Starka ben i vinter?

För er som känner att det varit för mycket tidsbrist för träning i jul & vinter, och känner att det kommer dröja innan det sker, har jag ett bra tips. Något som jag själv gjort flera gånger är backträning, fast på vintern! Det fungerar hur bra som helst och känne både tufft & skönt! Eller hur mycket träning har det blivit under jullovet?

Gå en promenad för att få igång benen en liten stund, och medan du letar upp en lagom lång & tuff backe, välj någon som passar din kondition, styrka & uthållighet.
Sedan är det bara att bestämma sig för hur mycet du kommer orka. Spring upp för backen, ta i så mycket det går! och sedan lugnt ner igen. Detta är 1gång. 5-10 sådana gånger kan vara lagom för att få upp en ordentligt flås & gör att svetten lackar! Glöm inte varma skor, typ kängor, täckbyxor & mössa! :D
Snön gör det tyngre men det är ju inte helt fel, det är snarare det som benen mår bra av! Djup snö är super! Gör detta regelbundet, och jag lovar, det är bra vardagsmotion! Man utökar mjölksyragränsen för varje gång, vilket sträker musklerna i benen, och konditionen ökar stegvis! Perfekt att träna upp skid-benen också!

Du kan lika gärna ta med dig pulkan ut också, om du tycker detta verkar trist i längden, spring uppför varje gång du åkt ner, toppen! Detta funkar ju såklart utan snö också, men snön ger ett bra styrkemotstånd.

Hej starkaben & kondition!

Ut i backen i vinter, bästa turbo-träningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0