vild & glad




En outifit, så enkel. Men som vanligt piffar smycken allt!
TURKOST ♥


Fjällen 2010

När jag ändå åker skidor, eller för tillfället på väg i bilen, kan jag väl visa lite bilder från Tänndalen 2010 med Nora, och Sälen/Hundfjället med familjen & kusinerna. Jag älskar verkligen skidåkning, och hela proceduren runtikring! Matsäck, tidiga morgonar med grötfrukost, underställ, tunga pjäxor osv. Bastu när man kommer hem, middagslagning, lekar & spel. Sedan backarna ofcourse!






Fågelboet, Sälen 2011






Denna lyxiga storstuga med 20 bäddar är vi 4 familjer som hyrt
tillsammans i Sälen vecka9. Fågelboet kommer bli mitt bostadshus
under några dagar nu, naaajs! Jag är galet taggad på skidor!!
Huset är utrustat med bastu, jacuzzi, relaxroom, stort kök
& allt annat vad som gör fjällstugor så mysiga.
Trådlöst internet finns, får se hur mycket övrig tid jag får över till bloggen.

HEJDÅ!

Ett par tidsinställda inlägg dyker upp då&då


Chic-litteratur


Dessa chic-lits åkte med hem idag. Dock failade jag & råkade
köpa andra boken av Gynning, trots att jag inte läst den första...
Så jag får börja på Elsas Mode istället tills jag har köpt Ego Girl


Slutkörd på packning

Åh jag är alldeles dödstrött! Jag har nu suttit still ca10minuter idag totalt...
Har haft fullt upp med att sedan jag vaknade imorse förbereda inför Sälen imorgon, woho!
Jag har packat & lagt fram skidgrejor till backen, och de vanliga kläderna att ha i huset, necessär, badkläder osv. Sedan har jag & mamma varit och handlat mat och annat smått&gott som behövs för den ultimata fjälllresan. Typ 2 böcker på bokrean. Ska dessutom skaffa en tidning att ha på bilresan. Jag älskar att åka bil länge & långt, så mysigt när man bullar upp med en massa saker att göra! Tror det blir min favorit amelia, som jag inte läst på snart 1år, trots att det är tant-tidning nummer1 som jag verkligen älskar?
Jag har även varit & shoppat, nya skidbrallor. Jag har ett par svarta, men det är inte riktigt min färg. Slutligen, efter mycket letande blev det ett par turkosa med grymt snygg passform. Turkost är min favoritfärg också, som ni kanske vet. Den missmatchar jackan på ett sådär snyggt sätt, ni får se bilder från backen när jag kommer hem. Dock var det dyra, betalde själv, men jag ville ha dem, och då får det till att svida lite plånkan (;

Nu väntar middag om en stund. Sedan blir det mera packande... Fler inlägg kommer upp!


Bästiskväll!

Ska skriva handlingslista nu & knalla iväg. Runt halv6 kommer bästa hit. Vi tänkte göra egna kycklingwraps till middag, och Mickis skulle fixa värsta supersmaskiga kolatårtan, mums! Maria kommer efter 7, precis till middagen. Sedan blir det väl en kväll fylld med snack & skratt. Sånt vi är grymmers på! Vi får se om vi även pratar lite musikprojekt till skolan. 
Juste, har helt glömt bort att det är lov förresten!? Jag vet inte varför, men det känns verkligen behövligt! Underbara sportlov, och jag längtar så till Sälen för massa skidåkning, och bara vara utomhus samtidigt som man vilar upp sig. Lov är grymt, man har något att se fram emot när man är i skolan. 
Sportlov i mitt ♥


1. Fredrik Morgonsvullo Mikaela Smurf Carol la Francé Pontus Skidåkare Mahna Lärare
2. Maria Cowboy Lucas Morgontrött Sandra 80-tal Mia Sjuksyrra Elin Hulken Tobias Pluggnörd Ellen Jack Sparrow
3. Natalina Polis Frida Hund Simelia Pochahontas JAG Tjyv Nora Ängel 

KLASSEN EN VANLIG FREDAG...


MaskeradDag

Skolan har bestämt idag att 9:orna skall uppmärksamma Karnevalen som pågår i vissa länder? Något sådant... Så därför har dagen spenderats med överdriva utklädnader. Riktigt kul, faktiskt! För min egen del har jag gått runt med randiga kläder med nummer 720 85 00 på tröjan & mössan. Sedan en "kanonkula" i kedja runt foten. Jag är fånge!
Snart är dagen slut, men vi har haft riktigt många roliga i klassen & paralell-klasserna. Typ cowboy, Hulken, en smurf, Pochahontas, ängel & skidåkare. Jag har fotat profilbilder & gemensamfoton på alla, så en del foton kommer väl upp här. 
  
Oj, nu tyckte visst vår lärare att vi skule sluta!! :O
Söt & fin Maggie alltså!
Nu ska jag hem & handla inför kvällen, + gå en liten promenad till miniJulia för att lämna en vattenflaska hon glömt på träningen i veckan!
HÖRS IKVÄLL ♥


Till kvällsfikat:



Tack Rydskog


Mitt gymnasieval

Såhär blev min första ansökan till gymnasiet 2011

1. Viktor Rydbergs Gymnasium Odenplan
Samhällsvetenskaplig linje inriktning Beteéndevetenskap

2. Solna Gymnasium
Samhällsvetenskaplig linje inriktning Beteéndevetenskap
Individuellt val Fotboll

3. Rudbecks Gymnasium
Samhälssvetenskaplig linje inriktning Samhälle


Här här alltså det jag kommer söka på höstterminens betyg, mitt första val.
Jag är nästan helt säker på att jag kommer ändra om en del.
Helst av allt vill jag gå Rudbeck, för folkets skull, och för alla valmöjligheter.
Problemet är att de inte har den linje som är skräddarsydd för mig, Beteéndevetenskap...
Jag ska prata med en SYV på Rudbeck och se hur pass mycket man kan välja till & vilka kurser
man kan ändra för att det ska bli så likt Beteénde som möjligt.
Viktor Rydberg söker jag mest för kul skull, se om jag kommer in. Medianen 2010 var 315poäng,
vilket är så mycket jag har. Annars tyckte jag inte om lokalen, och skolan var väldigt liten, även om utbildningen är tiptop 
Solna hade riktigt fin skola, dessutom gjorde möjligheten till fotboll på individuellt val mig mer sugen.
AIK har sammarbete med min klubb BSK redan, så det känns tryggt.
Eventuellt ska jag lägga till JENSEN Västra med Beteénde till. Dock
kan jag vara säker på att komma in på mina val.
Tur att omvalet startar i april, & slutar i maj.
Då är jag säker.


Dagens Hjälte!

Anledningen till den sena uppdaten idag heter Mikaela & är min bästavän.
När man kommer till skolan på morgonen sådär helt ospeciell frågor hon glatt "vad gör du efter skolan?" ingeting eftersom jag fortfarande är sjuk och inte kan träna blir mitt svar. "Fika på nya cafét Kardemumma? Jag bjuder!"
Alltså den människan är helt underbar. Amazing. Så en bra skoldag slutar ännu bättre när 4bästavänner knallar in på ett fräscht café med ett leénde på läpparna. Alltså den bruden har verkligen koll på vardagslyx + uppmuntran!? Annars har vi haft en toppendag, glada miner & dagens hgösta skratt blev nog i matsalen när jag & Frida sköt ärtor från våra förkylda näsor...Så underbart med föryllda stunder! Trots att vi alla fyra är väldigt upptagna av oss, hinner vi trots allt ses & mysa lagom ofta. Förutom att vi går i samma klass då, hehe!
Imorgon blir det middag hos mig, eftersom vi blir ifrån varandra på lovet.
Ikväll tänkte jag förbreda inför morgondagen, då ska det bli maskerrad på skolan, alla 9:or utklädda! Så jag har förutom min egen oufit lovat bort ½ min garderob, så det gäller att hålla koll på beställningarna! Sedan vill jag jättegärna komma iväg & titta på skidbyxor, men får se om vi hinner...
Annars blir det att njuta av att veckan är över. Hoppas på tid för massa Kent-musik!

Klock-rent!




Så matchade jag min nya klocka i veckan. Klarlila långärmad,
istoppad i älskade chinos + Jetset dårå. Enkelt silversmycke
kring halsen, och detaljerat hårspänne. Love it!


Godmorgon, solen!

Tjingeling! Jag är på solstråle-humör idag, som de flesta mårnar. Det som gör mig lite putt bara, är att jag inte kan/får promenera till skolan eftersom att termometern visar -20, WOHO

Brukar aldrig ha tid att blogga på morgonen, men pappa fixar skjuts, + att vi har sovmorgon. Ändå gick jag upp tidigare för att duscha & tvätta håret, så får man en massa tid över, riktigt najs!
Har till&med hnnit måla mina naglar med stärklack, så de pallar kylan. Snart ska jag plocka på mig smycken, kofta & böja ögonfransarna. Juste, får inte glömma att bädda sängen heller. Men eftersom jag aldrig gör det borde jag väl inte göra det torsdagen den 24 februari 2011 heller. Eller?

Efter skolan blir det återigen en dag som inte bjuder på något särskilt. Eftersom att jag inte får träna. Mitt liv liksom tynar bort när jag inte tränar. Vad gör man då istället liksom? Fast igår, jag lovar, var helt grym på att chilla. Jag kollade på TV i 1½ timme i --- (haha, det blir "i streck", fattar ni? Eftersom att 3 streck på raken blir 1 långt streck)
Förresten skrev jag ut & under min gymnasieansökan idag. Sista dagen att välja är idag, och nu ska lappen in till SYV. Ni får höra mina val + motiveringar efter skolan idag.
PUSS  


Sådär natural på morgonen


På återseénde!




Visst var det ett tag sedan jag visade upp några cupcakes?
Gamla bilder på mina egna designade/bakade!
Like?


Med koll på inredning!


Immunförsvar- Be strong!

Efter lite snorande i skolan, + ett matteprov som inte alls gick vägen, åkte jag direkt till Scandic Crown för att lämna in mitt CV. Tänker söka sommarjobb på lite ställen nu, så jag håller på att lämna in.
Känner mig väldigt tjock & konsitg i huvudet, täppt & snorig, + lite hosta med jämna mellanrum. Inte alls bra, inte alls. Tur att det är helg snart! Dock får jag inte bli mer sjuk till sportlovet som börjar på fredag, då ska jag ju åka skidor i Sälen! Wiho, längtar...

Visst känner jag mig lite krasslig, men jag tänker inte låta det hindra mig från att skratta & vara glad. Tyvärr hindrar det mig redan på det sättet att jag blir tvingad att stå över träningen idag, och träning är ju roligt! Men jag valde att köra igår & det gick ett tag innan huvudet började snurra. Bäst att vila = tråkigast.

Lite småsaker att göra idag. Skriva musikuppgift på datorn, lägga fram lite saker för fjällen, plocka lite hit&dit. & chilla. Jag är sämst på att chilla.
Hörs vidare

UtmanarN

Jag heter: Sofia Alice Marie Svensson
Jag vill dricka: Smoothie 
Jag vill äta: Skaldjur 
Jag har: Städat rum
Jag har inte: Snubblat & brutit benet (Tack Gud för det!)
Jag är rädd för: Slingrande vattenväxter 
Jag vill köpa: Sommarkläder
Jag är: Snorig
Jag är inte: Svag 
Jag sjunger:
Storslaget & mäktigt. Närå, men jag kan faktiskt sjunga rent & rätt bra
Jag påminner om djuret: Svala, vackra djur med vacker utsikt
Jag vill ha en: Semester
Jag vill åka till: Sommarstället

Utmanar att skriva ner allt på mig egna bokstav. Kopiera & Joina! :D

Vårlängtan!

Hemma från en iskall skoldag. Jag brukar inte klaga så mycket på kyla, försöker istället uthärda. Men nu börjar jag faktiskt tröttna. När tänkte metrarna med snö försvinna & termometern visa +grader igen?
Jag längtar till riktig svensk vår, men tunna jackor, converse, vårsol, fågekvitter & grusiga gator...
 
Istället har jag bäddat in mig i mjukisar & halsduk inomhus, och tofflorna som alltis är med. Ska strax ta itu med lite matteplugg, är nästan taggad. Förhoppningsvis blir det träning ikväll, känner att jag nog kommer klara av det.
Ska också planera helgen, dvs försöka få ihop ett sammankopplat samtal med bästavännerna!
Vad har ni för er en vanlig sketen tisdag i februari?


Glas på glas



Det räcker med att fota en blomma i pastell på köksbordet
för att få lite vårkänslor i kroppen...
Ett underbart inredningstips också. En mini-blomma i höga ljus-
behållare med glasstenar i. Ljuvt!


The sweet vit



2 tjejer med AWESOME koll på hur man matchar den söta,
vita spets-sommarklänningen, eller vad? Som taget ur min hjärna.
ÄLSKA


Hemmakväll!

Aah, jag älskar doften av ett mjukt BodyButter, särskilt mango...
Jag borde byta om från morgonrocken till några mer lämpliga kläder när som helst, och det ska jag väl. Krämen måste bara sjunka in ordentligt först, så man inte blir så kladdig! Strax ska jag gå ner och äta middag, tacopaj. Jag älskar paj! Det måste vara Guds bästa gåva till människan, eller hur? Eller bästavän Marias lasange typ.
Efter maten ska jag väl sätta igång med matteplugg, eftersom det är prov på onsdag, dock är jag inte klar med kursen... Så det blir väl att ta till det, och sedan ha trevligt hemma. Ikväll dyker jag upp med ett par kategoriserade inlägg som är lite intressantare. Hejsvejs!


Styrkepass

Jag kände mig ju lite krasslig i halsen igår, och det häll i sig över dagen. Dock körde jag på med ett styrkepass på gymmet ändå, svårt att låta bli. På idrotten sprang vi en del, men jag märkte att det inte funkade, så jag valde bort intervall-löpningarna som jag annars brukar ta. Satsade istället stenhård på uthållighet & muskler. Körde på ordentligt med mitt program (jag kommer publicera det senare i vår när jag hunnit med mera), och lade på några extra repetitioner på vissa övningar = framsteg! Var lite orkeslös ändå, beror antagligen på halsen, men jag körde på & det fungerade bra måste jag säga. Visst har det gått bättre, men jag är relativt nöjd. Mitt styrkeprogram är jag riktigt nöjd med eftersom jag verkligen känner hur musklerna får sig en ordentlig omgång, hur de byggs upp. Jag är ute efter statsika muskler som orkar mycket, och som bygger upp ett skydd mot skador. Jag måste säga att jag klarat mig bra på fotbollen utan någon allvarligare skada.
Jag promenderade hem för att byta syret i hjärnan, och återhämtade nedbrutna muskler med hjälp av ett stekt ägg. Nu har jag scrubbat & duschat, resten av kvällen ledig!  


Musikuppgift

När man inte får gå på träning får man tillbringa tiden med att lyssna igenom musikläxan. "Analysera klassiska musikstycken". Jag går ju i musikklass så vi har lite mer arbete kring musiken, inte bara praktiskt. Nu håller vi på med musikhistoria + teori. Men helt åt skogen är det inte. Jag älskar ju musik, och jag lyssnar på i princip allt. Min iPod innehåller även en del klassiska stycken. Flera av mina favoritlåtar är från olika kompositörer & musikaler, jag älskar musikaler! Men nu har vi alltså fått en lista med 35 stycken, förkortade, de mest kända inom musikens historia som vi ska lyssna & analysera genom att tänka efter om det är soloinstrument, ilka instrument, vad som händer, vad musiken säger osv. Jag tycker det är helt okej, jag brukar ändå försöka koncentrera mig på musiken när jag lyssnar. Problemet är ju bara att när man säger det som en läxa, så tar man sig aldrig tiden att lyssna igenom 35 musikstycken, dessutom!


Vet ni hur irriterad jag blir när man ska lägga upp videoklipp men det inte fungerar?


Osportsliga symptom

Åh nej, ingen träning blev det idag. Fy vad illa det känns.
Jag verkligen avskyr att missa träningar, det spelar ingen roll om man inte kan göra något åt det, som idag. Jag borde inte träna på grund av lätt huvudvärk, halsont & början på hosta. Men ändå. Det känns som att man missar så mycket, umgänget, spelet, kondition & styrka, det mentala osv.
Jag älskar alltid att komma till fotbollen, just för att man glömmer så mycket annat & bara fokuserar sig samtidigt som man sysslar med något man älskar & utvecklar, man har riktigt kul på färden.
Men jag tänker i allifall gå ned till slutet av träningen för att höra mig för lite &
lämna in min underskrift till spelarlincensen som tränarn ska ha.

Hörs sen!


Amerikanska cupcakes

Var ju på fest med amerikansk tema igår, så vad passar bättre än attjag publicerar mitt egna bästa
recept på basen?
Amerikanska Whitechoclate Cupcakes 12st
Härliga stora muffins som alltid är som allra bäst när de inte varit frysta, men svalnat för toppingens skull
3st ägg
50gram smör
2½dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1dl gräddfil
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt
100gram vitchoklad

Garnering
100gram vit choklad
200gram Philadelphiaost
Strössel eller andra dekorationsmedel

Ugn 175grader. Börja med att vispa ägg & socker jättepösigt! Smält smöret i kastrull och chokladen i vattenbad eller micro. Tillsätt gräddfil i äggsmeten, och blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, salt & vaniljsocker) och rör lugnt ner i smeten. Slutligen ska choklad & smör ner det sista du gör. Lägg upp det tjocka smeten i 12st stora/mediumformar. Fyll formarna till ca 2/3, något mer. Grädda i mitten på ugnen i 20minuter. Sålänge kan du göra frostingen. Smält vitchoklad i en djup tallrik. När den är jämnsmält, bara en slät smet kör du ner all färskost i tallriken. För att underlätta smidigheten i frostingen kan det vara klokt att börja med att mosa osten med en gaffel, så chokladen & osten fastnar lite i varandra. Börja sedan arbeta med en slickepott, tills du slutligen får en tjock, slät röra. Låt denna stå i kylen till även cupcakesen svalnat. När bägge delar är kalla (annars smälter frostingen och blir otroligt odekorativ) börja då bre på rejält med frosting med hjälp av en sked eller slickepott. Sikta strössel, riven choklad eller florsocker på. Har du andra dekorationer är möjligheterna oändliga, låt kreativiteten flöda!
Voila!

Roiboos i muggen

Äntligen lite tid hemma i helgen!
Kom hem igår från en otroligt bra & kul skidresa. Backarna i Kungsberget var utmärkta med nypistad torr snö, och lite folk, inga liftköer. Maximal åkning alltså. Dock var det lite kallt, på morgonen var det -27...
När vi kom hem hade jag en kvart på mig att duscha & tvätta håret, göra mig i ordning & klä på mig. Vi hade fest med flera familjer med amerikanskt tema. Mycket god mat var framdukad och vi hade en trevlig kväll. Förutom att jag började känna mig sjuk på kvällen.
Nu på förmiddagen har jag varit uppe och tränat fotbollslekis tillsammans med Josefin & Frida. Känner mig rosslig i halsen & lite hostig, och var helt slut på lekiset, menmen.
Nu ska jag snart lägga mig i soffan med en bunt olika tidningar, Dagens Nyheter, Friskispressen, Buffé mm. Härligt! Behöver vila ett tag nu efter en fullspäckad helg. Vill ju ändå försöka hänga på träningen idag!
Ha så bra!

A Valentine



Perfekt! Vad jag gjorde i måndags på Alla Hjärtans dag
var att överraska min stackars fina bästavän Maria som låg hemma & var sjuk,
med hennes favoritgodis och pimpade till med snören på en vanlig burk.
Så härligt när ens vänner gör en glad, och eftersom jag vet att hon
uppskattade detta gjorde jag henne glad. Jag älskar att få andra på gott humör.
De vill göra samma sak för dig. 


Amazing Grey



Jarrå
En ny Jetset blev det. Färgen Amazing Grey utan strass.
Älskar den redan! ♥
Den kommer flitigt användas & varvas med min älskade turkosa.
Amazing Grey vs. Wild turqouise

A HARD FIGHT


Sand, klor & skog





 BEACH 2011


Back on Lördag!


Med Fridas vackra inbakade fläta åker vi nu iväg till Kungsberget!


Louboutin's



Vet ni vad? Jag har ett nytt livsmål. Eller livs&livs, men något jag ska skriva upp
på min "att-göra-lista" innan jag dör.
Ett par Louboutins. Ett par riktigt svindyra & skyhöga. Och såklart galet heta. 
Dock lär det väl dröja några år, inte för klackens skull, men för priset. 
Helst ska de köpas i Paris, London eller New York också. 
De kanske inte ens passar till något i garderoben, bara någon enstaka outfit, men
bara känslan av att äga dem, och gå runt i dem när man är ensam hemma. Som dessa blå
(jag älskar blått), de är ju bara för läckra. 
Mmm, njuta! Sedan kan man ju ha ett par svarta också, med den röda sulan. 
Ja så får det bli. Min framtida walk-incloset ska innehålla Louboutins. 
Christian Louboutin skapar skor att dö för.


Svenskalektion

Fredag idag, älska!!

Skolan slutar ganska snart. Får se om jag ska läsa lite i min bok, eller om jag fastnar här framför laptopen istället. Jag tror det blir det sistnämnda, hehe. Jag har skrivit klart min krönika, så jag har inget särskilt för mig ändå.
   Efter skolan måste jag gå en snabbis i centrum & fixa lite fings. Jag funderar också på att investera en till Jetset Addiction, en grå. Ni vet ju hur mycket jag älskar min turkosa med stenar!!

Sen blir det hem & fixa mat och packa ned det sista inför skidresan till Kungsberget.
Tidsinstället något för ikväll & imorgon!



Kanske en bror väntar... (;


Potatis...

Hemgjort potatismos... Kan det bli bättre?


I min samling...


Alltså. Detta är min julklapp från Frida. Fast jag fick
den förra veckan. Lite sent sådär. Men jag säger bara,
får man detta i present av sin bästavän, då kan man med 100%
säkerhet säga att de känner en. Denna glasburk
förgyller varje dag genom att stå på mitt skrivbord
tillsammans med massa andra burkar, och jag var
i extas när jag öppnade paketet! Knoppen på toppen gör kroppen liksom!
 Ska snart fyllas med något
färgglatt & fint!
GLASBURKAR I MITT ♥

Visar senare en annan present från Thailand jag fick av andra bästavän
som säger allt om mig. Jag älskar människor som läser mig alltså...


Kungsberget igen



Från senast i Kungsberget på jullovet med Mickis.
Imorgon far jag igen tillsammans med lite annat folk
över en natt. Måste börja lägga fram lite saker
som kan vara nödvändiga på en skidresa. Eller vad säger ni?


Provskrivning x2

Vilken eftermiddag jag haft alltså.
Känner mig helt slut. Har skrivit konstant i mer än 2timmar.
Vi hade ett testprov på engelska nationella, skriftlig del. Så 1timmas skrivande, & vidare direkt från den lektionen till kemiprovet på elektrokemi. Som man har kämpat för att förstå det där alltså, så det var verkligen en lättnad att få det överstökad. Samtidigt somande mig tumme, och förlorade typ blodtillförseln av allt skrivande.
Därför kändes det som ett naturligt val att bums sätta mig på bussen hem & kasta mig i soffan med en osmacka & senaste numret från Coop MerSmak. Behövde lite paus i vardagen.
Så nu ska jag byta om till myskläder, och sedan packa lite skidprylar.
Det är fysträning senare ikväll, men man hinner fixa, vila & laga middag först. Underbart.
Men jag ska bara informera om att jag förresten, trots min trötthet är på toppenhumör!

Vi hörs sen! (:


Trädgårdssött



Alltså ni anar inte hur mycket jag älskar inredningsmärket
Rice. Dessa är endast en utav mina favoritprudukter ur deras vårkollektion.
Fast jag fastande egentligen för allt. Allt.
Skulle jag beskriva min stil, tror jag att det förmodligen blir just
det ordet
 R.I.C.E


Leather


Jag kan inte sluta använda mammas gamla, smala, bruna
läderbälte. Det passar till precis allt & är stekhett! Sitter både i midjan
och på höften.


Ledord för ledare

Idag var det min tur att på idrotten leda en lektion. Vi turas om alla elever att planera & själva välja vad vi ska lära ut. Jag skrev en planering kring fotboll, såklart!
Nu stod jag ju inför ett 20-tal personer som jag känner allisammans. Vissa tycker det känns lättare, andra svårare. För mig gör det ingen skillnad, jag tycker bara att det är kul & se hur min egen klass lyckas och sammarbetar.
Jag satte ihop en träning med fokus på teknik. Började med uppvärmning, och sedan vidare med teknik, såsom att driva, trippa, sula & grunder för ett par finter. Faktum var att de flesta gillade det verkligen och tyckte det var kul. Sen är det klart att alla inte lyckas som Zlatan, men jag tycker de var duktiga som hela tiden försökte & gjorde sitt bästa. Det är sådant man får nöja sig med som ledare. Och det är sådant som man blir gladast över!
Passningar + mottag flöt också på riktigt bra. Skott är lite svårare att lära sig på en lektion, men man såg verkligen hur alla försökte. Det gör mig så glad.

När man anpassar nivån efter individen & vilka mottagre man har, gör man det roligare & lättare för både sig själv och andra. det var också det som min lärare berömde mig för. Han tyckte att jag gjorde det galet bra, hela tiden var uppmärksam, tydlig & anpassande. Det var också det som gjorde att
han utan att ens behöva nämna det satte högsta betyg.


Klassen, ni gjorde det inte riktigt på samma nivå som oss.
Men ni gjorde det riktigt bra på er egen nivå.


Februari-onsdag

Egentligen har jag andra saker för mig nu.
Så som att plugga elektrokemi. Eller fixa lite saker om gymnasievalet. Men det känns lite trögt alltså.

Fast det som är skönt är ju att jag redan har den rosa mjukisdressen på, och att jag åt middag tidigt idag. Alltså kan jag göra det jag ska utan avbrott, vilket är skönt.
Imorgon ä det nämligen prov i kemi som sagt, & det är inte det lättaste jag varit med om, kan jag tala om. Men det börjar ringa lite klockor i hjärnan nu.
Sedan är det ju träning ikväll. Hur kan man missa dagens höjdpunkt?

Förresten, det är snart torsdag, vilket innebär helg! Denna vecka har verkligen rusat iväg. Är det någon mer än jag som tycker att veckorna går otroligt snabbt?


Love my pink sweat-shirt!


Oak


Önskar att jag borstade tänderna i detta badrum varje morgon.


Typsnitt osv..

Några snabba förändringar i bloggen, you like it? (:

Ordning&Reda

Jadå, nu har jag underhållit mig en stund med att söka inspiration & fixat lite ordning&reda på datorn. Jag tycker faktiskt om att städa och se till att få struktur på allt, och dessutom är det alltid kul med förändringar! 

Jag berättade ju igår om en ny idé jag skulle vilja verställla under våren. Ni anar inte hur sugen jag är alltså... det verkligen kliar i mina fingrar, och jag hoppas på att kunna sätta igång väldigt snart. Inget hindrar mig egentligen, hehe?

Snart blir det middag & ikväll träning. Wie, ska bli så kul med fotboll alltså! :D


Blåbärslykta


För ett tag sedan köpte jag doftljus på Lagerhaus,
som luktar amazing Blueberry. Först placerade jag dem
tillsammans med glasstenar & lite annat snyggt i en glasburk
som jag älskar. Men sedn kom jag på att jag sparat min förpackning
från TheBodyShop i somras. Lukten av blåbär finns inte längre i Sverige,
jag köpte den på Jersey. Perfekt att återanvända de snygga burkarna, eller hur?
Man kan ju göra i princip vad som helst med dem. Lyktor, presentförpackningar,
lägga i bakverk, godis, skönhetsprodukter mm. Använd fantasin!


Woho, back blogg!!

Som ni märker, min dator fungerar igen. Höll på att skratta ihjäl mig när jag läste inlägget om hur arg jag var på min data. Ni förstod säkert att det var problem när texten såg ut som den gjorde. Älskar när man kan roa sig själv!! Menmen, inget ont som inte har något gott med sig... Jag har kommit på några nya planer, och för att göra bloggandet roligare för mig själv, har jag några idéer som jag tänkte förverkliga under våren. Det kommer nog bli en liten nystart... :D

Nu tänkte jag fixa i ordning en liten söt sak, och överraskas lite. Ni får höra mer sen.
Jag ska ju blogga ordentligt nu!!


Tillängnat Maria

Det är helt galet vad jag älskar in Bästavän Maria!! Helt galet, menar jag verkligen då....! Det finns få människor som får mig att le så mycket & ofta som hon, och som verkligen betyder allt för en. Maria & jag har synkade hjärnor (tror vi), eftersom att vi alltid säger precis samma saker, tycker likadant & förstår varandra precis utan att säga ett ord. Idag gjorde hon mig gladare än gladast, genom ett sjukt underhållande & rar kommentar som återigen får mig på fall. TACK PUSS


Se bara så snygg man kan bli, vavavava?


Datorn mördar min glädje

Jag är galet taggad på bloggen, faktiskt! Men min datorn har antagligen besämt sig för att sluta fungera. mycket om att hänga upp silet tycker den otroligt mycket om att hänga upp sig varje sekund. Så att musen inte går att röra, att texten inte gr att skriva, den vill tala oamtidigt som något annat startar. Det här gram, samtidigt som något annat startar. Det här är så inte kul. Därför ser dettiker Johan & P åt. Ska höra med mina tekniker Johan & P åt. Ska höra med mina tekniker Johan & Pappa vgga, och har smörmycket g är gal1 sugen på att blogga, och har smörmycket idéer. Men visst, strejka du bara....... BAAAAJS

A line of Love







Lördagsstädning

Okej, nu måste jag skärpa mig. Kritik från både Sandra & Cecilia på uppdateringen på senaste... Ajabaja.!
Prosit! (Jag nös)

Faktum är att denna lördag har jag varit lite för social för att blogga, hehe. Dagne började i allifall med en rejäl ständing av rummet. Flyttade bort varenda pryl för att dammsuga & våttorka med trasa & rengöringsmedel. Sedan bytte jag plats på några möbler också, och inredningen fick sig en lite uppdatering. Men jag är sjukt nöjd i allifall, känns skönt med ett helfräscht rum, som det i & för sig oftast är, men nystädat klår allt!

   När jag var klar var det långpromenad med Mickis i det fantastiska vädret som gällde! Härligt att pulsa hög snö, och gå på isen. När vi skuljdes åt mötte jag istället Cecilia och fortsatte gå längs isen. Kärt återseende med kär vän. När jag började känna mig som en isbit vandrade vi hemåt, och jag mötte även FridaG på vägen hem. Kul att se & bya några ord med den finisen igen, längesen! ♥
   Slutligen sitter jag nu hemma i rosa mjukisdress och jobbar upp värmen. Andra Frida kommer hit ikväll & det blir riktigt mys med cider & så. Bara tjejsnack och skratt. I like it!
 

Fantastic Friend, Cissi

SOOOOOVA

Okej, egentligen borde jag väl säga något intressant här, men eftersom att jag inte är någon kvällsmänniska över huvudtaget så håller mina ögonlock på att falla igen vilket sekund som helst.
Skolan ar najs för oss elever som lyckades pallra oss friska till skolan i snöovädret. Längesen jag skrattade så mycket för mig själv som när jag pulsade 30minuters promenaden till skolan. Allt var så ironiskt, så galet. Jag vet inte vad jag såg för roligt i det hela, förmodligen att jag vandrade helt livsfarligt bredvid en oplogad bilväg med rosa RayBans för att undvika snö i ögonen. Kul hade jag i allifall! :D

Fetmycket/hård tränig efter skolan på gymmet.
Middag hos Tob med familj.

Som sagt, hade jag varit piggare hade jag förmodligen haft något mer viktgt att säga, men jag har lite svårt att kontrollera vad mina hjärna har för sig egentligen. Den kanske gö det för Sandras skull. Eller?
GODNATT

Småstressigt!

Dags att äta tidig middag nu!
Snart ska jag iväg till stationen, så åker alla klasser in till stan för att se på Romeo&Julia på GötaLejon, skoj alltså!
Provet idag, valfri skrivning gick super, tror jag :P
Kommer hem runt 11ikväll, så ni får klara er med denna uppdatering. Ska blir riktigt mysigt alltså. Om det bara kunde sluta snöa...? Det har vräkt ned snö nu igen, precis när allt smälter bort i sin hast, så dränks vi ned igen med flera centimeter. SÅÅÅ störande!!
Förresten ärmitt humör på TIPTOP nu. Vet ni vad?
Min egendesignade fotokalender har kommit! Jag är galet glad. Bilder kommer. Så stolt liksom, fantastiskt med något helt eget. Lovely
PS. Sandra gjorde världens roligaste min idag, som fick mig att skratta i rejäla attacker. Så kan ju bara säga att hon är en riktigt rolig skutt. PRODUKTPLACERING.

Harems

Idag var H&M:s haremsbrallor saknade.
Ville ha något snyggt & fräscht (som alltid i skolan)
men samtidigt bekvämt när man sitter & skriver nationella prov
i 3timmar. Så hett med instoppad tisha, haremsbrallor + kilklackar!
Smycken kan man ösa på med, fast det blir jobbigt när de är ivägen
för skrivandet. Måste skaffa ett par hellånga harems, riktigt ballt!
Kanon att bara slänga på sig också ju, när fantasin brister...

Mitt måbra

Underbart med träning. Även om det inte var en utav mina bästa, så känner jag mig lycklig av att bara veta att jag varit på träningen, haft kul med laget & sprungit och jobbat. Fotboll får mig helt enkelt att må riktigt bra på både insidan & utsidan. Riktigt bra. Om jag inte kommit iväg vet jag inte hur jag mått nu. Eftersom att tårarna kom fram redan innan jag visste säkert om jag kom iväg, så hade jag känt mig som skit. FOTBOLL ♥
Nu ska jag sätta mig med det gröna teet, och stretcha.
Imorgon väntar nationella svenska B, efter skolan ska hela höstadiet på Romeo&Julia på Göta Lejon. Får se om jag hinner med ett inlägg, lite stressigt där. Men nu har ni i allifall planerna.
Sov gott!

Räddad

Morfar räddar mig från att drabbas av panik. TACK
Så tack vare det kommer jag i allifall iväg till träningen. Så dumt när den är så långt bort & inga bilar är hemma. menmen, jag ska bara vara galet tacksam, det finns inget värre än att missa träningen i min värld. Nikanske vet hurdet känns. Du har chansen att göra det du älskar, du kan & du vill. men det går inte. På grund av något så larvigt som avstånd. Fy jag fixar det inte.
Men eftersom jag klarade mig, ska jag inte klaga. Nu ska jag med munter min packa skorna & vattenflaskan i väskan, byta från idrottskläder till fotbollsutstyrseln, wiho!! :D


Varför missa när man har chansen?

Citizen Rings





Strawberries





Oj vilka fantastiska naglar då. Oj.
Dessa åker direkt till inspirationsboxen.


Svenska Nationella

Idag skrevs det första nationella provet! Svenska A, läsförståelse. Det gick förmodligen väldigt bra! När jag bläddrade igenom häftet för genomgång när man var klar, suddade jag ut långa&många textrader för några ändringar, men det blev mest åt det positiva hållet. Jag känner mig nöjd, knappast orolig. Jag kan med 100% säkerhet säga att jag fick i alla fall minst VG, och det ska man icke sörja för.
På torsdag väntar B-delen, skrivning i 180minuter, woho! Jag älskar att skriva
Förresten, hur gick det för er? Jag är ju inte precis ensam om att skriva första delprovet idag, eller hur?
Tyckte ni det var svårt, gick det bättre/sämre än väntat?

1veckan intensiv väntan

Ska iväg till Oliver nu en sväng.
Senare ikväll är det träning, & jag håller på att längta ihjäl mig! Jag har inte tränat fotboll på 1vecka, men som vanligt känns det som 1år. Wah, älska träningaaaar!
Det får mig verkligen att må bra, känna mig lycklig & glad. Att man spelar i ett finfint lag gör det ju inte sämre. Känslan av att allt bara glöms bort ett tag, det är bara bollen & laget & jag som gäller. Det är fet vardagslyx enligt mig. Den är värd att dö för.

Massage

Massagen igår var amazing!
Helt underbart att få ligga med kuddar under benen, bekväm ansiktskudde och sedan låta en fullt pålitlig kvinna massera muskler och leder helt mjuka. I en timma fick jag massage över ryggen & nacken, undersida + översida av benen, armar, huvud & ansikte. Varför gör man inte detta oftare?
Jag tror att jag ska gå utbildning för detta när jag bilr äldre. Bara låta andra människor få njuta & leva i nuet. Det var mitt fokus faktiskt. NU.

Så härligt att mötas av en varm famn, lägga sig i ett varmt tempererat rum med lugn & svag musik på, ljus som brinner & oljor som luktar. Elisabeth var som vanligt mån om hur alla ska må, och lät mig själv få ta det lugnt, slappna av, och välja 10minuters massage där jag tyckte det behövdes. Man blir verkligen så borta, på ett positivt sätt, när man blir omhändertagen på det viset. Men då är ändå Elisabeth världens snällaste människa, verkligen.

Feather to bird


Snacka om lyckad tattoo...
otroligt snygg kombo av de 2 härligaste inspirations-objekten.


Turkiska piroger

Turkiska piroger 14st 
Superrolig buffé & plockmat att lägga på tallriken istället för paj t.ex
1 kg färska spenatblad
3 st gullökar
300gr nötfärs
1 kg vetemjöl
Fetaosttärningar
Salt
Svartpeppar
Vatten
Olivolja/matolja/solrosolja
 
Börja med att hälla vetemjöl i en bunke, och fyll på med vatten tills du känner att du kan arbeta med degen, (ca 5dl, men prova dig fram med lite vatten först). Häll i vatten samtidigt som du knådar degen. Låt stå under bakduk ca 20min.
Så länge sköljer du spenaten och kokar den i en kastrull. Riv löken på rivjärn. När spenaten är klar, sila / tryck ur överblivet vatten. Stek sedan köttfärsen tillsammans med lök, spenat & kryddor efter behag i olja. Börja nu kavla ut degen. En näve deg i storlek av en apelsin eller äpple är lagom. Kavla ut till en tunn rund platta. Fyll med lagom mycket fyllning, och strö över lite fetaost också. Vik sedan över ena halvan deg över den andra, så att den blir formad som en pirog, halvmåne. Gör detta tills degen & fyllningen är slut, innan du steker varje pirog i stekpanna på mellanvärme i lite olja. Se till att degen blir stekt ordentligt, och inget blir obakat. Tryck därför ned alla kanter så att du inte har något som "hänger i luften" och inte får någon värme.
Servera!


Waistcoat




En outfit från förra veckan.
Tycker det blev bättre med ljus underdel till svart väst,
ville slippa serverings/begravningskänslan.
Bättre med silversminkning & massa glimmriga silversmycken!
Lagom till vardags!


GRATTIS

GRATTIS FINASTE VÄNNEN 16♥


Njuta av massage

Jag sitter och slänger i mig grova frallor med ost & pastej nu. har nämligen lite bråttom. Jag ska göra något otroligt härligt...
GISSA?

1timmas klassisk helkroppsmassage. F A N T A S T I S K T
Eftersom att jag var med & sjöng på Elisabeths 50-årsfest, ville hon tacka mig genom massage, hon är hobbymassör. Vem tackar nej till det liksom? Nu är det bara njuta som gäller. Ahh


Just enjoying


Ospeciell helg

Har inte haft tid med så mcyket uppdatering, men har inte gjort något särskilt intressant heller :P
Lördagen bjöd på pengar eftersom jag var ledare på nyrekryteringen, sedan var jag hemma och desginade om min kalender. Kvällen spenderades med Frida Mickis & Maria då vi åt ute, thaimat ofcourse! Skulle ju följt med Frida hem, men istället hamnade vi hos Olivers kompis där det var några andra också, sen blev kvällen rätt kort ändå. Söndagen har jag nämligen numer fotbollslekis med småbarn, och då är det tidiga morgonar som gäller.
Eftersom vadret var så vackert denna dag blev det såklart massvis med promenader också, helt underbart. Jag älskar vintersol!

Mera bloggning, och bättre ska det såklart bli!

EAT ME!


Perfekta ord på ett perfekt föremål 


Dessa lördagar...

Lördag idag, därför ingen vidare update. Ingen vidare statistik heller som vanligt på helger, så det jämnar ut sig! :P
Började dagen med att träna småttingarna 1timma, massa barn var det, men vi hade trevligt! Promenad fram & tillbaka till idrottsplatsen, sedan har dagen mest spenderats hemma med att få till min fotoagenda. Men ni anar inte hur coolt det här kommer bli! Nu är det väl bara ågon liten detalj kvar innan allt sitter som det ska. Då är det bara betala som gäller. Jag längtar så tills att jag kan hämta ut min egendesignade kalender!
Nu står jag i morgonrocken, vilket jag inte borde eftersom jag ska vara klar om 20minuter. Maria hämtar upp mig så ska vi + resten av bästisarna käka thaimiddag tillsammans, underbart! Följer med Frida hem sedan för mys.
Vi hörs igen imorgon, hoppas ni får en lika kanon helg som jag?
PUSS

I miss biking



Joina?

I'm not used to it, men jag fastnade lite för denna tävling. Den handlar ofcourse om smycken, ett av mina absoluta favoriter till alla outfits. Man kan vinna ett egetdesignat berlock-armband, och jag älskar silverkedjor men inte minst berlocker som man kan välja efter egen smak & personlighet.
Vill ni vara med och tävla så klickar ni (här)



Love it!


TGI Friday!

Äntligen fredag, kärlek till denna veckodag! En helt vanlig dag i skolan med bäst utvalda lektionerna som vanligt, wihoo! Trevligt, snackigt, gal1 & kul. Avslutade med den megalånga svenskalektionen & gick igenom inför nationella SVenska A på tisdag. Har ganska lätt för det ämnet, så jag oroar mig inte. Blir säkert toppen!

   Jag tänkte dra iväg på spinning nu, förresten. Så jag ska bara skria klart, tidsinställa inlägg ch sedan byta om till löpartightsen & träningslinnet + bekväma skor. Senast jag var på spinning var nyårsafton, oj!
Äsch då, spillerill... Om jag hinner kör jag igenom vissa delar eller hela mitt gymprogram också, före eller efter. Sen blir det bara att chilla bäver resten av kvällen, OH YEAH

PS. Världens finaste solnedgång håller på utanför fönstret hos mig. Varför fångas inte sånt på bild?


OBS!

PGA av umgängestid med bästavän Maria har jag tyvärr inte kunnat blogga idag.
Vi köpte äla pizza från pizzeria, eftersom jag tjatat i 100år, då jag inte ätit pizza på ungefär samma tidsperiod.
Har haft en underbar kväll, underbar. Nu ska jag välja foton till en fotokalender, sedan blire sleep.

IMRORGON ÄR DET FREDAG & JAG ÄLSKAR DENNA VECKODAG ÖVER ALLT ANNAT!

Gymnasieval...

Egentligen är det träning idag, och jag hade gärna velat gå. Men det är svårt när benen knappt orkar stå upp, man känner sig kall & frusen, huvudvärken börjar komma & ögonen knappt orkar hålla sig öppna.
Jag vet inte om det är tillfälligt, men jag hoppas i allifall att jag inte blir sjuk, jag vägrar! Jag blir ju nästan aldrig sjuk, så varför borde jag bli det nu då?

   Istället ska jag troligen efter lite vila åka till Solna Gymnasium för att kolla Öppet Hus. Mycket mer än så orkar jag faktiskt inte. Resten av kvällen får jag nog spendera hemma för att komma något steg närmre i gymnasievalet. Får se hur det blir med uppdateringen, känner mig sådär.

Hoppas ni mår bra allifall, så hörs vi! ♥

Freedom


Free like the bumle bee on the flowers.
Free like the butterfly over your head.
Free like the brid high up in the sky.
Free like my soul floating outside my body.

S&fia


Sand & Brown


Live long

Hemma från skolan, och känner mig trött med glad som vanligt! 
bara därför hade jag tänkt att ta det lugna puckar fram till träningen ikväll, bara äta middag med familjen, greja med lite bilder osv. Tycker det låter som några bra idéer!

Försov mig 20minuter imorse (jag lovar, jag försover mig aldrig!) och faktiskt så betyder den tiden rätt mcyket när man börjar redan klockan8. Menmen, det gick i allifall jättebra, och jag blev inte sen!
Jag har dessutom tagit mig friheten att skippa plugg idag. Visst, det r rätt lugnt med det nu, men vi har prov i tyska imorgon, jag har knappt läst på, och jag lämnar ändå böckerna i skolan! Med flit. Jag känner att eftersom jag kan reglerna, så är det bara följa dem när man skriver och göra sitt bästa. Fick ju dessutom kolla igenom allt på lektionen idag. De andra proven vi har haft i språk har jag gjort samma sak, och ändå lyckats få nästan fullpott. Jag hoppas på det igen då!

Fixar in lite inlägg under kvällen, SEE YA


HOPE



PAINT YOUR OWN KIND OF HOPE
THAT'LL MAKE YOU STRONG

S&fia

Pictures by Others


RSS 2.0