Äppelkakemuffins

Dessa muffins blir inte så söta. Lite nyttigare kanske man skulle kunna säga. Perfekta som mellanmål tillsammans med ett glas mjölk. Hacka gärna ned 50g nötter eller mandlar i smeten. Välj själv om du vill ha små bitar av äpplena. jag valde sorten Jona Gold som alltid är megastora, och lät bitarna vara ca 1x2cm. Då blev det mycket äpplen i formen, och inte så mycket smet. Då räcker också smeten till fler muffins.

˜20 st
Ugn 180grader i ca 25min. 


2st Äpplen, stora
280gram Mjöl
2tsk Kanel
2tsk Bakpulver
½tsk Bikarbonat
1tsk Ingefära
Salt
1 Ägg
110gram Socker
¾dl rapsolja
2dl fil
1¼dl utspädd äppeljuice

Fyll en muffinsplåt med formar, eller ställ ut stadiga formar på en vanlig plåt.
Skala & dela äpplena i mindre bitar. Stjälp över i en bunke tillsammans med mjölet, kanel, ingefära, bakpulver, bikarbonat & en nypa salt. Rör runt så allt blir jämt fördelat.
   Vispa ägget ordentligt i en annan bunke. Tillsätt socker, olja, fil & äppeljuice & rör snabbt om.
Rör ihop tillsammans med äppelblandningen & rör om med slev tills allt är jämnt täckt,
dvs inget mjöl kvar försig.
Fyll formarna med en matsked så blir det lätt att fördela smet & äpplen lagom.
Grädda i mitten av ugnen.
Om du vill göra muffinsarna något sötare, 
strö/sila över ytterligare lite socker ovanpå bakelserna när de är klara.
Tänk då på att sockret smälter om de sedan försluts i en påse. 
  
TIPS! För att slippa kladd med filen & oljan i decilitermåttet,
Stjälp först över oljan, sedan filen. Då följer den sista oljan med,
och även all fil som slipper fastna i måttet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0