Stripes, so Marine


Som sagt, inte helt otippade färger, bara favoriterna!

Nu ska jag ut och träffa Oliver och några till tror jag, vi hörs!

Promenad med finaste

Jag är så slut. Helt slut.
Jag har tur att träningen är iställd idag. Jag funderade på att dra till Friskis och köra något, men det ska jag glömma. Jag orkar inte mer. Tror jag somnar fraamför datorn nu.

Hur som haver ska jag väcka mig, för nu ska jag möta Cissi och ta en promenad. Ska be henne ta med pengar för jag vill storshoppa på matbutik! Så kan vi prata en massa och äta något som får mig piggna till. (I love naturgodis).
Vi hörs senare ikväll, då slänger jag också upp en bild på min sköna&snygga outfit idag!
Om ni är smarta så kan ni nog gissa vilken huvudfärgen var även idag, som så många andra gånger, hehe!

Ni behövs, vänner, allihopa!

Jag är snart klar för sängen. Vi har sovmorgon imorgon, börjar kvart i nio.
Matchen slutade vi som segrare med 3-2 mot Sollentuna United. Skönt med vinst för 96:orna igen (som i helgen då jag också spelade) som det inte gått så himla bra för denna säsong...
Dock har jag aldrig varit mer missnöjd med min egen insats i en match. Usch jag gillade inte alls det här..!

Nu ska jag begrava mig i min egen sorg och depression tillsammans med Kent i överflöd.
Min soyamjölk tog just slut också, buhu. Nä fy, inte vara så grinig!
Men ursäkta, men jag mår verkligen inte toppen just nu.
TACKAR KENT
& bästa vän Maria för stödet


Thank you for always being my friend ♥

Hastigt matchbesked

Då klär man på sig sina älskade fotbollskläder och matchtröja igen.
Hos frisören får jag bekräftat att spela idag, och jag har inget emot att spela så mycket som möjligt.
Dock så är samlingen till match egentligen nu, men jag ska inte stressa, för jag hade ju redan inplanerade saker idag, så får man veta sent att man ska spela. Så jag ska bara byta om och sedan skjutsar mamma ner mig. Tror ändå jag bara missar snack i laget medan man klär på sig det sista, och det spelar ingen roll när det ändå inte är mitt eget lag. Min tränare sa att det är okej så länge jag hinner till matchen.

Imorgon har vi lite sovmorgon, så jag behöver inte heller stressa i säng. Åh vad bra en dag kan bli egentligen!

Förresten, mitt hår blev verkligen bra, så skönt och bekvämt att bli ompysslad av någon duktig!

HÖRS

Iväg till frissan!

Nu ska jag gå några gator bort och klippa mig! Susanne som har en supercool & fräsch salong i källaren hemma, är världens bästa frissa! (-:
Jag ska bara toppa mig för att få håret att växa lite, annars är det inte så slitet. Och färga ögonfransarna igen.

När jag kommer hem blir det middag med familjen, jag plockade fram ett par paket linser & bönor vi köpte ärom dagen. Vi äter aldrig sånt hemma, men jag ska börja tycka om det, så det är bara sätta igång! Nä, så hemskt tycker jag inte det är, men det stämmer faktiskt att vi bara ätit linser en gång, när jag gjorde linssoppa för något år sedan, hehe. Gillar ni bönor, ärtor& linser?

Eventuellt ska jag spela en match också senare ikväll med F-96 igen. Inte säkert, men kanske. Mig spelar det faktiskt, för en gång skull ingen roll, för onsdagar är min enda vilodag nästan. Fast jag ska lägga upp ett tränings- schema tror jag, utöver fotbollen. Då kommer jag köra 7-8 gånger i veckan inkl. skolidrott.

Nu ska jag kila, hoppas det blir bra!

Senaste gången hos Susanne i juli, tror jag!

Höstväder

Trots att mitt finger fortfarande är lite trögt & stelt att använda, och att verkligen hela långfingret var svart/blått efter stukningen igår, har det gått bra. Skriften i matteläxan var kanske inte min snyggaste, men vad gör det?
Kirurgtejpen är perfekt att stödja med, så jag hoppas den feta svullnaden också har gått ner imorgon. Annas får jag ta't lugnt på idrotten om det är basket igen...

Stretching och dusch efter träningen avklarat (känner att jag väldigt mycket skriver om stretch, dags för ett inlägg i tränings-kategorin?) och dessutom lite påfyllning i magen! Egentligen borde jag skrivit lite på mitt NO-arbete, eftersom provet är imorgon och då hade det passat att lämna in xtra-arbete till dess. Men jag pratade med läraren och det kan vi ta lite senare. Har i alla fall pluggat ordentligt efter sista delen på Kraft&Rörelse (fysik), så det ska gå finimango! (-: 

Dags att börja krypa ned i sängen med boken vi håller på och läser i svenska.
Vänta...!!! Får inte glömma att borsta tänderna, hohohoho busigt!



Höst verkligen! :D
Jag blåser nästan helt allvarligt omkull på vägen till&från skolan!
Lite synd om det blir för mycket storm, men annars vackert.

Bråttom nu!

Har rätt nyligen ätit en supergod middag med färsk annanas till efterrätt, MUMS!
Nu håller jag på att byta om till träningskläderna, och ska kasta mig på cykeln till Talangträningen. Ska bara packa ner skor, vattenflaska mm i ryggsäcken. Har lite bråttom nu, men jag hinner!

Det börjar bli lite kallt att träna på kvällarna, men med varma kläder och rörelse överlever man!

HÖRS SEN

Måndageftermiddag

Yes, och jag slömde säga till er om basketen! Visst tycker jag numer att det är något skoj, men jag har inte direkt fina minnen från sporten. Sist vi spelade seriöst med match (nja, inte sist, men en gång) någon gång i sexan fick jag en fet fläskläpp som glatt prydde mitt face i några dagar, när jag var inne i närkamp om bollen med en kille i klassen.
Idag då, vad står på tur?
Ett stukat höger långfinger. Vet ni hur jobbigt det är? Ma är verkligen begränsad och kan inte göra så mycket... Stort som en korv och blått är det också, ohc går inte att räta ut. Jobbigt att änvända när det är höger också! 
Hm, basket alltså...

Trots min lilla skada ska jag ändå ta och hjälpa till med maten innan jag sticker på träning. Jag får tejpa handen så det inte blir värre. Visst, jag spelar fotboll, men tro inte att vi inte rör bollen med handen någon gång under träning. Dessutom kan man ju skada sig ändå!


Klädstil vaddå?

Bilder på min lite höstigare outfit idag. Jordnära och inte direkt färgsprakande. Jag älskar ju färg, mänter och massa tokiga tryck mm, men minst lika mycket älskar jag lugna stilla plagg.
Väldigt svprt att nämna namn på mina kläder... Rosetter, blusar, band, krås, knäppningar, siden, skjortor och kragar är underbart (kanske typ romantiskt och kvinnilgt). Men ibland gillar jag att ha på mig skojiga t-shirts med sköna jeans också. Eller ett par högt satta chinos med instoppat linne och bälte. Eller ett par slitna jeans med oversize-tröja, klackar och skinnpaj. Eller tight och tunika, kofta eller kort jacka... Oändlig variation! Love it!


Idag blev det en otroligt härlig siden-tunika med grå-vitt mönster i silver.
Ringar, armband och halsband till, såklart

Puffärm och resår i midjan! Silverringar i öronen

Satsade på silver-skugga på ögongloben (ej hela vägen) och vitt i vrån.
För en gång skull svart lite svart mascara både övre och undre fransraden
(kör annars oftast bara mörkbrunt på övre, när jag väl anävnder)


Motivation viktigt för att trist ska bli kul!

Måndagar tycker jag är bra dagar i skolan, jag gillar dem! Bra lektioner och vanligtvis brukar jag ha rätt bra koncentration efter helgen. Idag är jag völdigt nöjd med matten till exempel som gick väldigt bra och allt flyter på i fart samtidigt som jag förstår helt klockrent! Sedan fick vi tillbaka våra arbeten om partier, politik & demokrati på mentorstiden (vår extra-mentor är även SO-lärare) och jag fick MVG+ (!) på min uppsats om Sverigedemokraterna inklusive debattering!

Och hör och häpna! Jag har alltid älskat idrott och tyckt om de flesta sporter och har sällan promblem med att göra nya saker, eller sådant jag inte kan på skolidrotten. Jag berättade ju i torsdags om höjdhopp som enda gren jag alltid vägrat testa bara för jag inte kan, men så förra året satte jag spurt och lärde mig och tyckte det var smörskoj! Då hade jag bara en avskyvärd sport kvar, BASKET. Detta berode inte på att jag inte kunde, utan för jag tyckte det var det tråkigaste som finns. Vad gör man idag på lektionen: BASKET
Och vet ni vad, jag har fått upp ögonen för det, så jag tycker det är kul nu! Jag är verkligen glad att jag har tålamodet att fortsätta och lära mig och försöka, istället för att sätta mig på en bänk bredvid och sura...

Heja världens alla sporter, nu kommer jag aldrig mer få problem och tycka något är tråkigt (visst, jag tyckte bara EN sak förut, men ändå. Då hade jag inget att se fram emot). Sport & idrott är det bästa jag vet!

Jg ger er nu tipset attt inte ge upp. Försök och ansträng er, och tycker ni inte det funkar (beror på motivitationen eller att det är tråkigt, skada osv, prata med idrottsläraren/instruktören/PT:n eller ledaren). Vänd er negativa åsikt till något positivt, så blir det lättare! Ni böhöver inte bli PRO:s bara för det.

Basket- Numer än rolig sport i S&fias värld!

A garden Collection

Om jag inte går ut och träffar Oliver eller någon annan vän, ska jag nog fortsätta med lite plugg. Det gick riktigt bra när jag höll på innan träningen, och när man vet att det går bra är det inga problem att fortsätta för mig!

Nu ska jag plocka fram några myskläder för kvällen, och föna håret. Tror jag ska borsta tänderna också, fick ett väldigt sug efter tandborstning (om ni undrade)

Jag borde också kolla igenom hemsidan för skolan, känns som jag inte har så bra koll på nästa vecka, skolmässigt... Glömde kolla det när jag skrev i kalendern.

Förretsen här kommer ett par bilder från min lilla trädgårdsfotografering för två veckor sen. Har inte hunnit rotera och fixa de jag tog igår med tema höst...




Skyddsängel

Vid elva i morse gick jag och mamma en promenad i spåret i skogen. För "säkerhets skull" hämtade mamma en påse, "ifall vi hittar någon svamp". Gissa vad som händer? Vi kommer hem kanske bara 70minuter senare med ca 1 kilo krattkantareller!! Lyckat, må jag säga!
Det är verkligen harmoniskt och skönt, och dessutom inspirerande för mig att lugnt gå runt, eller raskt i skogen för att hämta andan och samla energi. Jag älskar att tilbringa tid utomhus. Lite svampplock bidrar bara till den härliga stämningen med nerfallna löv och bitande luft.

Sedan har jag träffat bästa Cecilia (till dig: Jag lyssnar just nu på Hjärta med Kent, och den känns verkligen som du, och jag är tacksam att ha dig) och pratat igenom lite grand och jag vände hem vid Bippen för att komma hem och äta lunch.
Nu är det gjort, och jag har spelat piano & sjungit lite grand. Ska plugga lite matte och NO nu, innan jag sticker till Friskis&Svettis. Tror det blir ett medelpass och lite instruktioner på gymmet sen.
HÖRS sen

Ingen lämnas kvar
Jag hämtar dig bakom fiendens linjer
Ingen lämnas kvar
Jag skyddar dig med all kraft jag har mot svinen

--- Jag skrev mitt namn i vattnet
så du vet var jag finns

Jag har VISST nått att göra!

GRATTIS FRIDA HJÄRTAT PÅ FÖDELSEDAGEN

Idag är det en sån där söndag, ni vet sista dagen i veckan, innan något nytt sätter igång. Egentligen hade jag ingenting att göra, och det hade ju varit skönt, för jag är väldigt dålig på att inte göra någonting. Men just eftersom jag är så dålig på det, så har jag nu planerat in dagen ändå, så jag visst har massa saker att göra...

Nu på förmiddagen innan det börjar hända saker, ska jag sitta och planera in min almanacka, och skriva lite minnes-anteckningar i mitt block. Sedan är jag i behov av nagelfilning, hehe.
Lite senare hade jag tänkt sticka ner till Bippen, idrottsplatsen, för och kolla på någon match och prata&umgås med Cissi.  

I eftermiddag blir det nog Friskis&Svettis!
Dessutom har jag faktiskt plugg som måste göras! Det SKA jag göra!
Åter igen:

GRATTIS FRIDA HJÄRTAT PÅ FÖDELSEDAGENGRATTIS FRIDA HJÄRTAT PÅ FÖDELSEDAGEN ♥


Vackra vän!

Sen kväll, snart godnatt

Börjar närma sig läggdags va? Jajamän, är verkligen trött efter idag (som om jag inte varit de alla dagar denna vecka?) Kört stenhårt med träning och aktivitet varje dag sen i söndags...

Nåja, jag var i alla fall väldigt sugen på att sitta och bara ha mysigt med en dator i knät i sängen, och så blir det.
Även lite stämningsfull, härlig, betydelsefull musik till, ofcourse!

Kollat runt lite om Blog Awards också, fy så skoj det verkar! En sån här "måste göra i livet"-grej.
Vem vet, kanske nästa år? (-:


Innan jag somnar måste jag skicka ett sms till Frida som blir 15 om en kvart! Träffade ju henne, Tob & Ellen för lite film för ett tag sen, men vi orkade inte bli kvar.
GODNATT


Mat är gott!

Mm, mums vilken underbar middag! Jag älskar kyckling fylld med fetaost och soltorkad tomat, tillagad i ugn. Till det ugnsbakade rotfrukter och potatis. Frossade i rödbetor, palsternacka, kålrot, morötter, selleri mm. Toppat med tzatziki, ruccola och timjan blev resultaten minst sagt succé! Nu ar vi ätit ost & kex, och jag har börjat tjuva på det gudomliga, speciella och annorlunda äppelpajen! Har lager vi efter årstid må jag säga. Äpplena kommer från trädgården, såklart!

Som sagt, jag fuskar med pajen (tror jag lägger upp det läckra receptet i bloggen vid tid) då jag ska iväg till fina vännen Frida nu och se på film och mysa. Kanske lite mer folk där också. Förutom småkakor (å cupcakes) är paj min passion här i livet, både mat och efterrätt. Jag är verkligen galen i det!
JAG ÄLSKAR MAT

Nu kilar jag iväg,
PUSS


Är nog dags för en rejäl omgång av dekoration snart. Har lite
ideér och inspiration för olika utseénde och smaker!

Middagsgäster

Ah, det är verkligen svårt att göra det där rycket och hoppa ur den stekheta duschen där det är så sköntm särskilt när det är ruggigt ute. Men det är perfekt och härligt att spela fotboll i alle fall!

Vi vann matchen med 0-2, vilket jag tycker var ett aldeles godkänt resultat. Dock är jag inte helnöjd med min egen insats, men å andra sidan är det inte varje dag jag spelar mittback... Men helt okej spelade jag ändå!

Väntar på att min mysiga lotion ska torka in ordenligt, och sedan sätta på mig kläder och hjälpa mamma med föreberedelserna inför vårt långväga besök på middag. Men det ska bara bli skoj! Eftersom gästerna inte har några barn med sig, tror jag det blir filmkväll ed mitt vanliga, fina kvällshäng! (-:

Hade så gärna velat se nu när Frida & Fanny från laget spelar match med Flickallsvenskan (Tvillingarna är med som reserv på bänken), men nejnej, det hinns inte med... Men jag hejar på er ändå!

Iväg på fotboll...

Har just kommit hem från en cykelpromenad då jag har postat ett kuvert och fotat en hel del.
Känns dock tyvärr som inspirationen inte var på topp idag, men några bilder blir det som hamnar här ändå!

I racerfart har jag bytt om till matchkläder och nu tuggar jag i mig en baguett med en bit brieost. Åt en enorm frukost med yougurt & äppelbitar, müslimix, ägg och knäckebröd. Men man måste få i sig massa energi ändå inför träning. Särskilt som jag redan är slit i kroppen efter flera tuffa dagar fysiskt.

Ska slänga ner ett äpple i träningsbagen nu, och knalla iväg till samlingplatsen.
Sedan ska jag göra mitt bästa för att hjälpa ett annat lag till seger,
TAGGA TJEJER


Ledig förmiddag med match

Vad skönt det hade varit att krypa ner under täcket och bara mysa resten av dagen! Fast egentligen vill jag inte det, men det vore skönt, hehe.

Jag var så otroligt trött igår, så jag orkade inte skriva något mer inlägg. Efter gymmet, sen middag och filmkväll med vänner somnade jag på en gång vid halv12...

Jag har inget speciellt för mig nu på förmidagen, men jag är grymt sugen på att gå ut och fota det vackra landdskapet, som nu liknar höst på riktigt! Så undebart och vackert!
Halv2 är jag inlånad att spela match med 96:orna. Grymma Sabina från laget följer också med, tror hon kommer stå i mål. Det ska bli skoj, för det är verkligen kul med fotboll som ni vet, och då spelar det inte så stor roll vad det handlar om. Fina Josefin får döma min match då, när jag själv spelar. TACKAR

Ikväll får vi gäster från Dalarna, men jag tror även jag kommer träffa Frida eller någon. Hon fyller år imorgon, KUL.

Förresten så har jag nog lite matte och NO att göra, det kanske jag får ta itu med...



Testa gym

Man blir verkligen helt sltu av att leda, visa, lärar ut, mäta, hämta&lämna spjut en hel dag!
Dock är det fantastiskt skoj, men det tär på hjärna och hjärta!
Dagen blev verkligen lyckad, och vi funkisar fick otroligt med beröm av både elever och lärare. Jag älskar ju att leda, så för mig är det inga probs (-:

FridaH och jag skulle ta en titt i centrum efter skor, men ingen av oss orkade stå på benen särskilt länge, så det blev bussen hem för oss. Trodde inte jag skulle orka så mycket, men Cecilia fick med mig ut på promenad efter lite mellis och prat. Sen var vi hema i hennes nya hus och tittade, superfint!

Innan middagen ska jag och mammsen till Friskis&Svettis och prata, mingla runt, testa träna och bekanta oss med det nybyggda gymmet. Jag är tveksam till gymkort faktiskt. Jag är ju den som allra helst tränar naturligt, och använder kroppen, men allt är värt ett försök. Är för övrigt stammis på alla passen de kör, hehe

Vi hös sen!

Fotbollsleader i somras, grymt skoj och lärorik vecka!

Funktionärsdag

Godmorgon!
Inatt har jag verkligen sovit gott, inte undra på! Har verkligen sovit som en stock dessa 8 timmar. Vilket egentligen är för lite för mig, menmen.

Nu ska jag alldeles strax ge mig iväg till fots till idrottsarenan idag igen! Ska som sagt vara funktionär för de yngre barnen. Jag hoppas jag får instruera vid längd eller sprint, det är mina bättre delar...!
Jag måste bara klä på mig rätta kläder och packa matsäcken. Det här kommer bi en jättebra dag, tror jag! Sånt här tycker jag verkligen är KUL

Ska kila förbi en postlåda också, måste skicka iväg ett lönekuvert. 
Vid halvtvå-tiden när vi är klara, ska jag med Frida till centrum, och sedan tänkte jag gå till Friskis&Svettis som har öppnat ett gym här i kommunen!

Vi hörs i efermiddag

Gammal bild, inte dagens träningskläder här inte...

Tuff dag

Nu har jag alldeles strax stretchat klart helahela kroppen. Tror jag har några muskler i ryggen och skuldrorna kvar. Jag är fortfarande varm från träningen, trots sen kväll och kyla. Har i och för sig dschat också, men ändå.
Idag har jag verkligen tränat ordentligt. Först en tuff friidrottsdag, sedan promenad med några vänner och nu träning. Jag kände verkligen ordentlig mjölksyra på fotbollen idag, tog ut mig ordentligt.
Magen tar stryk av för mycket träning, vilket min har gjort idag.

Ska bara tänja ut kroppen eftersom jag verkligen använt hela muskelaturen till alla sporter idag, och sedan måste jag sova innan jag viker mig dubbel på golvet pga smärtande mage!

Imorgon är en ny lugn dag, då ska jag vara funktionär för mellanstadiets friidrottsdag. Ingen skola då heller, men det är bra för min hjärna att koppla bort det där ibland!

Dags för lång sköngetssömn,
GODNATTEN

Friidrottsdag!

Vi slutade redan före två idag, eftersom vi har haft fridrott hela dagen! Jag tycker det är riktigt kul, även om jag inte är så himla duktig på att kasta saker (och vi kastade spjut, boll & kula, 3/6 grenar!). Men jag gör mitt bästa och är nöjd med det! Löpningen tycker jag är roligast. Eller längdhopp tycker jag är väldigt skoj, fick dessutom till en superhopp enligt mig, för att vara jag: 3,70meter! Jag är väldigt nöjd med det!
200meter var svårt att veta hur man ska accelerera och hur mycket man ska ta ut den första sträckan, men det gick bra och är nöjd med min tid på ca 36sek!
Synd förresten att inte höjdhopp var med!
Sedan förra året har jag äntligen efter ett liv av vägrande i höjdhopp, lärt mig ordentligt. Det visade sig att jag var duktig på det! I år däremot verkade kroppen lite ovan, men jag tränar så går det bra!
100meter gick kanon, tävlade bara med mig själv, men sprang om alla de tre jag mötte i olika omgångar.
Dagen avslutades med stafett mellan alla 6 högstadieklasser. Principen var 1234, och jag körde som tredje person på 300meters-sträckan, fint! Sedan kom Tobias och löpte smöret hur hela högstadiet och vi tar hem hela stafetten, GRYMT!

Nu ska jag återhämta mig med vatten, musik & så har jag massa plugg att ta itu med. Sedan kanske jag träffar någon vän innan den sena träningen ikväll!
Simma lugnt

Mina favoritjackor Del 1

Jag visar upp mina favoritjackor inför hösten i några delar. Är inte så bra på att visa mina outfits utomhus, inte direkt för detta är en modeblogg, utan mer för kul inspirarion:
Något av mina allra bästa köp i livet, eller i alla fall ett plagg jag väldigt mycket tycker om, är min vår/höstjacka från H&M. Svårare än så är det inte. Jag köpte den rätt sent i vinter, för att slippa gå runt med samma modell som alla andra. Rätt lyckat, har knappt sett någon som har en likadan!
Den är lagom tunn, ett slitstarkt tyg i perfekt snygg grå, som gör att jag kan ha vilka skor och vilka coola sjalar som helst! Jag är inte riktigt svart-typen!
Idag köpte jag mina nya vinterjacka i dun, den man har till skolan & på promenader i iskallt väder,
den visar jag senare i serien!


Perfekta lagom volanger. Sitter som smäcken!

Alldeles underbara detaljer på det matta grå!

Ger snyggaste figuren och täcker rumpan precis! Sötats blir den till
svarta tights och mina svarta boots med silverdetaljer, visar nån gång!

Stress eller sjukdom på G?

Efter en lagom rolig dag med otroligt låg koncentration, är det skönt att inte ha något särskilt inplanerat. Lite små ärenden och fix, men inget som kräver planering efter en stor aktivitet. Detta är otroligt bra för mig, som kan planerar varenda dag i mitt liv enligt minutrar... Måste slappna av!

Spexfotot hoppas jag verkligen blev bra. Förutom att det var väldigt svårt att klämma in alla i en bild, då alla vill synas såklart. Jag får i alla fall hoppas att den oförståndige fotografen väljer en bild där jag kom med.!

Jag kände mig för övrigt inte alls bra idag. Som sagt, min koncentration sa allt idag, jag orkade inte hålla i pennan och på en extra lång lektion matte räknande jag inte många tal. Usch, mitt huvud sprängs snart! På idrotten kändes det också som jag skulle svimma några gånger när jag ansträngde mig.

Trots lite trötthet ska jag ändå gå iväg och köpa lite matsäck till morgondagens friidrottsdag, och verkligen hoppas jag mår bättre! Ska även försöka påbörja ett NO-arbete. Hoppas det går bra.
Nu ska jag spela lite piano och musik, och sedan ta några foton för det där "roliga" inläggen jag berättade om igår!


Som sagt, väldig blandning! En HarryBoy, bäbis, magdansare,
brat, Michael Jackson, sjöjungfru, punkare, marionettdocka, geisha
och en massa annat!
Jag representerar SvampBob fyrkant, till höger!


Spexfoto!

Klar för spexfoto! Nu ska jag trampa iväg till skolan så kan man hjälpas åt med allas kläder! Jag tror vårt foto kommer bli kanon,för vi har väldigt många olika utklädnander. Temat blev Random för oss, så ingen kommer vara den andra lik. Jag visar upp massa foton sen!
Kortet tas inte först i eftermiddag, så vi kommer knalla runt som en massa knäppa roller & figurer ilängs skolans korridorer, HAHA!
Hös sen.


Kvällspromenad & naglar

Efter en total rengöring av rummet, och dessutom upp med de nya gardinerna, vitt överkast, vädrade sängkläder och lite snickeri känns allt lite bättre. Lite lugnare och mer stillsamt, och harmoniskt inombords. Dock känner jag att eftersom jag är klar med allt, kommer mina bad feelings snart igen... Därför blir det en kvällspromenad med Cissi innan jag sticker hem och målar naglarna. Ska bli trevligt med underbart sällskap.

Förresten, i den goda städmanin kom jag på en superidé till inlägg som jag kommer börja med imorgon tror jag!
Håll ut!



Detta gör min kväll, TACK. Tror det blir gula naglar, faktiskt HAHA!
Det kommer nog passa mitt spexfoto, är klar med outfiten!

Dålig dag

Usch & fy! Jag har dragit mig för att blogga hela eftermiddagen. Det beror mest på att min dator har fått spunk och vill inte fungera! Bara blippa och låta en massa, musen vill inte röra sig och trots toppen anslutning till trådlösa nätet tar det ungefär väldigt lång tid att öppna ny hemsida? Bäst att fixa en back-up fort som ögat, om dator får för sig att krascha.

Jag är inte på så gott humör just nu, har givit återbud till dagens träning till&med. Jag är stressad, utan att jag skyndar mig. Det är bara det att jag aldrig har tid över, mina timmar är begränsade. Mår inte toppen fysiskt heller, men det kan bero på psyket.
För att ha något om ligger på noll-nivå ska jag städa rummet till hög musik, tror jag. Måste verkligen ta och lugna ner mig ordentligt...
Sedan ska ja förbereda kläder och lägga fram inför morgondagens spexfotografering med klassen. Det är ju kul ändå!

Får se hur det blir med bloggen idag.

TröttTröttTröttTrö...ZZzz

Hjälp, snart somnar jag på tangentbordet! Inte bra tecken...
hårt körde vi faktiskt inte på träningen?

Har i alla fall bestämt kläder och duschat och fönat håret inför skolfotot imorgon. Och så har jag stretchat varende muskel i hela kroppen t.o.m örsnibbarna.
Ska absolut gå och lägga mig nu, börjar ju liiite tidigare än vanligt också med Hemkunskap. Då ska jag laga min thailändska morotssoppa som billig, god och näringsriktig rätt (som ändå slutade på 27kr för en person, inte billigt). Ska bara dricka upp min feta kopp med vatten i hopp om att den gör mig piggare.
God natt och sov så hjärligt

Lite inredning

Var ju på IKEA i helgen och shoppade lite detaljer till rummet. Jag vill ta ner min tapet och måla allt vitt istället, så jag kan proppa med färger på alla mina prylar istället. Men det är kanske lite mer tidskrävande projekt, så det kommer längre fram. Nu ska jag istället byta gardiner och kuddfodral, som blev i en grå ton. Visar kanske upp det sen! Sen ska en liten pall skruvas ihop.

Träning ikväll med Dam-U, roligt!
När jag är klar med rummet ska jag svara på några frågor i konsumentekonomi och sedan laga middag innan jag cyklar iväg till planen!

Vi hörs sen!

Jag älskar höstens fräscha väder! Den här är dock från i våras på Gotland,
har varit dålig på att använda min kamera på senaste, det blir lite gammalt då.

Hektiskt gårdag!

Waaah! Fi'låt för uppdateringen på senaste tid!!
Det var nämligen så att lördagkvällen hemma hos Mickis blev väldigt sen.
För att inte tala om söndagen, inte många minuter ledigt här alltså!

Det började på morgonen, med start av K2, dvs som en fortsättning på konfirmation fast tillsammans med annat folk och lite mer ledarutbildning. Jag var bara med någon timma innan jag åkte direkt till samlingen för match.
Då var det borta i Österåker, vi spelade 1 lika tyvärr. Det gör att vi verkligen inte kan vinna serien... :-(
Ingen bra match alls, men vi stod ändå upp för oss. CRED FÖR DET, TJEJER

Jag hann inte mer än att duscha innan jag kilade iväg på nästa grej. Jag engagerade mig då i valet, och stod utanför min närmsta vallokal och delade ut personvals-sedlar för Centerpartiet! Det var faktiskt riktigt kul att stå och prata med de andra partierna också, höra lite åsikter. Min väns gamla granne värvade oss för jobbet, och vi tjänade rätt fint på det med. + i kanten! (-:

Resten av kvällen spenderades med näsan i matteboken inför dagens diagnos, och såklart, framför valvakan! Det var ritkigt intressant att se!
När det sedan blev dags för att lägga sig, som blev redan vid halvtio eftersom jag var helt slut, tänkte jag ha datorn på magen och skriva ett kort inlägg. Då vägrar datorn avv fungerar, och för att lugna ner mig målar jag naglarna med stärkare istället, och sedan somnar.

IKEA-shopping

Nu väntar jag på att mamma ska äta upp sin lunch, och att min lotion ska torka in ordentligt. Jag har tagit en kort dusch för att fräscha upp mig efter min match som domare.

Mamma och jag ska åka till Barkaby och shoppa på IKEA när som helst. Vet ni, jag älskar IKEA! Ett alldeles fantastiskt varahus där det finns allt. Jag är ju en sådan som planerar allt väldigt mycket & noga, och tro mig: Jag vet xakt hur min lilla etta kommer se ut när jag flyttar hemifrån och ska plugga.
S&fia ♥ inredning

Jag ska egentligen inte ha något speciellt, eller en liten grej som jag inte kan säga, hihi!
Men det är allmänt inspirerande att gå runt i olika "hem" och uppdatera hjärnan! Sedan ska jag säkert ha en massa småsaker jag kommer fastna för när jag väl står framför dem... haha

Efter IKEA ska vi träffas alla fyra i bästis-gänget och äta knytis-mat tillsammans. Mysigt, säger jag bara.

Förresten, en grym insats till laget, 0-1 i Vallentuna-Bollstanäs! Jag älskar oss!



Jag älskar små detaljer i mycket färg! Särskilt cupcakes, u know (-;

Lördag 18sep

Jag är jätteledsen just nu, för jag kan komma till Vallentuna och se på matchen som spelas nu!! Viktigaste matchen för säsongen nästan, och jag kan inte ens kolla på den...!
Tjejer, jag hejar på er i alla fall, ni måste ta hem det här!

Istället får jag åka och titta på ett par nya inomhus-jumpaskor. Mina gamla har helt förlorat studsen och jag börjar få lite ont i fötterna. Inte bra alls, då är det tid för nya!

Klockan ett ska jag döma en match, sedan blir det kanske IKEA med mamma,
och senare en myskväll med bästisarna! :D

Uppdaterar fler gånger idag. Ha fint!

KROSSA VALLENTUNA

Mysfredag för fulla muggar!

Fy skäms för min uppdatering idag! Men jag har haft en riktigt mysig dag istället, och bloggen har inte fått se mycket tid...

Efter en skön fredags-skoldag, kände jag för att slösa pengar på en riktig fika! Blev en rejäl morotskaka & smoothie på Wayne's Coffee med Frida och Mikaela! Sedan hängde Frida med hem och vi spelade & sjöng med piano och gitarr, pratade lite om vårt födelsedagsfirande som vi planerar tillsammans mm.

Efter middagen cyklade jag ner till Bippen och kollade på Oliver & hans lag på deras fotbollsmatch, som slutade i 2-2. Mina fossingar blev verkligen iskalla, så nu har jag bara suttit hemma och tittat på Alice i Underlandet med mamma, och mumsat mormors hemgjorda plommonpaj med glass och choklad i fårskinnstofflorna.
Nu blir det lite läsning i sängen innan jag ska sova!
Godnatt, sov riktigt bra nu, lördag imorgon, än är inte helgen slut! (-:


Sleep well

Fotbollen igen!

Dags att byta om för Dam U-träning!
Cyklar ner i den mörknande himlen, och det lär vara kolsvart på hemvägen, buh!
Men det gör inget, för där emellan sker ändå lyckliga stunder med laget, bollen och mig själv!

Ha en fin kvall, imorgon är det ju fredag!


Klart som korvspad man trivs tillsammans med laget! (Eller delar av det
på denna bild i alla fall...)

Just nu: Roliga USB-minnen

Jag är ju en person som älskar färger och söta prylar! Om ca 3 veckor fyller jag år, och då önskar jag mig faktiskt ett eget USB-minne. Alltid bra att spara skolarbeten, musik, bilder & dokument på. Därför vill jag inte ha någon trist liten fyrkant till datorn, nejnej! Kul och sött ska det vara! (-:

Här kommer några stycken från en favoritsajt för mig som gillar skojiga gadgets!
www.roligaprylar.se & www.buttericksedge.se Förstnämda är bäst!

En färgglad liten legobit är inte fel!

Inte skateboards heller!

Jag är ju en musikmänniska?

JAG är inget sushi-fan, men coolt som skogen!

Jättesött blingbling att förvara filer i.

Eller varför inte anpassa efter plånboksfacken,
och köra på credit-style?

Seg som kola & sirap

Det är verkligen just så jag känner nu! Jag hade tänkt plugga NO, börja på en uppsats om kraft & rörelse. Då har jag ca två veckor på mig innan den ska vara klar, och det är alltid bra att ha satt igång och ha en början! Jag kan börja med lite research och ideér! Bekanta mig med ämnet, som vi fick lära oss på studietekniken!
Sedan hr jag ungefär en sida i matte som bör göras, men jag har i alla fall till måndag på mig! Jag tar det lite lugnt istället, eftersom jag är så fruktansvärt seeeeeeeg!

Förresten, idag hade vi skolval! Jag gick klockrent fram och plockade min valsedel och stoppade ner kuvertet! Jag och några till från klassen var även värdar, så vi ledde de andra skolklasserna och volonterade. Kul!
Lektionen innan hade vi debatt om en politiska fråga/parti man hade valt ta ställning till, det är verkligen superintressan och kul! 

Jag har träning sent ikväll, vid åtta. Jag lär somna snabbt när jag lägger mig i alla fall! 

Efter lite skolarbete blir det att bara ta det lugnt och läsa tidningar i sängen


De börjar närma sig nu. Idag har det regnat rejält i omgångar. Men
jag gillar hösten på riktigt, den årstiden är lika fantastisk som de andra

Lite skrivande kvar!

Har bara lite grand kvar av SO:n. Efter middagen tog jag och mamma en lång promenad på 1timma. Jätteskönt med frisk luft! Jag och Cecilia kom fram till att vi hade nog lite för mycket läxor för att hinna ses på kvällen, vi tar det en annan dag istället!

Blir bara ett kort inlägg, måste bli klar med arbetet nu! Sen ska jag mysa en stund innan jag lägger mig.
Sovmorgon, skolan börjar kvart över nio på torsdagar från och med imorgon! :D

GODNATT


15sep

Ja, lite senare uppdatering än vnligt idag... Det beror på att jag sitter och skriver en uppsats om politik i SO:n som ska vara inlämnad imorgon. Jag bestämde när jag cyklade hem från sista lektionen idrott, att ska jag komma igång med ett helt arbete, då fastnar man inte vid datorn för att blogga, läsa bloggar, kolla facebook osv. Därför satte jag mig istället i sängen med datorn och ett glas vatten och satte igång för research, information och skrivande. Det går väldigt bra, har inte så mycket kvar nu. Bara egna åsikter, och det tycker jag är så kul att skriva!
Jag ska strax gå ner och äta med mamma, vad gott med kyckling och kokosmjölk! Tillät mig själv en liten rolighetspaus här på datorn med att göra det jag skrev att man inte ska göra före plugg. Men man måste pausa då och då för att det ska gå lättare fram, eller hur?

Efter middagen ska jag göra klart arbetet, sedan ta en promenad eller något. Hade tänkt träffa FridaG, men så läste jag just på hennes blogg att hon inte får gå ut nu när hon är sjuk. ÅH! Kanske pratar med Cissi istället? 
Sen ska jag nog kika igenom engelskaläxan en kortis också.
Jag uppdaterar senare,
Ha fint!

Kvällsmys!

Efter en dusch efter träningen, som för övrigt var väldigt blöt... Ska jag nu strax gå och lägga mig. Ska läsa klart lite mer om partierna, och vet ni vad? Jag tror jag har ställt mig på en sida nu! Jag tror jag vet vilket parti som mest står för mina åsikter! Fast det är väldigt svårt, för det finns massa bra saker med alla partier (utom SD), men dåliga också...

Ska se en litenliten stund på TV nu också faktiskt. Det händer så sällan, och jag har ändå stretchat och fyllt på med energi i kroppen, så det blir bra!

Kanske kör på en oliv-inpackning av händera ikväll? Det är så härligt! Om ni missat det inlägget, så kolla i kategorien "Kläder&sånt". Jag hoppas i alla fall jag lagt den där! (;

GOTNATT gott folk, sov gott♥

Sött med kjol


Idag blev det en klassisk rutig kjol och mitt congac's-bruna smala bälte.
Klockan passade super till, precis som det tjocka, utskurna metallhjärtat om halsen.


Lite brons/guld-skugga, böjda fransar och mini-lite mascara på övre fransarna bara
Brutal snedbena är jag tokig i nu, det passa mitt hår rätt bra, och är smörcoolt!
För första gången i hela mitt liv borstade jag inte håret på morgonen,
och det blev litelite ruffsigt på ett snyggt sätt!

Eftersom det regnar nu, har jag tagit av kjolen och har tights, linne och en stor mysig grå kofta innan träningskläderna åker på!

Politiskt engagerad!

Jepp! Fast först av allt, eftersom det är mest bråttom med det, så ska jag skriva ner ett recept på en ekonomisk och god rätt. Hemkunskapen såklart! Jag funderar på soppa, lins-grönskaks-eller potatissoppa... Eller pannkakor med någon god fyllning/ingrediens? Det måste jag fixa först av allt, för det måste vara klart till imorgon.
   Sedan har jag självmant tagit med en hel bunt med massa information inför valet2010. Vi jobbar i skolan med demokrati, och har debatt + ett arbeta om en politisk fråga inför valet som ska lämnas in på torsdag? Hur i all världen ska man hinna göra ett arbete på två dagar? Vår lärare är inte direkt så smart...
Nä, men jag ska bli bättre på politik! Vi fick på SO-lektionen gå till centrum där alla partier stod och man kunde ställa frågor, så nu har jag pratat med dem och plockat på mig massa broschyrer från dess valstugor! Hur intresserade är ni, eller hur mycket bryr ni er?

Efter effektivt pluggande ska jag äta middag före fotbollsträningen. När jag kommer hem ska jag fortsätta med politiken och kladda bland anteckningarna igen.
Vi hörs då skulle jag tro! (-:

Dags att göra massa research nu!

TaggaTaggaTagga

Åh nu på eftermiddagen har jag verkligen varit på bra humör, och är fortfarande det! Hade idrott sista lektionen, men jag tog det lugnt eftersom vi spelar match idag! Jag hade ett ärende inne i centrum som löste sig snabbt, och sedan cyklade jag vidare hem i regnet. Men jag märkte knappt dropparna, eller att jag blev kall. Det var inget störnngsmoment, det var snarare en stämningshöjare!

Som jag berättade i inlägget innan gäller det ju att återhämta sig och ladda upp för nästa: match.
Eftersom jag ska äta middag blev det enkelt mellanmål som återhämtning från idrotten, tre plommon från mormor&morfars trädgård, många deciliter vatten, och mina favoriter pumpa-och solroskärnor!
För att inte bli kall sitter jag nu i bara morgonrock och har vilar ut ordentligt med att underhålla mig framför datorn.
Nu ska jag förbereda en näringsrik middag som ger massa energi så jag får ut allt på matchen mot Viksjö!
Tror inte jag skriver mer ikväll, åker iväg vid sex och brukar komma hem rätt sent.
Ha en fin kväll

Återhämtning & uppladdning

Samtidigt, hur gör man?
Är ibland är man trött från den ena, men ska sedan iväg på det andra. Det är inte så lätt. Det betyder inte träningspass från träningspass, utan det kan vara mellan jobb/skola, en dag på stan, barnvakt eller något annat utmattande.

Då gäller det att hitta en sätt som återskapar energi. Träning är något som ger väldigt mycket energi i längden, men självklart blir man väldigt trött! Se till att inte träna för hårt, mycket eller för ofta mot vad just du är van vid. Vet du att såfort man är klar med träningen, väntar tungt jobb, då kan man ta det lite lugnare just detta träningspass. Detta kan gälla för allting som du vet tar energi från din kropp. Vet man att hela kvällen är ledig, och ett stort paket glass väntar i kylen, kör på så in i skogen då! Självklart om man orkar! Ibland har man dåliga dagar som inte går att göra något åt. Då är det bäst att låta dem vara just dåliga.

Maten är något annat som påverkar. Detta beror ju inte bara på om man tränar, utan alla dagar i veckan. Ät alltid ordentligt. Nyttigheten kan man diskutera i åratal, men ät enligt kostcirkeln så ofta det går. Grönsaker, kolyhydrater, protein & fett ska finnas med. Ge sjutton i alla dieter! Visst går man ned i vikt och de fungerar, men det finns ingenting som är så bra för kroppen som helt vanlig, naturlig mat! Jag LOVAR&SVÄR. Stoppa i lite mellanmål då & då (läs bra tips i mitt senaste inlägg om mellanmål) och se till att drick mycket vatten, det är bra för det mesta!

Se även till att vila mellan dina aktiviteter. Ta en stund för dig själv, läs, powernap:a, sitt vid datorn, pyssla eller gör något annat du gillar. Sömn är självklart också viktigt, det hoppas jag alla redan vet! Men försök få de här småstunderna på några minuter som en paus i vardagen.

Lite om hur man hämtar andan och fyller på energi i vardagen mellan träning & aktivitet. Hoppas ni gillar och tar för er! Se till att le på vägen när humöret är på din sida!

Min väg till att ofta vara väldigt glad & lycklig (o:

Tar det lugnt på kvällskvisten

Jag ska faktiskt titta på den superheta partiledar-debatten mellan Fredrik Reinfeldt & Mona Sahlin på TV, eller i alla fall lite grand. Jag ska börja lära mig ordentligt om poitiken, och jag tycker faktiskt det går helt okej!

Imorgon är det lite sovmorgon, vi börjar nio. Vilket betyder att jag just ikväll kan ägna tid åt att ladda ner massamassa musik till iPod. Tyvärr tror jag inte jag hinner lägga in allt ikväll, men att jag i alla fall klickat upp nedladdningsprogrammet och börjat söka låtar är ett stort steg för mig. Jag har alltid något som gör att jag inte hinner fixa med sådana fritids-saker!
Innan jag lägger mig har jag nya saker jag vill fylla mitt älskade aneckningsblock med. Sen ska jag läsa en stund och så sova ordentligt och länge inatt! Imorgon börjr en ny vecka och ny energi och nytt arbete ska börjas!
Veckorna brukar ju gå så snabbt och vara roliga, så det ska inte bli något problem att gå till skolan igen?

Nu ska jag fortsätta med musiken och kanske hör jag några politiska frågor från TV:n.
Ha en fin kväll,
SOV GOTT

"I rymden finns inga känslor"



Jag var ju och såg denna film på Sergel idag med några vänner. Den var verkligen helt underbar! Man blir helt kär i Bill Skarsgård som spelar huvudrollen, en kille med Asperger. Han är en otrolig skådespelare, och agerar så duktigt inför en så svår roll. Man blir väldigt berörd och förstående av situationen kring hela filmen. Jag tycker verkligen ni ska se "I rymden finns inga känslor", för den visar verkligen att det visst finns kännslor! Som jag tidigare sa, så tycker jag svenska videos bättre bevisar en verklighet enligt svensk standard. Hur ett liv verkligen ser ut, inte det här brutala som alltid slutar lyckligt som i amerikanska romantiska komedier, även om jag gillar den också. Det här är nog en av de bättre filmer jag någonsin sett. Ni måste verkligen se den, man blir så otroligt glad också, så mycket skratt den bjuder på! Filmen passar alla oavsett smak.

Bio i stan med vännerna

Om en timma tar jag tåget in till stan med några vänner. Vi ska se "I rymden finns inga känslor". Jag och Frida älskar svenska filmer, men jag vet att så många inte tycker om dem. Men vi tycker de är mycket mer känslosamma och påverkande. Någon som sett filmen, är den bra?

Jag är inte så sugen på shopping osv, så det blir nog inte så mycket mer än bio och prat. När jag kommer hem måste jag göra idrottsläxan, har totalt glömt bort den! Sen blir det nog mest en vanlig kväll med lite vila inför en ny skolvecka. Vi får se helt enkelt. Jag är säker på att dagen blir bra! (-:
Vad ska ni göra en söndag som denna?


Bild från trädgården härom dagen

Myskväll med mig själv

Efter en riktigt god omelett till middag, har jag suttit framför pianot och repat några låtar från min förra sångpedagog. Printade även ut ett par låtar med Kent, och ackord till dem och testade lite. 
Nu är det dags för en film, det blir Sex & the City. I min ensamhet, jag valde själv att kvällen för mig själv, och det är rikigt skönt!
Blir inget mer ikväll, vi hörs imorgon istället!
Godnatt

Utmattad efter lördagen

Puh, jag är verkligen helt slut. Helt slut!
Jag tog ju en snabb, rätt lång promenad hem från Maria, och sedan hemma en snabbis och sedan cyklade ner till Bippen där jag dömde. Tur i oturen blev den ena matchen inställd, så jag dömde bara en, men fick betalt för två, eftersom det blev WalkOver. Så cyklade jag hela vägen där nerifrån, hela vägen bort till farmor&farfar och åt middag där.

Så fort jag kom hem, vid fyra-tiden, hoppade jag direkt in i duschen och duschade håret, scrubbade, länge & hett. Skönt att bli av med all smuts och svett. Jag orkar inte göra något annat än att ligga med datorn på magen i sängen och äta upp naturgodiset... Väntar på att Blueberry Butter som jag dränkte huden i, ska sjunka in. Under tiden sitter jag i mina gröna sommar-frotté sjorts och en stor t-shirt.

Snart ska resten av familjen åka till några vänner, men jag är verkligen för slut för att röra mig längre än inom huset...
Vi hörs sen,
PUSS


11 september

Jag tror hela världens minns 11 september 2001. Eller vad säger ni?

Jag har promenerat hela vägen hem från Maria, sov över där. En superhärlig kväll verkligen, jag har saknat det så mycket! TACK BÄSTA VÄN
Jag måste snart cykla ned till Bippen, har två matcher att döma. På raken, kl. 1 & kl. 2. Hoppas allt går bra då. Sedan fyller farmor år idag, så familjen åker dit när jag är klar.
Ikväll blir det Bästiskväll hemma hos Frida, alla fyra gather together♥

Hoppas jag får lite tid att uppdatera någon mer gång idag. Mina senaste helger har ju blivit lite knasiga & stressiga, men sånt får man ta. Jag försöker göra en lucka för bloggen!

Ha en kanonlördag!

Jag älskar er så mycket, KÄRLEK


Min högsta önskan

Klädväg just nu alltså. Ett par grymma klackar från Newlook. På språkresan till Jersey i somras var jag inne i butiken x antal gånger, precis som alla andra studenter. Först provade jag bara alla kläder, och varje gång hittade man något nytt, eller tog med ett annat plagg till provhytten. Alla älskade den enorma butiken, och varje dag såg man en STS-elev med ett plagg därifrån. Men ändå absolut inte så där fånigt att alla springer runt med samma kläder! Dessutom är det ju inte så många som har kläder från Newlook i Sverige över huvudtaget?

Men klackarna hittade jag i slutet på resan, men ändå var jag inne och provade dem tre-fyra gånger, och man gick bättre och bättre för varje gång och de satt bara snyggare & snyggare på fossingarna!
Dock tog mitt sunda förnuft över, eftersom det var precis i de sista dagarna, var jag klar med alla mina inköp. Jag kände att jag hade bränt alldeles för mycket pengar, även om priset för skorna ar superbilligt (ca 300kr!). Jag tröstade mig med att de går att beställa från hemsidan, http://www.newlook.com
Jag tror jag klickar hem dem snart!


Här ser de inte så balla ut, men på fötterna alltså! Helt otroliga, så min stil!
Jag är tokig i congac-färg på assoccearer, som skor, väskor, bälten mm.
Jag har faktiskt minst en pryl i denna vackra brun av de jag just räknade upp!

Veckans härligaste dag!

Jag KAN bara inte vara ensam om att tycka det, eller hur? (o:

Efter en helt vanlig skoldag, som vanligt lagom rolig & intressant, så cyklade jag hem och fotade i godan ro. Gick bara in och hämtade lilla rosa digitalen och sedan tog ca 70 bilder, mest på växterna i trädgården, men en del motivfotografering också. En systemkamera önskas, tack!
Håller på att ladda över bilderna i datorn, men det har blivit så himla knasigt med det där! Måste fråga storebror efter en bra lösning på mitt problem...

Lite senare tänkte jag cykla ned till centrum och köpa massa naturgodis! Jag och bästavän Maria ska ha en riktig myskväll bara vi två, det var så länge sen. Och ingen av oss äter godis, därför blir det massa exotic snacks med yogurtdragée, eftersom det inte räknas som godis. Jag är även sugen på min favorit-mörkchoklad, den med citron & ingefära, ni vet?

Utlovade bilder på mina kläder idag:

Förvånansvärt resultat? Blue today!

Skinnpajsen lånad från mamma. Jag äger ju egentligen en grå/brun,
men den tog mor min idag, och då tog jag hennes. Personligen tycker jag
att min look blir mer rockig i svart, jag tror det känns så med mitt blonda hår...
Tunn halsduk från Svea.

Godmorgon!

Ser man på! Eftersom jag har lite tid över innan jag ska fila naglarna och trampa iväg till skolan, slänger jag upp en bild på kläderna från igår! Visar dagens utstyrsel när jag kommer hem från skolan i eftermiddag!


Instoppat- igen. Blått- igen (-:

Blått i assosear-väg också!

Min make up igår var alldeles isblå, och vitt invid ögonvrån. Fängades
inte så bra på bild tyvärr... Böjda fransar och litelite mascara på övre fransraden.
Håret: Rejäl snedbena, med flätad lugg, fäst med en hårnål i silver.


Charmig torsdag

Ja, lite charmig dag må jag säga! Jag gillar dig, torsdag 9 september 2010! Du är perfekt & unik!

Efter skolan var vi tio tjejer hos vår förra mentor. Minns ni barndopet för ett par veckor sen, som jag och tjejerna sjöng på? Det var ju för vår mentor, och idag ville hon bjuda på fika och bad i hennes stekheta pool som tack! Så gulligt av henne! Det blev jättetrevligt med fika och prat om skolan, fritid och människor. Sedan hoppade en del i badet, det var ca 30grader i poolen! Jag var tyvärr tvungen att kila hem, eftersom jag skulle på träning.

Träningen slutade också bra, även idag fastnade jag och Frida i uppförsbacken i massa samtal (-:
Därför så sen uppdatering idag, och nu ska jag lägga mig, har ju stretchat, duschat och klar för kvällen.
Godnatt!



Kan ju förresten i alla fall visa upp resultatet av scrap-kortet till min
nyfödda syssling Emil. Tanken är att namnet ska stå på den lilla fliken/lappen
i sidenbandet. Vad tycker ni om det?

Godnatt!

Efter en riktigt uppfriskande promenad i 40minuter, och kuren i 20minuter, blir det skönt att lägga sig att läsa och ta frm anteckningsblocket,
GODNATT

Medelhavskur

När jag var förkyld när jag var mindre, och man hade nästäppa, minna jag hur mamma alltid tvingade mig och mina syskon att göra en medelhavskur. Vi hatade det allihop, men mamma bestämde. Vad glad jag är att hon lärde mig den fina metoden!
Nu ikväll har jag suttit 20minuter med den heta grytan under ansiktet. Så skönt  för mig, som varit täppt i näsan sedan i förrgår. Det känns verkligen bättre! Dessutom fungerar det inte bara som enkelt förkylningsbotemedel, utan även som en salgs bastu för ansiktet, vilket betyder att porerna öppnas och det är kanon för hyn! Så året om är detta bästa boosten! TESTA!

GÖR SÅ HÄR:
Koka upp vatten i vattenkokaren eller på spisplattan i en rätt hög och stor kastrull. Hela ansiktet ska rymmas ovanför. Häll i mycket, ca 1-1½ dl grovt salt. Låt koka upp med lock på. Dra av från plattan och låt vattnet svalna någon minut. Hämta en handduk i mellanstorlek och ställ även fram papper att snyta sig i, kan behövas, hehe!
Ställ kasturllen på en grytunderlägg på bordet, och sätt dig med ansiktet några decimeter ovanför, och täck över huvudet med ansiktet. Kan vara riktigt smärtsamt i början, men var inte för nära vattnet så det bränns! Andas in ångan som stiger djupt, i näsan & lungor. Sitt så länge det är skönt, men ge inte upp på en gång, det är verkligen härligt!



Man kan ju låtsas att man ligger framför poolen i Turkiet?

En paus från plugg

Jag är klar med det mesta från min todo-list. Suttit med matten ett tag, men varför förstår jag inte!? Det där är något som är typsikt mig, i skolan kan det gå hur bra som helst och oftast jobbar jag på snabbt. Men när matteboken kommer hem, förstår jag inte alls hur det ska stämma överensmed uppgifterna i facit...! Det är bara metematik som det blir så här med. Matte är inte mitt bästa ämne, visst, jag har ett starkt VG och när jag väl förstår går det super och allt klickar. Jag tror det beror på tryggheten i skolan, att man vet att någon kan hjälpa en där, ifalldet hakar upp sig. Då finns någon till hands och hjälper till. Nu blir jag lite osäkrare på uppgifterna och försöker kanske inte tillräckligt själv. Känner ni likadant?
Jag får se om jag försöker igen sen lite senare. Ska bli klar med maten (alltså mat som man äter, jag glömde inte ett T) nu, så tar jag en promenad direkt efter, och sedan medelhavskur. Berättar mer om den sen.
Efter det finns kanske ny enerfgi till matte! (o:

Candylicious

Idag var jag som en liten godisbit tiself, kan man säga!

Mitt älskade cupcake-halsband, och två armband fyllda med massa
berlocker så som jordgubbar, tårtbitar, cupcake, karmell mm.
Glömde fota mina örhängen, små rosa muffins. Visar dem en annan gång.

Fritid idag, mycket att göra!

Det är verkligen fantastiskt! På morgonen när man cyklar till skolan behövs kanske något mer, som halsduk och vantar, men luften är så frisk och skön, och dimman ger bara härlig stämning! Sedan framåt eftermiddagen är det soligt, varmt och skönt! Man kan lätt gå i långa byxor och en tunn kofta räcker över axlarna! Lovely

Även idag skippades sista lektionen, idrott. En hemuppgift fick vi istället om friidrott som vi jobbar med för tillfället. Jag älskar ju idrott, så några papper ska väl inte vara något att beta igenom? (-;
Idag är det ingen träning på schemat heller, vilken tur att jag har massa annat att sysselsätta mig med då:

Ο Räkna ett par sidor i matematiken
O Ta en längre promenad i det vackra vädret medans det är ljust, kanske fota lite grand då
O Göra ett scrapbooking-kort och skicka till Göteborg åt min tre dagar gamla syssling
O Laga några smycken
O Fixa maten
O Städa om jag har tid & lust
O Göra medelhavskur för att få bort min nästäppa
O
Fylla kalendern, planera och anteckna massa tankar&ideér i mitt plotterblock 

Vi hörs sen♥

Fotbollskväll

Duschad och insmord efter träningen.
Avsparken är redan skedd i Sverige-San Marino-matchen, och såklart måste man se den. Svensk fotboll... visst med det är faktiskt EM-kval! Jag Råsunda i fredags och såg den första EM-kvalmatchen mot Ungern.

Förutom fotboll framför TV:n (wow, när kollade jag på TV senast?), blir det majskolvar med smör, salt & peppar! MUMS, jag minns när jag var liten hur det var min favoriträtt, och jag älskar det verkligen!
Måste ju såklart stretcha också, och eventuellt kolla igenom fysiken en gång till.
Ha en fin kväll


Plugg kräver förberedelse

Jag fick sluta en lektion tidigare idag, eftersom min tyskalärare var på kurs. Vi fick bara en superlätt hemuppgift som jag snart ska göra klart. Sedan har jag en hel hög med andra läxor med mig hem, och de kan lika gärna göras! Imorgon äger första provet rum, och det är fysik- kraft&rörelse. Inte mitt starkaste ämne kanske, men pluggar man går det (o:

Jag har bytt om nu till mjuka minishorts och stor t-shirt, skönare att plugga och röra sig i hemma! Efter skolan brukar jag alltid ta av mig smycken och tighta, stela kläder. I skolan är jag väldigt bekväm med det, eftersom jag tycker man ska ha lite snyggare kläder än gråa mjukis och munkjacka, men hemma är det ändå ingen som ser.

Fönstret är öppen i rummet så jag samlar på mig nytt syre inför en längre pluggstund. Nu får jag inte fasta här, gott folk!
Dagens mellanmål: Jordnötter

Förresten, detta vykort gjorde mig väldigt glad när jag fann det i min brevlåda! Det gjorde vi i laget på Råsunda hos posten, deras reklamtält. Det här tycker jag ni ska göra om ni vill skicka något alldeles särskilt till någon, då får man sjlv välja bild, text, typsnitt mm och kortet skickas samma dag för priset av 17,50kr. Det här fick vi såklart gratis när man fotade sig hos dem, reklam ju! www.posten.se/vykort

Egentligen är inte det här hela vårat lag, utan flera är från schyssta 97:orna också!
Jag i vit jacka längst till vänster.

Orden är noga utvalda av mig själv! HAHA (-:

Mitt ljus i mörkret

Även fast min dag i största allmänhet, har varit på mitt vanliga glad-humör, så kunde jag ändå inte låta bli att känna mig överlycklig på väg till träningen. Man cyklar ut i lagom fart från den trygga gatan ner till fotbollsplanerna, beredd för träning. Och sen står man där och träffar vännerna i laget, och sysselsätter sig med det bästa som finns i mitt liv. Även om allt inte altid går perfekt, så finns ändå känslan av lycka där och då spelar det inte jätteroll ifall ett litet misstag händer.

Dessutom fastnade jag mitt i jobbigaste uppförsbacken på hemvägen med Frida, och vi pratade på i en halvtimme och mörkret lagt sig över en lugn förort. Hemma för en varm dusch och kvällsthe och såklart stretchingen innan jag lägger mig med iPod och sedan somnar. Jag ska njuta av det, för jag känner att det dåliga känslan kommer krypande med morgondagen,
GODNATT


Mellanmålen mellan målen

Mellan dagens vanliga matintag, är mellanmål något riktigt viktigt! I skolan har jag alltid med mig två frukter, en före lunch och en efter, helst två olika. Man bör äta ungefär var tredje timme, men inte stora mål, utan något lätt. En frukt, smörgås, nötter, fil, smoothie osv är bra! Man får snabb och tillräcklig energi, och hjärnan orkar jobba mycket mer. När jag kommer hem äter jag ibland ytterligare ett mellanmål, beror på mina träningstider.
Man höjer verkligen koncentrationen, och det fungerar verkligen! Innan jag gör ett prov i skolan, om det inte är första lektionen, eller direkt efter lunch, stoppar jag i mig en frukt för att skapa fokus.
Det hjälper mig mycket!

Kom ihåg att äta något, det får kroppen att må bra och vara pigg & stark! Men glöm nisse heller inte de vanliga måltiderna: frukost, lunch, middag. Och se till att fylla på med snabb&lätt energi efter träning, eller om du känner dig hungrig!

Första pluggdagen!

Usch, min dag började inte alls någe vidare! Mitt humör och känslorna var verkligen nere i botten...
Tur att det blev bättre under skoldagens gång i alle fall. Sista lektionen är idrott, så då kan man cykla hem direkt i gympakläder. Egentligen har jag träning vid halvåtta, vilket är perfekt, för man hinner äta och plugga och fixa småsaker, men tiden blev ändrad till 18.15 istället. Därför ska jag snart stänga ner datorn och planera in i kalendern, plugga, och fixa någe att äta.

Har ju lite tid ikväll, men då vill man helst ta det lugnt bara.

Dagens mellanmål: Turkisk yogurt med egen honung, sesamfrö och riskaka.

Absolut ointressant, eller?

Träningen för dagen är klar. Känner mig helt slut i kroppen, och ska lägga mig riktigt tidigt. Men för att pigga upp mig lite har jag scrubbat mig, tvättat håret och oljat in kroppen i olivolja. Och så ska jag snart träffa lite vänner som sagt.
Det är ungefär så här innehållsrik en söndag i ett vanligt liv ser ut, men jag tycker det är härligt med en dag som söndagar, då det verkligen inte behöver hända någonting. Jag gillar det! Men självklart så måste det ju hända någonting ibland, även på veckan sista dag, men jag tycker inte alls det gör något om fallet så inte är.

Jaja, ha en fin kväll!


Bara vanliga söndagsärenden

Om en timma ska jag på uppstartspass på Friskis&Svettis. Jag brukar träna där rätt ofta, men det får anpassa sig efter fotbollen. Men nu drar det vanliga schemat igång efter sommaren, och eventuellt skulle jag spelat match idag, men det blev inte så. Därför blir det en skönt pass med styrka och kondition på F&S, inte fel det heller!

Var ju i centrum, och hittade ett par nya höstiga ballerina i seglarstuk. Jag älskar ju marint, så dessa var perfekta! Jag äger redan ett par svarta, typ seglarskor, men det börjar bli lite trasiga, så ett par nya sitter fint på foten.
Blev också ett pr vanliga, svarta tights, det måste man ju bara ha. Fast de går söner så lätt, så man måste bya ut dem med jämna mellanrum, hihi (o:

Ikväll efter dusch och vila, ska jag träffa mitt vanliga kvälls-vardags-och helgumgänge, vi ungar som bor nära varandra och gått i samma klass hela mellan-och lågstadiet! Lagom trevligt.
Får se om det blir mer uppdatering ikväll,
Ha en lat söndag

Allt känns väldigt grått i min lilla värld just nu, men om det
ändå vore så väl att man kunde lugna sig på landet, som på bilden,
då skulle det gråa kännas lite bättre.

Klädd för...

Arbete på 40-festen igår. Vi skippade det svart-vita, utan körde istället på att vara lagom fin, och klara kylan på kvällskvisten.




Riktigt kul serveringsjobb!

Serverings-uppdraget igår var jätteskoj! När jag och Tob kom vid halvfem var födelsedagsbarnet hyperstressad, men vi fick ändå en hel massa uppgifter av de hon kom ihåg, eftersom hon tappat bort sin lapp, stackar'n. Men hon var jättetrevlig och glad att vi hjälpte till, för det var mycket som skulle göras!
Vi skar upp mat och lade upp på fat, dukade fram, fyllde på, plockade undan, diskade, och så fick jag servera och blanda välkomstdrinkar. Rätt fullspäckat! Massa god mat från catering och hemgjort, så tur i alla fall att man fick en liten ledig stund och kunde smaka på alla röror och plockrätter! (-:

Efterrätten var helt grym! Tob och jag kokade kaffe för fulla muggar, sedan fick jag lägga upp rosa macarones på supersnygga kakfat. Chokladtårta, moussetårta och små ätbara chokladskålar med nougatcreme, kiwi och jordgubbar! En hel del musik också, varenda en av de 90 gästerna verkade kunna spela & sjunga mer eller mindre, och tur var väl det när värsta mixerbordet, scenen & sjuttioelva instrument fanns framme!

Framåt kvällen blev det lite kyligt i partytälten, men det var varmt och skönt i det enorma, lantinredda huset!
Lite rikare blev man ju också, men det spelar inte så stor roll, för jag gjorde det mest för att det var kul!

   Jag tror att jag kilar iväg till centrum strax för några ärenden. Fast först ska jag måla naglarna med hardener, nu när halva morgonen gått åt till att fila dem! (-;


Klar för servering!

Den lilla matchen gick superbra att döma, inga problem!
Jag har ätit en snabb lunch, och duschat. Så nu har jag fixat mig til serveringen, och lyssnat på glad studsarunt-musik!

Om en halvtimme skjutsar mamma mig & Tob till familjen vi ska servera hos. Jag vet att det är en yngre kille i skolan, som Tob känner som vi ska vara hos, och det blir säkert superskoj och bra!

Tyvärr så missade jag erbjudandet om att spela en match nu på eftermiddagen, eftersom jag inte skulle hinna tillbaka till fyra... Det var i alle fall inte med mitt eget lag, så det var en lättnad på det viset!

Jag tror vi kommer hålla på till tio-elva alltså lovar jag inte mer uppdatering idag, men så kan ske!
Ha en fin lördag, folket!
PUSS


Lönelördag idag!

Hehe, så får man kalla det! Råsunda igår blev riktigt bra! Sjukt kul kväll med laget och några andra cheyer var också med från 97:orna. Själva matchen var absolut ingen sensation men så är det med svensk fotboll! Men jag tycker Sverige andå skötte anra halvlek rätt bra, och dessutom segrade vi ju med 2-0 ändå, och seger är seger! En bra start inför EM-kvalet ändå! Någon som såg matchen, hemifrån eller live?

Imorse vaknade jag tidigt och läste i en och en halvtimme innan jag gick upp för frukost. Nu väntar en 5-manna match på idrottsplatsen klockan halvett. Vilket betyder lite pengar rätt i fickan!
I eftermiddag ska jag servera hos på min kompis bekantas 40-årsfest, vilket innebär kul servering och förberedelser och trevligt folk. Men också pengar rätt i fickan! Så idag är min egen lilla lönedag! Alltid kul med kosing (-;

 Verkar också som en match på G nu, vilket också borde bli kul!
Vi hörs

Glada Sverige-barn!

Ännu fler av dem


Men ett bra slutresultat, trots allt, inte fy skam för Sverige det!

As blue as a girl can be




Blått är min favoritfärg! En del har säkert märkt det... hehe, som vanligt
så matchar jag det mesta jag bär, alltid något som passar ihop.
JAGIDAGI

Sverige-Ungern på Fredagsmyset!

Tjabba tjena! (-;
Jag KAN uppdatera bloggen före nio på kvällen!

Yes, så är det ju, och idag är det fredagsmys igen! Milda makaroner vad veckorna går fort, för att inte tala om helgerna! Snart är det ju oktober, sedan december med julafton, borde jag börja fundera över julklapparna kanske? Jag är en planeringsmännsika med rutin, så jaa varför inte?
Nja, skämt åsido!

Jag ska snart byta om från min blå klädsel som ni får se snart, och sedan börja förbereda mig för Solna ikväll. Jag nämnde igårkväll att jag ska på match med fina laget på Råsunda idag, och se berömda Sverige-Ungern lira boll! Det ska bli så grymt härligt! Sverigehalsduken och linnet måste på! (-:

Jag har lovat Cissi att följa med och köpa en chailatte på Wayne's i centrum innan vi ska ner till station och möta resten av ungdomarna, så nu blir det tidig middag och massa musik på Spotify i huset.
Jag tror vi hörs sent ikväll,
CIAO

Hoppas alla får en underbar helg

En bukett blommor till er underbara som betyder viktigt för mig,
ni vet själva vilka ni är ♥

Fotboll är livet!

Mjo, ni gissar säkert att jag har tränat fotboll idag? Jajamän!

Jag vet att jag är kass på uppdatering så här denna vecka, men har haft lite för mycket i skolan och sena dagar för att hinna blogga. Och jag känner inte pressen att jag MÅSTE blogga, men jag tycker såklart om det, och det är synd om jag inte hinner...
Efter skolan idag, rätt tufft schema på torsdagar, träffade jag en vän och sedan åt en perfekt middag. Massa wokade grönsaker med kokosmjölk, kyckling, bacon & pasta. Sedan fotboll, och jag älskar varje sekund av att träna sporten. Att vi är en fantastiskt lag gör inte saken sämre heller!

Nu har jag stretchat till Kent på Spotify och duschat. Känner mig slut i kroppen, så snart läggdags (o:

Imorgon blir uppdateringen om än sämre, men vi får se. Jag ska till Råsunda och titta på Sverige-Ungern med fina laget!

Haha, något år sen på Gröna Lund med bästa Cecilia & Josefin i laget.

Lilllördag idag betyder gott!

Fi'låt att jag varit en sådan kass bloggerska de senaste dagarna... Har haft lite andra saker att göra.
Efter en alldeles okej skoldag, gick jag, Frida & Ellen hem till Ellen och bakade kladdkaka med Nutella. Det är ju faktiskt onsdag, dvs lilllördag! Då måste man ju äta lite gott (-;
Sedan gick jag hem och lagade mat och åt middag med familjen.
Nu sitter jag i telefon med Cecilia, och ska snart spela lite gitarr och öva på massa Kent-låtar. Jag är tokig i dem, mitt favoritband! Älskar deras betydelsefylla texter och oväntade melodier.
Fast jag är lite sugen på att hämta lite kvällsluft denna första septemberdag! Innan det blir alldeles för mörkt också.


Bjuder på en sommarbild medan en del sörjer sommarens bortgång.
Mig spelar det ingen roll, jag älskar alla dagar året om!

RSS 2.0