WELCOME 2011

HAPPY NEW YEAR, ENJOY 2011!
Hoppas ni lyckas med era löften, själv tänker jag inte avslöja mina, håller dem inom mig!


Nyårsförberedande

Har duschat & stoppat i mig lagom lätt med mat, så spar man sig lite för kvällen! (-;

Tänkte smörja in mig med en god olja från Svea som behöver lite tid att sjunka in.
Kom på när jag var på träningen att jag helt glömt bort mina stackars naglar! Nu är de visserligen snyggt filade och målade i genomskinligt glanslack, men det är ju nyår!
Jag har ju en massa blinbling till the nails hemma, så de tnkte jag plocka fram & funderar även på ett budskap på naglarna, vore häftigt om jag får till det snyggt! Måla naglarna tar för lång tid för mig, om de ska torka ordentligt utan att lacket spricker. & jag har ingen tid att göra fel, måla om osv. Det måste blir bra, så jag kör förmodligen på något lagom enkelt & säkert kort, I'll let u know!

När jag är något klar med detta ska jag hjälpa till lite med maten. Har redan bakat en nötig kladdkaka, och fryst in en egen glass/marängbomb ur egen hjärna. Det ska bli kul att fixa med det roligaste, dekoration till dessert & lägga upp kött mm.
Har jag inte berättat det så kan jag tala om att kvällen kommer spenderas i en lokal tillsammans med måånga andra familjer & männsikor och det blir lite knytis. Tror det blir en hel del musik, dans, tävlingar & lekar också. Om jag och fler ungar tröttnar drar vi hem till någon och ser vad som händer. Jag är supersugen på att festa, men samtidigt supersugen på att bara chilla med mina närmsta vänner...


Nyårsspinning!

Hemma från Nyårsspinnet!
Hann inte skriva mer, resumén tog ett tag...! Men efter en halvtimmas promenad i det vackra vädret, blå himmel, -6 grader & sol var det bara direkt att byta om för spinning. Friskis har varje år vissa temapass, bl a på nyår & jag valde idag att gå på spinningen eftersom det var så länge sen jag körde det & sedan var det härligt med ren konditionträning! Teamt var lite nyår/disco och tjejledaren bar glitterklänning med glitterspray över hela kroppen, och killen som också ledde hade glittertights + en löjlig skjorta, HAHA

Men det var kul & skönt med lite fart och tramp i benen. Ibland kan spinning vara lite långtråkigt tycker jag, eftersom man inte komer någonstans, och det är enformigt (precis som löpband) men med rätt musik och rätt stämning bruar det kännas bättre!

Halelujahmoments 2010

Det är året har bjudit på så mycket. Men jag är så nöjd! I början var det väldigt tufft ett långt tag, men å andra sidan har jag aldrig någonsin varit så nära en vän som när det strulade till sig. Jag har fått uppleva otroligt mycket, släppt in nya människor till mitt hjärta, kanske lämnat iväg några, mycket glädje, mod & nya prövningar. Jag känner mig riktigt stolt över mig själv och mår bra. Något nytt & gammalt. Dessutom har jag hittat min verkligen passion i livet!


Årets första dagar bjöd på skidresa i -32 grader till Tänndalen med Nora + familj & en pojkvän till hennes syster.
Med kusinerna + familjen till Sälen/Hundfjället i Februari, sportlov. Ytterligare underbart, jag älskar slalom!

Jag var gladare än vanligt till våren, och jag gav mig ut för fotografering väldigt mycket!

Jag & några föräldrar+mammor sprang Vårruset, och jag sprang halvmilen på en kanontid, närmast tävlingsklass!


Maj bjöd på både konfaläger på ett vackert Gotland & konfirmering hemma, fina tider!


När sommarlovet börjar tillbringades tid på bästa stället, landet & en utvecklande vecka som fotbollsledare


Så kom dagen D & jag for till Paris tre dagar & sedan vidare till Jersey för att spendera en 3veckors språkresetid tillsammans med fantastiska människor & underbar sommar!

Augusti var några fina dagar tillsammans med laget i Danmark, otroliga dagar!

Återigen lite tid tillsammans med laget på Råsunda vid Sverige-Ungern

Under höstlovet, Oktober far jag till Göteborg för att hälsa på världens sötaste syssling & dessutom vara med vid dopet.

November var ytterligare en helg med laget på Åland med lyckat resultat & kanonspel, amazing!

Decmeber avslutar året med höjdpunkten Mig som Lucia på musikklassernas årliga stora julkonsert i Immanuelkyrkan. Sista julkonserten för mig och de andra i min klass, nästa jul har vi gått ut gymnasiet. Jag slutar också terminen med 315poäng & känner mig pigg & glad tillsammans ed en fin klass.

GOTT NYTT ÅR





Panos Emporio

Min bästavän är i Thailand just, hon har kommit halvvägs ungefär på sin 1månad långa resa. Härligt alltså! I & för sig har jag sällan något emot att vara hemma över jul&nyår, men det vore inte helt fel med 35gradig värme, exotiska frukter, thailändsk mat som jag älskar, bad i havet, billig shopping & bekväma massager. Därför kör jag på hemma varianten, där det räcker att sätta på datorn för att se på några snygga bikinis!
& jag älskar Panos Emporio, så himla läckra färger & mönster, which I love u know


Show must go on

Nu börjar det,  tillsammans med familjen är det detta som gäller!
På Cirkus, Djurgården klockan 19.30 är det show med ös! Jag är grymt glad över det, och det ska bli grymt skoj, hoppas bara jag är bättre...
Känns underbart, hoppas på hög volym så låtarna riktigt går i hjärtat, shit vad bra!


Flounces





Ny favoritoutfit som fick följa med mig bl.a på julafton. Rosen i håret
gör det hela lite juligare. Grå volangtopp utan ärmar (älskar grått)
från H&M tillsammans med glansiga jeans & svart kofta. Såklart
massa silversmycken, & silver/gråt/vit ögonskugga. Lovely

Sjuker...

Åh usch&fy! Jag mår inte alls bra & har ingen särskild ork till någonting. Kryper runt i rosa mjukisdress med huvudvärk, yrsel & magont. Usch vad jag avskyr det! Lyckades i allifall draska runt med dammsugaren några gånger i rummet och ätit knäckebröd efter träningen. Orkar inte ens bry mig om att jag inte stretchat ordentligt, då är det illa...

Ska illafall försöka fixa ihop några inlägg, men ni får ha överseénde om det inte blir så lyckat...
Ska försöka lägga mig i soffan snart också. Tänk om jag till&med skulle ta en tablett.? Det gör jag, och behöver nästan aldrig.

Ha det så bra, och hoppas ni mår finare än mig just nu! ♥


Typisk lov-göra!

Hejsan! Gårdagen blev bra med en början på 2par nya jeans, en skjorta och något smycke + smootihe med Frida. Sedan med vänner & middag hos farmor&farfar resten av dagen och kvällen. 

Idag är hela familjen ledig, men vi ska inte göra något speciellt först ikväll, ni ska få höra sen! 
Til at börja med ska jag & mamma åka några ärenden och sedan träna. Sedan ska ajg städa rummet och rensa i ordning lite lådor, fota till inlägg i bloggen, fixa med lite musik, ta promenader osv. En typisk lovdag helt enkelt, där man gör vad som behövs. Kommer ha tid för fler inlägg under dagen jämfört med igår, bra va? 
Jag har ju massa på G! Tänkte i allifall sätta igång och visa några av de nödvändigaste julklapparna jag fick. Inte så intressant med varende lite kotte kanske, men det som jag tycker passar in i bloggen lär hamna här så småning om! 

Ska packa skor & vattenflaska nu, vi hörs senare! 
 

Glada färger i rummet

Var bara tvungen... Jag är galen i färgglada saker, mönster, cupcakes & allt som bara är sött i största allmänhet!!
Tänk er ett alldeles vitt rum, och så bara fyller man det med färgfina förvaringsboxar, askar&burkar, cool tavla, fat, godis, kuddar, ljus och framför allt bokstäver & budskap, har förälskat mig i det, osv. Jisses alltså, ögongodis... Jag är mäkta glad över mitt eget trix! Är jag på dåligt humör kan dessa små inredningsprylar få mig må bra igen, jag lovar! Samtligt kommer från mina favvobutiker, Lagerhaus & Stockhome ofcourse


Shoppingsug+mellandagsrea

Vaknade imorse efter ytterligare en dålig natt med dålig sömn. I över en vecka har jag sovit halvkasst, haft ont i magen med jämna mellanrum & då samtidigt fått huvudvärk och yrsel när magvärken tar in. Vet inte vad det är, är samtidigt otroligt trött hela tiden, men tränar & äter ändå som vanligt?  Får se hur det blir...

Har i allifall varit uppe och bakat en ny filmjölkslimpa, eftersom brödet är så otroligt gott & nyttigt, och tar bara några minuter att svänga ihop smeten. Nu ska jag promenera till centrum för att möta Frida där, och jag är shoppingsugen och hoppas på att hitta åtminstone någonting på mellandagsrean, men jag vill ändå inte slösa pengar. Haha, hur ska det gå till? Men vi får se vad det blir, måste i alla fall köpa uderkläder.

I eftermiddag ska jag sen träffa fler vänner, och ikväll blir det middag hos farmor&farfar.
Vi hörs mera sen,
PUSS

Just chillin'

Är helt slut efter en heldag i stan. Det var i alla fall trevlig med fönstershopping, teater som var jättetrevlig & lunch på bästa John Chris. Har yrat runt hela Stockholms City efter en stoor pälsmössa med öronlappar, men de är slut överallt, usch! De är så mysiga & trevliga och därför är det irriterande när man inte hittar det man vill! De som finns kvar är också alldeles för stora, så den åker ner för ögonen, synd!

Nu sitter jag med datorn i sängen med min nya rosa mjukisdress, tjocka varma julklappstofflor och lyssar på iPod i dockan som jag också fick i julklapp. Orkar inte så mycet mer skrivande, och jag har varit väldigt dålig på att fota på senaste också. Men jag ska sätta ihop lite bilder & collage med inspiration till er ändå, har hittat massa bra & roliga saker jag vill visa! Dock sprider  jag väl ut det lite.
Nu ska jag sänga ner nätet & klippa, redigera & FIXA BILDER.
Ha så fint! ♥

Cherryblossom

Jag älskar japanska körsbärsblommor! De är fantastiskt söta! Därför fick jag väldigt svårt är jag fann dessa. Kan omöjligt bestämma mig vilken bild jag gillar bäst. Gillar båda, vinterns överlevnad & vårens blomstrande tillskott. Underbara båda två! Vilket foto gillar Du bäst?


Hjärtevärmare

Berlocker om Detta är vintermys
Vilken jättesöt och charmig blogg<3 Sunda tankar!:)
Kram på dej!

Jenny om Detta är vintermys
söt blogg du har tjejen!---


Tack hjärtan! Det är sådant här som gör en riktigt glad! Mer sådant här!
Människor som ger komplimanger liknande dessa, kallar jag omtänksamma
osjälviska hjärevärmare! Jag säger inte att jag inte tycker om er som inte
kommenterar, men detta gör en snabbt & lätt glad! Just därför älskar jag
själv att ge goda tankar lika mycket som att få dem! TACK

Detta är vintermys

Så här vill man mysa i vinter alltså! Var tvungen att fixa ihop det här collaget, älskar alltisammans! Jag menar, det blir ju ändå mörkt före tre, då kan man lika gärna krulla ner sig under täcket i detta underbara & se på film med vännerna & varm choklad, eller? 
Wow vad underbart, det här är julmys alltså! (-;


Dramaten

Imorgon åker jag in till stan med mormor, kusin & moster för lunch och se Lilla sjöjungfrun på Dramaten, det ksa bli super! Hoppas på bra väder också!
Vet inte riktigt när jag kommmer hem, någon gång på eftermiddagen. Har tidsinställt ett par i alla fall, så hörs vi imorgon,
GODNATT

Pass igen!

Jag är otroligt död efter träningspasset idag. Började med 40min gym, nästan bara armar&rygg.
Sedan gick jag på ett medelpass & det var great eftersom jag inte varit på ett pass på så länge. För mig känns det alltid som att passen ger mest, då man bara använder sin egna kropp till att styrketräna, vilket är otroligt viktigt & bra, och de innehåller dessutom massa uttröttande kondition, smidighet, stretching & nedvarvning.
   Efter ett pass kan man verkligen känna hur kroppen tar ut sig. Körde ju dock ett långt pass igår med, så därför tror jag mucklerna blev lite sega nu idag, men det gör inget! Tvärtom så känns det kanon!
Har ju ändå tänkt att lägga mig & läsa snart, så då slipper det kännas så mycket.

För att återhämta mig ordentligt har jag nu duschat hett, scrubbat, tvättathåret och ska avsluta innan jag lägger mig med att smörja in hela kroppen i olja. Härligt!
I matväg blev det ett ägg, världens bästa proteinkälla efter träning (nästan i allifall..), knäckemackor med julskinka, ost & pastej. En kopp thé fick hålla värmen. Jag är nöjd!
Det är sådant här som får en att bli lycklig, älska!

Frida-dagen

Fantastisk uppdatering idag va? Men ni var ju förvarnade? (-;

Blev en supertrevlig kväll & dag med Frida igår. Vi kollade på en thriller på TV och myste & gosade med söta hunden Sam. Slutligen kom vi i säng & efter ytterligare prat så somnade vi även till slut.
Vaknade imorse och åt frukost, fixade oss och tog bussen hem till mig. Här har vi så tillbringat hela eftermiddagen med Andra Avenyn & Livet enligt Rosa. Shit vad skoj det var alltså! Sedan blev det middag och checka vad jag fått i julklapp innan hon far hem till sig.

Sedan har jag tränat & kört slut mig på F&S.
Nu måste jag chilla galet ett tag innan jag orkar skriva & fixa fler inlägg idag.
Ha det så bra! ♥

Snabb onödig fakta

1. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Frida
2. Hur lång är du? 163cm 
3. Vilken är den senaste filmen du sett?
Typ serien Morden på Sandhamn. Minns inte när jag kollade film senast, inte en hel iallifall.
4. Hur löd ditt senaste sms? Finimango :) vart ska ni?
5. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Både &
6. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Married!
7. När såg du senast din mamma? Någon halvtimma sedan
9. Icke godkänt i något ämne? NEJ
10. Mvg i något? I princip allt, utom 2ämnen... 
11. När vaknade du idag? 09:17
12. Vilken är din favoritplats? Landet, fotbollsplan
13. Vilken plats föredrar du minst? Sunkiga toaletter. 
14. Vart tror du att du befinner dig om tio år? Hjälp! Då är jag 25... Har förmodligen lägethet, pluggar/jobbar. Fortfarnade i Sverige, Stockholm eller Göteborg, men har varit utomlands tidigare en längre tid.
15. Hur stor är din säng? 80x200, litet jag vet, men jag gillar't
16. Vad sover du i? Hotpants & linne
17. Hur många kuddar har du i sängen? 1st att sova på, 3st prydnads på överkastet
18. Var har du bott/bor? Sverige
19. Tycker du om kinamat? Sådär, helt okej gott, thai är bättre!

20. Tycker du om kaffe? Inte än
21. Vad dricker du helst till frukost? Mjölk om jag skulle dricka något 
22. Kan du spela poker? Nja, tror inte jag minns det
23. Känner du någon med samma födelsedatum som dig?
24. Vill du ha barn? Jättegärna
25. Kan du några andra språk än svenska? Tyska sådär & engelska
26. Har du någonsin åkt ambulans? nej, lyckligtvis inte & det vill jag aldrig göra heller
27. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet, älskar naturen
28. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, inredning & skönthet
29. Äger du dyrbara smycken? Nja, mitt Pandoraarmband kan ju bli dyrt. Men jag har en del guld, men inte värt flera miljoner.
30. Kan du rulla med tungan? Har försökt några gånger men lyckades inte
31. Vem är den roligaste människan du känner? EmmaHämma jag bodde med på Jersey, annars folket i mitt lag, vi har sjukt kul tillsammans & har lyckad humor.!
32. Vad har du för ringsignal? Better off Alone
33. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Yesbox, fulla kartonger på vinden. 
34. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett litet julkort
35. Kan du byta olja på bilen? Vet inte, verkar inte så knepigt... Med pappas hjälp troligen
36. Vilken var den senaste boken du läste? Tankar från sängkanten, Marian Keys. Håller annars på med Den vita massajen
37. Dansar du i bilen? Haha, så galet kul!
38. När var du i kyrkan senast? Några veckor sedan kanske
39. Hur många hål har du i öronen? 3st
 
40. Har du någon piercing? Nobox
41. Har du någon tatuering? Nä, men tror jag ska skaffa när jag blir lite äldre
42. Har du provat droger? Kommer aldrig hända
43. Röka eller snusa? Fuck off it both!
44. Har du pojkvän/flickvän? Aa... Fast nä. Nej.
45. Vad är ditt mobil nummer? - 
46. Vad ska du göra ikväll? Ta det lugnt, fila naglarna, smörja in mig med olja.
47. Vad ska du göra imorgon? Åka till stan med mormor & kusin för att äta lunch och gå på Dramaten
48. Har du några syskon? 2bröder, en yngre en äldre
49. Vad har du för kläder på dig just nu? Endast morgonrock
50. BH storlek? 70B/75A

Centralskolan, humor!

Här bjussar jag på lite skratt i alla fall! Så himla skoj serie! Tror jag har visat er första delen, det här är nummer 2 Det är verkligen värt de få minutrarna, lagom kul! Sök resten på Youtube :D 


Annandagjul

Nu börjar magen kurra lite, och tur är väl det!
Efter att ha hängt framför datorn en stund, lagom trött efter träningen så börjar tiden närma sig "middag hos mormor&morfar"! Jippie! Utmärkt alltså. Tror huset bjuder på kalkon om jag inte minns fel.
Först måste jag ta på mig lite andra kläder också, sitter här i träningsoverallbyxorna och en söt t-shirt, good! (-;
Tror även att kusinerna kommer på mat, kul!

Eftertå ska jag & Frida ha myskväll tillsammans. Jag åker hem till henne och vi myser med Sex and the City i hennes nya hus, kanske äter något gott!
Sover även över där, så kan hända att uppdateringen blir låg, hinner inte tidsinställa något.
Nu måste jag byta om, imorgon ska jag på mellandagsrea också, wiie!
Ha så fint hörni, hitta på något kul efter jul.

Träning på SATS

Eftersom att Friskis&Svettis inte öppnade först klockan2 idag, hängde jag med storebror till SATS för att träna där. Jag har varit där ett par gånger förut, men har då gått på passen istället. Maskinerna känns helt annorlunda, och trots att det finns många fler, andra övningar & nya övningar på SATS gillar jag ändå inte stället fullt ut.
   Blev också så annorlunda träning eftersom Johan fick bestämma mestadels, och han kör mycket fria vikter, vilket jag inte gör så himla mycket, trots att jag tycker bättre om det än maskiner. Han fick också visa mig nya övningar och tips som kan vara bra. Det var i alla fall kul & skönt, även om jag inte kände att musklerna togs ut ordentligt... Men det gör inget, det var härligt ändå, och det är själva träningen som är viktig för mig.
   Nytt för idag blev att testa bänkpress på riktigt, en kul bålövning som jag kommer ta med mig, en bra ryggövning och lite annat. Som ni ser jobbade vi mest med styrka, men somvanligt för att känna mig lite varm i kläderna börjar jag alltid med ca 5minuters löpband (om jag inte ska konditionsträna, då blir det mer), och ytterligare 12minuter med uppförsbacke & högt tempo när jag kände att jag började tappa värmen.
   I övrigt tycker jag annars löpband är det tråkigaste som finns, och det är inte heller bra för knäna. Då är ändå löpning det bästa jag vet... 

Vi avslutade ca 2timmars skön träning med dusch & bastu. Testade också en ny bodylotion jag fick i julklapp från BodyShop, smells like heaven! (-;


Motionsnörd...

Haha, jag som förmodligen tänkt att stanna inne mestadels av dagen, förutom den lilla prommisen jag tog imorse... Jag är hopplös, det kan omöjligt gå en enda dag utan att jag måste röra på mig mer eller mindre. Trots att jag kan sitta länge vid datorn eller TV:n så tröttnar jag och måste resa på mig för att göra något vettigt. Man kan ju spela EyeToy, Kinetec, spela spel, pyssla, fota & gör atusen andra saker. Ofta blir det ändå att jag går ut, vilket det blev även idag. 
Först en lagom promenad med hela familjen, sedan stannade jag och lillebror i en backe och hämtade pulkorna och åkte tills man blev ordentligt svettig. Nu sitter jag i bara linne! 
På tal om att leka ute & röra sig på vintern, i veckan har jag planerat en smart inlägg för er som vill träna!

Nu ska jag dock gå ner för en skinkmacka. Har lyssnat och fixat massa ny musik till Spotify nu, så jag känner mig glad! Hoppas ni också mår bra såhär efter jul?

Resten av kvällen spenderas säkert med filmer som det finns 1000 av nu på jul, framför nya TV:n. Tror att jag är klar med utgång idag, nu måste jag stanna i soffan! (-:

3D-kort till julen



Ett sött snölandskap. Bakgrunden har snygg kontrast till det vita bak-
rundskortet som jag valde. Satte även på en röd ängel i trä för att
skapa ytterligare en kontrast mot det pastelliga. Det mesta i mjuka toner.


När jag gjorde bilden suddig kan ni se att det knappt syns att man bygger
lager-på-lager. Det är det som är det häftiga och gör hela effekten för 3D-
kort, så förstår ni varför det kallas just så också. Här valde jag ett färg-
gladare motiv med midnattsblå bakgrund med silver/blå-stjärnor. Typiskt
julkort!

Dagen efter... (-:

Tjänare!
Idag är det juldagen, & jag hoppas ni haft både en fin dag idag, men också igår?
Jag hade i alla fall underbart med en fin start som som vanligt är frukost & julklappar inom familjen, promenad testa nya presenter. Sedan julbord hos mormor&morfar och Kalle osv. Därefter enligt gammal hederlig sedvana den korta sträckan till kusinerna för mer julklappsutdelning, fika, gröt, lekar & allämnt umgänge. Jag har fått massa fina julklappa som jag är supernöjd med! Det mesta komer jag antagligen visa upp, i allifall det mest intressanta kommer med foton! Kvällen avslutades hemma med mys i soffan bara. Skönt!

Idag var mamma tidigt uppe för att köpa en TV, och det blev en fet led-TV på 46tum, huh!
Annars har jag mest gått runt i min nya rosa, väldigt rosa, mjukisdress och varit allmänt trött och har det skönt. En liten promenad blev det och nu en god middag med lax.
Plockat i ordning med julklappar, testat och packt upp har man ju också gjort.
Vi hörs igen antingen imorgon eller senare ikväll. Nu blir det mest film & chilla galet!
Hoppas ni också haft/får en bra dag, det förtjänar man så här (-:

Filmjölkslimpa

Mysiga bilder på mitt filmjölksbröd jag bakade. Gudomligt gott med julskinka på till kvällen & en kopp thé.
Jag älskar bröd, skulle kunna leva på grova limpor...


Jag önskar er...

Jag önskar er en riktigt GOD JUL allesammans.
Hoppas ni alla är glada och spenderar tid med familjen
& känner er nöjda med tiden som är.
En del av er kanske jobbar, men stämningen kan
fortfarande finnas där, eller hur?
Jag hoppas alla mår bra och i allifall unnar
er massa god julmat & julgodis, och att åtminstone
någon lite klapp väntar på er.
En stor kram fylld med värme & ljus till er,
GOD JUL

Så mycket mer på hjärtat bör man inte ha just nu.
Mitt liv är vackert

Min gåva till er blir ljus i mörkret

Hur mysigt?




Att sitta på rummet & pyssla med julklappar, sedan äta nybakt limpa
med god julskinka, omelett  & ruccola. Sedan se avsnittet på TV4PLAY
av Morden på Sandhamn som man missade igår. Sjukt bra serie!
Nu blir det thé & sedan läggdags. Då var det julafton alltså... SJUKT
Hur mysigt?

Julförberedelser

Som sagt, skrev ju ett inlägg som det hände något mycket knas med, och därför blev jag lite irriterad när jag hade så bråttom.
Dagen har varit otroligt skön och började med, förutom frukost ett kort promenad till affären där jag köpte sirap till bakning & granatäpple till en sallad. Det var skönt & uppfriskande. Dock mätte temperaturen som mest på motorvägen från Uppsala -23 grader! WOW alltså, häftigt! Idag var det något varmare, endast 15 grader kallt, HAHA

har sedan bakat bröd som jag fotat & som hamnar i bloggen senare. Granen är pyntad och supervacker, och rimmen utskrivna. Däremellan har jag hunnit med ett träningspass på gymmet. Min kropp var superseg, och visste inte om jag skulle palla överkropp efter 1000meter simning igår, men som jag alltid tänker:
Antingen blir man ännu segare eller ännu piggare. Det vet man inte först efter man provat!
& det visade sig att jag bara blev piggare, vilken tur!

Om en stund ska jag möta Frida & Oliver så ska vi träffas en stund innan vi åker hem till var&en för att fixa det sista inför jul. Tänk att det är imorgon!?
Känns inte så... Hur har ni/tänker ni förbereda denna mysiga dag imorgon? Eller gillar ni inte alls julen?

Vi hörs senare ikväll, GOD JUL

brödkult

Har bakning i ugnen, brödet håller på att gräddas & det luktar inte helt fel! Särskilt inte i kombination med pappas espresso? Åh man känner verkligen julstämningen nu, det är så otroligt mysigt att sitta uppe på kvällen, se på julpyntet, äta gott och beundra snön. Igår visade termometern på väg hem från Uppsala som mest -23 grader!! WOW alltså! Men jag klagar inte så mycket, tycker snarare det är häftigt! Dessutom fick jag igårkväll bevittna en halo runt månen, häftigt!

Nu är brödet fotat&klart, det dyker upp på bloggen senare!
Träning nu, BYE


åh, hatar när det händer..

Drar & tränar nu, mitt inlägg jag skrev försvann... Jag skriver om när jag kommit hem!


I can see your halo

Igår kväll när familjen kom hem från Uppsala fick vi beskåda en halo runt månen, gud så fantastiskt att se! Det var otroligt skarp, men tyvärr så var kameran helt urladdad... Googlade på fenomenet och läste mer samt lånade ett par bilder. För bara ett par veckor sedan såg jag också två stycken, fast på dagtid här iStockholm, det var också tydliga och fint med så starkt solljus. Men det är en annan känsla vid mörker. En halo känns på något sätt väldigt andligt, trots att det är ett naturligt fenomen. Men vilken själslig känsla som uppstår, därför hamnar detta inlägg i kategori Själsligt. Har ni någonsinsett en halo?


denna var väldigt lik den halo jag såg igårkväll

otroligt vacker bild på en halo över Stockholms Stadshus alldeles nyligen


Julbad

Har pysslat klart med några kort nu, och middagen ligger i magen.
Det som ska ske ikväll är det årliga julbadet i Fyrishov i Uppsala. Varje år brukarnågra vänner & familjer ses på det stora äventyrsbadet sådär än 1-2 dagar före julafton. Det brukar i princip inte vara några andraq familjer alls där, så hela stora hallen blir för oss själva. Eftersom jag inte tränat idag ska jag simma minst 1000meter i allifall. Sedan blir det mycket bubbelbad som är så varmm&gossigt och lite lek & tävling i rutschbanorna. '

Nu måste jag packa ner badkläder, handduk och alla duschprylar som behövs.
Vi hörs igen imorgon, då är inte inte långt kvar till jul!

Hade i & för sig inte varit helt fel med poolparty heller? (-:


Julstök

Första dagen på lovet och den spenderar jag med städning!
har rensat ut garderoben som skulle vara så jobbigt, men faktiskt bara är skönt!
NU håller jag på med våttorkning på alla ytor, efter att jag dammsugit. När jag är klar med detta, vilket borde vara snart, ska jag göra färdigt 3D-korten jag började på igår.
Vad skönt att det nu blir rent i mitt rum igen. Nästan alla mina möbler är helt vita, vilket samlar damm otroligt snabbt, så trots att jag torkade med rengöringsmedel & trasa för inte alls länge sen, är det redan dammigt! Som jag tidigare sagt, jag gillar att städa när man har tiden att göra det grundligt. Det är så skönt att kunna sätta på Spotifylistan vid namn Smileyface's och sjunga med piggt i alla låtar.

   När korten är klara (kommer fota & lägga upp inspiration på bloggen sedan) ska jag sätta igång med ett juligt bröd, filmjölkslimpa. Det är så himla gott! :D
Perfekt med julskinkan.

Vi hörs senare, ha ett bra lov, för nu tror jag de flesta ungdomar & vuxna börjar infinna sig i lite julledigt?


Kommentarsvar

Vart har du köpt dina stövlar på headern? :)

De kommer faktiskt från en secondhandbutik där de var helt nya och oanvända! Jag älskar det glada mönstret, eftersom jag är galen i färger & fina mönster! Fast just nu suktar jag nog mer efter ett par plommonlila stövlar från Stadium, eller ett par grå Hunters! (-;

Hur mycket brukar du handla julklappar för?

Jag har väl en rätt fast summa som går åt till julklappar. Varjå år så köper jag till ungefär samma personer, vilket är mina båda föräldrar, mina två bröder & tre av mina närmsta & bästa vänner. Till mina mor & far-föräldrar brukar jag ge bort ett eget 3D-kort jag gjort själv, uppskattas! Men varje klapp brukar jag lägga ner ungefär mellan 50-120 kr. Jag tycker det är en lagom summa när man köper fler klappar, även om jag oftast bara köper en klapp till varje person. Totalt blir det några hundra. (-;

hej.. måste bara säga att din header är sjukt härlig med paraplyet!
Kram!

Sådana här kommentarer tycker jag, ni är så trevliga! Tacktack så mycket kära läsare, fortsätt så! Ni glädjer människor, och det är aldrig fel! Puss på er. (-;

Metallic skirt

Avslutningsklädsel blev sådär lagom tufft&juligt.
Metallic kjol i brons/guldfärg med rosett H&M
Skjorta i äkta silke (äntligen! De är skitsnygga! Snodde mammas gamla!)
Snyggt matchande örhängen också, bronzepärlor





JULLOV

Skolavslutning idag, check!
JULLOVET BÖRJAR: CHECK

Åh det här är bara för underbart! Äntligen jullov! Nu har jag ett långt tag på mig att vila ut & bara vara galen! Även en del måsten som man sparat ihop till en julysselsättning. Typ städa garderoben.
Men massa bra saker såklart! Typ sena filmkvällar med bästavänner, pulkaåkning och snöbus, julklappar, massa gott, träna, vila osv.
Har bestämt mig för att verkligen träna så mycket jag hinner nu på lovet. De senaste veckorna har varit proppade med annat, och jag har inte kommit upp i mer än 3 hårda träningar i veckan. Jag vill ha mer! Jag saknar träningen efter en dag, och det gör mig galen! Massa träning ska det bli. Inte bara gym, utan pass som det var ett tag sen man var med på, spinning, skivstång, dans, core, simning mm.
Det här kommer bli bra!

Jag har firat in lovet med en sväng i Sollentuna Centrum för att inhandla sista julklappen. SÅ skönt att äntligen vara klar med det! Väl hemma blev det lussebullar & mjölk. Härligt!
Tänkte se om man hinner förbi F&S ändå för att köra en sväng med musklerna. Ikväll ska jag julmysa & sedan vara med Frida. Tror vi ska hyra film.
Nu ska jag göra julkort i 3D. Det var verkligen länge sen jag gjorde dem! :D

Så här glad var jag i somras på avslutningen. Undra om jag inte
är ännu gladare idag?

AMAZING



De här två snyggingarna hittade jag på stan idag (dock ej mina bilder)
Först gick Erik Grönwall (han är jordens snyggaste!) in på Urban Outfitters
och stod i princip bredvid mig och kollade på kameror & tjejkläder(?)
länge. Kunde inte sluta le. Sedan kommer ett gäng fjortisar som också
råkar stå rätt nära och blir helt utom sig, vet inte vad de ska göra.
Förstår dem faktiskt! Sedan inne på Stadium så står fina David Hellenius
(en av mina favoritkomiker) och tittar på samma skidbyxor som mig, och
stöter typ rakt in i mor min. Han är så liten & söt, och hans mesiga röst!
I LOVE THEM

Utomhusfotbollen saknad

Igår under den långa inomhusträningen, då börjar man inse hur saknar utomhusfotbollen är! Som många tränare säger, futsal & fotboll är 2helt olika sporter, och det stämmer verkligen.
När man står och slår passningar som många lyckas, men en del far käpprätt åt fanders, då inser man hur det hade sett ut om vi spelat på "de riktiga fotbollsplanerna". Alla passar hade suttit perfekt på ytorna, mottagaren & som limmad vid fötterna. Grässkorna med perfekt passform, bekväma & ack så snyggt de passar ihop med en boll. Skott & passningar är liksom utformade för skorna.
Nu klagar jag inte på skorna, för mina inomhusskor är perfekta med grepp & allt. Men jag menar mer hur annorlunda det hade sett ut utomhus. Jag saknar de stora ytorna, passnings-och skottövningarna, och framförallt det stora spelet.

Inte för att det är någe problem med litet, tvärtom så gillar jag smålagsspel & små ytor, man lär sig otroligt mycket på det, verkligen. Dock vill jag nu istället använda det jag lärt mig för att spela utomhus och skjuta en rejält pangskott med perfekt träff, och slå passningarna som sitter i ryggmärgen tills fötterna ömmar. Jo, jag vill fortsätta träna upp min vänster också. Den ska banne mig bli lika säker som min bästa fot. Jag vill inte ha en bästa fot, och en nästbästa fot. Jag vill ha bästa fötterna!

COPA MUNDIAL,
jag tänker på dig varjegång skolådan öppnas...KÄRLEK

Slapp kväll

Efter en trevlig sväng i stan, som inte innehöll särskilt mycket shopping, utan mest strosa runt & njuta av att inte stressa + någon enstaka julklapp & ett par gossiga vintervantar till mig.
God lunch åts på Vapiano Stureplan, valde en pasta med oxfilé som sisådär, lite trist & för mycket pastasmak.
Jag var bara hemma en kort stund och vilade med en varm kopp thé någon timme, sedan har jag spenderat 2timmar på gymmet. Inte illa, vad skönt det är att döda musklerna! (-;

Ikväll, förutom att skriva massa inlägg & ta ikapp det jag missat här lite grand, så ska jag, se&häpna, titta på TV.! Det häder nästan aldrig mig, inte att jag bestämmer mig för det. Ofta blir det kanske stretching eller läsa en tidning samtidgt för att jag ska hinna det istället, då koncentrerar jag mig aldrig på programmet. Nu har jag bestämt att se på Morden i Sandhamn, det verar instressant.
Därför ska jag nu återhämta mig med kyckling & en dusch jag kommer tillbaka hit!

Far mot staden

Eftersom att lilla jag är ledig idag, ska jag & mamsen åka in till stan och ha det mysigt i snövirvlarna. 
Först blir det lite snöskottning, eftersom plogbilen tydligen tyckte att vår bil passade bättre inramad i snö... 
   Sömnen inatt hjälpte inte eller så mycket, är fortfarande helt slut, orkade inte röra benen imorse. Hoppas det blir bättre under dagen. Jag har i alla fall ätit en rejäl frukost som vanligt, och bara det gör att det känns lite lättare. Men nu ska jag välja kläder efter väder, böja fransarna & parfymera mig, så hörs vi i eftermiddag igen.
Hinner inte tidsinställa något intressant inlägg åt er. (-:

Nåja, en del av er går säkert i skolan ändå, eller andra njuter av lovet. 
Jag ska njuta av min lediga dag nu! 

Julkonserten

Lite mer om julkonserten jag hade i lördags!
Det är alltså alla musikklasser på min skola i åk 4-9, totalt blir vi kanske +100. Det börjar med en luciadel, och på den första konserten av 2 var jag Lucia. Då är det nedsläckt i lokalen, och alla går in med levande ljus och sedan ett program på ca 25 minuter med luciasånger. Sedan är det paus för publiken med fika, och vi elever byter om till konsertkläderna. Då är det mer smink, klänningar, klackskor och locktänger med i bilden. Denna del är något roligare, eftersom det innehåller mer applåder och svängigare nummer, fortfarande julmusik. Då blir det också utdelning av blommor, affischer och kramar innan alla går ut och hälsar på sina anhöriga. I år testade vi något nytt, nämligen att ha konserten på en helg istället för vardagar. På så sätt kunde vi ha 2 konserter istället för 1. Då brukar biljetterna bli slutsålda alldeles för fort, och alla föräldrar hinner inte ens köpa. 
Som tradition äger konserten rum i Immanuelkyrkan i stan. 
 

Trött fotbollstjej

Nej ni, inte mycket tid över idag.
Efter att ha lagat paj, pratat, skrattat & sagt adjö till Maria som Thailandar imorgon, hade jag bara någon timma innan träning. Ett långt pass idag med teknik, passningar, finter osv i 2timmar. Faktiskt var jag inte världens mest taggade, men jag är rätt nöjd ändå. Dessutom var det sista innan lovet, & då kan jag inte med gott samvete stanna hemma, herregud vi pratar fotboll! :D

Var helt slut i kroppen efteråt, så det blev en långlång varmvarm dusch med scrubb, hårtvätt & bodybutter på hela kroppen efteråt. Sedan har jag slagit in & rimmat på julklappar, stretchat trötta muskler & vilat med thé och kvällsmål. Gud vad skönt det ska bli att lägga sig om några minuter. Jag är så slutkörd.
Imorgon är jag ledig från skolan, vi har kompensation för julkonserten igår då vi "jobbade" hela dagen lång.
Sedan är det avslutning på tisdag.

Förhoppningsvis (om inte alla tåg är iställda pga snökaos) åker jag in till stan för slutgiltig julshoppning imorgon.
Vi hörs då, nu gäller massa sömn här.

Umgängestid

Om en stund ska jag promenera hela vägen till bästavän i julsnövädret. Tunna lätta flingor som faller till marken, underbart! Imorgon åker nämligen Maria iväg till Thailand & blir borta 1månad...
Usch så sorgligt alltså, men jag är ändå glad för hennes skull, hon kommer få det så bra! Men jag kommer självklart sakna henne. För att fira sista höstterminen i grundskolan, och få ett avsked innan Maria far, ska jag, Frida & Mickis träffas idag och umgås & mysa vi fyra bästavänner. Det blir lättare lunch och för det mesta massa mys & prat. Det ska bli så härligt, helt fantastiskt att träffa sin bästavänner en vacker decemberförmiddag! Nu för tiden har vi svårt att hinna ses all 4 samtidigt, vi har alla olika saker på olika håll jämt.
Dessutom ska vi njuta av hur duktiga vi var igår på julkonserten.
Allt gick hur bra som helst, jag drunknade i stearin från kronan, men jag lever. Berättar mer sedan, och bilder kommer!

Nu ska jag fil naglarna innan dags för promenaden.

BEST of BEST


& det säger allt

September, och jag fattar ett svårt beslut
min nedräkning börjar nu
där allt en gång tog slut

Oktober, och jag håller din hand för hårt
har du nåra goda råd
innan klockan byter år

Och du får bli mitt spöke om du vill
snälla, vänd inte ryggen till igen
snälla, möt min blick en allra sista gång
innan du lämnar min kropp
som blivit för trång

November, vi avslutar sagan snart
har du nåra lögner kvar
att pudra dina svar

December, har du nåra hjältar kvar
då är du en sällsynt art
den sista i sitt slag

Och du får bli mitt spöke om du vill
snälla, vänd inte ryggen till igen
snälla, möt min blick en sista gång
innan du lämnar min kropp
som blivit för trång

För trång

Kent- Ord & kärlek.

Glöggfestbjudet





Ni fick ju en snaekpeak i veckan, är är resultatet! :D

Lucia i oändlighet

Nu är jag påväg in till stan tillsammans med alla andra musikklasser på skolan. Wow det här kommer blir bra alltså! Det vi har framför oss är att först & främst komma fram till kyrkan och börja repa & öva gång, tåg, ståplats och sittplats osv. Lite sånger som behöver finputsas också antar jag. Sedan börjar väl en del publik rulla in, medan vi förbereder oss med kläder, fixar hår & smink, ber om hjälp, sätter örhängen och allt annat som hör nervösa artister till. Men det här har jag gjort förr, det här kan jag. Jag vet hur de brukar gå till, det är ju sista gången det häder mig. Värre för 4:orna som håller till i en obekant stor byggnad & ska hålla koll på allt.
   För min del blir det ju också att lugna ner mig med Lucia. Jag ska gå först, ha ljus i håret, sjunga solo & dessutom lyckas stå kvar med båda fötterna i golvet under första delen som luciatåg.
Sedan är det paus & fika för publiken, medan vi framträdare gör i ordning oss inför del2, konsertdelen. Svart, vitt eller rött är det som gäller dresscode då. Då kan ni tänk er kön på flicktoan alltså, herre min Skapare! Det är smink, kläder, trasiga nylon, borttappade hårspännen, utlån av plattång, hjälp med att se snyggaste ut, öva att gå i nya skorna, hitta nödlösningar, hinn stoppa i sig något med näringsvärde osv osv. Själv försöker jag att just stay calm och koncentrera mig på mig själv. Det blir bäst så!
   Sedan kör vi igång med del glada och fartiga delen, wiho! Nu blir det massa maffiga stämmor, rörelser & glada rop! Luciadelen är ju mer stillsam & vacker sångmässigt.

När konserten är slut, är det xakt samma visa igen, bara att klockan flyttat fram sig några timmar. Då kommer nästa publikinsläpp, nya luciaklänningar, ännu mera hårspray & ännu högre klackar. Sedan borde det nog vara slut. Jag tidsinställer detta, finns ingen chans i världen att jag skulle orka skriva, det märker ni ju, haha (-;

Ett inlägg som missade sin publicering.

Cremecheese frosting

På mitt vis. Min favorit när man bakar bakelser eller cupcakes är vit cremecheese frosting, det är ljuvlig! Är inte särskilt förtjust i florsockersmetoden, testa denna, så spritsar man ut den goda geggan på pepparkaksbakelserna!

Cremecheese frosting, på mitt vis
Räcker som topping till ca 20 cupcakes

200g Philadelphiaost
100g vit choklad
1bit mandelmassa

Smält chokladen ordentligt i vattenbad
eller i micron, och rör om så att den är
flytande utan klumpar i. Mosa ihop med
färskosten med gaffel för att göra det
grovt först. Sedan använder man en
slickepott för att kunna arbete frostingen
smidig & få allt att lossa från tallriken.
Använd en djup tallrik av större modell,
det blir lättare att syssla med.
Låt stå i kylen ca 1timma för att
röran ska svalna och bli lättare att jobba med.
När den är klar i kylen, riv i mandelmassa
tills du tycker det ser lagom ut. Rör om igen
med slickepotten och bre/spritsa på bakverket!
Förvaras kallt och bör serveras kylda.

S&fia

Pepparkaksbakelser


Dessa bjöd jag på! Underbara! Skrev fel, tid i ugnen ca 15minuter,
total tid för bakningen ca 30minuter.

Knäck



Bjuds det på ikväll. Det viktigaste är förstås att inte glömma stoppa
ner dem i en söt burk, eller hur? (-;

Vinterdikt

I vintertidens djupa strålar
tiden är inne igen
Skimrande himlar och tindrande stjärnor
en afton som bara föds att minnas
Ett inträdande mörker målar jorden
med inre glans och kärlek
I vintertidens väntande glädje

S&fia

Mycket för mig

Wah, jag känner mig lite stressad! Förlåt för så mycket dålig uppdatering, har verkligen varit bloggsugen, men jag har inte haft tid! Igår försökte jag mig på ett inlägg från Marias iPad (shit vad coola de är) när vi hade en ordentligt myskväll, men den ville sig inte.
Jaja. Anledningen till så mycket stress just nu, är glöggfest hemma ikväll & julkonsert imorgon. Jag kan inte alla texter än (ojdå), jag har ett solo samtidigt som man står med kronan på huvudet och 300-400 pers i publiken.

Det braiga är i alla fall att jag redan börjat lägga fram lite prylar, kläder & smycken som ska med imorgon till stan. Stryka linnet gör jag imorgon, jag har testat kronan med ljus & sjungit. Det här kommer gå bra!
Vi hade repetition i Immanuelkyrkan med alla klasser idag igen, och det gick relativt bra. Nu sätter vi't imorgon med!

Ikväll kommer som sagt massa gäster hit på glöggmingel. Därför har jag gjort i ordning cremecheese som står i kylen på svalning och lite stelning så den blir lättare att jobba med. Självklart kommer bilder upp, & recept!
Nu ska jag tidsinställa några inlägg så hörs vi!
Måste ju duscha med!
Också TACK för kommentarerna senaste veckan. Har inte hunnit svara personligt (som jag alltid vill) på alla, ska försöka ta igen det i helgen!

Zebra


Zebra-shirt, ringar armband. Älska kläder & instoppat!

Sommarsysselsättning?

Att måla tånaglarna i en läcker rosa eller röd färg är något jag i princip aldrig gör annat att på sommaren. Men i förra veckan när jag hade tid över, satte jag mig med en knalligt cerice och fixade fossingarna snyggt. Gud vilken smart idé alltså. Nu kommer jag omöjligt kunna gå utan målade tånaglar. Oavsett den somriga färgen, så ser tåssingarna genast mycket gladare ut, och livliga! Tycker ni också att tånaglarna är en sommarsyssla?
Testa, det känns superbra att vara lite tjusig även under de tjocka vintersockarna faktiskt!


Undrar?

Har du börjat få koll på var du ska gå gymnasiet sen?
Hm, njaa. Lite knepigt är det ju med det där. Gymnasiereformen har ju gjorts om till hösten då jag börjar, vilket gör att det finns färre program. Pratade med min syv idag, och jag har redan tidigare haft planer. Det jag helst vill hålla på med, är företagande & entrepenörskap, jobba med männsikor och om människor, och sedan hälso/friskvård. Språk vill jag gärna också fortsätta med. Jag kommer att välja antingen humanisisk linje med språkinriktning eller samhällsvetenskaplig med beteéndevetskap. Möjligtvis ekonomi-ekonomi. Har varit på JENSEN öppethus och funderar på den skolan efersom de jobbar mycket med mentalitet & träning, vilket passar med min studievilja. Annars någon annan skola i stan med rätt höga intagningspoäng (ev. Södra Latin) eller Sollentunas enorma Rudbeck, då man får träffa mycket nytt folk. Berättar mer när jag fattat ett mer fastställt beslut.

Vad tränar du mest?
Eftersom jag spelar fotboll i lag utgår jag från de träningarna. Nu på vintern är det lite lugnare med inomhustider ca 2ggr / vecka, och strax ett juluppehåll. Annars grundar jag alltid på fotbollsträningarna och utöver dem löptränar jag själv under sommarhalvåret. Promenerar varje dag. Ca 2ggr i veckan går jag på Friskis&Svettis, antingen för medelpass eller t ex spinning, dans, core osv, eller ett rejält styrkepass för överkroppen främst på gymmet. Totalt sett tränar jag rejält ca 4-5ggr i veckan, och utför alltid vardagsmotion, så som promenader eller lättare styrkeövningar hemma, eller skolidrott. Läs mer under Träning&Hälsa-kategorin där jag skrivit ut en del träningsupplägg och annan bra info för intresserade!

Har du några julklappstips?
Bra julklappstips från mig som är galen i skojiga & söta prylar, skulle jag absolut rekommendera bl. a Stockhome, & Lagerhaus för billiga, enkla och garanterat uppskattade klappar. Där finner du allt mellan himmel&jord i underbara färger&former. Annars tycker jag en riktigt bra present är att ge bort lättare inredningsartiklar. Min billiga favorit är bokstäver & ord som man kan ställa fram eller hänga upp, ex Carpe Diem eller Välkommen-skyltar, omtyckt av alla, och personligt med budskap. Köp en stor bokstav som betyder något speciellt (ex namnet, pokjvännen osv.) till mottagaren. Annars passar små tvål&skönthetskit utmärkt, som man kan plocka ihop själv billigt, precis som en liten matkorg med kanske marmelad, finare knäcke & choklad. Bäst baktanke har nog ändå en vacker glasburk prydd med snören och rosetter fylld med nybakta skorpor & kakor är inte heller fel.

Ser vi i syne nu igen


Du vet att det är till för dig, vad jag vill säga och vad den betyder.
Det är allt. Tack för att du kan ångra dig & vända det du vill innnerst inne.
"Du är värd att dö för." <3

TIDEN

En lugn kväll med massa tid. Jag har liksom hunnit baka & laga mat, sitta vid datorn & sjunga. Jag är på riktigt förvånad. Dessutom har jag till&med plockat lite, ni vet så där med småsaker fram&tillbaka.
Och jag kan fortfarande ta det lugnt. Wow, det här var som en ny värld för mig. TID vad är du för något egentligen? Du stjäl ständigt av mitt liv, samtidigt ger su mig så mycket.

Det braiga är att kvällen inte alls är slut. Jag ska på träning också, jippie! Känns som evigheter sedan fotbollen, en vecka tror jag... HAHA
Ska klä på mig träningsmunderingen om en halvtimma.
Alltså jag är fortfarande fascinerad. Hur kom all denna tid till mig?
TACK i alla fall.

Det här känns bra, no stress

Under min fina bakduk

En liten sneakpeak på vad jag ägnat delar av kvällen till, förutom att skala potatis då. Och öva stämmor till julkonserten. Eftersom jag inte är klar, utan kakan ska skäras upp i rutor och dekoreras, får ni bara ett tjuvkik. På fredag kommer hela supersmarriga receptet och bilder på det slutgiltiga resultatet upp (-:



inredningsgalen

Jag älskar prylar som förgyller hemmet! Åh jag har längtat sedan 12-årsåldern på att få flytta hemifrån alltså, och då mest för lägenhetens skull. Få börja om, bara vita väggar & vitt golv, eller oljat ekgolv... Sedan väljer man & vrakar från scratch. Fast jag har redan planer på hur det ska se ut ungefär, min 2:a (-;
Mina symtom för flyttlängtan går inte heller över när jag går på Stockhome, Åhléns, Village & andra små privata inredningsbutiker med lantligt-moderna inslag. Kärlek.
Till jul blir det alltid fint med lite xtras!


Georg Jensen-smyckena hängs upp alla 5 till julen, älskar de olika motiven.


Lyktan & fönstersmycket från Indiska matchar ihop, vinterljus.


Glimmande guld for X-mas! Den stora granen är faktiskt ett ljus. Kanel-
stången med trådsmyckning luktar jul! Fatet från Indiska


Skolan börjar sluta

Idag hade vi ytterligare en sådan där typisk "snart avslutnings-dag". Det vill säga att vi började dagen med en oseriös hemkunskapslektion där vi inte hade någon lärare & inte gjorde någonting alls. Direkt efter det åkte vår musiklärare så glatt med fina klassen till stan för att lyssna på Radiokörens julkonsertrep i Berwaldhallen. Det var lagom kul, eftersom det var en repetition fick vi under en timmas lyssnande höra 3-4 låtar, då allt skulle tas om hela tiden. Men det var mysigt (& mycket fnittrigt).

Därför är jag också hemma lite tidigare, vilket är skönt. Jag ska läsa lite bloggar och greja med lite bilder. Sedan hade jag tänkt att göra ett eget recept på en julkaka. Vet vad jag ska göra, men måste mixa ihop lite olika recept för att få till det på mitt vis.
Strax tillbaka! ♥

Värkande muskler

Det är precis så det ska vara, stenhårt slutkörda muskler efter 1,5 timma på gymmet, bara effektivitet!
Jobba alltid på, om du inte räknar repetitionerna, vilke jag inte heller alltid gör för det är så trist, då kämpar man på till man tror att man kommer dö på golvet i gymmet + lite till.

Körde tuffare än vanligt med xtra mycket fokus på att verkligen ta ut kroppen. Ni vet, känna träningsvärken redan samma kväll. Eftersom jag älskar att uppnå mål, gjorde jag det & måste lägga mig när som helst!
Började med uppvärmning = få repetitioner & lätta vikter. När armarna, rygg & bröst rasat sönder vid maskinerna blev det golvövningar, främst mage. Även kettlebells med knäböj, balans-och coreövningar.
Jag älskar att träna järnet. Jag vet ingen bättre känsla än att verkligen vara helt slut på ett hälsosamt vis, veta att man gett kroppen vad den tål.
Satsa också på stretching & uppmjukning, särskilt efter stryketräning, för det gör musklerna korta & stela.
Sedan när man kommer hem fötjänar man middagstallriken med köttfärssås, en het dusch som gör att man vill sova under strålen, gott doftande bodylotion & en liten slurk apelsinglögg.
Och en god natt såklart! (-:

Bekvämt i vinter




En fantastiskt skön & riktigt snygg outfit jag bar i förra veckan.
Älskar den mjuka koftan i naturligt beige som passar kanon till jeans!
En vintervärmare
Min älskade uggla fick självklart hänka på runt halsen.

13dec Luciadagen

Jodå, idag är det Lucia på en vardag, vilket borde betytt väldigt massa stressande med lusselinnen fram&tillbaka på olika stället, eftersom musikklasserna brukar få jobba hårt för att underhålla kontorspersonal kring denna period. Dock så var det främst de andra klasserna faktiskt som tog över, vilket jag är glad för. Har trots allt ändå haft tre sjungningar, och samtliga utanför skoltid utan större rätt till kompensationsledighet...

Därför var det skönt att stanna i skolan utan att ha något speciellt att göra. Betygssnack på en del lektioner, & det gick som väntat bra. Slutade med idrott, vilket gör att jag fortfarande sitter här i träningskläder.
Jag hade tänkt att pallra mig till F&S för antingen pass eller gym, beror på vad som sker där.

Nu blir det att fixa med lite bilder som ska användas sedan, och testa ett (för mig) nytt program.
Det dyker upp mer material i bloggen senare,
HA FINT

Hur skönt...?



Hur skönt på en skala från 1-2 är det inte att lägga sig eller vakna
i en säng med nya lakan i marina ränder som man älskar om man
heter S&fia? Och innan dess låtit duntäcket och dunkudden hänga
ute på vädring och bli kyliga och låta alla fula bakterier dra till fanders.
BEKVÄMT

TV-spelsmotion

Känner att jag vill röra lite på mig, så jag ska starta TV-spelet snart för lite EyeToy! Gud så skoj det är, verkligen!
Börjar bli lite kvällshungrig också, så ska dricka en kopp thé och äta knäckemackor ikväll, mums!
Visst ni att jag älskar knäckebröd? Det är sjukt gott, äter det oftare & hellre än mjukt bröd.

Men innan jag sätter igång med roliga & jobbiga lekar/spel framför det gamla klassiska kameraspelet som jag fick i julklapp för många år sedan, ska jag sätta ihop ett nytt collage om ett ämne jag är xpert på.
Har även planerat in lite andra kuliga (juliga) inlägg i veckan, hope you'll stay!

Vi hörs imorgon igen, då börjar sista veckan i skolan, och i princip har jag bara betygprat kvar! Och det älskar vi!

Paris 2010

Dagspromenad

Nu tänker jag ge mig ut på en liten promenad innan jag beger mig in till duschen för min vanliga söndagsrengöring bestående av hårtvätt, scrubbning, fixa håret, bodybutter mm.
Bäst att passa på medan det fortfarande är ljust ute, eller hur? Annars blir kroppen så seg, det gället att f i sig den dagliga dosen D-vitamin som kommer från solen.
Dessutom är det en otroligt vacker vinterdag hos mig idag, blå himmel, sol och cirka 7 minusgrader.
Ut & motionera med er, vänner!
Sedan unnar ni er en värmande dusch och inre skönhet!

Lördagkväll

Gårdagen blev kanon! Värsta kändisfesten fick man lussa på, med glammiga långklännningar, smookings & kostymer. Var någon vars namn jag inte minns so fyllde 50, och firade det på Operakällan med ca 200gäster. Han flög till Sverige i sin privatjet från Schweiz för att planera sitt party... Inte illa!?

Efteråt följde Frida med mig hem, och vi köpte med oss fyra små rätter, kinsesiskt & cider som vi tuggade i oss hemma med tända ljus och myste. Sedan hamnade vi på ett par stora kuddar på golvet i mitt rum och pratade.
En riktigt underbar kväll med underbar människa. Skönt sen att lägga sig i en nybäddad säng, aah.



Följt av

You fine Friend

Festtider

Till jul & nyår, älskar jag klänningar i denna typ. + de där heta skorna jag visade upp för ett tag sen. 4 dresses som alla är snygga och enkla, man behöver inte göra så mycket mer med sig själv när du drar en sådan över huvudet (-;


Mysdag

Åh, gissa om det var skönt imorse att vakna pigg efter nio, vinkla upp persiennera & tända adventsstjärnan?
Efter frukost gjorde jag en turbulent rengöring av mitt rum. Har sedan julshoppat lite, och tagit en superlång motionsrunda. Sedan dess har jag ätit middag, förberett för kvällen och tagit det lugnt, är superseg...

Ikväll händer något riktigt spännande. Ni vet ju att det är massa lucia på G eftersom jag går i musikklass, och så är det ju den tiden nu... Så ikväll ska 8-9m åka in till stan och lussa på en privatfest för 200personer på Operakällan. Klass på det må jag säga! (-;

Får skjuts in till stan, så innan jag fixar till mig lite håller jag på att titta på Leila bakar. Fy vad jag älskar den damen, så underbar. Hon får mig att le framför burken med alla vackra prylar, förpackningar & godsaker.

Hade tänkt att lägga upp massa heta vinterplagg jag möttes av idag vid shoppingturen, men ingeting finns på nätet i bilder. Fy vad trist!
Kvällen lär bli underbar, om det blir som planerat så följer jag med Frida hem och köper thaimat & myser länge...! Fantastiskt!

Vi hörs

Nobel

Jag passar på att snabba mig nu, kommer inte ha tid för mer uppdatering ikväll!
En mycket kort och inte alls jobbig skoldag idag, och ett lyckat luciatåg i stan!
Ska hjälpa till med mat nu, då farmor&farfar kommer över på Nobelmiddag ikväll, naaajs! :D

Sedan blir det att träffa vänner. Ha så kul kära ni, fira fredagen!

'Morgon!

Godmorgon kära ni!
Blev en riktigt lyckad kväll igår, jättefint! Hann till & med ta en promenad med en saknad vän.
Men åh vad skönt det är när man har tid! Egentligen behövde jag inte gått upp först 8 idag, men jag vaknade 7 och steg upp då, för en dusch med hårtvätt, frukost, lotionsmörjning och tandborstning. Nu har jag istället tid över till att måla tånaglarna och fila & måla naglarna med sträklack, + blogga. Det kallar jag lyxigt!
Jag har inte ens kläder på mig, vilket jag strax ska åtgärda samtidigt som jag måste packa ner lucialinne, krans & band idag igen, eftersom att vi åker till Danvikstull och lussar på eftermiddagen!
Ikväll ska jag umgås med Frida & Oliver, men farmor & farfar blir först här på ett litet middagsbesök. Får se hur mycket update som hinns med!
Ha en bra dag. Convince me it's Friday? För det är väl verkligen det?

The red Rose

Min gulliga juloutfit igår. Vi hade ju en liten tomtesjungning på Handelsbanken i Solna, så lite lagom juligt & trevlig var en bra dresscode kom vi fram till!



Luciatåg ikväll!

Vi slutade lite tidigare idag, och det som vi i vanliga fall kallar för Killer's Afternoon på torsdagar pga otroligt jobbiga lektioner, förvandlades till något bra. Nu är jag klar med precis allt i skolan för denna termin, sista recensionerna i svenska är inne, ärbetet i NO, matteläxan, SO-uppgifterna osv. Nu är det verkligen bara betygsprat & musik inför julkonserten kvar, jippie!
Jag var så otroligt glad när jag åkte hem på bussen och hela jag jublade. Dessutom serverade skolan pannkakor, wonderful! Har varit på ett alldeles toppen utmärkt humör hela dagen, I love it!

Nu hade jag tänkt att spela EyeToy en liten stund. Sedan måste jag äta middag och packa luciagrejer. Ikväll har klassen det första tåget på ett fint hotell, och det ska bli riktigt skoj!
Tidsinställer en outfit som jag lovade igår,
Hoppas ni också börjar bli klara med skolan?

With a living light in my soul

Fönstersmycke



Tjusigt & übersnyggt att hänga upp på julen i fönstret. En kedja på
cirka 1meter med pärlor, hängen och metallmönster i en krok,
känns väldigt vintrigt. Dessa kommer från Indiska, och har också
matchande hänglyktor till värmeljus som jag tänker visa upp. Absolut
värt och ger en jättesnygg look, och mysigt! Passar finfint på våren med!

Skutt i duschen

Hemma från träningen. Blev mest styrka & balans idag. Igår på fotbollen var det nästan bara spel, alltså mycket kondition, och det gäller att varva. Känns som evigheter sen jag var på gymmet också!
Förresten, gissa om det är skönt att ha NO-arbetet inskickat nu eller? INGA PROV, LÄXOR & UPPGIFTER KVAR
Underbart alltså...!
Nu väntar duschen på mig & muskler på stretching, om jag hinner slänger jag upp ett inlägg på min söta outifit idag! Kanske också ett inspirationsinlägg också, får se vad jag hinner. Har som sagt luciasaker att fixa också!

Hoppas ni är lika glada som jag ikväll, och att ni sover gott! :D


Inför Lucia har jag massor...

Ojsan Tjorven vad mina ögonlock känns tunga. Men det finns svar på det faktiskt... Imorse steg jag upp vid6 (nej, s tidigt är det inte, men jag brukar inte vara så tidig på vardagar) och åkte till Solna med klassen för att ha en liten tomtesjungning på Handelsbankens VIP-morgon.
Som tur var fick vi ledigt den sista lektionen, idrott, som jag egentligen inte alls vill missa. Det är bara det att den slutar klockan fyra, och det känns lite väl mycket begärt att börja dagen klockan7 & sluta4...
Kändes skönt att gå igenom alla Luciasånger på musiken och öva alla oklarheter. Imorgon kväll har min klass och 8:orna första riktiga Luciatåget på kommunens personalfest på ett finfint hotell där jag bor.
Ikväll gäller det därför att förbereda lucialinne, krans & band, kladerna under, håret, planering osv.
Men det brukar inte ta så farligt lång tid, så därför tänkte jag nu skicka in min uppsats i NO och sedan börja med fixeriet. Jag tänker belöna mig med en ordentligt träninspass på Friskis idag, jippie!

Vi hörs senare!

Tidig väckarklocka

Har tillbringat massa tid med energiarbete, börjar närma mig slutet. Får se om jag hinner klart ikväll eller om jag behöver ett par minuter imorgon också för att korrigera det sista.
Har precis ätit en liten middag med lillebror som avbrott. Nu lyssnar jag igenom ett par stämmor till julkonserten också. Samtidigt letar jag upp fakta på nätet, och det går rätt bra egentligen.
Om någon timma ska jag på träning. Ska bli kuuuul! Efteråt måste jag vara snabb med dusch hemma osv, för imorgon ska jag nämligen upp osannolikt tidigt. Vi har vår första sjungning i Solna Centrum med klassen. Runt Lucia får musikklasserna alltid en massa mindre luciatåg hos företag som man går klassvis förutom den stora konserter vi har. Så imorgon gällde det dock bara en liten musikstund med tomteluva på. Tidpunkten? Samling 07:00! (-;
Bums i säng efter fotbollen alltså.



Begraver mig en stund till

Jagidagi


Today do I look like this

Her eyes, her eyes

Fick en kommentar om mina ögon, vet inte om det var menat att vara elakt eller bara en kostigt formulerat mening... Men jag menar inget illa, och du får gärna skriva igen och förklara hur du menade. Då kan jag i alla fall tala om att jag är väldigt svensk (min morfar är heltysk, mamma halvtysk, men de har inget utmärkande utseenden direkt), men har ärvt min fars ögon som är små och inte har så högt ögonlock om man säger så. Dessutom så har jag väldigt sällan smink, brukar bara böja fransarna, och ibland använda mascara. Mina fransar är färgade, och det kan också vara så att man inte ser mina konturer på ögonen så bra heller på vissa bilder jag tar på avstånd eller liknande.
Men jag vet, och jag har fått kommentaren förr, och jag är lika medveten om det. Små ögon kan uppfattas som lite chinese, men I kind of don't care. I like myself! Om det skulle vara så att du menade något illa (vilket jag inte tror) så borde du tycka om dig själv istället för att hacka ner andra! :D


Sometimes my eyes come to be chinetic!

Pepparkaksbak!

Nu ska jag absolut gå & lägga mig. Är superdupertrött..
Skippade träningen idag och bakade pepparkakorna istället. Det var skönt, och jag antar att tröttheten istället kommer nu, efter allt tji & tjå i stan fram&tillbaka och promenader idag.
Avslutade med en lagom runda med mamma för att få xtra luft. Jag är rätt nöjd med plugget idag, och det jag inte är klar med vet jag hur jag ska lägga upp det i alla fall. En planering underlättar och sparar så mycket tid!
Nej men hörni, nu måste jag göra mig i ordning innan jag somnar i laptopen.!
Vi hörs imorgon!

Nya väggar






Har totalt glömt bort, tills jag fann bilderna, att visa er hur tapetseringen
blev hemma hos oss för några veckor sedan! Älskar träd på tapeter! 
Gillar det riktigt mycket!

Järnet med plugget nu!

Ojoj, jag har verkligen bestämt mig för att jobba arslet av mig med min sista skolgrej innan lovet. Det är en rätt avancerad uppsats inom fysiken, och den ska vara inlämnad i slutet på veckan. Därför vill jag gärna göra det här klart och ordentligt, så kan man bara busa den sista veckan, hihi! (-;

Har
 därför inte uppdaterat först nu, men jag tycker det går bra och jag börjar nästan tycka detta är skoj! Men än är det arbete kvar, men jag gör inte allt idag, men det tyngsta har jag planerat.
Snart ska jag äta middag, och som avbrott från detta sökande & skrivande tänker jag träna ikväll. Det blir nog ett afropass på Friskis. Eventuellt stannar jag hemma och bakar pepparkakor. Igårkväll bakade vi degen, jag har aaaaaldrig ätit något så gott som gammelmormors pepparkakor, honestly.

Nu ska jag ska jag jobba på en stund till, sedan äta.
Känner mig ändå relativt pigg efter en fullspäckad dag i stan med hela skolan, då vi har haft repetition i Immanuelkyrkan inför musikklassernas julkonsert om drygt 2veckor. Men det gick bra tycker jag, även om det tär på krafterna.

Skäl att älska vinter






Skäl att älska vinter, snö & landstället

Andra advent

Oj vad tiden rusar! 
Just nu är jag verkligen trött, helt seg i hela kroppen... Men alldeles strax ska jag skriva lite skolarbete (på en söndag, milda makaroner.!) och sedan börja göra mig i ordning. Jag måste nog borsta tänderna, haha! Hade tänkt att ta en lite längre promenad, + lite styrketräning hemma. Jag mindes inte först nu att jag har fotbollsträning ikväll, men det gör inget, ska bara bli kul!
Vid tre ska jag på julkonsert, samma som jaga hjälpte till med igår. Men vad gör man inte för att vara lite snäll
(-; 
För övrigt blir dagen ganska lugn, och det ska bli skönt! 
Jag tidsinställer ett par inlägg, för jag orkar verkligen inte spendera mer tid vid datorn känns det som.
 

Glädjefylld lördag!

Har inte haft någon tid för uppdatering först nu. Men jag har i alla fall haft ett underbart dygn sedan vi sist hördes av! NT-showen på Rudbeck var riktigt grym, och allt blir så mycket bättre när man lägger ner mer tid & pengar på arbetet. Däremot är många skämt väldigt interna, mendet blir ändå så kul att höra på. Dessutom älskar jag att se & höra glädjen hos andra, och man märkte hur stolta de var, HAHA!
Jag hann också förbi hos Simelia, min vän som fyllde år i veckan. Superhärligt med Hollywood-tema & alla fina tjejor.

Idag har jag först varit ledare på nyrekryteringen, och lärt barnen spela fotboll, hihi! Åkte dirket därifrån med mina föräldrar in till stan för att gå på öppet hus hos JENSEN Norra. Jag är positiv till skolan, men det finns för & nackdelar med alla, och dessutom har jag inte bestämt vad jag vill plugga på gymnasiet. Men det kan mycket väl bli så att Norra eller Västra JENSEN kommer att vara min skolan om ett år!
Sedan hängde vi kvar ett tag i stan, och äntligen fick jag gå till mitt älskade Cupcake Stockholm och köpa godsaker till familjen! Ett förtydligande för er som inte vet, så är cupcakes det bästa jag vet, inte mest för smaken, utan framför allt pga kreativiteten bakom dem. Åt en väldigt god lunch, thai såklart!

Det är iskallt ute, så jag har bullat upp mig med mjukisar, tofflor & tjocktröja, och ska snart snygga till mig lite. Då ska jag på julkonsert med mina kusiners fina mor och hjälpa till med småsaker.
Efter det blir det filmkväll med några vänner. MYSIG LÖRDAG!
Vad ska ni göra?

Het, Hetare & Hetast




Här får ni för tillfället se 3par skor jag just nu dör för. De kommer från Scorett och ligger nästan i klass med mina drömskor. Dessa är äckligt heta till nyårsblåsan eller julafton. Tänk er en tjejmiddag med snygga vänner, välsydda klänningar, nystylat hår, ljuvlig sminkning & så pryder du fossingarna med någon av dessa. Can you imagine? Runt 1000-lappen allihopa. Jag tror jag ska åka & testa storlekar och sedan skriva på min önskelista till jul. har man bara ett par av dessa skor, så överlver man på dem. Inga andra heels, bara de här i naturlig färg & som passa till allt. SKOR I MITT ♥

Jagidagi


Rådiggar min outfit idag, mest för alla färger! Instoppat igen..
Armbandet på andra handen visade jag nyligen, med massa godsaker
på. Jetset-klocka och bokstavsarmband på vänsterhanden

Här kommer det igen i alla fall. I really like it. NYC från bästavän.

NT-showen!

Brr vad kallt det blev med kameran i handen. Jätteirriterande också att min kamera vägrar fokusera när jag vill fota macro.! Det gick inget vidare med andra ord, får se om man kan anväda någon bild i alla fall.

Nu har jag faktiskt en del plugg att göra. Eller egentligen inte så mycket, utan snarare ett stort arbete. Jag sätter igång medsamma så har jag delar gjort i alle fall.

Klockan sex händer något riktigt kul. Min storebror går sista året på Rudbecks Gymnasium teknik, och därför har de sin obligatoriska & klassika NT-show (natur/teknik som arrangerar). Det ska bli sjukt kul att se deras jobb med allt. Har knappt sett honom denna vecka, han har varit på skolan som rena arbetsnarkomanen mellan 8-22. Liksom 18-åringar som bjuder på sig till MAX, kan det bli bättre eller? Det här kommer bli kul, känner jag!
Efteråt ska jag verkligen försöka skynda mig så jag hinner till min vän som fyllt år! Vore kul att umgås med tjejerna i klassen och prata. Hoppas jag hinner!

Nu öser jag musik från Spotify så ska jag börja forska i energi, jippie...


Med ljus i håret

Hej Livet, hur är det med er?

Själv är jag alldeles utmärkt just nu. Mitt humör är på toppen av flera anledningar. Vi slutade runt12 idag, eftersom sista lektionen svenska som vi har länge efter lunch, var inställd. Riktigt skönt om jag får säga det själv. I skolan fick vi dessutom veta vilka som ska vara Lucia på årets konsert i Imannuelkyrkan. & det blev jag. Jag är riktigt stolt & glad faktiskt. det är nämligen så att musiklärarna på skolan väljer ut en Lucia som de tycker har jobbat bra, förtjänar det, och som är en god förebild och presterar högt, främst inom musiken. & så väljer de mig! Det är stort också ju, det är alla musikklasser på skolan år 4-9 som har en konsert fullproppad med folk före jul, med både luciatåg & konsertdel. Årets roligaste händelse!

Efter skolan shoppade jag en present till en vän jag ska till ikväll som har fyllt år. Nu är jag mätt & belåten efter lunch, och ska knalla ut med kameran för att ta lite bilder i det vackra.
En händelserik & rolig kväll väntar, berättar mer sen!


En glad S&fia

Saffran

Smaskigt värre!





Lussebullsbak!

Lussebaket är klart i mitt hus! Jag hade egentligen tänkt att träna ikväll, men stannade hemma & bakade lussebullar istället. Det är verkligen enormt gott! Med den klassiska julmusiken på som man kan sjunga med i, samtidigt som man smyger ner lite deg i magen, hihi!
Nu luktar hela huset och jag har fotat de små godbitarna, visa upp dem imorgon eller så.
Jag & mor min tänkte ge oss ut i kylan på en vinterpromenad i lite längre stil, istället för träningspasset då.
När vi kommer tillbaka ska vi fika nybakta saffransbröd, åh jag längtar, HAHA!
Jag tror jag struntar i plugget då och sätter mig i soffan & kopplar av istället, och går igenom massa gymnasie-information. Faktiskt ganska kul, är på rätt spår nu vad gäller vart jag ska hamna!

Imorgon går jag halvdag, och slutar 12.10. Det ska bli enormt skönt! Har fina planer för dagen som ni får höra om sen. Nu får ni ha en fin decemberkväll allesammans! ♥

Landet i vinterformat.

Sagolik vinter

Åh mina fingrar har kliat hela dagen idag efter en seriös systemkamera! Jag kan inte beskriva känslan av att gå utomhus i detta iskalla väder, och så vart man än vänder sig så är varenda träd & buske täckt av rimfrost. Jag känner mig som en isprinsessa i ett sagolandskap. Helt ärligt! Det är den närmsta bra beskrivning jag kommer, ett sagoslott i en sagovärld! Dessutom så blir allting ännu härligare när himlen är alldels djupblå när man slutat, och blickar man upp mot högre skyar, ser man de vita kontrasterna med tjocka lager frost över som fullkomligt lyser som änglarna själva mot en! Åh mina ögon blir alldeles blanka av lycka!
Nu struntar jag i hur många lager kläder jag ska ha på mig, fina foton i mörkret ska det bli! Och därmed basta!


Haiku

Stjärna skiner kall natt
Himlen lyses upp så klart
Väntar med spänning




Kala träd i vitt
Med vackra vinterskrudar
Väntar de på vår




Jorden så begravd
Kan ej skådas av öga
Under kristaller

S&fia


Vinternaglar...

Nu när det är vinter med torr luft & kyla, påverkar det hår, hud & naglar. Dessa kroppsdelar består mestadels och behöver näring från B-vitamin. Mina naglar är väldigt mjuka, så det är viktigt att taextra mycket hand om dem nu i vintertid! Om man inte har nagellack, skulle jag rda er att som vanligt använda ett stärklack. Och ha inte naglarna för långa, för de blir tunnare och spricker / skivar / delar på sig mycket lättare än vanligt nu. Satsa på lite kortare naglar, och scrubba med nagelborste med jämna mellanrum för att få bort torra döda hudceller. Smörj även in dig med hand & nagelkräm morgon & kväll, och mer om det behövs. Det är inte bra för huden att få sprickor i händerna, och det är smärtsamt. Är det riktigt illa, som sår eller eksem, bör du använda en mildison-salva t. ex. Så var lite xtra upmärksam nu i vinter, och ta hand om dina klor!


KORTA NAGLAR MED STÄRKLACK MÅR BRA I KYLA

Fräsig fräsch frisyr!

Oh my GOD! Jag är så NÖJD med min nya frissa! Jag har klippt bob! Coolt va? Riktigt snyggt! Och slingorna blev perfekta, det ser fullt äkta ut! Mitt hår blev egentligen bara piggare och mindre "blondmörkt" av slingorna, med det är så bra gjort! Det tog ca 2½ timma hos min grymma frisör, och hela tiden var båda två tvugna att nämna hur fint det skulle bli, hur annorlunda håret blev, hur fräscht det skulle kännas, hur bra jag passade i det osv osv... Men jag är verkligen grymt nöjd! Suzanne påpekade också hur jag förtjänade "mitt nya jag" & att det var så himla kul att få göra bob med mitt hår. Fransarna är också nyfärgade igen, och det blir skitsnyggt rent ut sagt. Jag har xtremt (jag menar verkligen xtremt) tunnt hår, och det var utmärkt att skapa en frisyr som får håret växa ihop mer och få det tjockare.  Suzanne är världens bästa stylare, och i hennes lilla personligt inredda källare proppad med färglada flaskor, goda dofter & läkande produkter, får hon vem som helst att känna sig som Drottningen. Nu kommer jag gå runt och vara glad ända fram till jul, bara för man känner sig så ny!




 

Julmys

Åh vilken mysig stämning det är nu! Jag har plockat fram ytterligare julpynt och arrangerat för det. Snart blir det lite kvällsfika med familjen i soffan. Imorgon börjar jag något senare, och tyvärr var jag tvungen att ta bussen imorse, troligtvis imorgon med, på grund av kylan. Det är närmare -20 grander nu! Rasande rabarber alltså!
Publicerar strax ett inlägg med bilder och info om mitt fantastiska besök hos min frisör, wiho! :D

En av mina favoritbilder jag tagit på vintern.

Väntar på styling!

Vet ni vad jag ska göra för skoj nu? :D
Jag ska till frisören och slinga håret och klippa mig! Jag älskar verkligen att gå till ett proffs som kan sin sak och gör det riktigt snyggt, fräscht & fint! Ska bli så skönt att bli fräsch & ompysslad. Man käner sig så ny och snygg efteråt. Hade tänkt att ta en rejäl bit i topparna, och bleka slingor i massor så det syns ordentligt, och så mitt redan blonda hår får lite nytt liv. Är inte ute efter någon fjortis-stämpel direkt... USCH!
Frissan ligger bara fem minuter bort (hon har ett företag & salong i källaren, superhett harhon designat!) så jag måste lägga ner något att äta medan man väntar på slingorna. Juste, ska lägga i lite ny färg på ögonfransarna också. Åh, underbart att bli fin till jul, och dessutom förtjäna det här!

Ska byta om från skolidrottskläder & äta upp mina torkade äpplen innan jag går iväg!
Vi hörs ikväll

Blev väldigt nöjd med min senatse klipnning!


RSS 2.0