Återhämtning & uppladdning

Samtidigt, hur gör man?
Är ibland är man trött från den ena, men ska sedan iväg på det andra. Det är inte så lätt. Det betyder inte träningspass från träningspass, utan det kan vara mellan jobb/skola, en dag på stan, barnvakt eller något annat utmattande.

Då gäller det att hitta en sätt som återskapar energi. Träning är något som ger väldigt mycket energi i längden, men självklart blir man väldigt trött! Se till att inte träna för hårt, mycket eller för ofta mot vad just du är van vid. Vet du att såfort man är klar med träningen, väntar tungt jobb, då kan man ta det lite lugnare just detta träningspass. Detta kan gälla för allting som du vet tar energi från din kropp. Vet man att hela kvällen är ledig, och ett stort paket glass väntar i kylen, kör på så in i skogen då! Självklart om man orkar! Ibland har man dåliga dagar som inte går att göra något åt. Då är det bäst att låta dem vara just dåliga.

Maten är något annat som påverkar. Detta beror ju inte bara på om man tränar, utan alla dagar i veckan. Ät alltid ordentligt. Nyttigheten kan man diskutera i åratal, men ät enligt kostcirkeln så ofta det går. Grönsaker, kolyhydrater, protein & fett ska finnas med. Ge sjutton i alla dieter! Visst går man ned i vikt och de fungerar, men det finns ingenting som är så bra för kroppen som helt vanlig, naturlig mat! Jag LOVAR&SVÄR. Stoppa i lite mellanmål då & då (läs bra tips i mitt senaste inlägg om mellanmål) och se till att drick mycket vatten, det är bra för det mesta!

Se även till att vila mellan dina aktiviteter. Ta en stund för dig själv, läs, powernap:a, sitt vid datorn, pyssla eller gör något annat du gillar. Sömn är självklart också viktigt, det hoppas jag alla redan vet! Men försök få de här småstunderna på några minuter som en paus i vardagen.

Lite om hur man hämtar andan och fyller på energi i vardagen mellan träning & aktivitet. Hoppas ni gillar och tar för er! Se till att le på vägen när humöret är på din sida!

Min väg till att ofta vara väldigt glad & lycklig (o:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0