En fin augustikväll

Vilken härlig kväll! När jag cyklade på väg till träningen i varma kläder, var himlen alldeles blå och luften var frisk! Så underbart! Lycka på hög nivå! Dock blev det ju precis som igår en del strul före träningen med inställd träning, mendet löste sig snabbt!

Nu är jag nyduschad och fixad inför kvällen. Blev väldigt sugen på O'Boy som jag inte dryckit sedan jag var liten, så det sitter jag med nu, haha! Har en fråga kvar i fysiken som jag ska svara på, sen blir det godnatt.
Hoppas alla får en trevlig kväll,
KRAM

En vanlig dag

Tänk att det är sista dagen i augusti idag! Tänk, egetnltigen börjar ju nästan sensommaren nu, man borde kunna gå i shorts till skolan än! Istället cyklade jag imorse med stickade vantar och mina höstboots. Men det är mornarna som är kalla, nu på eftermiddagen är det superhärligt!
Fast jag gillar ju hösten, så det är ingen fara för mig. Jag älskar det härliga klimatet på riktigt!

Nu ska jag fixa mat och plugga lite fysik & svenska. Sedan har jag träning idag igen, fotboll I love
Får se om det lbir något skriveri senare ikväll,
Ha en fin dag!

Harmoni

Det var det här jag skrev om igår, HARMONI
som jag kallar det. Ni får själva tänka, jag säger inget mer.






Massa träning!

Oj vad sen bloggning det blev idag då! Ledsen, men jag fastnade i mitt arkiv och på andra bloggar, hehe! (o:

Dessutom är jag väldigt sömnig känner jag nu... Fast i skolan älskar jag numer måndagar, veckans bästa skoldag, bara på grund av schemat. Det är perfekta lektioner, och så slutar vi redan klockan tre! Fredagar kommer självklart i högsta prio, men på lektionerna är måndagarna bäst.
Vi avslutar med idrott, och idag var det cirkelträning som gällde, riktigt jobbigt med massa styrkeövningar som tömde syret i musklerna... Fast det var bara att trampa på hemåt på cykeln, och nu är det vila som gäller ett tag till. Klockan 7 har jag träning igen, då blir det både löpning och fotboll i två timmar. Jag kommer sova gott i natt!

Vi hörs!


Satt förresten igår med alla bilder på datan, tänk att det här bara var
1,5 år sedan. Jag tycker jag ser så annorlunda ut! Eller, egentligen inte,
det är liksom både ja&nej (o:

Enkelt sätt för själen

Det blev visst en skogspromenad i joggingskorna i alla fall. Först kände jag mig lite seg, men så fort man kommer ut i luften blir man bara för pigg! Det är så härligt när det samtidigt faller lite droppar här och var från träden och himlen. En skön runda. Jag skulle kunna stannat hur länge som helst vid kärret vi promenerade vid och bara lyssnat på dropparna som föll i den lilla dammen. Sådant gör mig så lugn och frisk. Det är det härligaste som finns, jag älskar det lika mycket som jag märker min själ gör. Skogspromenera för själen, gott folk!
   Mamma och jag stannade till då&då för att plocka några svampar och ta några blåbär. Skogen luktar så gott efter regn, och särskilt svampen! Eller att bli lite blå om fingrarna eller jord under naglarna blir bara ett måste.

Middag blev istället till kvällsfika med räkor, nybakt bröd smörstekta kantareller och havregrynsgröt. Sådant som helt enkelt får en att må bra

Fina Cecilia borde höra av sig snart, men jag orkar nog inte ses så här sent ändå. Ska istället ta på mig pyamas och lägga mig att läsa.
Sov gott♥

Regning trist söndag

Jag och mamma hade tänkt att ta en skogspromenad nu på eftermiddagen, men så tittar jag ut och ser massa regn fall ner från himlen (eller vart skulle det annars komma från, hihi). Så vi åker istället och handlar och tänker att det nog går över, men medan vi rusar mellan butiken och bilen hinner vi ändå bli genomsura eftersom regnet fullkomligt vräker ner. Men men, lika bra så man kan baka bröd istället och ha kul framför datorn och vila. Kanske blir det till att rensa garderoben om jag orkar, eller sitta och fixa med bilder och musik...

Jag ska nog hoppa över motionen idag ändå, för jag känner att min kropp inte har någon energi. Jag har stressat väldigt mycket i helgen, och ätit för lite gämfört med att jag tränat för hårt & mycket. Vilar till träningen imorgon istället!

Ha en tråkig söndag, för det tycker jag nästan att veckan sista dag ska vara, lite tråkiga när man har tid för sysslor som man annars inte hinner, och dessutom ha lite mysigt!

Förresten, Iris dop gick fantastiskt bra, och mentor grät ordentligt vid våra sånger!

Dags för Dop

Jag och nio tjejor i klassen ska sjunga på vår mammalediga mentors Dop idag. Eller inte mentorns såklart, men henne fyra månader gamla dotter. Det blir två sånger, kan visa dem i bloggen senare idag (-:

Nu på morgonen gjorde jag klart det sista på kortet, fixade detaljerna på kuvertet och skrev. Blev helnöjd faktiskt! Har inte gjort så många dopkort i 3D förut, bara någon enstaka gång.
Här kommer bilder på kortet, så hörs vi senare i eftermiddag!

Motivet, en lekfull clown tror jag passar bra, på orange färgstark bakrund


Vad var det jag sa...?

Jo, lördagar bjuder på ALLT. Just vad som hände mig idag...

Mitt i städningen när det börjar bli så rent & fint, ringer tränaren till damjuniorerna och frågar om jag kan spela match med dem klockan ett, vilket var en&en halvtimme dit då. Jag spelar hellre än dömer en liten kort 5-manna match, alltså var jag tvungen att hitta en ersättare till klockan två snabbt som ärtan! Det gick ju inte för bra, men efter en racer-tur till idrottsplatsen där det var cup, snappade jag bara tag i förtsa bästa och bad en 96 bara ta matchen och döma... Vet inte om det var så smart, känner honom inte så himla bra ju. Men sedan dyker ändå Fanny upp som också haft lite problem och fel med sin match hon skulle döma, så hon tar den i alla fall.

För mig blev det bara hem och byta om och sedan vända. Match mot Spånga (igen, precis som i fredags) i solvärmen. Spelet var kanon, tyvärr räckte det inte till en seger, men jag är helt okej nöjd.

Om ett tag kommer några vänner hit och tittar på film. Hela huset för mig själv eftersom mamma och pappa är i Dalarna på bröllop. Blir en mysig kväll!

Ha en riktigt avslappnande kväll!

Lördagar bjuder på allt!

Ja, och eftersom jag är en tidig människa på mornarna, så är jag redan uppe i myskläderna och tofflorna! Har plockat undan i rummet, eftersom det är städning på gång. Jag blir faktiskt glad av att städa, och får massa energi! Tycker det är trevligt att något lagom att pyssla med! Så nu åker snart dammsugaren upp för trappan och trasor och rengöringsmedel hit! Och självklart så hamnar Spotify på högsta volym är också! (skulle tro att Waka Waka kommer spelas ungeför femtioelva gånger).
   Sedan blir det lite planering. Kalendern ska få lite fler aktiviteter inbokade & inskrivna, och mitt anteckningsblock ska fyllas med ideér och tankar som flyger upp i huvudet. Just nu har jag inte skrivit ned så mycet än, så jag måste skynda mig innan allt försvinner ur hjärnan, har ju så mycket smart inombords! (-;

Ifall det hinns med ska jag nog rensa min garderob med byxor/klänningar/kjolar/tunikor. Men klockan halvtvå ska jag ner till idrottplatsen och döma en match, så jag får se. Och efter det blir det nog mest mys hemma! Sugen på en promenad i det vackra vädret också!

Vi hörs

Ännu mer Cupcakes!

En favoritpryl i mitt rum (eftersom jag är crazy i cupcakes) är mitt arragnemang av tre muffins i porslin, plus lite små bär i plast runt om. Bakelserna, själva toppingen är ett lock, så ett snyggt sätt att förvara småprylar i! De kommer från Stockhome (såklart) och jag fixade till dem på en kakfat för ett par veckor sedan när jag flyttade om i rummet. Jag vet att de finns i en större storlek också, och då kanske det är snyggare med en enda.



Amazing!

Kräftskiva ikväll!

Äntligen fredag, veckan bästa dag!


Efter skolan gick vi några tjejor till centrum och handlade en dop-present till vår lärare som ska döpa sitt barn på söndag, och vi har blivit bjudna att sjunga ett par sånger på cermonin! Vi är ju en musikklass och sjunger varje dag, men det är ju inte direkt Adolf Fredriks Flickkör, utan en simpel musikklass i förorten... Det måste kännas lite skumt & lustigt att ha sina elever på en familje/privat grej. Men det ska i alle fall bli kul och det låter vackert! (-; 

Till mellanmål idag blev det ris med sweetchili, haha! Jag var så hungrig efter skolan, och kände att energin och blodsockret var väldigt lågt, så det blev en minimiddag!

Jag tror jag ska ta en dusch strax, för ikväll är de kräftskiva! Åh vad gott och trevligt! Vi är flera sycken familjer som bor väldigt nära varandra, och på låg-och mellanstadiet gick alla vi barn (som är födda samma år) i samma klass, så våra föräldrar känner varandra bra. Så turas vi om att ordna fester vid olika årstider och ha knytis!


Jag har fått en cruch på det här med att stoppa in tröjan i höga byxor,
love it! Chinos (favoritplagget!), smalt bälte, tunn kofta från NewLook
och som vanligt ett par kilo smycken, enormt halsband, armband, örhängen
ring, och sotat smink, hög tofs.
Just nu sitter jag ändå i linne och minishorts och ser ut som en gymnast, hehe!
(inte så seriös på översta bilden, är för glad idag)

Fotbollsmatch på G

Första dagen enligt schemat i skolan. Det kommer bli bra, sista året i grundskolan. Det mesta är som vanligt, en del förändringar, men annars ingt speciellt. Jag hr alltid haft lätt för mig i skolan, och skulle inte tro det blir något problem nu heller. Visst är det nu allt räknas med slutbetyg och så, men fortsätter jag som förr, kommer jag gå ut nian i vår med ett fett tandsmile!

Nu har jag taggat för match borta i Spånga med 93-94 laget, med VM-låten WakaWaka med Shakira. Jag tröttnar aldrig! Nu måste jag kila ner och hjälpa brorsan med middagen innan han får spader... Sen ska jag nog se över ett scrapbooking-kort och se vad jag ska använda mig av för figurer till en barndop!

Klockan sex är det samling för match, REDO


Underbara figurer



Denna underbara skapelse satte jag ihop igår! Så söt!

Det här var mitt obligatoriska (broderi) arbete på syslöjden i 8:an

Qi-gong testat!

Jag har sytt ihop min söta muffin-ask, vilket tog hela eftermiddagen, eftersom jag rengjorde kylen med pappa, åt lunch, lagade middag och satt vid datorn också... Hehe! Jag visar bilder en annan gång, orkar inte plocka fram kameran nu.

Hur som haver, jag följde med mamma till vår vän och testade på Qi-gong for first time. Passet var inte så långt, och det är inte ett svett-pass, men man blev otroligt mjuk och varm i kroppen, och definitly lugn! Jättetrevligt. Det är lite som yoga, fast inte lika styrkeanpassat eller knepiga positioner, utan mer andning och smidighet och mjukhet.  De andra, alltså mammorna, stannade kvar och drack te, men jag har lite saker att fixa här hemma.
   Tillexempel så (eftersom jag inte "hann" efter skolan) ska jag fila naglarna och ta bort nagellack och måla på stärklack istället. Tänkte nog packa in både händer & fötter i olivolja inatt också!

Imorgon börjar skolan enligt ordinarie schema, blir säkert bra!

Ses imorgon,
PUSS

Kreativiteten flödar!

Jag är nog faktiskt en rätt kreativ person, måste jag säga! Jag älskar att hitta på nya saker, testa något nytt, förändra och pröva hur något kan se ut. Sådant som bygger upp en bra kreativitet är att låta sig inspireras från andra & annat. Ibland ser jag något i en butik, och tänker "wow, vad smart! Det ska jag testa", men ibland tänker jag att "hade man flyttat lite mer på det där och lagt dit en sådan istället, hade det sett mycket ballare ut". Så visst, jag är ofta fylld med ideér som jag själv byggt upp och funderat ut, men man måste hitta vägar från andra håll också!

Själv så målar jag akvarell ibland. Det är nog ett av det mest harmoniska man kan göra. På landet satt jag i somras framför vattnet med färger, svamp, penslar, vatten, papper och föremål. Sen målar man bara det som dyker upp i huvudet, eller stilleben! Så lugnt och avkopplande med de mjuka, lätta, pastelliga färgerna! Jag gör också egna kort, så som Gratulationskort, Student, Julkort, Påsk, Begravning, Bröllop & Dop. Jag har visat dem i bloggen förut, om hur de byggs upp i 3D med olika steg. Dock är det lite pilligare etersom man måste koncentrera sig på att klippa och skära rätt.

Cupcakes är en annan passion i livet! Jag älskar att dekorera och fixa till dem. Jag tror det är dags för at baka några stycken av mitt eget recept: Blonde&Smart som de nu slutligen blev döpta till! Så fort regnet har slutat ösa ned, ska jag ner till Ica och skaffa mig Philiadelphiaost och vit choklad!
Sedan kanske jag pysslar om naglarna och syr ihop min cupcake-ask eller gör ett Dopkort i scrapbooking-style.


Mina 3D-kort

Akvarellmålning i vårens tecken

Födelsedags-cuppies!

Sovmorgon ger tid

Idag börjar jag kl10, och satte klockan på halv9 eftersom jag ska cykla 20i 10. Men det ärså härligt när man vaknar av sig själv, som ja gjorde idag! Jag hann till och med läsa en halvtimme innan jag gick upp srax efter åtta. Då hinner man ju smörja in sig på morgon, ta det väldigt lugnt, hinna spela pianooch blogga! Jag brukar alltid gå upp ti tid så jag hinner äta en ordentlig frukost och läsa tidningen till, och ha lagom tid att klä mig och fixa mig. Men sovmorgon kan vara underbart, när man har tid över! I vanliga fall blir det några minuters marginal innan jag måste cykla. Annars hinner man inte direkt spela piano och sjunga på morgonen innan skolan, eller vad säger ni?

Idag lär vi inte bli så många i skolan, eftersom det här är en mentorsdag. Men nästan alla i klassen är lediga, eftrsom de var på en musikal på Tibble Gymnasium i våras, och då blev det som en mentorsdag, dock kunde jag inte komma, så vi blir några få stycken att titta på film idag, lagom trevligt!

Vi hörs sen

Danmark 18-22aug

Lite mixed photos från en fantastisk resa med mitt älskade lag:


Färja från Göteborg- Frerikshavn. TAGGADE

Blev visst lite solande, och lite dans för publik, haha!

Nja, nästan hela vårt mini fotbollslag. VI ÄR BÄST

Ond träning!

Efter en kort umgänes-stund med T och Ellen och lite pianospelande blev det träning. Jag var taggad till tusen, för jag älskar detta. Dock är det laget (DamJuniorerna) som jag tränade med idag inte mina favoriter, det ska vara det egna laget i min egen ålder!! Men i alla fll skoj att få träna som jag vet kommer hålla, eftersom det var den första rikiga träningen efter sommaruppehållet, och fasta träningstider.

Jag kände redan på uppvärmning lite smärta i mina lår, men man biter ju ihop, jag trodde seriöst det var träningsvärk först. Men efter lite passningsövningar... Sträckning, ajaj! Så jag använder bara vänsterfoten resten av träningen, och då sträcker jag även väster lår, som jag också haft lite värk i. CRAP.

Jag duschade i rykande hett vatten för att värma låren och öppna kroppens porer, och sedan öste på med linement och vilade, så nu bör det bli bättre, jag kör på mer salva imorgon!

Nu innan jag lägger mig (sovmorgon till 10 tomorrow) ska jag måla tossingarna och planera in allt i min kalender,
GODNATT

Skolstart Utstyrsel


Älskar skuggan i bilden! Höga, marinblå jeansleggings, vit oversize-shirt, genomskinlig med färgglad bh. Klackar.

Älskar detaljer över alla kläder. Budskpasband och silversmycke.

Plastring i form av rosett (love them) och orientaliska färgfina armband. Fixade naglar, check!

Ett supergulligt halsband, somrigt och bra!

Naturlig make-up. Brons/guld/beige ögonskugga, böjda fransar och mascara...

...Toppat med favorit solglasögonen

 ♥

Kanotpaddling & friluftsliv

Idag har jag paddlat kanot, eller kanadensare för första gången i mitt liv! Åh vad skoj det var! Det gick ju jättebra, fast det blev lite vingligt ibland. Jag älskar ju att testa nya saker och ta utmaningen, så det blev en bra dag. Dessutom lite andra övningar ocl lekar med klassen.
Vi lsutade rätt tidigt, men eftersom vi var ute i tjotahejti för att paddla, tog det ju en stund att ta sig till&från, hehe!


Jag fick vara styrman längst bak!

Vilket glid vi fick in när vi räknade takten & sjöng, alltså!

Danmark avklarat, skola igen!

Jo, det blev lite sent hem igårkväll, så jag packade bara upp och sedan la jag mig. Hann inte alls blogga, särskilt eftersom skolan började idag också (alltså dagen efter)

Jippie vad skönt det ska bli med lite rutin igen, jag är verkligen en rutinmänniska och planerar livet i minsta detalj! Jag hade faktiskt tänkt lägga upp alla bilder från kameran om Danmark och min klädsel första skoldagen, men det blev inte så, nu när jag såg hur mycket klockan var...!

Efteråt träffade jag Ellen, Tobias, Oliver och Frida & mös en massa (;

Imorgon ska jag paddla kanot och vara ute i spöregnet med klassen, blir säkert skoj!
Då blir det förhoppningsvis även massa bilder från världens bästa träningsläger, och outfit,
Ha bra!


Imorgon... IMORGON

Ni anar inte hur glad jag är just nu! (och tyvärr har jag ingen bild som visar det heller) Jag sitter här och skrattar åt mig själv, HAHA! Jag är klar med packningen, två stora bags med träningkläder, vanliga kläder, lakan, skor, handukar, teknik, necessär... osv osv osv
Dessutom har jag handlat matsäck inför morgondagen.

Men okej, till saken!

IMORGON ÅKER JAG TILL DANMARK MED MITT LAG! 

Vi ska träna i tre dagar, fotboll dagarna i ända, bara vara med laget. Tjafsa, skratta, spela, träna, kicka, lyssna på musik, äta, dö&överleva, dansa, FREAKA OUT (som händer rätt ofta).

Jag älskar mitt lag, Bollstanäs SK F-95, ni gör mig lycklig.
Spjald på Danmark that's the place onsdag-söndag.

Nu ska jag bråka klart med Cecilia & Fanny som vill att jag ska åka med dem i bilen till Göteborg (färjan går därifrån), och Frida & Jossan som vill att jag ska åka med dem... BESLUTSÅNGEST
Vi hörs jag vet faktiskt inte när, HA FINT

En liten del av underbara laget i privata uniformer (;

Poolparty & möte

Nu måste jag strax cykla ned till Bippen på möte. Dt är dags att få utdelning av matcher i 5-manna inför hösten! Trots min incident som hände för någon vecka sedan med dömningen, fortsätter jag med lite lättare matcher! Det är både kul och lärorikt, och man tjänar lite kosing på det!

Inte många minuter hemma idag, förutom på förmiddagen, men det var superskoj hos Frida! Bad, pizza, prat, musik och egna danser bjöd dagen på, haha! Och massa skratt, kubb och foton!
Imorgon bär det av till Danmark på träningsläger med världen bästa och härligaste lag! Berättar mer ikväll.

Maria följer med hem när jag är klar med mötet, och så pratar vi lite medan jag justerar min packning,
Nu är detverkligen dags att dra ser jag,
HEJDÅ

En typisk Lagom-dag

Igår blev mest en trevlig hemmakväll, eller? Jag var alldeles för trött för att uppdatera bloggen, och som jag tidigare sagt så låg jag i sängen kvart över tio! Jag var ialla fall förbi hos Ellen någon timme eftersom hon fyllde år igår, och åt italiensk buffé. Sedan gick jag hem och sprang 8km och ett kort styrkepass. Ellen, Evelina, Frida & Tobbe ville få me mig ut igenpå kvällen, men jag stannade hemma i duschen och en kort stund framför TV:n, som annars inte händer så ofta.

Vädret idag är lite sämre, men jag kanske ändå cyklar ner till Bippen och hälsar på hos Fotbollsskolan! Jag jobbade ju där i Juni, men nu ärdet en till vecka i Augusti. Kanske är några av "mina ungar" där? (:

Vid ett har Frida poolparty i sitt nya husm med stoooor pool, skoj att träffa folk och bada igen (trots vädret, men det ösregnar i alla fall inte)!

Vi hörs i eftermiddag!


Bjuder på en sommarbild bara för att bya stämning på vädret!

Fika, ärenden & sola

Var ett tag hos Vår vänner till familjen, jag och Fredrik. De bjöd på kladdig chokladkaka i deras mysiga trädgård och vi pratade om bl.a min språkresa och lite andra resor och  övrigt. Jättetrevligt!

Sedan cyklade vi två till centrum, för några snabba ärenden till centrum. Annas vill man inte gå inomhus en dag som denna, det är hur fint som helst! Därför blev det två nya bikinidelar på H&M, som ska invigas nu i trädgården, innan jag drar ut och springer och styrketränar. Även ett par nya jeansleggings, eftersom mina favoriter gick sönder för ett tag sen, och nu fanns de på rea! Himla fiffig idé det där med utförsäljning! (;


På tal om sommar och värme, ad tycker ni om mina naglr för tillfället?
De är målade i ett stärkande lack till grunden, och sedan har jag målat
palmer med tunna penslar&lack, så kallat Art Deco. Sedan, som ett blad
blev det nagelstenar. Jag gör inte på alla naglar, jag tycker det är snyggast
på ett par stycken. Och såklart, som jag alltid har, korta naglar med bara en liten
utväxt. Gillar bättre korta välvårdade, och filar alltid ner dem, för jobbigt med långa som går sönder...

Sommarsömn

Inatt sov jag 11 timmar!! Herregud, jag har nog aldrig sovit så länge!
Jag är inte direkt någon sjusovare, utan i vanliga fall på helger brukar jag sova till kanske runt 9 på morgonen, oftast tidigare än det. Och inte heller den som lägger mig klockan halv4, utan det brukar bli runt halv12... Jag är verkligen supertrött då, för jag lägger mig tidigt på vardagar när jag ska till skolan nästa morgon, och då vänjer jag mig inte på en helg att lägga mig samma tid som jag ivanliga fall kliver upp ur sängen, typ!

Igår släckte jag sänglampan vid halv12, inte så sent, och vaknar halv11! Då fick jag bråttom ur sängen kan jag säga! Här brukar jag också vara den som stiger upp så fort klockan ringer och dåär jag pigg.
Så idag blev det frukost framför datorn, faktiskt, tyvärr. Händer inte annars.

Men jag måste se till att "vända tillbaka" mitt dygn (jag har inte vänt på det), men ikväll blir det nog att hamna i säng vid 10, haha! 

Nu ska jag göra mig i ordning, och sedan cykla till några vänner till familjen och prata om min språkresa, som de vill höra om,
HÖRS


Firanden!

Det blev inga cupcakes idag, eftersom vi inte hade Philadelphia-ost hemma... Eller vi hade, men bara med paprika -smak, som jag anser inte passar sig så bra till mina egna, receptkorrigerade SmartWhity cuppy's... (;

Nu har vi ätit lunch, Fredrik fick välja såklart, på födesledagen, och det blev pasta med kyckling i ört-cremefraische, gott! Och en bit mellan-mörk choklad.
Strax cyklar vi till mormor och äter tårta och öppnar paket och umgås med släkt.

Ha en bra dag,
vi hörs

New Laces

När jag var på Jersey under juli månad på språkresa, införskaffade jag mig ett par riktigt turkosa (är nog min favoritfärg) Converse! Jag får visa upp dem en annan gång. Men dock ägde jag redan ett par vita (de är inte äkta, men liknar Converse-modellen väldigt mycket). För att pigga upp de skorna lite till mer sensommar, blev det två par nya skosnören under resan. De här passa bra till min personlighet tycker jag!



Färgen ser röd ut, men är egentligen alldeles cerice!
Det blev även ett par i militär-mönster som kommer passa super i höst.


Lillebors Födelsedag!

Idag fyller lillebror Fredrik 13år, haha! Så det har blivit lite frukost på sängen och presenter nu på morgon. Av mig fick han två perfekta presenter!

Ska iväg en stund nu, men när jag kommer tillbaka, ska jag förhoppningsvis baka ljusa cupcakes med Smarties! Oj vad skoj! Eftersom mormor också fyller år idag (OCH min kusin, tre släkt-födelsedagar på samma dag, coolt!) ska vi till mormor & morfar och fira med tårta och paket igen i eftermiddag! KUL!

Igår hann jag inte berätta så mycket, men det blev en bra dag! Jag var på poolparty hos tvillingarna i laget i deras nyfixade pool! Superkul med bad, lekar, grillning, fika och tre-kamp + miljoner foton!
Var tyvärr tvungen att smita lite tidigare eftersom jag skulle till stan på The Voice med Frida, Maria & Mickis. Jag tycker det var lite trista artister, men helt okej ändå!

Vi hörs lite senare, med bilder från mig!
Ha en bra dag!

Förresten, är det någon mer som fyller år idag?

Nya inköp, bra att ha!

jag sitter i löpkläder nu, och är på väg ut för en 8km runda med styrka, men täknte ändå passa på att visa mina nya inköp från Uppsala igår. Kommer ändå inte bli så mycket tid över för bloggen idag, jag berättar sen om min roliga dag!



Jag håller på med ett eget berlock-armband, så fem nya berlocker som ska stå för vissa saker

Jag är helt GALEN i cupcakes för er som inte visste, den är syr man ihop själv till en liten ask av färdiga bitar

En Earring och mina Monkeys, från Stockhome, liksom muffinasken!

Underbar dag i solen

Oj, var klockan så mycket! Vad synd, jag trodde inte alls den var så mycket! Håller just nu på att ladda över lite bilder från dagen.

Uppsala var kanon! Det var underbart sommarväder idag, så Emma Hessel, Towe och jag promenerade runt i Uppsala stad och jag köpte lite grejer som jag visar sen. Sedan köpte vi sallad på en ställe där man väljer innehållet själv, och satte oss i stadsparken länge och mysade! Efter lite mera promenad köpte vi jordgubbar, sprutgrädde och läsk som vi fikade på solbryggorna längs Fyrisån i solen! Jättetrevligt, och så cyklade vi till Gamla Uppsala där tjejerna bor och jag kikade lite på deras hus och område. Sen blev det Upptåget hem.

Nu har jag ätit kräftor och kycklingsallad med familjen och våra vänner, och mumsat Miniatyr Gelétoppar- Smultron framför datorn. Nu bli det lite TV-stund med lillebror!


Bästa Emma Hessel med sallad i Uppsala Stadspark

Söta Towe!

Jag i min nya favoritblus från NewLook på Jersey! Och älsklingsbrillorna!


Uppsala Reunion

Igårkväll blev väldigt bra, för efter ett härligt spinningpass på Friskis, promenrade jag ner till Bippen och mötte några i laget efter deras träning! Jippie vad det var skoj att träffa dem! Visst, några har jag träffat lite, men det var väldigt länge sedan jag såg min brother from another mother! Blev en liten pratstund medan vi gick hem igen bara. Men den stunden gjode gott!


Men idag blir också en kanondag! Idag ska jag ta Upptåget till Uppsala och träffa några från konfalägret på Gotland, det var superlänge sen jag mötte dem! Eftersom vädret är så vackert blir det säkert fika eller lunch i stadsparken där, och gå runt i den mysiga stan och prata!
Det blir alltså ingen bra uppdatering idag, men det får ni stå ut med! Det är ju trots allt fint väder ute och sommar.

Ikväll kommer några familjevänner över och äterkräftor, gott!
Vi hörs,
HA BRA

Smooties på bästa sätt

Lite sent att berätta om lunch nu, men jag hoppas ni ser innan imorgon då då! Visst, det här är ingen matblogg, men jag gillar ändå mat & bakning på ett lättare sätt, inte hyperintresserad, men det är skoj! Här är mitt bästa lunch-tips, åtminstone på sommarn! Smootie fungerar alltid, det går inte att misslyckas!
Personligen är min favorit blåbär som huvudsmak, och den gör jag på samma sätt som jag gjorde dagens dryck, fast med jordgubbar:

Mixa samman så mycket jordgubbar/andra frysta bär du vill ha, med 1 banan, mjölk, naturell yougurt, lite havregryn och citronsaft (köp en citronburk på ICA bara). Ta så mycket vätska så den blir lagom flytande, inte för tjock, min inte mjölkig! Så gott och snabbt och enkelt till lunch eller frukost på sommaren. Dessutom med en skiva hembakt solrosbröd & ost, så blir allt fina fisken. Toppa smootien med kokos och färska bär. Använder du färska bär i drycken, an det vara gott med ett par isbita att mixa ned, så blir drickan kall & god!


Oväntade färger!

Avnjutes bäst i trädgården med solbrillz, dynor i gräset, träskor och gamla tidningar!

MUMS! Det bästa jag vet

Möblerat om!

Som jag sa härom dagen (läs Städa), så sa jag att jag fick lite nya ideér om ny möblering i mitt rum. Jag skulle vilja måla om mitt rum i vitt (har en lättare lila tapet nu), för jag älskar färg, och då skulle jag kunna inreda precis hur som helst med alla jordens färger, för jag älskar också att matcha.
Så igår efter jag duschat från domare, och innan jag skulle promenera iväg till Mickis, flytade jag om allting på inte ens en halvtimme, hah! Dock blev inte allt 100% färdigt, så nu på förmiddagen har jag flyttat undan och ändrat på en del saker igen, och dessutom dammsugit och våttorkat igen! Om ni har en sång som inte går att dammsuga under förstår ni varför. Dammet under min soffsäng kunde nog gått uppåt ett par kilo... HAHA

Nu är jag trött på att sitta inne, jag måste ut i det fina sommarvädret! Fönstret har stått på vid gavel medan jag pysslat runt och lyssnat på Spotify.


I Paris på språkresan (innan vi åkte till Jersey) Jag längst till höger!

Jag älskar kontrasterna i den här bilden. Tidvattnet var helt sjukt!

Isle of Sark, som krivet, världens vackraste plats!

Längtar efter myskväll!

Vilken tur att jag då ska iväg om en kvart! Jag & Frida promenerar iväg, det lär ta en hlavtimma hem till Mickis, sen är Maria och hennes kusin Johanna där med, så det blir jättekul! Massa snack, film och Ben&Jerry's direkt ur förpackningen!

Domaruppdraget blev väl okej, jag bröt ihop efter första matchen, eftersom det blev så mycket strul kring spelarna. De klagade inte så värst på mig, men de hade svårt att koncentrera sig på att verkligen spela fotboll för att det är KUL, istället för att börja tjafsa...
Jaja, det är i alla fall 420kr på konton strax!

Nä, nu måste jag klä på mig, det är bråttom!
Mys på ikväll!

Domaren dömer, eller?

Jo, imorse var klockan ställd på halvnio. Jag skulle ju döma en 7-manna Cup idag, men hade inte fått någon info alls, förutom: "Kom till Bippen 9.30 på onsdag så får du veta mer!"

Så när jag kommer dit möter jag tre andra domare i min ålder som jag känner lite grand. Men tror ni att vi blir chockade när det trillar in pojklag i åldrar 17-18 och över det, som säger att de ska spela? Jag hade förberett mig på 9-åriga flickor!? Det visar sig att det är gruppboenden med flyktingbarn utan föräldrar som ska spela... Vi blir rätt skraja, för de spelar bättre än mig, är stora som hus och muskler som en panter! Jag  brukar i vanliga fall döma pojk- och flicklag  som är ca 6-7 år, men även 7-mannamatcher i åldrarna 9-11 år. Jag har behörighet och är legitimerad att döma båda 5-och 7-manna, men dessa förstår knappt vad jag säger, och är dubbelt så stora som mig!?

Meen efter ett tag har vi pratat med ledare och ansvariga, och det känns bättre. Man ska aldrig tvivla på sig själv som domare, det är vi som leder matchen och bestämmer och har övertag. I detta fall kändes det tvärtom... Men vi fick höra att de var rätt noga med deras beteénde, att de spelare schysst och att de inte alls var så proffsiga, och en del kunde inte regler så bra. ( Jag har inget emot dem som personer, men av egen erfarenhet av flera års fotboll, båda spela och titta, så VET jag att killar spelar på ett tuffare sätt, och oftare är på domaren om felaktiga domslut).
Dick bestämde vi att de två killarna ska döma förmiddagen, och jag och Tina eftermiddagen, så jag far ner dit igen vid ett-tiden!

Ha en fin dag!

En kväll hemma

Dagen spenderades mestadels inne i Kista centrum, kanske lite fantasilöst... Lunch (thai såklart för min del) med Frida Oliver Tobias. Ett par saker hamnade i shoppingkassar, men bara plain, så inget jag särskilt tnker visa upp, eller Intresseklubben Antecknar att jag köpte ett basplagg i form av en gammelrosa T-shirt på H&M och en bandå-bh... (;

Jag har tränat stenhårt två dagar i rad nu, så därför tänkte jag avsluta kvällen med en lugn promenad, eftersom vädret bestämde sig för att bli bra nu¨på kvällen, och sedan ska jag läsa och fixa naglarna. Imorgon ska jag döma en cup, så kanske blir det att plöja igenom domar-böckerna igen...

Ha en skön kväll,

Fixar-dagar!

Haha, så här när sommarlovet snart är slut sätter jag igång med att fixa i ordning en massa. Idag var det rensning i träningslådan som stod på tur. I tvättstugan gick inte min Elfa-back att stänga ens, för den var så fullproppad! Inte blev det bättre av att jag i början på sommaren fick nya fotbollskläder, träningsoverall, strumpor, t-shirts, byxor och jaa...!
Men det gick lätt att rensa ut, och det som åkte iväg hamnade i klädinsamlingen, såklart!
Sen bar jag in mina nya madrass som införskaffades igår, och har bäddat om sängen. Snacka om att jag ska sova gott ett tag nu! (;

Egentligen ade jag tänkt att fixa naglarna, och manikyrera blommor med mina nya Art Decor-lack från Jersey, men Frida kommer förbi strax, och så åker Tobbe och Oliver med oss till Kista tror jag. Jag måste hälsa på hos Stockhome, min PRAO-plats! :D

Ha det fint!


Isle of Sark, det vackraste ställe jag sätt. Endags-utflykt från Jersey

Utstyrsel


Så har såg jag ut igår. I mina favoriter- chinos och instoppat brunt bälte.
Även en tunn rosa kofta från Newlook på Jersey. Där letade jag också
förgäves efter ett tunt svart eller brunt smalt bälte med nitar som har varit
så trendigt så länge, men den som söker hon finner. Mammas walk in-closet
är rena skattkammaren ibland. Nu älskar jag det här!

Kvällsskönhet

Något jag gör ofta, och som jag älskar att göra, är att packa in mina händer, naglar & nagelband i olivolja. Det ger en grym effekt, och huden läker igen på ett fint och bra sätt. Jag har inte så mycket problem med fula naglar, avbitna eller avdragna naglar eller nagelband, men de bli ändå så hela efteråt! Ett snabbt sköönhetstips som gör att man känner sig lite gladare!

Jag gör så att jag använder bomullshandskar från Apoteket (fråga efter dem, för de är speciellt för medicinska skäl. Ett 5-pack kostar ca 30kr). Börja med att tvätta händera, så smuts är borta. På kvällen häller jag ca 1msk olivojla i handen, och så smörjer jag in, och masserar lite extra vid naglarna och nagelbanden. Sedan sätter jag på mig de tunna handskarna och lägger mig för natten. På morgonen känns händerna supersköna och pigga! Perfekt efter att ta den dagen man har tagit bort nagellack med aceton (som torkar ut ordentligt), för då är naglarna superfina at måla direkt på dagen efter!

Nu ska händerna packas in,
GODNATT

Städa

Ja, jag gillar faktiskt att städa! Jag älskar när det blir så rent och fint omkring en, där man ska vistas. Dessutom har man faktiskt något att göra, och man hittr alltid på nya ideér!

Hela förmiddagen har gått åt att fixa i rummet. Jag har ju varit borta så mycket, så mitt rum har inte ens blivit dammsuget på säkert två månader, usch! Det låg en död harskrank på golvet, och då tänkte jag att nu blir det en grundlig städning i rummet! Jag har dammsugit allt, lister, vrår, ytor och prylar. Sedan har jag torkat av med kallvattens-trasa och rengöringsmedel. Flyttat om lite saker, rensat ut, fräscha upp och kommit på nya ideér för att möbla om och köpa ny inredning till rummet! Det känns bara för fräscht här inne nu, I love it!

Sedan har jag hunnit med pappa en sväng till centrum för att köpa present till lillebror som fyller år på söndag, och köpt en ny, fin madrass till min fina säng. Det nuvarande har jag haft snart fem år nu, och det har verkligen formats efter min rumpa, så det är ett stort hål där, haha! Nu blev det en tjockare, hårdare, mjukare och finare! Värt att lägga ned lite pengar på, faktiskt. Det ska också bli fanatsktiskt, att bädda om med nya lakan!

Nu ska jag dricka massa vatten, och ut och möta Frida,
Ha det fint!

Hemma igen!

Jag ar varit lite dålig på uppdateringen, men jag skyller på grannens sämre nätverk ute på landet...
 Jag, Maria och Mickis ar i alla fall haft några superdagar! Första dagen låg vi på stranden och solade hela dagen, och badade på dagen och kvällsdopp vid klipporna. Igår var dock vädret kasst och det regnade hela dagen, så den ägnades åt läsning, två kortare promenader med bärplock, äta våfflor, och titta på film medan det slog ner flera blixtar varje minut, och lyssna på åskan. Jag har också fotat en hel del macrobilder (jag ♥ macro-fotografering) så det lär hamna lite bilder här när de är stoppade i datorn.
Imorse var det bara jag och Mickis som vågade oss i det uppfriskande vattnet, medan Maria tittade på, hihi!
På eftermiddagen åkte vi hem, och då har jag sprungit och styrketränat! Härligt, säger jag bara!

Jag håller nu på att rotera ch rensa bilder från min språkresa i Jersey, så snart kommer det bildregn flera gånger här in the blog!

Förresten, kul att så många kommenterat och läst bloggen, trots dålig uppdatering, fortsätt hälsa på!
Ha det bra ikväll!

Åker till landet igen

Jag vet ite om någon data åker med, så jag kan uppdatera, vi får se!
Jag åker ut till landet med familjen, utom Johan som är på Cypern...
Lillebror följer med kusinerna i deras båt och seglar, jag är lite avundsjuk! Men det kommer bli väldigt kul, för Maria och Mikaela följer med ut! Mickis var med förra året, men det är första gången för Maria. Det ska bli superkul, och vi kommer ha så mycket kul att göra (fast egentligen gör man ingenting, och det är det som är skönt). De kommer ut senare i eftermiddag eller möjligtvis imorgon.
Vi stannar troligtvis tills på söndag, beror en del på vädret.
Ha det jättefint hemma!
KRAM

Liseberg!

Igår blev det ingen uppdateringen eftersom jag klev upp strax efter fyra för att ta tåget till Göteborg. Jag måste erkänna att det är nog Sveriges härligaste stad, jag älskar Göteborg, och framförallt dialekten, landets bästa!

Jag, mamma, Fredrik, Tobbe, Jesper & deras föäldrar, vi skulle gå på Liseberg, och et blev kanonkul dag! Jag mötte Cecilia dä också som var i Göteborg, och det var sjukt härligt att träffas igen! Världens underbaraste människa! Mycket pirr i magen blev det i alla fall, och vi åkte allt av värde, jag ÄLSKAR alla galna attraktioner!
Vi åkte hem med tåget vid sju-tiden sama dag igen, och man var rätt trött, men en iktigt bra dag!

Nu på förmiddagen har jag varit och kikat efter ny mdrass till min säng, och nu dags för lunch. Ska iväg till Ellen och träffa lite folk efter maten,
Ha det bra!

Tro't eller ej!



Tänk att jag lägger upp bilder, va!?
Från trädgården, och jag och världens bästa kusin på landet vid midsommar.
Massa bilder från Paris/Jersey kommer så fort kameran vill fungera och ladda upp alla 1000 bilder på datan utan att stänga av sig...

Mitt i ett äventyr!

Just nu är jag hemma från landet sen ett par timmar. Vi åkte hem i eftermiddags, men åker tillbaka ut till skägården snart igen. Min lillebror och pappa skulle vara matchvärdar med lillebrors lag, och sälja fika och vara bollkallar på Superettan-matchen här. Jag passade på att följa med hem och träffa Frida som jag inte träffat sen före språkresan, och Maria var också med! Imorgon åker storebror Johan till Cypern med ett gäng kompisar, så han skulle också fixa lite medan vi ändå var hemma.

Det som annars inte händer så mycket på vår lilla ö, vi har haft äventyr i två dagar nu!
Jag har i alla fall äntligen testat Jacobs jetski två gånger, oj så skoj det var!!! Och jag har seglat triss-jolle med pappa, löptränat, stryketränat, kollat på film med kusin, promenerat, badat och varit åskådare till två smärre katastrofer... En stor segelbåt fick trubbel med att lägga till vid bryggan när det blåste kuling, och med lite hjälp från min halvgalne seglar-morbor, gick det väl till slut bra, för att göra en lång historia kort. Och igår lossnade motorn från grannens båt, en tung båtmotor på 200kg, rakt ner på havets botten, som sdn visade sig att motorn hamnat under båten och lossnat från sina kopplingar... Ursäkta rörig historia!

Nu åker vi strax ut igen, och kommer hem imorgon kväll/eftermiddag. På tisdag blir det Göteborg över dagen!
Vi hörs!


RSS 2.0