Amerikanska cupcakes

Var ju på fest med amerikansk tema igår, så vad passar bättre än attjag publicerar mitt egna bästa
recept på basen?
Amerikanska Whitechoclate Cupcakes 12st
Härliga stora muffins som alltid är som allra bäst när de inte varit frysta, men svalnat för toppingens skull
3st ägg
50gram smör
2½dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1dl gräddfil
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt
100gram vitchoklad

Garnering
100gram vit choklad
200gram Philadelphiaost
Strössel eller andra dekorationsmedel

Ugn 175grader. Börja med att vispa ägg & socker jättepösigt! Smält smöret i kastrull och chokladen i vattenbad eller micro. Tillsätt gräddfil i äggsmeten, och blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, salt & vaniljsocker) och rör lugnt ner i smeten. Slutligen ska choklad & smör ner det sista du gör. Lägg upp det tjocka smeten i 12st stora/mediumformar. Fyll formarna till ca 2/3, något mer. Grädda i mitten på ugnen i 20minuter. Sålänge kan du göra frostingen. Smält vitchoklad i en djup tallrik. När den är jämnsmält, bara en slät smet kör du ner all färskost i tallriken. För att underlätta smidigheten i frostingen kan det vara klokt att börja med att mosa osten med en gaffel, så chokladen & osten fastnar lite i varandra. Börja sedan arbeta med en slickepott, tills du slutligen får en tjock, slät röra. Låt denna stå i kylen till även cupcakesen svalnat. När bägge delar är kalla (annars smälter frostingen och blir otroligt odekorativ) börja då bre på rejält med frosting med hjälp av en sked eller slickepott. Sikta strössel, riven choklad eller florsocker på. Har du andra dekorationer är möjligheterna oändliga, låt kreativiteten flöda!
Voila!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0