna gång, yes! Nu är jag klar på 1kvart, så nu kilar jag över till Tob för lite umgänge. Ikväll ska familjen på musikal, "Leva Livet". Visst, kul. Men jag missar träningen och jag är förtvivlad över det, hatar att missa fotboll!

Slänger in ett till inlägg minst innan jag drar iväg, ha så trevligt ikväll!

Personlig träning

Idag hade jag bokat en tid på Friskis&Svettis tillsammans med en grym gyminstruktör. Man får ca 1timma tillsammans med tränaren och så hjälper de en att utforma ett personligt träningspromgram för en. Jag & min instruktör Maria hade pratat lite innan och jag förklarade för henne att jag mestadels vill öka min bålstabilitet (som för övrigt faktiskt är riktigt bra), smidighet, starkare överkropp & mycket "tung" styrka om man säger så, med mycket roliga & annorlunda övningar.

Idag träffades vi och en del kunde jag redan, men det är alltid så trevligt att träffa Maria, hon är så snäll & dessutom ett väldigt bra stöd. men jag lärde mig såklart massa nytt! Programmet innehåller kettlebells (som jag kört lite smått på innan), vilket är superbra för hela kroppen, olika övingar! En kul serie som jag ser framemot att träna & se resultat över lärde jag mig.Men det är viktigt att se upp med kettlebells för att inte tappa hållningen som kan skada ryggen. Sedan blev det lite ävningar på gummiband/rep i ställning med bålövningar & benstärkare. Fortsätter med chins & DAP-övningar (en ställning med tusemiljarder funktioner och övningar) där det blir armar & balans. Slutligen en rolig smidighetsövning som krävde många olika moment, men det ska blir kul!
Programmet kommer jag att köra så ofta jag kan, då jag anpassar mig efter mina fotbollsträningar. Sedan kan man ju skippa övningar ibland och bara träna det man känner för.
Jag kommer berätta mer om resultat & xakta övningar senare. Ställ frågor om ni undrar!


Speaking words of wisdom

Ytterligare en kul dag som gått så fort, men jag ber om ursäkt för låg uppdatering, helt okej att stanna kvar & läsa bloggen ändå!

Efter mitt ärende i centrum tog jag bussen hem, mötte Frida & Oliver i ett par minuter på promenad. Åt lunch och sedan åkte jag hem till Josefin. Tjejorna skulle fixa ny header till deras skojiga fartfyllda blogg (länk) och jag agerade 4minuters-fotograf. Hade inte mer tid än så tyvärr (hoppas ni fick till något bra ändå?) för till klockan5 hade jag bokat en personlig gymistruktör.

Nu har jag varit hemma och duschat, scrubbat & tvättat mitt lortiga hår och middagen ligger i magen. Resten av kvällen ska bli riktigt lugn. Imorgon börjar skolan igen... 
 
Skriver något mer inlägg,
PUSS

Sista sovmorgonen

Ja, så kom den. Sista lovdagen. Någon gång måste ju lovet ta slut, tyvärr...
Men så sov jag ju också mitt längsta någonsin ungefär, vaknade tjugoi11! :D
Så nu har jag precis ätit frukost och tagit på mig fräscha kläder. Mina marinblå chinos är på, eftersom vädret utanför ropar vår tycker jag det känns som! På bara någon dag har massa snö smält bort, delar av himlen är blå och det fläktar friskt ute! När jag vaknade öppnade jag itt fönster & lät det stå öppet länge, för att få in lite ny luft i rummet. Gud vad underbart det var alltså, en av de bästa känslorna! ♥


Nu ska jag promenera bort till centrum för att fixa några småsaker, och när jag kommer hem ska jag träffa Fridah & lite andra vänner I think!
Vi hörs sen då, ha en bra dag.

vår alltså! Tänk när man kan dressa sig såhär!

Hasbeens


JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR...
Dessa pjuck MÅSTE jag ha från H&M. Riktigt heta till sommaren, älskar träskor. Har checkat in dem i butik också, funderar på ett par i petrolfärg också, grymt coolt! Men jag är tokig i congac också...

American

Så här ska man tillbringa en sommarkväll. Sedan fattas det bara en terass, cider & underbara vänner. + chillmusik. LÄNGTAR


skor Nelly & filt Lexington & cardigan Only & ring BikBok & top Only & armband Cocoo & shorts Topshop

Smakprov

Igår tillbringades kvällen tillsammans med Josefin & Frida hos J. Förutom att baka chokladkaka gjorde vi även något annat riktigt kul! Jag bjussar på en sneakpeak så ni kanske förstår, till vidare jag har fixat bilderna som vi fotade själva igår.

Smakprov

Igår tillbringades kvällen tillsammans med Josefin & Frida hos J. Förutom att baka chokladkaka gjorde vi även något annat riktigt kul! Jag bjussar på en sneakpeak så ni kanske förstår, till vidare jag har fixat bilderna som vi fotade själva igår.

Dubbelskojig dag!

Idag har jag inte haft en sekund över till bloggning, & inte direkt lust heller, eftersom jag haft så mycket annat skoj för mig! Mycket menar jag då!

Dagen började lugnt, har bl a sjungit med min morbror & hans fru & lekt lite med musik och toner om man kan formulera sig så. Sedan var det bara hem, på med utekläder, täckbyxor, mössa, vantar & rota fram pulkan. Självklar var macka, frukt & termos med blåbärssoppa nedpackat också. Då gav jag mig av till en grym backe för att ha riktigt skoj med Frida Fanny & Josefin. Blev massa fikapauser men mest pulka och alla möjliga andra färdmedel ner för backen. Det blev inte heller sämre när Tvillingarna dök upp med Sabina. Hjälp vad roligt vi hade alltså!! Känner att blåmärken kommer växa överallt på min kropp eftersom vi ständigt råkade köra över ett stort gupp, åka över varandra eller trilla av, HAHA
När vi kände oss klara kom mamma ner med mina träningskläder och jag körde ett temapass (musikal)Friskis&Svettis som ligger precis bredvid pulkabacken. Dock körde jag lite på sparlågan och missade liksom till&med de enklaste stegen ibland, men jag var väl trött & hungrig... (:

Nu har jag bara suttit hemma & duschat & ätit middag med mig själv. Tänkte antagligen bara ta det lugnt ikväll. Eventuellt ska vi träffas igen, pulkagänget, men får se om jag orkar...

TheJeansDog






Blev glad när jag fick denna i julklapp av storebror min! Hade sett en liknande tax på Sia-butiken i sprucket brunt tyg, men denna var alldeles fantastisk! Så snygg att bara ställa på sängkanten, det är ju en prydnad. Skratta åt min hund, men jag älskar den i allifall, så myStyle! Det är svårt att beskriva den, men typ COOL passar (-;


8januari

Precis klar med min lättlunch!
Har varit & tränat länge nu. Först imorse hade jag tänkt att åka & titta på en cup som några i laget spelar, men så hade jag inget sätt att ta mig dit på. Men sedan när jag redan var på gymmet undrade ändå Josefin om jag ville följa med, men då hade jag redan kommit igång med träningen, och jag har alltid svårt att ändra mina planer... Är så otroligt strikt eller vad man ska säga, och det ska jag försöka att inte vara!

Skönt att köra ordentligt på gymmet i allifall, hela kroppen noga genomgången och på slutet blev det tufft!
Innan jag nu duschar måste jag stretcha ordentligt också.

I eftermiddag blir det mest att slappa & sedan ikväll blir det istället troligen mys i snön med Josefin, Tvillingarna, Frida & Fanny, får se vilka som kommer.
Funderar på att börja med ett arbete om idrott i skolan som vi ska lämna in 31januari, det är kul att hålla på med! Eller så lägger jag mig i soffan & läser några kapitel i en fotobok...?

Vi hörs senare! ♥

Bra skiddag!

I'm home from Kungsberget!
Det var super, kasst väder på vägen upp dit bara, men sedan när vi kom fram var det lugnt & till&med sol. Lagom kallt, tåssingarna frös bara lite grand ibland. Det negativa var bara det att liftköerna var enorma, massa folk där & att snön var uppåkt och rörig eftersom det snöat på morgonen, men på eftermiddagen blev det bättre! Jag & Mickis åkte på mycket, en del kramp i vader osv, men det hör ju till HALELUJAH
 
När det börjat mörkna var det riktigt mysigt att åka och det blev även lugnare i backen. Jag & Mikaela vågade i allifall på oss ett värstinghopp där man landade på en stooooor kudde som kändes som en jellypudding, WOW

Har haft afterski hemma med apelsin, skinka, äpplen i kanel, citron & morot.
Tänkte mest ta det piano resten av kvällen, skönt! 
 
Tyvärr laddade kameran ut i kylan, men jag fick en del bilder i allifall. Visar upp dem senare när kameran laddat lite.

Kungsberget idaaag!

Nu åker jag till Kungsberget med Mickis över dagen för att röja backarna med skidor!
All utrustning är inne i bilen, matsäcken fixad och underställat påklätt!
När vi kommer fram om ca 2timmar är det bara på med skidbyxorna & skidjackan, fixa liftkort & sedan köra igång" Åh vad jag älskar att åka skidor! Riktgti snabbt & strakt ska man köra, ordentliga svängar med mycket kraft i branta backar, sladda in till liften & sedan upp igen. Det är amazing!

Vi kommer hem ikväll & då har jag förmodligen fyllt kamerna delvis också!
Se upp i backarna för 2coooooola tjejer asså, OH YEAH


Klassen för några år sedan i Romme, jag i grönrutigt.


Starka ben i vinter?

För er som känner att det varit för mycket tidsbrist för träning i jul & vinter, och känner att det kommer dröja innan det sker, har jag ett bra tips. Något som jag själv gjort flera gånger är backträning, fast på vintern! Det fungerar hur bra som helst och känne både tufft & skönt! Eller hur mycket träning har det blivit under jullovet?

Gå en promenad för att få igång benen en liten stund, och medan du letar upp en lagom lång & tuff backe, välj någon som passar din kondition, styrka & uthållighet.
Sedan är det bara att bestämma sig för hur mycet du kommer orka. Spring upp för backen, ta i så mycket det går! och sedan lugnt ner igen. Detta är 1gång. 5-10 sådana gånger kan vara lagom för att få upp en ordentligt flås & gör att svetten lackar! Glöm inte varma skor, typ kängor, täckbyxor & mössa! :D
Snön gör det tyngre men det är ju inte helt fel, det är snarare det som benen mår bra av! Djup snö är super! Gör detta regelbundet, och jag lovar, det är bra vardagsmotion! Man utökar mjölksyragränsen för varje gång, vilket sträker musklerna i benen, och konditionen ökar stegvis! Perfekt att träna upp skid-benen också!

Du kan lika gärna ta med dig pulkan ut också, om du tycker detta verkar trist i längden, spring uppför varje gång du åkt ner, toppen! Detta funkar ju såklart utan snö också, men snön ger ett bra styrkemotstånd.

Hej starkaben & kondition!

Ut i backen i vinter, bästa turbo-träningen!

Nyårsnaglar

Mindes nu när jag kikade på bilderna att jag inte alls visat mina naglar som jag fixade till nyår! berättade ju bara att jag var tveksam vad som skulle ske med dem, och att det troligen skulle bli ett budskap, och det blev det! vad Texten är skriven med så kallad ArtDeco, lack med tunn&smal pensel för att göra det lättare att måla mönster. Sedan har jag fäst silverstenar på vissa ställen, de syns lite dåligt i bild, men blev faktiskt riktigt nöjd! För att få glans i naglarna grunade jag med allround-lack, sedan skrev jag texten, och sedan ett laget allround igen, satt utmärkt!




HAPPY 2011

Nollställning

Idag efter lite snöskottning gick jag ut på en promnad med mig själv. Jag tog kopplet runt halsen och sedan i handen. Jag var tvungen att skälla på en plog som åkte förbi för att all snö gjorde det jobbigt för mig att gå i snön! Åh alltså! det var lite mörkt ute, jag mötte nästan ingen. Jag gjorde lite av snön på maken gul, ytterst lite. Då kände jag mig dum, och svansen stog still ett tag. Då gömde jag mig bakom en snöhög & gjorde nummer2 istället. Ni förstår, det var rätt jobbigt att hinna hem med mina små korta ben! Dessutom var pälsen kall & blöt!

Jag skojar. Jag är ingen hund. Men jag har ganska korta ben!

Åkej jag skulle ju skriva seröst nu. Från & med nu alltså:
Jag älskar att ta promenader & löprundor ensam! Om jag bestämmer mig för att göra det i syfte med motion med högt tempo, bra kläder & bra skor, så känns det alltid lika underbart! Varje gång liksom rensas tankarna ut & man hamnar i ett slags nollläge gällande tankegångarna. Man funderar på allt med inget. Oftast funderar jag på inget. I sådana fall tänker jag på hur skönt det är att vara ute & få frisk luft! Jag älskar det! Men jag längtar till sommaren & löpningen... man blir alltid så lugn! det händer aldrig att det dyker upp paniktankar under promenaden. Tvärtom, ifall jag kommer på något stressigt såsom plugg eller andra uppgifter som borde gjorts, vänder jag tankarna automatiskt till något positivt. Så som att jag kan fråga läraren om jag kan skippa läxan för att göra det där istället, eller jag kan plugga tillsammans med vännerna, & jag går upp en timma tidigare så hinner jag städa. Frisk luft gör mig lugn och ger mig tid gör kreativa lösningar & positivt tänkande.

Tokyo önskeresemål!

Att döma småttingarna gick bra, trots lite nya regler pga högre åldersklass. Skönt med mycket pengar för så relativt lite jobb faktiskt, den sitter bra efter jul! (-;

Direkt efter att jag dömt klart finalen åkte familjen hem till vänner på lunch med kyckling & pastapestosallad, och de berättade om sin resa till Tokyo där sonen pluggar. Wow alltså, dit ska man åka, vad häftigt! Kulturen är alldeles brutalt annorlunda härifrån och det finns så mycket enormt att uppleva!

Idag har det snöat något så fasligt, typ 2½decimeter på bara några timmar, så sedan har jag skottat & pulsat fram i den höga snön på promenad med mig själv, skönt!
Jag tänkte skutta in i duschen strax & sedan måla naglarna, lyssna på Kent & läsa fotobok, härligt!


Colours to inspire

Älskar inredning & färg, ingen nyhet... Därför är detta amazing for me, totally love it! Vårigt & allt. So My Style!




Det ska hända

När jag är hemma från domeriet hade jag tänkt att:

- Träna på gymmet
- Måla naglarna
- Vila
- Börja läsa&lära ur en fotobok

Planerna kanske ändras men det här är en prel. planering. Lagom tycker jag!

Kvällsumgänge

Nu tänkte jag säga godernatter & tack för denna 5januari!
Kvällen har spenderats med gäster & lättmiddag till en början, & slutade med promenad tillsammans med najsiga brudarna Fanny & Frida och som även slutade med lite hockey hemma hos Frida.
Hemma nu & tänker lägga mig alldeles strax, då ska jag nämligen upp & döma igen, något äldre barn denna gång, F-01 men det gick ju bra senast och det är bara några enstaka regler som skiljer. Det här grejar jag!

medan jag dricker upp mitt julthé ska jag tidstinställa minst ett inlägg till er så det inte ekar när ni kikar in, eller hur? (-;
Kommer hem på eftermiddagen imorgon,
HA SÅ BRA

Härligt kul dag!

Underbar dag, precis vad jag behövde också! Efter en kort sväng i centrum gick jag över till idrottshallen för att se på Nyårscupen som F-97 spelade slutspel i. Tre spelare från laget var inlånade också. På läktarn möttes jag Fanny Frida Josefin & även Emelie för att skrika på tjejorna på plan, fota & skratta, vilket jag har gjort mycket idag! Härligt! När BSK inte spelade sprang 4effektiva brudar iväg för att köpa sushi & thaimat till lunch utan att missa någon match vi ville se, utmärkt! Så blev det lite klumpigt ätande, ännu mera skrikande, skrattande & fotande. I matchuppehåll blev det lite fotboll för vår egen del också, skoj! Grymmaste Tvillingarna & bästa målvakt Sabina var förövrigt toppen på plan & det var kul att se, även om det inte direkt är nyheter (-;


Nu ska jag chilla ett tag och efter7 får vi gäster på kräftpaj och lagom kvällsmat. Trevligt!
Hörs igen!

Tillsammans med detta alldeles vanliga folk har en skojig dag tillbringats!

Smyckeshängare




Jag är ju som tidigare nämnt smyckesgalning! & jag tycker det ser så
trevligt ut att visa upp en del smycken, både för att det är lättare för
mig själv att se, och för att det blir som en del av inredningen.
Mina örhängen hänger i en dessertbägare & det blir både snyggt & enkelt!
Gillar det mycket! Ett smart & skoj tips to you

Snön singlar ner

Halloj & Godmorgon finisar!
Har lovat storebror att stoppa i en sladd til bilen nu, så jag måste skynda mig att göra det! Därför säger jag bara snabbt att idag ska jag nu snart ner till centrum för att kolla på lite saker. Sedan tänker jag gå & kolla på 97:ornas slutspel i Nyårscupen, där även 3fina tjejer från laget spelar. Annars blir det väl en lugn dag I guess, vilket blir toppen! De barn jag tränar spelar också inomhuscup idag, så eventuellt att jag svänger förbi & kikar hur det går för dem och hjälper till lite, i övrigt har jag sagt ifrån det just för att jag inte skulle behöva binda mig tre heldagar i en inomhushall. Domare imorgon igen!

Nu måste jag ta på mig vettigare kläder än rosa mjukis & grå tjocktröja, haha!
Vi hörs senare! Ha så bra! ♥

Filmjölksbröd med lingon

Ett otroligt gott & nyttigt bröd som bara tar 5minuter att slänga ihop före gräddningen. Baka ett par timmar innan gästerna kommer på besök, eller frys in. Brödet blir ganska högt (pga bikarbonaten) och lossnar lätt ur formen. Testa olika mjölsorter, jag väljer grövre sorter för att det blir godare & nyttigare. Bra sportbröd & smakar absolut himmelskt med julskinka på! (Se foton på brödet under kategori Kreativitet)

3dl rågsikt
3dl grahamsmjöl
1,5dl fullkornsvetemjöl
1tsk salt
5tsk bikarbonat
3dl filmjölk
1½dl lingonsylt / 1dl färska lingon
½dl mörk sirap
ev. Sesamfrön eller annat småkornigt

Smörj en rektangulär form med smör, & sätt på ugnen på 175grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser först. Sedan häll i sirap, filmjölk & lingon. Rör snabbt (rör man för länge blir degen seg) om till en deg som ser ut som grå cementspya, vidrigt alltså. Vält i den smorda formen & strö över sesamfröna. Låt stå i ugnens nedre del i ca 50-60minuter.

Tips! Anväder du färska lingon kan de bli förstörda om du rör. Vänta med dem till sist och rör försiktigt ned dem precis innan du tippar över smeten i formen. Du kan också använda frysta bär, då de är fastare.
Brödet kan med förmån fyllas med olika frön, valnötter & solroskärnor passar bäst!
 


Enjoy

ÄLSKAR att döma!
Speciellt med en så söt prick som Fanny ♥



Kvällens Todo-list

- Fila naglarna.

Absolut bara chilla!

Helt slut chey...
Domarjobbet gick kanon idag, men det tär ju på krafterna att jobba 7timmar med att springa runt tillsammans med F-02 på en liten inomhusplan och blåsa i pipan. Men kul som korv är det! (-:

Kom hem före5, och sedan dess har jag bara tagit en promenad för att lätta på inomhus-ingen-luft-huvudvärken. Skönt! & nu ska resten av kvällen tillbringas i sängen med datorn eller en bok för att roa mig, och en kopp thé. Låter lagom va? Fast juste, jag har lite att göra också... Postar en todo-list snart!

Fyller på min snåla dagsuppdatering med lite kategoriserade inlägg också!
Ha så bra!

Denim outfit

Har ju glömt att visa upp mina senaste vettiga shoppingfynd. Målet var nya byxor, helst jeans. Jg har ett fett problem med att hitta jeans eftersom mina ben är korta, men dessa satt riktigt bra, även om det inte var första paren jag provade...


Snygga stuprör, mörka passar året om

Ljusa stuprör till våren

En härlig skjorta som passar till jeansen jättesnyggt, instoppat funkar också!


Svinalängorna

Har just slurkat i mig en kopp thé & färsk annanas, och bytt om till mjukis-hemmakläder. Jag ska närsomhelst sätta på mig pyamas & borsta tänderna för att lägga mig. Först måste jag bara läsa lite regler inför cupen imorgon, och kolla så att jag ar allt & förbereda lite för det, så slipper morgonen bli allt för tidig...

Jag & mamma var i Kista & såg Svinalängorna med Noomi och heta Ola Rapace. Det var en himla bra film faktiskt, även om den är väldigt hemsk också. Den växlade hela tiden mellan huvudpersonen Lenas (Noomi R) barndom & nutiden. Hon växte upp med alkoholiserade färäldrar, och många scener var skräckinjagande. Men Noomi Rapace, och Ola är verkligen grymma skådespelare, och jag rekommenderar filmen trots mina gråtattacker flera gånger.

Tidsinställer något till imorgon, SOV GOTT

Sveriges bästa skådespelare Bild från Stureplan.se


Vinterlykta

En härlig vinterlykta jag komponerade för ett tag sen, före jul men den passar ju så länge snön ligger kvar, enligt mig! (-;  I botten har jag lagt stenar av glas, sedan ett vitt blockljus & toppat med lite stjärnanis (haha, internt!), torkad apelsinskiva & kanelstång. En dekoration med pärlor som fungerar som lite vad som helst sitter i glasburken (där ser ni hur mycket man kan ha glasburkar till!) för att dra till sig lite uppmärksamhet.



Trötta been...!!

Hemma från gymmet. Det är ärligt omöjligt att säga att man ska ta det lugnt när man tränar, hur går det till? Antingen stannar man hemma, möjligtvis kör yoga då, eller så tränar man & då ska man ju ge allt mar orkar? Jag körde ju på som vanligt ändå liksom, bara det att jag är grymt trött nu efteråt istället, men jag måste stretcha!

Har duschat, scrubbat, tvättat håret & smörjt in mig. Nu ska jag snart gå ner och stretcha & äta nylagad mat. Helst hade jag nog velat stanna hemma ikväll & bara ta det piano, men kan hända att jag följer med mamma på bio. I så fall ska vi se Änglagård. Får se hur det blir.

Imorgon har jag en rätt tuff dag framför mig också, ska döma en cup i 7timmar, så jag måste fixa lite mat, och kom på att jag inte alls kollat igenom regler osv.

Vinterluft

Åh vad skönt det var att sova länge imorse, med tanke på sömnen efter nyår & sedan uppstigning klockan5 igårmorse...
Direkt efter frukost gav sig jag & mamma ut på den långa promenaden i det fina vintervädret. Vi har en lång härlig runda som går vid vattnet en del av vägen, och det är så härligt & naturnära!
Så fort vi kom hem åkte vi & handlade, så har inte haft tid för bloggen riktigt.

Nu ska jag byta om för att träna. Det blir lite lugnare med gym idag, eftersom jag körde rätt hårt igår på fotbollen, och är väldigt trött. Men det ska bli skönt ändå. Tipsar er om att kolla in senare i eftermiddag/kväll istället, då jag kommer ha mer tid för att skriva mer innehållsrikt & intressant. Ska visa upp mina senaste shoppingfynd som jag glömt att göra! Lite inredning kommer också upp idag eller imorgon, och några julklappar!
Hejdå!

Fångarna på Fortet

Åh vad skönt det är att sitta i sängen med rosa mjukis, frottésockar, pyamaslinnet och massa kuddar! Det behöver jag verkligen, idag har det inte varit många lediga minutrar. Med tanke på hur tidigt jag steg upp idag borde jag chillat lite mer, men icke sa Nicke, jag tycker det är trevligt att göra saker. Var ju som sagt på träning 2timmar, och min teknik ligger på botten nu, och hjärnan var seg som kola pga väckarklockans tid idag, därför var jag seg mentalt på träningen, även om jag orkade köra på det fysiska.  Men när mamma hämtade mig var hon tvungen att åka förbi på Friskis&Svettis för att fixa något, och då passade jag på att hänga med & svänga på rumpan i en låt eftersom de hade zumba-marathon där, häftigt! Synd att jag missade, men herregud vad gör man inte för fotboll?
Direkt efter en kort dusch promenixade jag hem till kusinerna & deras mamma sjön lite med mig och hjälpte mig med en sång & vi spelade, alltid lika kul! Har nyligen mättat magen med ägg, filmjölksbröd med ost, och massa färsk annanas, MUMS!

Nu väntar Fångarna på Fortet i sängen, missade igår.
Sov så gott, mina ögon börjar redan slockna!

Jag kan ju inte missa blogg-laget!


Cupcakes & cakes

You know I'm crazy 'but it, kan inte låta bli alltså! De kliar i min fingrar!





Pink pall

En ny liten möbel har bosatt sig i mitt rum, rosa & söt. En enkel & lätt pall som man kan flytta runt vart som helst, och dessutom skön att sitta på!

Spännande inventering

Goddagens! &j vad klockan var mycket då, trots det känner jag mig aningen sömnig bara... Ska lägga mig en liten stund snart & se på TV eller läsa en bok.
Men vill ni veta anledningen till min trötthet? Jo, jag har varit uppe sen 05:15 imorse. Klockan6 skulle laget inventera varor på PrisXtra, först tänkt ända bort till Hallonbergen i Solna, men vi klarade oss med en kort sträcka till Rotebro istället, något skönare! Så i 6timmar har jag räknat varenda chips-och snackspåse i en matbutik (ni tänker säkert inte på det, men vet ni hur brett sortimenter är egentligen! Jag kallar det lyx, sätt er ner och räkna alla varor så förstår du varför.) Sedan har jag också räknat & fäst lappar vid varenda utlädsk vara (sortimentet på kokosmjölk var inte heller diretk litet) med alla sorters såser, kryddor, smaker & konstiga råvaror. Slutligen hjäpltes jag & Fanny åt med kryddorna, och för att göra det hela lite roligare läste vi upp den på finska! (-:


Efter min vilostund ska jag äta något lagom, för sedan är det träning som gäller. Vet att jag säkerligen kommer vara trött på den, men vi har ju haft juluppehåll! Klart som korvspad att man ska träna fotboll.  

Förresten, visste ni att malen kardemumma heter juhettua kardemommaa på finska, & att mustapippuria är svartpeppar? Eller att grillchipsen förmodligen är mest poppis, eftersom jag räknade ihop 62påsar av dem, alltså beställer de många. Eller så var det de lättsaltade, eftersom det bara fanns 2påsar kvar...? :D

Halvslutna ögon

Kvällen igår blev lugn & trevlig. Träffade vänner vid tolv, sedan myste med Frida & en kompis i hennes säng med Sex and the City, innan jag pallrade mig hem vid halvtre. Mötte även Oliver och hans polare och pratade med dem några minuter medan de skottade snö, haha. Det var helt sjukt igår, inte en enda bild kunde jag ta, och jag som skulle fota fyrverkerier! Väret var katastrofalt, det snöade ca 3dm bara igårkväll, värsta snöstormen och alldeles dimmigt... Men middagen var ju inomhus & det var supertrevligt. Sov inte jätelänge idag, men man är ju seg & trött alltnog.

Ska lite senare träffa Frida & Mickis för att gå på bio. Det är lagom jobbigt för mig just nu, haha! Min lillebror har ägnat 1halvtimma åt att binda fast mina händer, fötter & mitt huvud i en filt så jag inte skulle kunna se något. Jag var lite för trött och gjorde inget motstånd överhuvudtaget, kunde bara ligga & skratta åt en två år, ja alltså han är stor, yngre kille som inte hade något bättre för sig år 2011... :D

Snålt med uppdatering idag, live with it. Tror de flesta känner sig aningen bakis eller sega idag va? (-;

RSS 2.0