Turkiska piroger

Turkiska piroger 14st 
Superrolig buffé & plockmat att lägga på tallriken istället för paj t.ex
1 kg färska spenatblad
3 st gullökar
300gr nötfärs
1 kg vetemjöl
Fetaosttärningar
Salt
Svartpeppar
Vatten
Olivolja/matolja/solrosolja
 
Börja med att hälla vetemjöl i en bunke, och fyll på med vatten tills du känner att du kan arbeta med degen, (ca 5dl, men prova dig fram med lite vatten först). Häll i vatten samtidigt som du knådar degen. Låt stå under bakduk ca 20min.
Så länge sköljer du spenaten och kokar den i en kastrull. Riv löken på rivjärn. När spenaten är klar, sila / tryck ur överblivet vatten. Stek sedan köttfärsen tillsammans med lök, spenat & kryddor efter behag i olja. Börja nu kavla ut degen. En näve deg i storlek av en apelsin eller äpple är lagom. Kavla ut till en tunn rund platta. Fyll med lagom mycket fyllning, och strö över lite fetaost också. Vik sedan över ena halvan deg över den andra, så att den blir formad som en pirog, halvmåne. Gör detta tills degen & fyllningen är slut, innan du steker varje pirog i stekpanna på mellanvärme i lite olja. Se till att degen blir stekt ordentligt, och inget blir obakat. Tryck därför ned alla kanter så att du inte har något som "hänger i luften" och inte får någon värme.
Servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0